fredag, juli 29, 2011

Lillebror har blivit storebror


Det hölls en manifestation i eftermiddags på Sergels torg med anledning av det hemska dådet på Utöya förra fredagen. Alla ungdomsförbund var bjudna utom ett, nämligen SDU. Så här står det i SvD.


Sverigedemokraternas ungdomsförbund var inte inbjudet


Ja, det är klart, koncist och tydligt i alla fall. Sedan klagar både politiker och media på den polarisering som sker samt att SD försöker framställa sig som underdogs. SD kan väl återigen säga "tack för hjälpen" när de försöker framställa sig som underdogs mot etablissemanget. 


Enligt PI så var flera medlemmar i SDU där ändå med deras ordförande Gustav Kasselstrand. Jag tycker det var ett jättebra initiativ av SDU. Vi kan konstatera att SSU och övriga ungdomsförbund inte följt statsminister Stoltenbergs rekommendationer. För första gången i mitt liv är jag avundsjuk på vårt broderland Norge. Oljan kan vi vara utan, men tänk om vi hade en sådan statsminister som Stoltenberg! Det verkar faktiskt som att Norge gått om Sverige i politisk mognad.


Länk SvD

Länk PI

4 kommentarer:

Lasse sa...

Norrmännen är inte lika konflikträdda som svenkarna.
Sedan verkare de ha bättre journalistik med rakryggade mediefolk.
Personligen ör jag övertygad om att den judekoncentrerade mediebilden i Sverige har lagt sig som ett vått täcke över branschen - man vågar inte skriva det man vill, ellwr så får man inte, eller så måste man skriva enligt direktiv. Det ör en av anledningarna till att vi tyvörr lider av politisk korrekthet.
Dessutom granskas allt material journalisterna skriver av sändare. De stryker och lägger till, t ex att står detvnåt om SD, då lägger sändaren till främlingsfientliga SD.
I Sverige vill media styra den allmänna opinionen, med de flesta till buds stående medel. Så verkar inte ske i Norge. Där ifrågasätter man, är oberonde och mer neutral i sin rapportering.
Heja Norge och fy fxn för PK Sverige

Anonym sa...

Så mycket för Mona Muslims alla skall vara med. Starkt av Gustav och de andra att de tordes dit efter de förföljelser de fått utstå.

Inte ett ljud i PK om den kvalificerade mobbningen.
Allemand

Nisse sa...

Ur (SD)-perspektiv är det väl ingenting att sörja över att såna här saker inträffar? Det håller liv i framtoningen av underdog som (än så länge) är nödvändig för (SD). Det är också en påminnelse om att politik är på allvar och inte någon lekstuga där alla egentligen, när kamerorna är riktade åt nåt annat håll, är alla tiders kompisar och minglar med varandra i Almedalen.

Stefan K sa...

Du skriver att Norge gått om Sverige i politisk mognad. Helt rätt, men säg det land som inte gjort det?
Eftermälet av valresultatet har visat upp en provkarta på hur en sandlådedebatt ska föras och flertalet politiker borde själva känna hur skammens rodnad sprider i sig i ansiktet. Denna sandlådenivå förs ända upp i vår svenska regering och vår egen statsminister är den använder sin hink & spade flitigast. Pinsamt är bara förnamnet.

Jag förvånas inte om övriga partier nu hävdar att SD och SDU bara spelar på martyrskapet, när de inte blev inbjudna till en manifestation för att hedra offren i Norge.

Som sagt, mognadsgraden i svensk politik befinner sig just nu långt från Norges och övriga Europas. Vet inte varför jag tänker på Burundi i detta sammanhang, men det gör jag.