lördag, november 19, 2011

Mobbaren Reinfeldt


In en intervju med Sydsvenskan, publicerad på DN, ondgör sig Reinfeldt över att inte Juholt visar samma glöd i sitt fördömande av SD som Sahlin gjorde. Detta är en känd taktik för en skolgårdsmobbare. De som inte själva har lust att vara med och delta i trakasserierna av ett utvalt offer, riskerar att få sig en släng av sleven och i värsta fall själv bli utsedd som offer. Det är förvånande att inte fler journalister och politiker blir besvärade av att detta mobbningsmönster framträder så tydligt. Annars skulle man ju tycka att det skulle skära sig när både Reinfeldt och andra politiker går upp i talarstolen och med emfas fördömer mobbning i våra skolor.

Reinfeldt har ju flera skäl att stigmatisera SD så långt det nu går. Sverigedemokraterna är vågmästare i riksdagen och blir ibland en nagel i ögat på Moderaterna. Irritationen över detta är märkbar, även i riksdagens korridorer. En annan orsak är att fler och fler "gammelmoderater" går över till SD. Hur mycket irritation respektive lättnad moderaterna känner för detta skall vi låta vara osagt. När moderata kommunföreträdare mellan skål och vägg avslöjar att de i hemlighet röstat på SD så måste det helt enkelt orsaka irritation, där råder det ingen tvekan.

I intervjun säger Reinfeldt så här.

Enligt Sydsvenskan utsätts statsministern själv för rasism på grund av hans ursprung - "SD-supportrar på nätet kallar dig "negern" och "landsförrädaren".

– Det är priset du betalar för att stå upp mot den här typen av krafter. Det är ingen ny erfarenhet att en del av de här rörelsernas arbetsmetod är skrämsel och lite mer hårdför buskagitation.

Jag känner hundratals sverigedemokrater och jag har aldrig hört att någon nämnt ordet neger, eller liknande från någon. Detta gäller alla samtal, även de som förts sena nätter på krogen. Vad diverse sympatisörer säger står tyvärr utanför partiets kontroll. Jag undrar vad vi kan hitta för uttalande från moderata sympatisörer om vi letar lite. Detta är dock en arbetsuppgift ingen journalist kommer att ta på sig, garanterat. Det man däremot ofta hör från sverigedemokrater är en mycket stor irritation för Reinfeldts minst sagt ljumma avståndstagande från politiskt våld. 

Till sist vill vi påpeka att vi som står upp för vår demokratiska rätt att uttrycka vår åsikt om t.ex. immigrationspolitiken och EU också får betala ett pris. Detta pris blir inte mindre av att Reinfeldt använder sig av rena mobbningsmetoder. Reinfeldt drar sig inte ens för att skrämma andra partiledare, så att de skall haka på stigmatiseringsdrevet.      

39 kommentarer:

Anonym sa...

När man läser intervjun ser man att mannen är helt olämplig att vara statsminister - eller för den delen att inneha någon som helst förtroendepost. Han hänvisar för sin absurda invandringspolitik till sin mörkhyade farfars farfar, och att hans egen släkt inte har sin bakgrund i Sverige. So what? Eller har han sådana underlägsenhetskänslor att han vill utplåna allt svenskt? Han är inget mindre än en katastrof för Sverige och för landets svenska befolkning./Arvid Bengtsson

blofeldt sa...

Dom eller den personen som kallar sig för SD supporter och härjar på nätet kan mycket väl visa sig vara vänsterextremister som vill misskreditera SD. Inget är främmande för kommunispacket, alla medel är tillåtna.

Robsten sa...

Sådant har nog förekommit. Jag menar hur svårt skulle det vara att jag vräker ur mig en massa otidligheter på nätet och signar med "Arg moderat" eller t.o.m. "arg ny moderat".

Nisse sa...

Att Reinfeldt kallas för landsförrädare är mer regel än undantag på den "nationella" arenan på Internet. Nu är det knappast ett utslag av rasism utan förmodligen mer att man vill uttrycka sig kraftfullt och då gärna använder epitet som "mulla", "neger" eller "landsförrädare". Icke desto mindre är det en retorik som slår tillbaka mot avsändaren.

