lördag, mars 17, 2012

De ensamkommande i Vallentuna


Media har rapporterat om något som kan liknas vid folkliga protester mot ett planerat boende för ensamkommande barn i Vallentuna. Enligt samma media så planeras boendet i en villa, som följaktligen ligger i ett villaområde (Bällsta). De boende har enligt SvD reagerat genom att anonymt påtala "att de skall göra livet så svårt som möjligt för de här som kommer". Självklart är detta en helt vansinnig reaktion på den politik som regeringen är ansvarig för. Det är en vansinnig immigrationspolitik, vi knappast kan lasta de människor som tar chansen till ett bättre liv för. Människor världen över följer de signaler vår regering skickar ut genom sin praktiska politik. Tog vi inte emot några ensamkommande "barn" skulle det efter en tid inte heller komma några sådana. Innan millennieskiftet kom det i princip inga ensamkommande "barn" alls. Det berodde självklart inte på att världen var så mycket tryggare då än i dag, det beror på att vi själva skapat ett nytt system för denna speciella form av migration.   


Invånare i Bällsta reagerar kraftigt när en förläggning skall placeras just där de själva bor. Frågan om ifall själva politiken är vettig bryr man sig ibland betydligt mindre om. En insändare på Vallentuna kommuns hemsida visar detta.

Insändaren som undertecknad sitt inlägg med "orolig själ" är orolig för att priset på sin villa skall sjunka, detta efter att först intygat att hen (ja, här är det bekvämt att använda) inte är emot "flyktingarna". Insändaren visar med all tydlighet att kommunen gärna får starta en förläggning, bara det inte är där hen bor. Om politiken är vettig, om vi överhuvudtaget hjälper någon människa, om andra får betala vad det kostar, om andra får sina villapriser sänkta bryr sig inte insändaren om. 


I valkretsen Lovisedal (10) fick moderaterna över 47 procent av rösterna. De boende antog att klassisk moderat politik skulle föras, vilket innebär en stor migration, som inte på något sätt berör välmående villaområden. I stället innebär politiken att immigranterna placeras eller väljer att bo i redan svårt trängda kommuner, t.ex. i södra Stockholm. Det innebär att människor tillhörande valkrets Lovisedal kan rösta på M, berömma sig för en human människosyn, samtidigt som de vet att just deras villor inte kommer att sjunka i pris. Nu har något gått snett i den moderata planeringen dock. En förläggning skall placeras mitt i dessa humana människor villaområde. Plötsligt har humanismen förbytts i allvarlig skadegörelse och direkta hot. De boende i Bällsta måste inse att det är just denna politik de faktisk har röstat på (fast det var aldrig meningen att några förläggningar skulle placeras just där ni bor, eller hur?).  
Är man explicit uppsatt på en dödslista av talibanerna har man flyktingskäl. Har man hamnat på denna lista för att man samarbetat med militära styrkor från väst borde man få asyl. Är det någon som hamnat på en dödslista för att ha samarbetat specifikt med svenska styrkor så har vi ett direkt moraliskt ansvar att ge asyl åt just denne person. Detta rör sig om ett fåtal personer, som i vissa fall inte ens vill emigrera från sitt hemland. I annat fall hjälper vi på sikt inte någon befolkning genom den folkomflyttningspolitik där unga pojkar emigrerar från sitt hemland. Dessa länder behöver sin ungdom för att någon gång bygga upp sitt eget land. Dessutom är det bara ett fåtal av de bäst beställda som kan emigrera, kanske just de som verkligen borde stanna i sitt hemland. Enligt Wikipedia är det ofta inte ens ungdomarnas eget beslut att emigrera utan ett beslut taget av familjen. Enligt samma artikel mår ungdomarna ofta dåligt av att behöva ljuga och sedan leva med denna lögn resten av deras tid i väst. De oroliga villaägarna i Bällsta har självklart inte reflekterat över det riktiga i politiken, de är bara oroliga för sina villapriser, på klassiskt moderat maner. Vi andra tar direkt och kraftfullt avstånd från både hot och meningslös skadegörelse. Sådana medel hör inte hemma i en demokrati. Se till att rösta på rätt parti nästa gång det är val, det är det enda som kan förändra något. 

