måndag, mars 12, 2012

SD får 7.5 procent i senaste opinionsundersökningen

I den senaste opinionsundersökningen av United Minds, beställd av Aftonbladet, får SD 7.5 procents väljarstöd. SD blir fjärde största parti och ligger bara 0.3 procents väljarstöd efter MP i denna undersökning. Största nyheten är annars att S gått upp kraftigt och hamnar på 32.5 procents väljarstöd i denna undersökning. 


En reflexion över denna undersökning är att flera partier kraftigt har ändrat sitt uppmätta opinionsstöd, utan att varken partiledare eller andra partirepresentanter varit ute speciellt mycket i media. Den partiledare som synts mest, Reinfeldt har tappat i stöd. Intrycket att opinionsundersökningar är svåra att tyda och ibland rentav gåtfulla, förstärks efter denna undersökning. 


Länk Aftonbladet

11 kommentarer:

Anonym sa...

TRYCKFRIHETSSÄLLSKAPET FÖRLORADE FÖRSTA RONDEN

Ja, väljarundersökningarna ska förvisso tolkas med försiktighet och ibland med befogad misstro.

Vad gäller Tryckfrihetssällskapet, så vann Expo, Markus Uvell, Axess, Erik Ullenhag m.fl. första ronden:

http://www.tryckfrihet.com/forelasningen-installd

En bit ned bland kommentarerna redogör sign. Stefan Månsson för faktiska försök att kapa Tryckfrihetssällskapets Facebook-grupp. Kanske har du, Robsten, något att förtydliga?

/ Info

Robsten sa...

Självklart skall jag förtydliga. jag ser det som ytterst beklagligt att de två föresläsarna hoppade av. jag tycker det är att vika sig för mörkerts makter, de som vi skapa ett ogenomträngligt åsiktskonsensus där ingen vågar kritisera den rådande paradigmen. De två föreläsarna svek verklig yttrandefrihet och visade upp bristande moraliskt och demokratiskt patos. Jag beklagar det verkligen djup. Som jag skrev, Tryckfrihetssällskapet behövs mer än någonsin. Jag hoppas verkligen de står på sig och driver projektet vidare. Jag håller tummarna mycket hårt för det.

Tyvärr så tycker jag också att vi bjöd motståndarna på rätt vida luckor när vissa personer, som jag vet INTE hör till Exposfären, tog ut svängarna opch gav utlopp för sitt personliga hat i stället för att ägna sig åt sakliga diskussioner. De förstörde för andra, de förstörde för tryckfrihetssällskapet, de förstörde för de som vill bryta den rådande paradigmen, de spelade kulturmarxisterna i händerna. De agerade som Expos bästa vänner (fast ytligt tvärtom).

Detta är min åsikt, och den står jag för. LÄR av misstagen! Vi bedriver en kampanj för att göra Sverige till ett bättre land, inte för att få utlopp för personlig frustration!

Robsten sa...

Dessutom E-postade jag moderatorerna flera gånger i frågan. Innandet barkade fullständigt. Utan resultat. Lär av misstagen, gör om och gör rätt.

Dessutom skickar jag inte mail i onödan, jag fäörväntar migatt mina mail blir lästa.

z999 sa...

Jag tror att SD har kapacitet att nå över 10% i nästa val med de kraftigt ändrade förutsättningar som finns nu. Nästa gång vet väljarna att en röst på SD inte är bortkastad.

SD har en fördel att man ligger långt ifrån åsiktsmässigt mot övriga "extremhögern". I andra länder så splittras "extremhögern" mer.

z999 sa...

Förbjudet med kors på jobbet...
http://www.dn.se/nyheter/varlden/kors-forbud-pa-jobbet-for-britter

Jag undrar vilken kristen det är som protesterar mot det? Är det någon kryptisk protest mot pjoskandet med muslimer?

Stig sa...

Opinionsundersökningar ska man ta med en nypa salt men ändå kan jag inte låta bli att kolla in dem för om ett parti går rejält framåt/bakåt enligt undersökningen så visar det nog i alla fall en viss trend även om siffrorna är långt ifrån exakta.
Sammanställningen av samtliga undersökningar på Status.st ger en säkrare bild över en längre tid.
MP:s starka framgångar i undersöknig efter undersökning de sista två åren har alltid förvånat mig. Hur kan ett tre-frågeparti - miljö, radikal feminism och multikulti - attrahera så många väljare? Annars är ju jobb, skola, vård, omsorg av tradition de viktigaste frågorna.

Robsten sa...

Jo du har en poäng Stig. Men MP är också det perfekta partiet för den lattesurplande kvasivänstern på Södermalm. Livsstilsmänniskor som berömmer sig för den moderna och fördomsfria syn, samtidigt som de ser sig som humanister och kanske har de också ett visst miljöpatos, trots att den enda natr de ser är den på Djurgården.

Anonym sa...

Finns det någon annan än jag som redan nu börjar undra att om SD avsevärt ökar till valet 2014 - och det kommer partiet att göra - så kommer övriga riksdagspartier att medverka i en omfattande valfusk för att dribbla bort SD ifrån makten.
Dags att boka internationella valobservatörer, någon?

Stig sa...

@Robsten
Frågan är om det räcker med den "lattesurplande kvasivänstern" på Söder för att ge MP så höga opinionssiffror. Jag bor själv i en stadsdel som kan sägas vara Gbg:s motsvarighet till just Södermalm, gamla ombyggda träkåkar blandat med nytt och kaféer i vartannat gathörn med
lattesurplande socialister, syndikalister och humanistiska "världsmedborgare", Det finns nog motsvarande klientel äv. i Malmö så det är nog mest ett storstadsfenomen. Men resten av MP:s sympatisörer ute i landet är (förutom verkligt engagerade miljövänner) säkert folk som inte lockas av något av sjuklöverns förvillande lika partier, inte vet vad de ska rösta på och då faller valet på MP för Miljö låter ju alltid bra. Hellre MP än soffliggare m.a.o.

Stig sa...

@ Anonym
"Finns det någon annan än jag som redan nu börjar undra att om SD avsevärt ökar till valet 2014".

Självklart!
I Hallands Nyheters väljarbarometer igår fick SD 60 %!!

Vi är få men otroligt aktiva på nätet inklusive dess väljarbarometrar.
Trots sossarnas stora framgång tappar inte SD utan ökar i både YouGovs och United Minds undersökningar (ganska kraftigt i den sistnämnda). För SD finns bara en väg: Uppåt!

Lite väl tidigt att tippa valresultat men mitt tips är 10 - 15 % för SD.

Robsten sa...

Nä, jag håller väl med om att det inte räcker med den lattesurplande kulturvänstern för MPs siffor. jag tror väl att du har rätt i den kommentar som helhet.