lördag, juli 30, 2011

Expo närs av ett sjukligt SD-hat - med uppdateringar 1,2, 3 och 4Det har talats mycket i media och mellan människor om det fruktansvärda dådet på Utöya och i centrala Oslo. Det har redan spekulerats i bakgrund och orsaker till gärningsmannens utveckling som slutade i massakern på de unga socialdemokraterna. Genomgående för nästan alla debattörer och publicister är att de dels uttryckt sin bestörtning över dådet, dels ställt sig frågande och undrande. En organisation avviker kraftigt från detta mönster, nämligen stiftelsen Expo. Denna organisation har alla svar redan färdiga, detta trots att skribenterna lär sakna all formell utbildning. I alla fall om det inte räknas som expertutbildning att surfa runt på diverse knepiga hemsidor. Expo har inte, vad jag sett, uttryckt sin sorg och förtvivlan över det hemska dådet. I stället har Expo äntligen fått sin chans att kasta sig över Sverigedemokraterna.


Expo nämner SD ett otal gånger i varenda artikel de nu på löpande band publicerar. De nämner knappt FrP, trots att det var där Breivik faktiskt var medlem, vilket är svårt att tro när man läser Expos artiklar. De nämner inte en gång Frimurarlogen, där Brievik faktiskt också var medlem. De nämner knappt Breiviks religiösa övertygelse, trots att den enligt andra bedömare var manifest. Expo nämner inte någon annan högerextrem organisation (om de känner till någon). De nämner ingen nazistisk organisation, de nämner ingen annan organisation överhuvudtaget förutom SD, som de nämner desto oftare. 


Jag har skumläst stora delar av Breiviks dokument och jag är säker på att Expo nämnt SD fler gånger redan än vad Breivik gjorde på 1500 sidor i sitt "Manifeste". Brevik nämnde "sweden democrats" 21 gånger i sitt digra dokument när man använder sökfunktionen. Då är alltså internetadresser medräknade samt att ordet nämns flera gånger i ett enda stycke. Expo har säkert redan passerat den siffran med råge.   


För att krydda sin anrättning skriver Expo om kommentarer som publicerat på bloggar de misstänker är sponsrade av Ekeroth SD, [länk]. Ekeroth själv tillbakavisar någon sponsring bestämt.


Bloggen är sponsrad av sverigedemokraternas riksdagsledamoten Kent Ekeroth och Expo.se har tidigare rapporterat att Sverigedemokratisk Ungdoms kulturpolitiske talesperson har skrivit på sajten.
Samma dag publiceras en annan kommentar, skriven signaturen av "midde":
Därefter tar man upp vad som skrivs på bloggar "som propagerar för SD".


Det är inte enbart på Politiskt Korrekt som det uppmuntras till våld. På den antimuslimska bloggen "I mitt Sverige" som drivs av pseudonymen Fröken Sverige, som på sin blogg propagerar för Sverigedemokraterna, finns liknande våldsromantik.
På bloggen Klartexten! som även den sympatiserar med Sverigedemokraterna och den antimuslimska rörelsen har det också publicerats inlägg om att politiker ska avrättas.


Ursäkta men vilket fokus har Expo egentligen? Man tar alltså och lusläser kommentarer på bloggar som sympatiserar med SD, detta angående det hemska attentatet på Utöya och i Oslo. Är detta en balanserad avvägning i sammanhanget? 


Nästa artikel från Expo handlar om en sak, nämligen SD. Man får nästan intrycket att Breivik var partiledare för SD när man läser Expos artiklar, [länk].


I nästa artikel skriver Expo så här, [länk].


Expo känner inte till Anders Behring Breivik sedan tidigare. Vi har inte heller hört talats om den organisation han påstår sig tillhöra.


Nej, Expo skulle ha missat Breiviks organisation om den så fanns i samma lokaler som Expo, ty Expo är helt uppslukad av en organisation och ett parti, nämligen SD. Jag har skrivit det förut, men nu är det tydligare än någonsin. Expo verkar strunta i alla mer eller mindre odemokratiska högerextremistiska organisationer fullständigt, de bryr sig bara om en organisation, som dessutom är demokratisk. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna ge framlidne Stieg Larsson ett erkännande, men det ser ut som att jag tvingas göra det ändå. Larsson hade åtminstone ett intresse förutom SD, han skrev i alla fall böcker där SD (vad jag vet) inte förekom en enda gång.  


UPPDATERING:
Jepp, i Norge hyser de i alla fall något som liknar sund skepsis mot Expo och Poohl. Sverige ÄR unikt. 