Länk DN

Länk SvD

Länk Vallentuna kommun

Länk Wikipedia  

Länk Val.se

51 kommentarer:

z999 sa...

Jättebra! Det här iinlägget känns som en rejäl fullträff.

Robsten sa...

Tack Z.

Utlandssvensk sa...

Jag håller med z999, en riktig fullträff!

Nästan all svenskar jag känner är M väljare och du är 100% korrekt i din beskrivning. En vidrigare dubbelmoral får man leta efter.

Nisse sa...

Håller med z999 att det är ett bra inlägg med lite annorlunda och fräsch vinkling på ett söndertjatat ämne. Dock måste jag påpeka det vanskliga i att ta tankefiguren för given att de som röstat på (M) också är för allt som regeringen gör. Det är ett mycket vanligt sätt att resonera i nationella sammanhang, och även i nationella sammanhang som anstränger sig för att vara mer rumsrena.

Det är bara de som sätter invandringen högt på en lista av hur angelägna olika frågor är som kan läsa in att en röst på (M) är en röst för att dra på sig invandringsrelaterade problem. För de flesta (M)-väljare är invandringen en icke-fråga, precis som att skatten på snus är det (Anders Borg har mer än fördubblat skatten på snus sen -06), och hade de fått möjlighet att rösta explicit på vilken väg man ska välja när det gäller invandring (eller snusskatt) så hade den förda politiken antagligen varit annorlunda.

Samma gäller omvänt: för att det ska vare vettigt att stödja (SD) för en väljare som inte är övertygad om socialkonservatismens eller protektionismens förträfflighet måste invandringsfrågan väga väldigt tungt i vågskålen.

Att olika människor värderar olika frågor olika på det här sättet är helt naturligt och har inget med dubbelmoral eller hyckleri att göra. De väljer det alternativ som framstår som minst dåligt, för det det är det enda som en så starkt partidominerad representativ demokrati som den svenska tillåter.

Robsten sa...

Tack Utlandssvensk, jag har själv ofta blivit irriterad på denna dubbelmoral.

Robsten sa...

"Dock måste jag påpeka det vanskliga i att ta tankefiguren för given att de som röstat på (M) också är för allt som regeringen gör."

Det kan man självklart inte göra. jag har väl skrivit om Knapptryckarkompaniet bl.a. det finns olika läger inom M. Dessutom kanske inte väljarna, som du säger, sympatiserar med allt Reinfeldt hittar på.

Nomen Nescio sa...

Jag håller delvis med Nisse. Dock ska man dels ha klart för sig att invandringsfrågan faktiskt är väldigt viktig, både på så att säga kort, medellång och lång sikt, och att den även påverkar de välbeställda. SD:s protektionism - i den mån termen är relevant - är därför inte sämre än t.ex. Norge eller Schweiz protektionism. Dessutom är EU mer socialistiskt än vad man först kan tro, liksom att Moderaterna i vissa (dåliga) avseenden är mer socialistiskt än vad liberaler ibland vill tro.

Robsten sa...

Självklart är den viktig, den påverkar så oerhört mycket i vårt samhälle.

Nisse sa...

Fast invandringsfrågan placerar sig inte särskilt högt på listorna när såna undersökningar görs. Inte för icke-(SD)-väljare. Alltså kan man säga att det är ett misslyckande att frågans angelägenhetsgrad inte är större än den är hos gemene man.

Eller annorlunda formulerat: trots att 50 procent av de tillfrågade anser att Sverige tar emot för många invandrare så röstar bara ungefär var 10:e av dem på det enda parti som skiljer sig från mängden i denna fråga. Vad beror det på? Att så många är indoktrinerade av PK-media eller rätt och slätt dumma i huvudet är antagligen ingen bra förklaringsmodell.

