tisdag, februari 21, 2012

Inrätta glesbygdszoner Ullenhag


Erik Ullenhag skriver på SVT Debatt om hur viktig invandringen varit för vårt land. Därifrån drar han paralleller till dagens immigration. Ullenhags artikel vore självklart inte komplett utan den eviga lovsången till dagens globalisering. Samtidigt som Ullenhag skriver hur viktig immigrationen är för att vårt land så menar han i artikeln att vi måste starta "nystartszoner" för att människor i våra etniska enklaver skall erhålla arbete. Om nu Ullenhags tankar om hur oerhört bra det är med dagens immigration för vårt näringsliv stämde, så skulle knappast nystartszoner behövas.

Värt att notera är det uteblivna talet om demografi i Ullenhags artikel. Tydligen har någon forskningsrapport lämnats in till regeringen att det eviga tjatet om demografiska nödvändigheter med immigrationen inte stämmer. Detta är ju något vi sagt en längre tid. Vi kan dessutom spekulera i hur t.ex. Irlands demografiska kurva ser ut, där i princip en hel ungdomsgeneration emigrerat p.g.a. arbetslöshet. Det är dessutom inte första gången Irland drabbas av massemigration. Så här skriver Ullenhag i sin artikel.

Svensk ekonomi står inför flera stora långsiktiga utmaningar. En av dessa är den globala konkurrensen, som leder till att allt fler länder tävlar om att dra till sig investeringar och spjutspetskompetens. Globaliseringen är i grunden bra och positiv för såväl människors som länders utveckling. Men den ställer nya krav på Sverige. 
Nu har spjutspetskompetens mycket lite med dagens immigration att göra. Tittar vi i våra etniska enklaver så är andelen raketforskare i alla fall inte större än i samhället utanför dessa enklaver. Och nu uttryckte jag mig ganska diplomatiskt. Spjutspetskompetensen kommer väl hit trots vår ologiska immigrationspolitik. Varför säger dessa politiker inte varför globaliseringen är så oerhört bra. Det är mer ett mantra som upprepas i det oändliga, detta med globaliseringens oerhörda fördelar. Vidare i artikeln.

Vallonernas roll för järnbruket och arbetskraftsinvandringen från Sydeuropa efter andra världskriget är två exempel på hur detta har förbättrat vår konkurrenskraft. Också människor på flykt från krig och förtryck har sökt sig till Sverige och berikar vårt land. 
Vallonerna har inget med dagens immigration att göra. De emigrerade hit för att lära oss järnbruk och var ganska få till antalet. De bosatte sig inte i etniska enklaver som Rosengård där de isolerade sig från övriga samhället och roade sig med att kasta sten på brandmän och poliser. Ättlingar till valloner röstar företrädesvis på SD i dag. Krig kan aldrig bli asylskäl i sig, fast regeringen (den förra) skrivit in detta i vår asyllag. Om Indien och Pakistan startar ett krig så innebär det att 1,5 miljard människor plötsligt har asylskäl.

Självklart kan många människor från andra länder berika vårt land på olika sätt. Det är människor med i huvudsak samma egenskaper som ursprungsbefolkningen i vårt land. Det har tyvärr inget att göra med en vansinnig immigrationspolitik, där dessa människor i alla fall inte får arbete eller i värsta fall inte integreras i vårt samhälle. Dessutom så behövs dessa människor i deras respektive ursprungsländer, dessa länder skall väl också "berikas"? Har Ullenhag och hans politiska kamrater någon gång funderat över om inte de U-länder där vi nu tar emot immigranter skall byggas upp och bli drägliga att leva i? Det är en nästan rasistisk föreställning att vårt land är det enda ställa på jorden som skall utvecklas. Tanken borde vara att hjälpa nationer att utvecklas och bli drägliga att leva i. Till sist i artikeln.

Så att invandrare genom historien har och har haft stor betydelse för svenskt näringsliv är odiskutabelt. Många av våra största och mest kända företag har startats av utrikes födda personer. Felix, Zoegas och Bonniers är bara några exempel.