UPPDATERING 2:


Nu är Expo på gång igen. De har med stor möda letat upp vad en Sverigedemokrat skrivit på Facebook, något om att Frimurarlogen legat bakom attentatet. Jag anser att det är ett direkt idiotiskt uttalande men är det relevant att Expo dammsuger facebook efter enskilda uttalanden som enskilda medlemmar skriver, detta i samband med det fruktansvärda attentatet i Oslo? Är det troligt att Expo eller någon annan organisation skulle dammsuga vad alla moderater eller kristdemokrater säger om attentatet? Vad skulle man då kunna tänkas hitta? Expo hyser en nästan sjuklig fixering vid SD. Låt mig exemplifiera, har Expo överhuvudtaget visat minsta, allra minsta intresse vad hur ND ser på attentatet och hur ND.s ideologi kan tänkas ha påverkat gärningsmannen? Jag vill inte peka finger åt något annat parti bara visa hur sjukligt fixerade Expo tydligen är vid just SD, länk


UPPDATERING 3:


Så här uttalar sig Poohl i norska Aftenposten(tack för länken Mona).


"Det kalles gjerne «The Vienna school», forteller Daniel Poohl, redaktør i det svenske tidsskriftet Expo. Han har i en årrekke jobbet med å avdekke høyreekstremisme i Sverige og Europa.
- Selv nynazistene har forstått at det de har gjort til nå, ikke har vært veien til suksess. Det vi har sett siden 11. september, er at Eurabia-ideen i stedet er blitt det dominerende tankegodset. Og Breivik er blitt denne bevegelsens første terrorist. Han kommer til å inspirere en hel del mennesker, sier Poohl. Han trekker frem nettstedet Gates of Vienna, «Wiens porter», som ett av de mest sentrale møtepunktene for den nye, høyreradikale tenkningen. Det er her blant andre norske Fjordman har sin arena og sitt publikum."


För det första, Poohl och Expo har inte "avdekket" någon högerextremism och absolut inte i Europa. Det är SD, SD och återigen SD som rör sig i Expos intressesfär och Poohls huvud. När skrev Poohl senast något om högerextremism? När skrev han något om vad som händer i Europa? Väldigt länge sedan.


Plötsligt pratar Poohl om "Eurabia", det är i alla fall inget som finns i SD:s program. Jag har själv aldrig hört någon prata om detta "Eurabia". Därefter nämner Poohl bloggarna "Gates av Vienna" och "Fjordman". Men SD då Poohl? Dessa bloggar kan ju svårligen kopplas till partiet, även med den sämsta vilja världen så blir det nog svårt att få ihop det. Om vi analyserar Poohls eget "tankegods" (plötsligt ett populärt ord) så verkar det som att Poohl kan släppa den krampaktiga fixeringen vid SD bara han pratar med någon utanför nationens gränser.

Länk Aftenposten

UPPDATERING 4:
Nej! Ni är ju tre stycken bara på bild


Ja, det börjar bli mer än lovligt många uppdateringar, men jag måste bara kommentera en sak till. När Daniel Poohl är i Sverige pratar han inte om något annat än SD. I Norge med Aftenposten pratar han om bloggarna Gates of Vienna och Fjordman, som inspirationskällor för gärningsmannen på Utöya. På skoj och av nyfikenhet gick jag för första gången in på Fjordman. För det första så skall bloggen lägga ner, sista inlägget är redan publicerat. För det andra så finns det inte en enda SD-relaterad blogg i den mycket omfattande länklista som Fjordman håller sig med. I bloggrullen hittar jag namn som Erixon, Johan Norberg, Jihad i Malmö (kristdemokrat såvitt jag vet) och Blågula frågor. Hur förklarar du detta Poohl?

59 kommentarer:

Cap sa...

Tycker SD efter allt detta borde införa en sträng policy att aldrig någonsin, någon gång, någonstans befatta sig med Expo...

Om man möter anställda på expo i tv-debatt bör man anfalla hårt och inte gå i försvarsställning. Folket måste upplysas om att detta är en organisation som med alla till buds stående medel motarbetar SD. Det får inte råda något tvivel om detta ute i stugorna.

Robsten sa...

Därför jag skrev min artikel Cap.

Anonym sa...

Här fick Expo kalla handen, men det var ju i kloka Norges media förstås! - http://www.youtube.com/watch?v=w2oePX45m7s

Anonym sa...

Men snälla Robsten, med all respekt.

Du vet ju själv hur tonen är hos PI och i deras kommentatorsfält, och hur det låter hos många SD-relaterade bloggar. Du kan väl på fullt allvar inte påstå att detta är bra reklam för SD? Detta har ju pågått och blivit tydligare i 3-4 år. Du som håller en seriös stil på din blogg måste väl ändå tycka att stilen och tonen hos PI är generande? Dessutom har väl du som är en rätt begåvad sverigedemokrat märkt hur sidan blivit vulgärare sedan Gustaf försvann? För mig är det en helt annan sida innehållsmässsigt - och numera outhärdlig i sin gällhet i tonen.