Google: reinfeldt landsförrädare

Samma sökning fast specialiserad till nystartade avpixlat.info:

Google - avpixlat.info: reinfeldt landsförrädare

Hade inte insomnade PI tagit ner sin sajt från Internet så hade man bara där kunnat hitta tusentals exempel.

Så att Robsten aldrig har noterat att denna terminologi används framstår kanske inte som det mest trovärdiga som skrivits på den här bloggen.

Anonym sa...

äh Reklambyrån Reinfeldt är smart. det är inte SD som han hotas av utan av S, så genom att sätta fokus på hur Juholt duckar för SD sabbar han för S genom att vara "politiskt korrekt".

Ännu en gång slår han ut S på deras egna mark.

@ blofeldt:
själv minns jag SD:are som "hade fått stryk" av vänsterfolk, visade sej vara självförvållat för att fiska röster. Ni är lika goda kolsupare båda två haha :)

//Oskar

Anonym sa...

Reinfeldt må vara "reklambyrå-
smart" och passar på att sparka på den liggande Juholt. Han vill splittra oppositionen så mycket som bara är möjligt genom att tvinga Juholt att öppet välja mellan kraftfullt avståndstagande från SD + mångkulturalism (Sahlin-linjen) och en mer nykter, konservativ gammel-SAP pragmatisk linje liggande närmare SD. Reinfeldt vill genom sina misstänkliggöranden försvåra för Juholt att ta det opinionsvinnande steget mot SD (vilket teoretiskt kunde öppna för en framtida kaolition S-V-SD med 50% majoritet).

Läckberg-läsaren Reinfeldt är en själ och kulturlös maktmänniska som kommer gå till historien som den som orsakade Sverige irreparabla skador ledande till landets förfall och stora lidanden för ursprungsbefolkningen. "Smart" är inte detsamma som klok, vis eller förnuftig. "Smart" är en bra dammsugarförsäljare.

Nisse sa...

@Benge Runfalk...

Nej, Reinfeldt kommer att gå till historien som den som slutligen, och slutgiltigt, bröt den socialdemokratiska makthegemonin i Sverige. Där har vi redan facit: även om det blir regeringsskifte nästa val kommer mycket lite av skatte- och ekonomisk politik att kunna återställas till hur det var tidigare. Det finns inget folkligt stöd för ett sånt återställande, och även om det låter annorlunda när Juholt eldar på klasskampsbrasan så vet socialdemokraterna det också.

Man hade kanske hoppats att (SD) skulle dra de rätta slutsatserna av det här skeendet men den typen av strategiskt tänkande är väl inte partiets starka sida. Att sätta sig i den socialdemokratiska båten kommer aldrig att fungera.

Robsten sa...

@Nisse

Du skriver

"
Google: reinfeldt landsförrädare

Samma sökning fast specialiserad till nystartade avpixlat.info:

Google - avpixlat.info: reinfeldt landsförrädare

Hade inte insomnade PI tagit ner sin sajt från Internet så hade man bara där kunnat hitta tusentals exempel.

Så att Robsten aldrig har noterat att denna terminologi används framstår kanske inte som det mest trovärdiga som skrivits på den här bloggen."

Jag skrev:

"Jag känner hundratals sverigedemokrater och jag har aldrig hört att någon nämnt ordet neger, eller liknande från någon. "

Den uppmärksamme ser att jag talar om neger, inte om ordet landsförrädare. Den ännu uppmärksammare ser också att jag talar om partimedlemmar, inte om allsköns figurer som hängde på PI.

Anonym sa...

Att gå omkring med så mycket hat och ilska, som Reinfeldt gör, bäddar för fortsatta framtida snedtramp från honom.
Jag tycker mig se, när jag ser honom, men karl med nerver spända som fiolsträngar och som gör allt för att behålla självkontrollen.
Detta kommer ju förr eller senare att brista.
Karln är en fara för sig själv och andra.
Rune

Robsten sa...

