onsdag, september 14, 2011

"Näthataren" och "antirasisten"


Det s.k. näthatet har varit ett omdebatterat ämne både i tidningar, på nätet och i TV. Debatten har kantrat och enbart de som har vissa åsikter tillskrivs känslan "hat". Känslan av hat kan ju människor av alla politiska riktning hysa och uttrycka, vilket vi också sett många exempel på. För att illustrera hur det kan se ut skall jag ge ett exempel på hur en debatt kan se ut på t.ex. SVT-Debatt där "antirasisterna" är relativt numerärt jämbördiga med immigrationskritikerna. Måhända utnyttjar jag min konstnärliga frihet och tar ut svängarna en smula, men ungefär så här har jag uppfattat många trådar på SVT-Debatt. 


Näthataren: Jag tycker vår immigrationspolitik är för generös.
Den humanistiska "antirasisten": Va?! Du är inte för allas lika värde?
Näthataren: Jo, men vad har det med...
Den humanistiska "antirasisten": KÄFTEN! Du skiljer på människor och människor, du är främlingsfientlig. 
Näthataren: Nej, jag har inget emot främmande människor, jag tycker bara att vår immigrationspolitik är vansinnig och den hjälper inte ens de som kommer h....
Den humanistiska "antirasisten": Ditt SVIN! Ditt fascistsvin! Du vill kasta ut alla barn, du vill kasta ut alla med annan hudfärg. Du är det sämsta människan kan representera, du är odemokratisk, du borde kastas ut från vårt land själv. 
Näthataren: Men jag vill ju bra ha en annan immigrationspolitik, det är en åsikt man ...
Den humanistiska "antirasisten": Ditt JÄVLA SVIN! Din jävla fascist! Du borde ha på käften. Sådana löss som du borde man utrota. Du hotar demokratin, allas lika värde.
Näthataren: Men jag vill ju bara tala om vad jag tycker om vår immigrationspolitik. jag tycker...  
Den humanistiska "antirasisten": KÄFTEN! Du är NAZIST! Jag har lust att döda dig!
Humanisten Isobel
Näthataren: Man får jag inte tala om vad jag tycker? Jag anser..
Den humanistiska "antirasisten": HÅLL KÄFTEN!! Kom inte här och sprid ditt jävla näthat! Du borde spärras in. Dina nazianstuckna åsikter borde förbjudas i lag, med hårda straff som följd. Ni borde sickas till en öde ö, jävla näthatare! 


Jag ber om ursäkt för alla invektiv, men de ingick ju i själva föreställningen som ni förstår. Proffstyckare, journalister, redaktörer och TV-människor anser att "Näthataren" här står för det omtalade näthatet. Hat är ju en känsla och jag förvånas över att alla dessa samhällsdebattörer inte kan se några nyanser kring detta hat. Vem hatar vem egentligen? Vem hatar mest? Jag vet bara att jag inte har samma svar som våra högt ärade samhällsskribenter. 

16 kommentarer:

Golgor sa...

Hahaha, fyfan va klockrent! Det är precis vad jag själv funderat på länge. Nu fick jag lite mer kött på benen, tack! :)

z999 sa...

Jag borde hängt på här men vill först påpeka att DN har skrivit mycket informativt idag om floppen med att sätta flyktingar(?) i arbete. I pappersupplagan var det bättre beskrivet, läste den på jobbet.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/flyktingreformen-blev-en-flopp

Eva-Marie sa...

Bra skrivet Robsten.
Här i malmö startades för ett år sedan "Dialogforum" i stadsdelarna. De skall motverka hatbrott och hatbrottsyttringar.

Jag blev orolig och skrev till "våra" politiker och undrade vem hatar vem? Det visste dom inte!
Dialogforum representeras av Somalier, judar, muslimer, romer och Björn Lagerbäck.

En riktig jävla lekstuga, vi betalar.
Eva-Marie

Olof sa...

Isobel Hadley-Kamptz är judinna. Det vilda, närmast hysteriska, hat mot mångkulturkritiker som hon uppvisar förekommer påfallande ofta bland just judar. Faktum är att det inom judendomen, till skillnad från kristendomen, anses som någonting berömvärt att hata dem man upplever som fiender. Läs rabbinen Soloveichiks artikel "The Virtue of Hate" om du inte tror mig:

http://www.firstthings.com/article/2007/05/the-virtue-of-hate-26

Robsten sa...

tack Eva-Marie och Golgor ;-)
Z, har jag inte skrivit om detta? Får kolla upp det.

Robsten sa...

@Z
Jasså den reformen. Ha, ha, ingen orkar ens kommentera den, ingen orkar längre bli upprörd eller ens bry sig. det kommer säkert fler reformer, orkar vi nry oss om alla misslyckade reformer?

Såg ni förresten Josefssons reportage i går? Jävligt bra, jävligt bra.