Själv tycker jag att SD lite har missat chansen att intellektuallisera och strukturera om sig ideologiskt och argumentationsmässigt efter riksdagsinträdet. Efter riksdagsinträdet skulle man ha tagit ett djupt andetag och kapat vissa (många) band, tona ner argumentationen men fördjupat den sakligt, och lagt all övrig kraft på pedagogiken och framtörandet. Detta med PI och Ekeroth med mera är förkastligt för SDs sak. Så är det bara. Härommånaden hade Söder länkat till dårsidan Fria Tider (våldtäktshistorien) och orkade inte be om ursäkt i Agenda utan satt och skrek åt Hedin i oerhört stötande stil.

SD kommer som missnöjesexponent att alltid kunna vara kvar i riksdagen, men som det nu ser ut som ett helt ovidkommande element.

Det finns mycket mer att säga förstås.

Mvh,

En bekant

Eva-Marie sa...

Tack Robsten för ännu ett bra inlägg.
Det är med förvåning(?) man åser så många självutnämda "experter"inom media som att "vet".

Det känns som om vi vanliga skall tystas om våra berättelser om hur vår vardagsmiljö förändras.
I Malmö (min stad) finns det många som trivs för att det liknar ett arabland.

Det känns som om media använder mördaren och offren för att tysta kritik om hur vårt land förvandlats/förvandlas.

Vad är syftet?

Anonym sa...

PS Fillägg till förra. Bara för att Politiskt inkorrekt sätter rubriken "Poohl svamlar" gör inte det att han svamlar. Det är ju uppenbart att norsk TV INTE ifrågasätter Poohls utsaga. DS

V sa...

"I Malmö (min stad) finns det många som trivs för att det liknar ett arabland."
Så vad är Politiskt Inkorrekts lösning, att Breivik attackerar Malmö senare? Ni nynazister är PATETISKA.

Stig sa...

Expoiterna är kör på med sitt propaganda-race som om de blivit fartblinda och i sitt perversa segerrus över att en blond skandinav med islamofobi begått det vidrigaste av brott finns inga gränser alls för deras hästhandlarmentalitet.
Först skriver dom att "Officiellt har aktörerna inom den antimuslimska rörelsen tagit avstånd från Anders Behring Breiviks terrordåd...och hans idéer om våld som arbetsmetod... Men en närmare granskning av den antimuslimska bloggosfär visar att det både i inlägg och kommentarer propageras för ett våld riktat mot muslimer, politiska motståndare och journalister"
Sedan räknar de upp några halvstolliga citat av kommentatorer på PI etc med starka antydningar om avrättningar ( underförstått: när inbördeskriget brutit ut i Sverige).
Det finns ofta ett visst burleskt tonläge på PI som ibland slår över i förtäckta hot och det verkar som att det är ungdomar som vill överträffa varandra i tuffhet och rappa kommentarer men att skuldbelägga " aktörerna inom den antimuslimska rörelsen" (dvs SD) för det är ju horribelt.
PI varnar gång på gång med ilröd text om att varken personangrepp eller hot accepteras men att ändå en och annan slinker igenom filtret är inte så konstigt men de riskerar att bli avsrtängda för alltid.
Expo har lyckats hitta några riktigt grova kommentarer som inte alls avpeglar den allmänna atmosfären på PI enligt min åsikt och erfarenhet i alla fall.

Eva-Marie sa...

Hej du V

?

Eva-Marie

Stig sa...

Ang. videoklippet: Helt medvetet blundar Daniel Pool för att Breivik är en psykopat med hybris, halvschizofrena fantasier och empatistörning som likt andra psykopater kan hämta inspiration och näring ur nästan vad som helst som "rättfärdigar" deras hat och barbariska böjelser. Han pratar om Breivik som om det vore en lite neurotisk person som gått över gränsen i sin ilska mot islam.
Ingen människa vet ännu vem denna Brevik egentligen är i en djupare psykologisk bemärkelse men sådana som Pool "vet" tydligen redan varför han gjorde som han gjorde... Fantastiskt va´ !

Robin Shadowes sa...

"Härommånaden hade Söder länkat till dårsidan Fria Tider (våldtäktshistorien) och orkade inte be om ursäkt i Agenda utan satt och skrek åt Hedin i oerhört stötande stil."

Visserligen var det inte Söders bästa stund men i verkligheten var det snarare Helin som satt och skrek. Dessutom blev hans ögon alldeles mörka och ja, jag såg själv den debatten.