Du har en poäng Runfalk.

Anonym sa...

@Robsten angående Nisse, man se vad man vill se.

Han tror att alla som hänger på Avpixlat är SD folk av den enkla anledningen att han jämför med Jinge, där tillåts ingen uttala sig som inte har röda hossor.
Allemand

ddayperspective sa...

Min personliga undran (vikigast!) är naturligtvis om Reinfeldt är vid sina sinnens fulla bruk när sveket mot Sverige och svenskarna inte längre går att vifta med med de sedvanliga harangerna om rasim och främlingsfientlighet! Hur det är ställt med den saken hade jag struntat fullkomligt i om han inte varit landets statsminister. Då hade den enbart berört utöver honom själv, familjen (hans) och samhället! Men är sanningen inte den att han också blir dem svaret skyldiga? Jag tänker på hur sonen misshandlats av icke-svenskar... Karln har ju tappat greppet totalt. Redan från start faktiskt, fast då såg vi det inte. Vem behöver tvivla idag. Sveriges framtid handlar om mycket mer allvarligare än några hundralappar extra och spelar de nån roll när landet förstörs för våra barn och barnbarn?

Anonym sa...

@ddayperspective, ryktet säger att det var tvärtom att sonen deltog i misshandel av icke-svenskar. Hur som helst, i den ålder sonen är så är det inte sunt att vara ute på Stureplan vid den tidpunkten på dygnet.
Allemand

Nisse sa...

@Robsten...

Jag tror du säkert klarar av att ändra i söktermer på Google för att få fram träffar även på det ordet.

Och ja, naturligtvis är det bara en händelse som ser ut som en tanke att AP/PI råkar ha exakt samma åsikter som (SD). Snart är det jul och då kan du ta den om jultomten också, och kanske passa på att skänka Kent Ekeroth en grundläggande bok om hur man sopar igen spåren på Internet:

ARIN - avpixlat.info

Är det inte dags att skippa struntpratet nu om att AP inte på något sätt är språkrör för sånt som (SD) inte har stake till att stå för? Eller vänder sig den här bloggen till barn och religiöst (SD)-troende enbart?

Robsten sa...

Jag har redan googlat på "ordet" och det förekom inte alls ofta. knappt någon gång då Reinfeldt kallades för "ordet" Däremot var det några träffar där ordet användes i andra sammanhang, som att beskriva Reinfeldts släktträd på ett sakligt sätt utan invektiv. Ungefär som Reinfeldt själv gjort.

AP ligger på många håll nära SD:s åsikter, men är absolut inget språkrör för SD, inte en chans. De som skriver är inte ens SD-medlemmar. Ekeroth upplåter ett konto åt dem, han skriver inte själv. Han gör det dessutom på eget initiativ. Han har inte pratat med någon om det. Man kan nog lugnt säga att denna blogg är mer representant för SD än AP.

Överför du samma resonemang när det gäller andra privata bloggar som sympatiserar med andra partier? Exempelvis Jinge och V, Jihad i Malmö och KD? Samma principer skall väl gälla rakt över, eller?

Robsten sa...

Jag skulle ju aldrig påstå att AP eller PI efter Gustav Janssons tragisk död ens skulle kunna representera SD. Innan Gustavs tragiska bortgång så låg väl många artiklar rätt bra till, då räknar vi bort allsköns kommentarer, sådana skulle nog inte accepteras på en officiell SD blogg.

Nisse sa...

@Robsten...

Ekeroth förfogar också över den ip-adress som avpixlat.info ligger på - vilket ARIN-länken ovan visar. Det vore väl inget med det om det inte ljögs så förbannat om vilka som egentligen står bakom. Säg som det är: att det finns de inom (SD):s högsta ledning som anser att det är ett bra sätt att bedriva sin propaganda. Då blir frågan öppen för diskussion på ett hälsosammare sätt.

Jag anser att det är kvalificerad galenskap för alla som vill bli seriöst bemötta att bli förknippade med en sån kloak som AP (och senare tiders PI) är. Det var min poäng den här gången.

Robsten sa...