Javisst, och räknar vi ändra från senaste istiden har precis alla företag startats av människor som ursprungligen kom från utlandet. Det är inte fel att människor immigrerar till vårt land, det är omfattningen det är fel på. Det är ingen framkomlig väg att lösa problem genom folkomflyttningar, varken för oss eller för de länder där människor emigrerar ifrån. Fattigdomen kan inte utrotas genom emigration. Det föds fler barn i underutvecklade (från vårt perspektiv) länder än vad som rimligen kan immigrera till väst, hur stor immigration vi än har. Dessutom slås vårt sociala system sönder av immigrationen, delvis för att vi nu inte längre har kvar den industri som de invandrade Sydeuropéer arbetade i. Vi har exporterat vår industri, med våra politikers goda minne. Samtidigt ägnar vi oss åt import av presumtiv arbetskraft som inte längre kan finna något vettigt arbete.

Vi har kommit till vägs ände med vår nuvarande immigrationspolitik. Nystartszoner lär inte hjälpa upp kräftgången som råder i många områden. Det är inte invandrarna det är del på, det är den politik vi för som är felaktig. I stället för nystartszoner så vore det bättre att starta "glesbygdszoner". Detta för att lätta på trycket i våra storstadsområden där både bostäder och infrastrukturen håller på att kollapsa. Om nu initiativrika människor från de områden som är tänka som nystartszoner flyttar ut i glesbygdszonerna för att starta företag är detta utmärkt.

24 kommentarer:

Anonym sa...

tja funkar ju i norge med glesbygdsstöd borde funka i sverige med.

Kastor sa...

På nyheterna 20 feb förekom uppgifter att över 50000 svenskar skulle ha emigreratförra året.Skulle vara intressant att veta vilka svenskar,dvs ålder och utbildning och vart och varför emigrerade dom?

lille-lasse sa...

Kastor
Tycker också att det skulle vara intressant och veta vilka ( svenskar ) vi talar om avseende utvandrade personer

Anonym sa...

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/vanstern-vagrar-att-tala-om-hela-verkligheten


Hoppas att det leder någon vart..

Anonym sa...

Kastro,
Ja, skulle inte Sd kunna föra lite statistik över de som emmigrerar?
Hade en kompis vars familj emigrerade några år till Kina...du må tro att de var en chock för dem att komma tillbaka till Sverige. Oj, vad mycket utlänningar här är var det första han sa när han komm tillbaka. Sverige hade förändrats otroligt mycket på de 10 åren han varit borta.

De som emmigrerar till Norge är nog i huvudsak ungdommar och sjukvårdspersonal och de som emmigrerar till Kina är ingenjörer, tror jag.
//Kajsa

Andreas sa...

OT, men har ni sett detta:

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/vanstern-vagrar-att-tala-om-hela-verkligheten

Väldigt intressant.

Några saker. vad menar han med det här, kan någon förklara:

"Och hur gör vi för att vinna tillbaka dem? Måste man ”göra en Kjærsgaard”? Jag tror inte det. Förmodligen skulle det räcka långt ifall arbetarrörelsen gjorde upp med mångkulturalismens sämsta sida, kulturrelativismen, och sökte sig tillbaka mot sina rötter från Upplysningen (frihet, jämlikhet, broderskap)."


Avdelning "No shit Sherlock!" :

"Något som också kan ha bidragit till SD:s framgångar är flirten i mångkulturalismens namn med islamismen. Denna hade också kunnat undvikas – om våra politiska ledare hade vågat. En nyckelscen är invigningen av Stockholms moské (Za­yeds moské) med Mona Sahlin och Lena Hjelm-Wallén iklädda ett slags sjalar bredvid Mahmoud Aldebe, ordförande i Sveriges muslimska förbund (SMF). Det var förmodligen ett strategiskt misstag från socialdemokratins sida. Sahlin skulle, självklart, ha varit på plats vid invigningen och välkomnat moskén i religionsfrihetens namn – men utan att täcka sitt hår."


Avdelning "No shit Sherlock" 2 :

"En arbetarrörelse, och vänster, som svävar på målet om sin värdegrund och föredrar stigmatiserande pajkastning framför öppen dialog om svåra och känsliga frågor, kan, tror jag, få svårigheter att återta den politiska makten.".


Självfallet har han helt rätt i mycket av det han säger om vänsterns svårigheter just nu. Det konstiga är bara att dessa så uppenbara saker måste förklaras, dessutom i försiktiga ordalag.

Swedish Dissident sa...