Vad jag har förstått angående PI så har dom blivit mycket hårdare det senaste året eller så. Dom som eventuellt snackar om avrättningar lär inte göra det mycket mer än just en gång för det blir en enkel biljett därifrån. Nu orkar jag inte hänga på vänsterbloggarna men jag har läst att det figurerar mycket hot om våld där också men då angående sverigedemokrater eller annat folk som dom anser vara "rassar och nazzar". Men det talas det tyst om.

z999 sa...

@V:
"Så vad är Politiskt Inkorrekts lösning, att Breivik attackerar Malmö senare? Ni nynazister är PATETISKA."

Nej, så grova "lösningar" behövs inte i en demokrati med yttrandefrihet. I Sverige kan den som så önskar göra en kortfilm som kritiserar islam och köpa reklamtid i till exempel TV4. Att jag nämner just TV4 beror på att de har inskrivit i sin policy att motverka censur av åsikter och är för fri opinionsbildning inom lagen. Eller så utnyttja sin grundlagstadgade rätt att hålla torgmöten för att driva opinion mot islam eller vad man nu är emot. Om man råkar ut för mötesstörningar så ser polisen till att bevaka ens rätt att framföra sitt budskap. Det är ju deras främsta prioritering att skydda demokratin. Att handgripligen ge sig på och ha ihjäl folk är inte nödvändigt i en demokrati för att komma till tals.

Robsten sa...

@En bekant

Men PI är ju inget SD-organ. Visserligen ligger bloggen mycket nära SD i den politiska uppfattningen, men ingen från SD kan påverka PI det minsta. Detta trots vad Bjurwald och Poohl påstår.

Jag tycker PI gör ett fantastiskt jobb och de skall ha alla credit för sitt arbete. Men en officiell SD hemsida skulle ju inte kunna köra på som de gör.

Vad gäller Söder skulle han säkert bett om ursäkt om någon annan än Helin satt på andra sidan.

Robsten sa...

Tack Eva-maria

"Det känns som om media använder mördaren och offren för att tysta kritik om hur vårt land förvandlats/förvandlas."

Ja självklart, något annat vore ju tjänstefel av våra motståndare. Men det kommer ju inte att lyckas, vilket de också inser. jag var ju kritisk till vår immigrations och integrationspolitik innan Breivik ens ägnade sig åt politik. Skulle jag byta åsikt för att han råkade göra samma analys just i de frågorna? Knappast.

Robsten sa...

"PS Fillägg till förra. Bara för att Politiskt inkorrekt sätter rubriken "Poohl svamlar" gör inte det att han svamlar. Det är ju uppenbart att norsk TV INTE ifrågasätter Poohls utsaga. DS"

jag gick efter TV-reportens reaktion, men jag skall kolla igen.

Robsten sa...

"Så vad är Politiskt Inkorrekts lösning, att Breivik attackerar Malmö senare? Ni nynazister är PATETISKA."

PI? Nynazister?

Robsten sa...

"Men en närmare granskning av den antimuslimska bloggosfär visar att det både i inlägg och kommentarer propageras för ett våld riktat mot muslimer, politiska motståndare och journalister"

jag har inte sett en enda sådan kommentar, men jag har inte heller letat måste jag erkänna. Däremot har jag på Newsmill sett en kommentar av en som sagt att han skall gå med i AFA.

Robsten sa...

@ Stig

http://svt.se/2.22584/1.2489629/ulf_asgard_breivik_lider_med_stor_sannolikhet_av_en_rad_personlighetsstorningar

Robsten sa...

"Vad jag har förstått angående PI så har dom blivit mycket hårdare det senaste året eller så"

Det är möjligt, grundaren Gustav avled ju. Jag har inte noterat detta direkt, kanske beroende på att jag bara läser rubrikerna och sedan läser vissa intressant artiklar. Just de artiklar jag brukar läsa har nog inte skärpt tonen så mycket.

Lasse Viklund sa...

Jag undrar hur slaskmedia skulle reagera om de bildades ett omvänt Expo som sysslade med organiserad åsiktsregistrering, förtal och förföljelse av socialister, SSU:are och sympatisörer till dessa? Skulle man vara lika pigg på att använda den som informationskälla eller som expertvittnen?

Eva-Marie sa...

Hej Robsten

Det jag skrev igår kväll om Malmö som liknar en arabstad det utalandet såg och hörde jag på Sydnytt.
Den förändringen av min stad har jag sett och ser.

Sedan kom det här som en kommentar av signaturen "V" en anklagelse om att jag var nynazizt!!?

Det säger allt om dagens klimat. Nu räcker inte ens en gång den stora rasiststämpeln nu åker även en naziststämpel fram om man vågar ifrågasätta och ogilla vart vi är på väg. Vi skall skrämmas till tystnad tydligen. Jag är för gammal för att bli rädd.