"Säg som det är: att det finns de inom (SD):s högsta ledning som anser att det är ett bra sätt att bedriva sin propaganda."

Det tror jag inte, inte SD-propaganda i alla fall. Alltså partipropaganda kan aldrig drivas på detta sätt. Däremot avslöjar AP och f.d. PI en och annan sanning, vilket i förlängningen kan göra så att stödet för SD ökar (vilket sannolikt sker). Men saken är den att SD som parti inte har något med den att göra, Ekeroth agerar på eget bevåg. En SD sida skulle ju aldrig driva frågor på just detta sätt. Jag tror mig veta dessutom att skribenterna inte är medlemmar i SD. Thats it!

Du svarade heller inte på frågan om V skall förknippas med Jinge och KD med Jihad i Malmö. Det måste väl bedömas efter samma premisser? Skribenten bakom Jihad i Malmö är dessutom KD-medlem, om jag inte är alldeles felinformerad.

Robsten sa...

Vad SD:s partiledning tror och tycker måste de dessutom svara själva på, jag kan omöjligt veta vad de tycker i denna fråga. Skulle gissa att de tycker som mig dock.

Nisse sa...

@Robsten...

Den teorin om att sajter med AP:s tonfall skulle gynna (SD) på sikt är jag skeptisk till. Tvärtom tror jag det hjälper till att, helt självförvållat, stigmatisera (SD) mer än vad som är nödvändigt genom att bekräfta varenda fördom som kan finnas om den typiska (SD)-sympatisören. Alla dessa ständiga klagovisor om hur mobbade stackars (SD) är faller ganska platt till marken om man inte är bättre själv.

Visst kan AP säkert hjälpa till att skapa en slags gemenskap bland de redan övertygade. Om målsättningen är att för alltid vara en företeelse i marginalen, och inte ta de steg som t.ex Dansk Folkeparti eller Fremskrittspartiet gjort för att på allvar vara med och påverkade något - så kör på.

Huvudsaken är att man säger som det är. T.ex Jinge påstår väl inte att han är något annat än en pensionerad socialarbetare som sympatiserar mestadels med (V) och har typiska 68-åsikter om det mesta här i världen. Någon funktion inom partiet har han inte och det är säkert både han och (V) glada för. Det blir något annat när riksdagsledamöter, politiska sekreterare eller andra partifunktionärer står bakom en blogg, eller annan sida, där det diskuteras politiska frågor.

Robsten sa...

Nu blir det upprepningar, ingen står bakom AP i partiet förutom Ekeroth som står för ett konto. Jag visste inte att AP skulle öppna förrän de faktiskt gjorde det. Jag känner av en slump en av skribenterna som inte är medlem i SD.

Nisse sa...

@Robsten...

Yes. Vi får väl enas om att vi tror och tycker olika om den saken. Fortsättning lär följa.

Anonym sa...

@Nisse, en mycket trolig förklaring till att om KE står för ip-adressen är att du mycket väl vet vad som händer med de personer som aktivt på något sätt stöder SD.

Jag har därför full förståelse för att AP-folket vill vara anonyma. KE har Skräpo-skydd och borde därmed inte utgöra en måltavla för vänsterextremister och annat slödder.

Det behöver inte betyda att SD som parti är inblandat utan det kan mycket väl vara KE:s eget projekt, vilket på inget sätt är olagligt eller omoraliskt.
Allemand

Nisse sa...

@Allemand...

Nädå. Jag säger inte att det är olagligt eller kanske ens omoralisk. Det jag reagerar på är att det gång efter annan gråts från (SD)-håll om hur illa man blir behandlade och vilka fula tricks de politiska motståndarna använder, men samtidigt smygs det rätt så friskt i buskarna av (SD) själva. Det blir nog svårt att förändra något då - men det kanske inte heller är avsikten? Det kanske är tillräckligt bra att vara på sin höjd ett 10 procents-parti, för överskådlig tid helt utan reellt inflytande i partiets viktigaste fråga.

Anonym sa...

