torsdag, september 15, 2011

Från Backa till Brixton

Uppdrag granskning, "Från Backa till Brixton". Ett bra program som borde ses av alla. Det bästa är när Josefsson intervjuar en moderat och en socialdemokratisk politiker. Dessa intervjuer är det bästa och mest informativa jag sett på svensk TV. Intervjuerna med dessa två politiker säger ALLT! Intervjuerna börjar 31:40 in i filmen. Klicka på bilden för SVT-Play.Klicka på bild för SVT-Play11 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har det samhälle som vi väljare förtjänar.

Robsten sa...

Ja, om folk röstar på sådana som Ferneborg så.

z999 sa...

Robsten, du borde ha en blogg som är mer mobilvänlig vid sidan av den här. Alltså en som speglade den här men minus alla bilder och helst utan för mycket javafinesser. Jag tillhör dom som brukar läsa här i mobilen. Det går visserligen men lite knökigt när bilderna ska laddas in.

Anonym sa...

Litar inte riktigt på Janne Josefsson. Glömmer aldrig "valstugedebatten". Många politiker är rädda för att tala. Detta har JJ , stor skuld i och han lyckades kväva debatten. Har han verkligen ändra sig nu? Blev det inte så mysigt i förorten som han hade tänkt sig??

//Kajsa

Anonym sa...

Den äldre damen fick givetvis frågan : Är du rasist?

Killen med skägget fick inte den frågan....


(ett bra svar borde vara: Nej, jag bryr mig inte om hur folk ser ut. Det är hur de uppför sig som jag inte tycker om)

Robsten sa...

@Z
Nä, jag skall ransonera bilderna, lovar. Har du ingen 4G Iphone förresten?

Robsten sa...

@Kajsa

Fast de politikerna ljög ju, körde med dubblam agendor. Hade de stått för sin smygfilmade version så hade ju saken varit en annan.

Anonym sa...

Jag tycker också att de skulle stått fast för vad de hade sagt, men de hade ändå fått sparken. " huvuden skulle rulla" Titta bara på häxjakten av Sd:are. Åsiker som dessa är inte tillåtna.
Kanske kommer det att vända nu... jag har noterar att några från C har börjat att sticka ut hakan lite. Vi får se om de får vara kvar.
När kommer Jannes reportage om Sd? Skall bli intressant att se.
Janne har gjort bra reportage om dessa mutskandaler, men jag har förståelse för att politikerna väger sina ord på guldvåg och att de då verkar väldigt verklighetfrånvarande. Skulle tippa att de får sparken om de sa vad de egentligen tyckte. /Kajsa

Robsten sa...

Det är inte säkert att det blir något, det kanske inte är tillräckligt många som pratat med UG. Jag är rätt säker att ingen i Stockholm har snackat med dem.

Likadant när Expo ringde runt angående principprogrammet, från Stockholm kom inte ett knyst. Pratades det så gjordes det utifrån landet.

Anonym sa...

Det läskiga är att man inte vet hur journalisterna kommer att vinkla intervjun. Det är ju inte bra för demokratin att politiker inte vågar tala :-(
Fast om du såg debatt, så blev det ju väldigt vinklat i studion, med stora applåder när någon talade till ligisternas försvar. Garanterat var det färre som applåderade hemma framför tv. Jag kan tänka mig att det var många som blev förbannade.
Jag tycker dock att det verkar som att Janne J. Alltid haft sympati för människorna i förorten och kanske har han kommit till insikt om att det är just dessa människor som drabbas allra hårdast av förd invandringspolitik?/Kajsa

z999 sa...

@Robsten:
"Nä, jag skall ransonera bilderna, lovar. Har du ingen 4G Iphone förresten?"

Nä 3G. Sony Ericsson (av rabiat fosterlandskärlek naturligtvis) med pekskärm och android (linux, även det av ideologiska eller nördiga skäl). Html/java coden på sidan klarar annars att anpassa till skärmen hyffsat bra även om det tar tid, tillsammans med hur webläsaren är inställd. Men sen får man zooma för att kunna läsa.

Funderar på att gå tillbaka till knapptelefon och sen ha en surfplatta för nätet istället. Tyckte bara det var bekvämt med en sony ericsson xperia x8 som först kändes nästan som att kunna ha en bärbar dator i innerfickan. Twitter specialanpassat för mobiltelefon funkar utmärkt annars. Funderar på att joina sd-gänget på twitter. Facebook har en bra anpassning till mobiler också.