"Skönt" att det finns dom som känner sig "hemma" i Malmö.
Leve demokratin och yttrandefriheten. Fast den där anklagelsen om nazist känns som ett övertramp.

Robsten sa...

Det är väl inget att bry sig om. Typ jävla svin = jävla nazist, min pappa är starkare än din pappa. Det är inte vi som devalverat ordet nazist så att det i dag i princip inte betyder ett jäkla skit, förutom att man anmält en avvikande åsikt. Inte ens Godwins lag gäller längre, så urvattnat har begreppet blivit.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Godwins_lag

z999 sa...

@Eva-Marie:
""Skönt" att det finns dom som känner sig "hemma" i Malmö.
Leve demokratin och yttrandefriheten. Fast den där anklagelsen om nazist känns som ett övertramp."

Ja, det är ju ett förtal, inte minst eftersom nazism är en hel filosofi som innefattar även karaktärsdrag.

Något som jag har reflekterat över de senaste dagarna är de många norska flaggorna efter massakern i Norge. Hade det varit samma sak om vi svenskar hade haft samma nationella samling med markering med den svenska flaggan? Jag inser också att Reinfeldt aldrig hade kunnat hålla samma tal som Stoltenberg om nationell samling och att det hela var ett direkt angrepp på Norge och demokratin.

ddayperspective sa...

Visst är det sanningen. Expo drivs verkligen framåt av ett exceptionellt otäckt hat mot oliktänkare, ja egentligen räcker det med att vara undrande, ifrågasätta! Det må bli en viktig uppgift för oss alla som fortfarande är demokrater att motarbeta Expos fortsatta existens - på alla upptänkliga, men LAGLIGA vis!

En organisation som Expo med en svans av Ohlys älskade icke-parlamentariker och dessutom med statligt stöd som så tydligt sätter likhetstecken mellan vänsterextremism och demokrati och gör gällande att DETTA skulle vara den enda accepterade formen av "samhällspåverkan" är inget annat än en en starkt förvriden och ytterst farlig version av 68-vänstern som sossarna alltmer hemmablinda höll under armarna och nu Sveriges nya "arbetarparti" Moderaterna... Kan det vara annat än rent maktbegär som förklarar att liberaler finns med i denna regering och borde inte kristdemokrater känna ett stort obehag i ryggen av att deras Gud ser dem? Centerpartiet kan vi i dagens läge förvänta oss precis allt av... Där handlar det om politisk överlevnad. De klamrar sig fast som en drunknande vid Moderaterna som har en ledare som har mycket mycket långt kvar till att bli som Norges statsminister...

Jag är rädd för att terrordåden i Oslo spritt en grav form av politisk idioti över hela landet och nu gäller det att hålla våra demokratiska tungor och fingrar under full kontroll med yttersta skärpa... Det finns ljuspunkter, ljusets sanningar från nätet måste hitta in till de mörka skymslena hos politikerna och konventionell media.

De av oss som med särskilda positioneringar ute i verkligheten har ett stort ansvar nu för att förhindra att Sverige utvecklas från en åsiktsdiktatur till en fullblodsdiktatur! Det är allvar nu...

Alla argument, varhelst de framföres, måste vara genomtänkta, vattentäta, lätta att förstå för vanligt folk och så kristallklara och skarpa att varje försök till motargument ter sig meninglösa.

Nätdebatterna ska naturligtvis fortsätta med ansvar, men varje chans till att delta i tv-debatter, radio och andra sammanhang måste prioriteras ända fram till nästa val. De små "öar" av folk i de politiska partierna som förstår vad det handlar om och inte delar partiets officiella linje måste få klart för sig vilket ansvar JUST DE har för att vända utvecklingen rätt igen...

Ifråga om S och V har jag överhuvudtaget inget hopp... Det räcker med att höra på Jytte Guteland för att förstå hur diktaten ser ut för deras medlemmar... Det gäller att nå fram till de klokaste hos M, FP, C och KD...

z999 sa...

Bra (och klokt) skrivet Ddayperspective.

Robsten sa...

Ja, faktiskt...

Eva-Marie sa...

Tack för tipset Robsten, den lagen hade jag inte hört om och den passar på pricken.

Z999
Visst det var ett grovt övertramp och förtal. Det kändes inte bra

Anonym sa...

Angående Poohl svamlar -

TV kvinnan blir ju helt chockad, när Poohl vräker ur sig rena anklagelser mot Norges näst största parti dagar efter en massaker och det råder landssorg.

Norges tittare fick en liten glimt av hur illa det är ställt i Sverige, och Poohl gjorde sig väldigt impopulär i ett nafs.