@Nisse, jag trodde du förstod varför det måste smygas. Du förlorar arbete, du förlorar mycket som en människa måste ha för att överleva. Är inte det tillräckligt motiv varför det måste smygas? Ägare till ip-adresser är dock inget hemligt, vem som helst får reda på det.

Personligen tycker jag att det är en sådan uppoffring att vara SD officiellt att jag beundrar de killar och tjejer som törs vara det. Då känns det lite som dålig magsyra när du klagar på att det smygs. Det är inte SD:s fel som sagt utan ett gäng galningar som verkar trivas utanför lagen.

Att SD kommer att passera 10% är jag säker på, när det händer det har jag ingen aning om. Desto förr desto bättre.
Allemand

z999 sa...

@Nisse:
"Det kanske är tillräckligt bra att vara på sin höjd ett 10 procents-parti, för överskådlig tid helt utan reellt inflytande i partiets viktigaste fråga."

Det var inte så länge sen du sa att SD aldrig skulle komma in i riksdagen (komma över 4%) om man inte ändrade stil.

"Det jag reagerar på är att det gång efter annan gråts från (SD)-håll om hur illa man blir behandlade och vilka fula tricks de politiska motståndarna använder, "

Du måste vara synnerligen känslolös som kan skriva så eftersom du följer den här bloggen och VET hur det sett ut. Vilket är det enda parti där folk förlorat jobbet, rätten att vara fackansluten med mera? Att man använder fula tricks inom demokratin brukar knappast syfta på de "trick" som SD's motståndare använder.

Anonym sa...

Hej Robsten!

För ett bra tag sedan bad du mig att skriva vad jag tycker Bode förändras i politiken.
Här kommer det :

Det finns jätte mycket mer att göra för företagarna. Vi måste få små och medelstora företag att växa. Företagarna beskattas hårt från första intjänade kronan och det kostar mycket för ett litet företag att växa och investera.

Sänk skatterna för företagarna , så att vi får fler "IKEA" och att dessa stannar kvar i landet!

Det offentliga sektorn måste bantas ner och effektiviseras. Våra skattepengar slösas bort av okunniga politiker. (Korrupta politiker måste bytas ut )

Inkomstskatterna skall sänkas ytterligare för Svensson. Varför skall vi (pga. Höga skatter) tvingas låna långt över skorstenen för att ha råd att bo? Varför skall Svensson ha betydligt lägre köpkraft än exempelvis tysken??

Det finns massor att göra!! Förbättra för vanligt folk - så är sossarna eliminerade för all framtid!!

Minska också invandringen (ta bara in de verkliga flyktingarna). Enkla arbeten skall i första hand gå till svenska ungdomar. När jag gick på gymnasiet så jobbade jag extra som diskare, hemtjänst mm. Sådana jobb finns
inte längre..

Det finns massor att göra..men M har blivit för PK. Jag tycker att Reinfeldt visar ett märkligt förakt för väljarna. Det är hans skyldighet att se till svenska folkets bästa..

//Kajsa

z999 sa...

@Kajsa, jag tror att det behövs en annan anda i samhället också om du vill ha mer företagande och ett sundare företagande. Företag idag uppfattas som en sorts samhällsinstitutioner som genom kvotering ska spegla samhället. En del företag byggs upp genom att man förlitar sig på att staten ska gå in och sponsra arbetsgivareavgiften för att man anställer invandrare till exempel. Om man vet att sänkt arbetsgivaravgift skapar fler jobb så kunde man använda den kunskapen rent allmänt istället för att se arbetsgivaravgiften som en smygskatt för att staten ska få in pengar.

Sen är det viktigt att man utvärderar alla åtgärder vilket är raka motsatsen till att som Annie Lööf prata om arbetskraftsinvandring utan att ägna nuvarande situation någon tanke alls. Hon bör först ställa följande frågor:
Har vi en lyckad invandring just nu?
Kommer det folk till Sverige med nuavarande regler som inte är inriktade på arbete?
Finns det någon chans att ändrade regler för arbetskraftsinvandring kommer att utnyttjas av folk som har som enda mål att komma till ett välfärdsland?
Finns det någon chans att företag använder ändrade regler enbart för att tjäna pengar med så lite företagande som möjligt i branscher som i förlängningen enbart belastar landet?
Hur skräddarsyr man reglerna för att täppa till kryphål och samtidigt bevara rättsstaten?