Som motvikt håller nu Josefsson på att göra ett reportage om SD. De håller på och ringer runt till medlemmar och frågar en massa om enskilda företrädare. Det är tydligen så det funkar.

z999 sa...

Antirasisterna bestämmer ju även i svenska kyrkan och därför står det så här numera i självaste bibeln.
"En invandrare får du inte kränka eller förtrycka: ni var ju själva invandrare i Egypten."
Från bibeln.se-

http://www.bibeln.se/las/2k/2_mos#q=2+Mos+22%3A21

Nu var dom ju knappast invandrare utan slavar under farao. Det blir lite makabert med nya översättningen. Ungefär som att kalla judar som tvångsförflyttades till auschwitz för polska invandrare.

Antirasister har ju vid ett flertal tillfällen uttryckt att svensk invandringspolitik är sanktionerad av Gud själv. Att dom blev chockade när SD lämnade kyrkan när prästen hyllade politiskt våldsamma personer är väl då en självklarhet?

z999 sa...

@Robsten:
"Jasså den reformen. Ha, ha, ingen orkar ens kommentera den, ingen orkar längre bli upprörd eller ens bry sig. det kommer säkert fler reformer, orkar vi nry oss om alla misslyckade reformer? "

Det har ju enbart varit misslyckade reformer i 30 år så visst känns det meningslöst att kommentera den. Men DN's artikel i pappersupplagan gav lite aningar om hur otroligt mycket allt detta har kostat och kostar. SD har ju valt att ligga lågt när det gäller invandringens kostnader för att inte skada sin trovärdighet liksom man har legat lågt i all annan kritik av invandringen, sanningen är alltså värre. Jag tror att SD's sätt att redovisa invandringens kostnader och andra nackdelar inte bara gynnat partiet utan har även varit en broms mot en ökad fientlighet mot invandrare som personer.

Antirasisterna å sin sida har istället valt att skylla allt på invandrarna som om de vore en sämre sorts personer som vägrar att integerera sig trots alla integrationssatsningar. Typ att man blundar för sambandet mellan brist på jobb och hög invandring och sedan ser det som invandrarnas fel att det finns många arbetslösa invandrare. Att dom själva gjort fel genom att tillåta en hög invandring samtidigt med arbetslöshet nämns förståss aldrig.

Robsten sa...

" SD har ju valt att ligga lågt när det gäller invandringens kostnader för att inte skada sin trovärdighet liksom man har legat lågt i all annan kritik av invandringen, sanningen är alltså värre"

Nej Z, Kansliet (SD) har räknat på kopstnaderna månader i sträck, städslat RUT för uppgiften och i princip gjort allt för att ta fram siffror som ingen kan (trovärdigt) förneka. Jag har bett om att få de senaste beräkningarna för att exklusivt presentera dem här på bloggen.

Men jag ryckte faktiskt på axlarna när jag hörde om denna reform, alltså, till slut orkar man bara inte bry sig längre. De får väl hålla på med sitt spel.

z999 sa...

@Robsten:
"Nej Z, Kansliet (SD) har räknat på kopstnaderna månader i sträck, städslat RUT för uppgiften och i princip gjort allt för att ta fram siffror som ingen kan (trovärdigt) förneka. Jag har bett om att få de senaste beräkningarna för att exklusivt presentera dem här på bloggen."

Det lät ju väldigt positivt tycker jag. För att inte säga banbrytande.

"Men jag ryckte faktiskt på axlarna när jag hörde om denna reform, alltså, till slut orkar man bara inte bry sig längre. De får väl hålla på med sitt spel."

Det fungerar ju så länge det finns folk som tycker det är häftigt att betala skatt. © Mona Sahlin

Anonym sa...

Bra skrivet, men jag tror det hade blivit kraftfullare och även lättare för meningsmotståndare att ta till sig och betänka om "Den humanistiska "antirasisten"" inte hade framställts så rabiat och galen. Visst finns dessa, men dialogen framstår vinklad.
En spontan synpunkt.
Bra blogg, keep up the good work.

Robsten sa...

Ja, jag tog måhända ut svängarna en del.

Anonym sa...

Robsten"
Som motvikt håller nu Josefsson på att göra ett reportage om SD. De håller på och ringer runt till medlemmar och frågar en massa om enskilda företrädare. Det är tydligen så det funkar."

Kommer det att bli ett svart målande av Sd?:(

/Kajsa

Robsten sa...

vet inte, verkar mest vara en attack mot enskilda partiledamöter.

Robsten sa...

Tydligen så har alla uppringda blivit lovade absolut anonymitet (vilket ju i princip alltid är fallet, men de som ringer upp påpekar och förtydligar tydligen detta oombedda).

Golgor sa...

Janne Josefsson är faktiskt en av de minst politiskt korrekta journalisterna. Ska jag vara helt ärlig blir det nog ingen smutskastning eller liknande...