Robsten sa...

kk

Robsten sa...

Har lyssnat på filmen en gång till, har fortfarande samma åsikt, den norske TV-kvinnan är närmast chockad.

Stefan K sa...

Jag tror EXPO har en manual ligger färdig från vilken man tar redan nedskriva svar i olika frågor som kan tänkas ha ett samband med SD.

En organisation som bildats av vänstersocialister, som leds av rabiata SD-hatare, företräds av f.d. ledare för Ung Vänster och har haft f.d. AFA-aktivister i sin organisation kan väl knappast anses vara neutral.

Besöker man av misstag EXPO:s hemsida ser man snart att mängder av artiklar handlar om SD, även i frågor som överhuvudtaget inte berör invandringspolitik.

EXPO:s agenda är klar och den är att svartmåla SD med hjälp av media och övriga partier.

Du, jag och alla skattebetalare finansierar detta.

Anonym sa...

Eva-Marie!
Det är nog följande inlägg du avser i din kommentar om att "Malmö liknar en arabstat".

Här finns en kort utdrag på YouTube:

"Det känns som hemma. Det känns som Irak eller nåt annat arabland. Jag trivs jättebra i Malmö."

http://www.youtube.com/watch?v=pOCUE-JLyZ8

Anonym I

Mats J sa...

Robsten, ett litet tips. Jag tycker ni ska skicka fram Mattias Karlsson när det går drev mot SD. Han tillhör en av de politiker i hela det politiska Sverige som har högst trovärdighetsfaktor.

Eva-Marie sa...

Hej Anonym 1

Ja det var det och jag såg det på TV. Man blir ledsen.
Det inslaget säger allt.
Vi håller på att bytas ut, vem frågade oss?

Får man överhuvud taget ha en åsikt om det och då en åsikt i negativ riktning?
Jag känner mig definitivt INTE hemma i ett arabland. Får jag lov att känna så??

Stig sa...

@ Eva-Marie
"Skönt" att det finns dom som känner sig "hemma" i Malmö.
Leve demokratin och yttrandefriheten. Fast den där anklagelsen om nazist känns som ett övertramp."

Det dräller av snorungar och förvirrade stalinister på nätet som mixat flumliberalism, värderelativism, socialism och
syndikalism och kallar sin hemkokta ideologiska soppa för "demokrati" och "alla människors likavärde". Dessa kan inte ens skilja på nazism och konservatism eller på rasism och patriotism (enligt deras definition av nazism/rasism skulle
t.ex. alla 300 milj. patriotiska amerikaner och 130 milj. japaner vara nassar och rasister).

Att uttrycka sig så plumpt och innehållslöst som sign. "V" är symptomatiskt för dessa internettroll ur extremvänstern och bör egentligen besvaras med tystnad, men ofta är det svårt att låta bli att svara på rena ärekränkningar och mytomaniska utfall.

Stig sa...

I videoklippet begår Daniel Pool samma tankefel som många av sina pk-trosfränder när han påstår att Breivik precis som jihadister hämtar sin inspiration ur en idévärld som genom skrämseltekniker triggar till våld och attentat.
Breivik är med största sannolikhet en psykopat/ personlighetsstörd person (vilket INTE är exakt samma sak som mentalsjukdom som alltid har ett sjukdomsförlopp).
Islamister och jihadister är oftast inte sinnessjuka eller psykopater. Det är det som är så skrämmande med religioner att fullt friska människor kan begå de mest barbariska handlingar som om de vore psykopater och har en religös övertygelse/tvångsföreställning om att gud eller allah kommer att belöna dem i livet efter detta.
M.a.o. Breivik och sådana som Usama Bin Laden är två helt olika sorters personligheter och kan inte jämföras så lättvindigt och arrogant som Daniel Pool gör.

Anonym sa...

Exakt vilka är alla de "mer eller mindre odemokratiska högerextremistiska organisationer" som du tycker att Expo borde intressera sig för i samband med historien i Norge? Den enda odemokratiska högerextrema organisation som vi har i Sverige är väl Svenska Motståndsrörelsen, och deras ideologi ligger ju väldigt långt från Breiviks. Breivik var en varm Israel- och judevän som hatade muslimer. Den sortens extremister hittar man främst inom SD, t.ex. Tommy Hansson och bröderna Ekeroth. Expo gör därför, för en gångs skull, en helt korrekt prioritering. SD borde ha hållit sig till gammal hederlig rakryggad invandringskritik istället för att smutsa ned sig i det neokonservativa sionistträsket.

z999 sa...

Sionistträsket är väl liberaler?

Robsten sa...

@Mats J

Jag tror Mats nås av åsikten.

Robsten sa...