Anonym sa...

Det är ju något förskräckligt sjukt i detta landet, när man inte har möjlighet att få det bättre hur hårt man än jobbar. Min bror och hans fru är jätte ambitiösa och jobbar heltid båda två...inte har de det så speciellt bra och skulle någon av dem mista jobbet så klarar de inte av huslånet. Så är det för jätte många svenskar. Sedan kan man väl föraktfullt säga att : måste de bo där de bor..varför inte flytta ut till förorten? Men de flesta av oss vill väl att våra barn skall ha en bra uppväxtmiljö?
Nya hyresrätter är jätte dyra, där har Svensson inte råd att bo. Bosätter man sig på landet..kostar det väldigt mycket att pendla och barnen blir isolerade.

Det måste till en total förändring av svenska samhället. Det som håller mig kvar i landet är familjen och naturen.
Kommer att se till att mina barn är så välutbildade att de kan flytta i från det här pisslandet.

Det som gör mig mest förbannad är att man totalt har mist tron på våra politiker...man trodde ju att de satte svenskarna främst.
Hur skulle de se ut om en idrottstränare hejade på bortalaget och medvetet satte krokben på de egna?...

(ursäkta..men jag är så arg)

Anonym sa...

"Hur skulle de se ut om en idrottstränare hejade på bortalaget och medvetet satte krokben på de egna?..."

"de egna" ger idrottstränaren förr eller senare en rejäl pungspark.. :-)"

//Kajsa

Robsten sa...

"Företagarna beskattas hårt från första intjänade kronan och det kostar mycket för ett litet företag att växa och investera."

Tyvärr måste nog skatterna bibehållas i storstäderna, men inte höjas. Detta för att vi helt enkelt måste ta hand om gamla, sjuka och ha en kollektivtrafik som fungerar. Däremot har vi lagt motioner om att sänka arbetsgivaravgifter i glesbygd. Ett förslag jag tycker är superbra!

"Inkomstskatterna skall sänkas ytterligare för Svensson."

Ja det kan bli ett steg till, absolut.

"Det offentliga sektorn måste bantas ner och effektiviseras"

Ja, vi kan inte banta sjukvård, polis och skola, det kan vi helt enkelt inte göra, och vill inte heller. Däremot vill vi ta bort genuspiloter och en massa annat trams.m Där spar vi en massa pengar. Och immigrationen förståss.

"Varför skall Svensson ha betydligt lägre köpkraft än exempelvis tysken??"

Tja, en komplicerad fråga, men fullt berättigad. Vi måste se varför Tyskarna har bättre köpkraft.

"Det finns massor att göra!! Förbättra för vanligt folk - så är sossarna eliminerade för all framtid!!"

Det finns massor att göra, helt klart. Ett politiskt landskap just nu utan sossar skulle nog vara en katastrof när nu Reinfeldt är som han är. Jag är absolut inte sosse (även om jag varit en gång i tiden) men det är frågan om komplicerade maktbalanser. Just nu framstår inte Reinfeldt som mycket bättre än Sahlin, faktiskt.

Robsten sa...

".inte har de det så speciellt bra och skulle någon av dem mista jobbet så klarar de inte av huslånet"

Jag skall vara helt ärlig här. Hade SD 51 procent av riksdagsplatserna skulle det sannolikt inte heller gå att betala av på dyra huslån med en inkomst. Vi har helt enkelt inte den standarden i dag, med de hus och tomtpriser som råder. Inte ens om vi sänkte skatten skulle det sannolikt gå om inte den som har jobbet kvar har en rejäl inkomst. Nu pratar jag hus i storstäderna. Det är sådana priser så man måste helt enkelt ha två inkomster om man inte har en hög inkomst typ läkare eller civ ing.

Jag är själv ensamstående och skulle gärna bo i ett mindre hus, typ 90 kvadrat eller något. Jag är dock chanslös med de priser som råder just nu.