Mycket bra och välformulerat. Koncist och lätt att förstå, men ändå inte utan viktiga nyanser och påpekanden. Borde inte du bidra med texter till Axpixlat, Robsten? Du har ju rätt många läsare redan nu, antar jag, men kan ju på så vis nå ut till fler.

Textens retorik påminner hur som haver om när en pappa ska lära sin unga son något, eller när en lärare lär en yngre elev om hur det ligger till med saker här i världen. I det här fallet är alltså Robsten pappa/lärare och Ullenhag sonen/särskoleeleven, men i landet upp och ner har barnen mer makt än de vuxna. Det är själva grundproblemet.

Herregud, hur länge ska idioten få hålla låda med vallon-/arbetskraftsinvandringsargumenten och folk fortsätta rösta på FP? Jag slår vad om att när Sverige får sin första läkare med somalisk bakgrund så kommer det att vevas om och om igen av godhetsnarcissisterna. Att det frekvent utbildas läkare av nordeuropeisk härkomst är dock inte relevant i sammanhanget, med pk-logik. Återigen frågar man sig också om det är snällism eller om fåntratten verklig tror på dumheterna själv. Oavsett vilket är resultatet lika illa åndå.

Ps. Apropå globalisering och maktens många märkliga tolkningar av begreppet, så kan denna ledare nämnas:
http://www.friatider.se/upp-till-kamp-mot-den-internationella-klassen

Kastor sa...

Kan inte låta bli att citera Merit Wager som i sin tur citerar C S Lewis som skrivit böckerna om landet Narnia.
"Of all tyranies,a tyranny exercised for the good of victims may be most opressive.It may be better to live under robber barons than under omnipotent moral busybodies.The robber baron´s cruelty may somtimes sleep,hes cupidity may at some point be saliated,but those who torment us for our own good will torment us without end,for they do so with the approvel of their own consciense."

z999 sa...

Lite info om den stora valloninvandringen
http://sv.wikipedia.org/wiki/Valloner_i_Sverige

Antalet valloner som kom att stanna i Sverige var litet, det är dock osäkert exakt hur många det rörde sig om. Nationalencyklopedin anger att 900 individer stannade i Sverige permanent. De Geers anteckningar anger 134 vallonska arbetare som fram till 1633 kommit enbart till Norrköping. Ungefär 20 procent av vallonerna återvände till sin hemland efter en första kontraktsperiod, en del från och med 1654 då religionsfriheten i Sverige inskränktes (i samband med drottning Kristinas abdikering); majoriteten av vallonerna var reformerta (numera är vallonerna i Belgien i allmänhet katoliker). I och för sig tillförsäkrades vallonerna vid flyttningen religionsfrihet och hade rätt att föra med sig egna präster.

För majoriteten blev flyttningen varaktig. Det totala antalet migranter som anlände under den här tiden - 1652 kom ett emigrationsförbud - har uppskattats till mellan 1 000 och 1 200 familjeenheter. Trots att de kvarvarande vallonerna inledningsvis var en särskild språklig och religiös grupp är de numera assimilerade i det svenska samhället.

z999 sa...

Det spelar väl inte så stor roll att verkligheten pekar åt ett håll och Ullenhag åt ett annat, i antirasisternas ögon så har han tillräcklig trovärdighet ändå. Det handlar om antirasisternas underdånighet inför auktoriteter. Som jag har skrivit tidigare så bör man använda ordet undersåtar istället för medborgare när man diskuterar med antirasister.

z999 sa...

Undrar hur man själv hade reagerat om någon sverigedemokrat hade ljugit ihop sin egen verklighet i samma omfattning som Ullenhag.

Robsten sa...

Ja Andreas, man kan kanske tycka att det är självklarheter, men i vår riksmedia är det nog inte det.

Robsten sa...

Tack för de orden Dissidenten. Lite som en pappa eller lärare kan man nog känna sig, he, he.

Robsten sa...

Ja Kastor. Jag antar att siffrorna i princip är värdelösa utan närmare förklaringar.

Robsten sa...

Precis Z, vallonerna har inte så stora likheter med dagens immigranter. Inte hade vi några socialförsäkringssystem heller på den tiden.

Robsten sa...

Bra artikel Anonym, även om jag inte håller med om allt (som den petimeter jag är) men inte gör det någon skillnad. Däremot gör hundra artiklar sakta men säkert en skillnad, precis som antirasisterna fruktar.