"Exakt vilka är alla de "mer eller mindre odemokratiska högerextremistiska organisationer" som du tycker att Expo borde intressera sig för i samband med historien i Norge? "

jag vet inte, jag har ingen aning.

I Expos programförklaring står det att de skall granska all högerextremism. Det enda de granskar är SD. jag har reagerat på detta.

Robin Shadowes sa...

Kära vänner, glöm för all del nu inte att om bara några få dagar så blir det dags att fira vårt lands största högtid sedan vår nation kom till. Nämligen ramadamadingdong. glöm inte att ni absolut inte får äta eller dricka förrän efter solnedgången. Inte ens mediciner får ni äta för då drabbas ni av den allseende allahs gudomliga vrede.

Anonym sa...

Vad säger du om denna, Robsten:

http://www.dn.se/kultur-noje/essa/ola-larsmo-sa-kan-spraket-bana-vag-for-massmord

Robsten sa...

"Sverige var sjukt de åren. Jag levde mitt i det och såg inte helheten. Och det lönar sig inte att i efterhand försöka hitta syndabockar. Frågan är hur själva klimatet uppstod. Hur det offentliga språket tilläts glida tills sansade politiker drogs med av ett språk där de som var utsatta utsågs till förövare. Vi måste helt enkelt förstå hur sådant går till."

För att vi förde en vansinnig politik de åren. Vi tog emot busslaster med människor som inte behövde uppehållstillstånd. De få som verkligen behövde det blev lidande, då asylrätten grovt missbrukades. Företag ordnade bussresor hit, någon sorts Ullared i asyl.

Följden blev också att vi inte hade pengar att på plats hjälpa dem som hade det svårt och att vi fick internationell kritik för detta.

Dessutom fick många rent kriminella asyl. Någon som säger emot? Det uppstod rena maffiastrukturer i vårt land av dem som fått asyl. Varför utvisades inte alla dem som visade sig vara 100 procent kriminella? Vår politik var en veritabel katastrof.

Anonym sa...

Att Expo riktar in sig på SD är ju bara för att dom + den samlade politiker och media eliten tror att dom har en chans att sänka SD nu. Dom tror att dom fått sin chans att mota ut SD ur riksdagen, därav fixeringen.
Jag tror att detta drev däremot stärker SD

MS sa...

Om inte SD fanns att attackera vad skulle Expo syssla med då? Vända blicken inåt och granska alla uttryck för vänsterextremism som tillåts florera i detta land? Det är relikerna från 68-vänstern som bereder dem utrymme för sin att spy ut vänsterpropaganda i tid och otid. Vi kommer inte ha en åsiktsfrihet värt namnet så länge propagandavänstern dominerar media.

SD skall självklart granskas som alla andra partier med vad ledningen på Expo sysslar med är inte granskning utan en personlig vendetta.

Stig sa...

SD:s partiledning borde bestämt avråda alla sverigedemokratiska kommunpolitiker att över huvud taget skriva någonting alls på "mingelsajter" som Facebook och Twitter eftersom det tydligen finns för många nötter som som fantiserar ihop rent burleska konspirationsteorier. Man kan ju tro att det är kommunister i skepnad av trojanska hästar som vill skada partiets anseende.
SD har beskyllts för att vara toppstyrt och det tro fan det om det finns många sådana här jönsar inom partiet.
Nu är verkligeheten som den är: Expo skiter fullständigt i ND och nynasistiska partier/sammanslutningar och vad de än häver ur sig och extremvänsterns huliganer existerar inte i Expos medvetande ö.h.t.

Robsten sa...

"SD:s partiledning borde bestämt avråda alla sverigedemokratiska kommunpolitiker att över huvud taget skriva någonting alls på "mingelsajter" som Facebook och Twitter eftersom det tydligen finns för många nötter som som fantiserar ihop rent burleska konspirationsteorier."

Nja, så långt vill jag inte gå. Men visst skall man iaktaga försiktigt på Twitter och andra sociala medier. Det går så snabbt med dessa medier, bloggar man hinner man oftast tänka efter innan man postar i alla fall.

Robsten sa...

"eftersom det tydligen finns för många nötter som som fantiserar ihop rent burleska konspirationsteorier."

Hmm... de övriga partierna har sin beskärda del av konspirationsteoretiker i den högre skolan, men de uppmärksammas inte på samma sätt.

Robin Shadowes sa...

Expo verkar vara direkt analt fixerade vid SD. Undrar vad farbror Freud skulle ha sagt...

Anonym sa...

Poohl behöver inte förklara sig, han tillhör den sidan som någon tillåtit att skriva, säga vad han vill utan att behöva förklara sig.

Vem denna någon är har jag ingen aning om?
Allemand

Stig sa...