Man kan fundera hur mannen kunde försörja hela familjen med en inkomst i det så baktalade folkhem vi en gång hade.

Anonym sa...

Robsten @Tack för dina trevliga svar :)

"Jag skall vara helt ärlig här. Hade SD 51 procent av riksdagsplatserna skulle det sannolikt inte heller gå att betala av på dyra huslån med en inkomst."

Inser du hur sårbara vi är & högt belånade? Nej, inte ens en civ. ing kan försörja sin familj på en lön.

En tysk har kanske 10,000kr över efter det att utgifterna är betalda. En svensk har bara ca.1000kr, det går inte att spara. Svenskarna är inte rika.
Skatterna för små företag måste sänkas - det ligger väl i allas intresse att det skapas nya jobb?
Det är också svårt att motivera anställda att jobba mer, med tanke på de höga marginalskatterna (de tar hellre ut ledig tid).
Visst är en frisk opposition det bästa för en demokrati - att 7 klövern är så "rörande överrens" i både familjepolitik & flyktingpolitik är egentligen en katastrof för demokratin :(

Hoppas på att SD kan växa som en böld i baken på de andra ;))

Kram från Kajsa

Anonym sa...

Till sist skulle jag vilja veta lite om fastighetsskatten. Är det något som SD vill ha tillbaka?
Vi betalade ca. 15000kr/år i fastighetskatt när sossarna regerade. ( Vi hade ett enkelt hus i eternit ). Tack vare att skatten togs bort har vi haft råd att bl.a reparera huset. Skulle sossarna fått bestämma hade skatten säkerligen legat på runt 30000:- idag.
/Kajsa

Robsten sa...

Nej, det har jag aldrig hört något om.

Nisse sa...

En sak som kan vara nyttig för (SD)-folk är att försöka förstå varför exempelvis Reinfeldt är så avigt inställd. Analysen blir nog väl enkelriktad om man tror det beror på att han är landsförrädare och har en hemlig agenda att skada svenskar och Sverige som land, gillar negrer och muslimer över allt annat, eller rakt av är mentalt störd och dum i huvudet. Sakpolitiskt är det ingen himmelsvid skillnad mellan vad som står i (M):s och (SD):s program när det gäller invandring. Ändå har det lyckats låsa sig så mycket att ett samarbete i de frågorna är omöjligt som läget är nu.

Frågan är intressant, för om ser krasst på det, vilka möjligheter har (SD) att få igenom något av sin politik? Hur ska det gå till parlamentariskt och realpolitiskt - om man nu bortser från fria fantasier om att (SD) kommer att få egen majoritet. Enda sättet är genom samarbete med något eller några andra partier och då ligger ändå (M) mycket närmare än vad (S) gör av en mängd skäl.

Robsten sa...

Rent mentalt var det så...låt oss säga 3 månader innan valet. Rent sakpolitiskt ligger vi faktiskt nog mitt emellan S och M. Moderaterna för en privatiseringsiver som inte helt delas av SD.

z999 sa...

Om man nu ska kalla det privatiseringsiver. Det är fortfarande kommunen/landstinget/staten som är kunden. Att kalla moderaternas privatiseringsiver för högerpolitik är inte riktigt rätt tycker jag.

@Nisse, du brukar ha genomtänkta inlägg när du skriver om det taktiska spelet men tror du att Åkesson och SD skulle klara den ofrånkomliga svekdebatten som skulle följa av för mycket kompromissande? Reinfeldt kanske klarar det på rutin men jag tror inte att Åkesson skulle fixa det.

z999 sa...

@Nisse, raserar inte en sån här artikel i DN alla möjligheter till samarbete mellan moderaterna och SD?
http://www.dn.se/nyheter/politik/jimmie-akesson-hyllar-invandrarfientlig-sajt

Samtidigt så har SD sitt starkaste fäste i Skåne där man är väldigt höger jämfört med övriga landet men Åkessons tal om socialkonservatismen underlättar nog knappast ett samarbete med moderaterna.