Nisse sa...

@Andreas...

Vad Ekelund menar med ”göra en Kjærsgaard” är det som Rothstein föreslog härom dagen: att vänstern borde överta "högerextremisternas" problemformulering och -beskrivning och därmed "avväpna" högern.

Att det finns många, inte minst (SD)-anhängare, som drömmer om det är helt klart och förmodligen ser man framför sig hur (S) och (SD) med förenade krafter återupprättar folkhemmet och allt blir som på den gamla goda tiden, när Erlander med stolthet i rösten talade om nationell identitet. Det är tydligen lätt att i hastigheten glömma att det är snart ett halvsekel sen och att ganska mycket har hänt i vår omvärld sen dess.

Bo Rothstein: Vänstern måste rannsaka sig själv

Robsten sa...

Självklart kan vi aldrig få tillbaka vårt gamla folkhem, det måste i så fall bli en ny variant. Men visst drömmer man om de saker som var så mycket bättre förr, det är sant. Man visste helt enkelt inte hur bra det var.

Ja mycket har hänt i vår omvärld. Bl.a. så verkar det som att de "nationella identiteterna" stärks, snarare än försvagas.

Jag menar att våra politiker tagit en del mycket dåliga beslut sedan 70-talet (en del bra också självklart) men du är kanske av en annan åsikt Nisse, du tycker inte dessa beslut varit dåliga möjligen. Och det är helt ok att ha olika åsikter i en demokrati.

Men..jag tycker snarare du skall koncentrera dig på de dåliga besluten Nisse, i stället för snacket om det gamla folkhemmet. Vi är nog inte riktigt så naiva.

Anonym sa...

Tragiskt :-(
http://meritwager.wordpress.com/2012/02/22/sista-texten-fran-en-migga-sista-texten-pa-asylomradet-manga-i-ansvarig-stallning-kan-andas-ut/#entry

z999 sa...

Nisse, jag tror att Rothsteins förslag skulle vara politiskt självmord för vänstern om det praktiserades idag. Man skulle inte få med hela vänstern och splittringen skulle leda till ytterligare försvagning av all vänster om finns i landet.

Folkhemmets negativa sidor lever kvar i samhället anser jag, samtidigt som flera positiva idéer har försvunnit och det som inte fungerar i ett modernt samhälle har också försvunnit. Vi har statlig TV med påtvingad licens fortfarande vilket ansågs ingå i ett stabilt folkhem en gång i tiden men borde ha varit avvecklat idag.

Folkhemmet syftar på att sträva efter ett land där politikerna helt har nationens (=folkets) bästa för ögonen och att det gäller hela folket. Så är det inte idag precis. Majoriteten av riksdagen anser att de har nästan lika mycket skyldigheter mot folk utanför Sverige som de inte ens är valda av. Jag kunde rabbla en radda exempel här men hoppar över det.

Robsten sa...

Tyvärr är den statliga TV:n den "minst dåliga" i det politiskt korrekta samtalsklimat som råder i dag. Att TV4 skulle bli dominerande i dag är en tanke som får den mest förhärdade att börja skaka. Den "fria"televisionen har ju fullständigt svikit sitt ansvar. Tänk om Lena Sundström blev dominerande politisk kommentator? Tyvärr, vi måste ha den statliga televisionen kvar.

Robsten sa...

ja absolut tragiskt att Wager lägger av. Vet hon inte vad begreppet sisu innebär?

Robsten sa...

"Miggor! kan gärna få publicera sina upplevelser här på denna blogg om de vill.

z999 sa...

@Robsten:
"Tyvärr är den statliga TV:n den "minst dåliga" i det politiskt korrekta samtalsklimat som råder i dag. Att TV4 skulle bli dominerande i dag är en tanke som får den mest förhärdade att börja skaka. Den "fria"televisionen har ju fullständigt svikit sitt ansvar. Tänk om Lena Sundström blev dominerande politisk kommentator? Tyvärr, vi måste ha den statliga televisionen kvar."

Det håller jag med om men själva konceptet med en statlig propagandakanal på det sättet vi har idag kunde kanske ändras? Typ att man tar bort tvlicensen och kör skattefinansierat istället.

Den fria televisionen agerar som den gör eftersom det är staten som reglerar vad som får sändas och inte och som beviljar anslag och avgifter och storleken på dessa.