Nu har det även kommit fram att Breivik tänkte bomba norska slottet och hur väl det stämmer med SD:s nationalism och royalism blir en rejäl utmaning för Expo att koka ihop en teori om. Det blir en konspiratiosteori värdig en plats i Guiness rekordbok näst efter "Elvis lever" och ""amerikanerna var aldrig på månen.

Stig sa...

Victoria ("Sockerbitar till kaffet") har hittat en mkt komisk skärmdump med Expos ledarredaktion och här kan man verkligen tala om att det ligger ett korn av sanning/allvar i komiken.

http://www.skrivkonst.net/2011/07/29/inte-bara-trist/#comments

Robsten sa...

He, he, jag tänkte precis detsamma när jag såg det. Jag ger mig fan på att Expo grejar det på något sätt. Deras fantasi och kreativitet känner inga gränser.

Robsten sa...

"Ryskt gruvfyllo"!! Andas det inte lite rasism? Strider mot "allas lika värde"?

Anonym sa...

Har aldrig hört talas om "Gates of Vienna" eller "Fjordman", förrän Poohl började marknadsföra dem. Först idag letade jag upp "Fjordman" och om jag nu hittade rätt sajt så kan jag konstatera att sista inlägget där skrevs "Wednesday, December 21, 2005".
Hänger Poohl där fortfarande och i hopp om vad?

Stig sa...

Ja självklart är "fyllo" ett starkt föraktfullt epiet och i synnerhet när det gäller människor som lever under bedrövliga förhållanden som dessa ryssar men de är ju vita män inom arbetarklassen vilket övre medelklass-slynglarna på Expo och alla inom feministvänstern betraktar som barbarer.
"Muslimsk pundare" har man däremot aldrig hört om bananrökande och kat-tuggande muslimer.
PK-budordet om "alla människors lika värde" rimmar illa med deras språkbruk.

Peter sa...

Jag har debatterat med Poohl, och han är helt insnöad på SD.
Vilket liv han har, och tänk hans stackars flickvän, som han leva med den där franske poliskommisarien som fick dille på Peter Sellers i Rosa Panter filmerna.

För övrigt är Expo asgamar, de lever av andra och producerar inget vettigt själva, sist i näringskedjan som de är.

Klartexten sa...

Hej!

EXPO mailade mig maa mitt inlägg och bad om en kommentar (på min blogg uppmanas alla som mailar att skriva kommentar på bloggen för jag kollar sällan mailen, men det gjorde inte EXPO). Jag svarade den 30 juli.

Dom har valt att inte lägga in mitt svar i artikeln (inte förvånande), då dom bara är ute efter att demonisera invandringskritiker.

Så här skrev EXPO den 27 juli:

Hej,
Vi kommer i eftermiddag publicera en artikel där ett citat från blogg nämns. Inlägget är från den 18 juli i år där du skriver följande:
”Återinför dödsstraff för landsförräderi!”.Bloggaren skriver sedan i sitt inlägg ”Då skulle Reinfeldt få sitt rättmätigastraff! Svinet har inget mandat av folket att låta landet massinvandras! ”
Blogginlägget är borttaget men ner sparat. Vad har du för kommentar till ditt inlägg?
Vänligen–
Alexander Bengtsson


MITT SVAR den 30 juli:

Mot bakgrund av vad som hänt i Norge ansåg jag att det var ett synnerligen osmakligt inlägg! En läsare bad mig ta bort inlägget vilket jag tyckte var en god idé. Jag har skrivit ett flertal andra inlägg om dödsstraff. Om ni är intresserade. Och ÄR anhängare av dödsstraff för vissa brott.

Vad jag ville ha fram med inlägget är allvaret i att oåterkalleligen skada landet. Det är ett brott, som vad gäller skadan är fullt jämförbar med landsförräderi. Ja tom värre, eftersom skadan inte kan kompenseras ekonomiskt.

Gynnas våra barn och barnbarn av massinvandringen från auktoritära kulturer? Görs det för Sveriges eller invandrarnas bästa? Hur tror ni Sverige ser ut om 50 år ifall detta fortsätter?

Men att prata om dödsstraff för politiker skall förstås inte göras när man inser vilka galningar som finns. Allt illegalt våld måste fördömas i en demokrati. Något ni borde pröva.

Eller är islamistiskt och vänsterextremistiskt våld acceptabelt för EXPO? Hur trovärdiga är ni då?

Ni säger att ni saknar resurser att även kritisera detta våld. Men saknar ni resurser att vara rättvisa, då bör ni lägga ner verksamheten!

Mvh
Klartexten

Robsten sa...

@Klartexten

Jaha, vi får väl kika på eras artikel då.