Personligen tror jag det beror på att det nationella argumentet, som ju (SD) i huvudsak bygger sin politik på, är för svagt och för enkelriktat. Nationellt betingad invandringskritik har också av historiska skäl en fadd bismak. Naturligtvis är det ett hot mot (SD):s egenart om nationalismen tonas ner och ersätts av mer rättfram och rationell ekonomisk analys, och samtidigt så riskerar man att frågan kapas av något annat parti, men om nu frågan är så ödesmättad så kanske det är värt den risken? För det står ganska mycket still som det är nu.

Robsten sa...

"Alltså kan man säga att det är ett misslyckande att frågans angelägenhetsgrad inte är större än den är hos gemene man."

ja absolut! Men detta kan ju förändras mycket snabbt. T.ex. om problemen plötsligt blir mer manifesta. Precis som kan hända i Vallentuna, fast i större skala.

Robin Shadowes sa...

Jag tycker Vallentunaborna har fått exakt vad dom förtjänar. Det var verkligen på tiden att dom välbeställda också fick känna på samma berikning som vi alla andra i stora delar av Sverige har fått göra. Hoppas det blir moskéer och hela faderullan. Om deras villor sedan blir osäljbara är mig fullkomligt likgiltigt. Så även om dom fortsättningsvis kommer fortsätta att rösta på Knapptryckarkompaniet och Äggskallen. Som man sår får man som bekant skörda. LOL

z999 sa...

För min del tycker jag verkligen att det var rätt åt dom. Till skillnad från mig så slipper dom att betala en högre kommunalskatt beroende på att kommunen tagit emot så många "flyktingar" (alltså till största delen anhöriginvandring men alla invandrare kallas ju flyktingar på nyspråk). Går det inte att anmäla dom för hets mot folkgrupp?

Nisses analys är värd att begrunda. Kanske måste man justera strategin? Folk som blir förbannade och missnöjesröstar kan mycket väl lägga sin röst på svenskarnas parti bara för att liksom ta i ordentligt så som jag tror hände i Grästorp i förra valet. Man struntar alltså i vad som är ett vettigt alternativ ur demokratisk synvinkel och lägger sin röst på det mest motsatta man kan hitta bara och det är inte SD. Långsiktigt tänkande och någon tanke på framtiden för landet tycks inte existera.

Robsten sa...

jag har hört att folk misstog sig på Svenskarnas parti och SD, men vet inte om det är sant.

Anonym sa...

Tycker att invandringsfrågan är jätte viktig, eftersom det förmodligen kommer att skapa en mycket svår situation för våra barn och barnbarn. Vi kan ana vad som väntar när vi ser på bl.a Malmö.

Jag tycker också att företagandet är otroligt viktigt och att det skapas fler jobb. Företag skall inte av skattemässiga skäl tvingas att flytta utomlands, tycker jag. Jobb och företag skall stanna här och gynna svenskarna. Jag vet hur hårt egenföretagare sliter, nästan dygnet runt. Det är fruktansvärt dyrt för ett litet företag att växa.

Läs den kloke Ulf Nilssons bok: "Sverige- en sluten anstalt." Där framgår tydligt hur sossarna i sin iver att krossa företagarna stiftade lagar som i praktiken ströp
företagandet i Sverige. Inget nytt företag, likt IKEA eller Tetra pak, har vuxit fram sedan dess. Sverige var ju tidigare varit känt för sina innovatörer och var i början av 70-talet en av världens rikaste länder. Så är ju inte fallet idag och dagens ungdomar drömmer inte heller om att driva företag...de vill hellre vinna idol osv.

En företagsfientlig politik är nästan lika illa för våra barns framtid som "öppna gränser" och det är inte klassisk moderat politik som lockar hit bidragstagare. Långvarig socialism med högt skattetryck och förmånliga bidrag har skapat dagens situation.
De nya Moderaterna har tyvärr, för att kunna bli ett stort parti, blivit politiskt korrekta. Att erkänna sig vara för "öppna gränser" är taktik för att tysta debatten. Sossarna skulle ju inte våga säga något emot? Journalisterna är nöjda, mycket nöjda. Men de nya moderaterna sviker därmed sina väljare, som oftast inte alls är för ökad invandring.

Själv tycker jag att SD invandringspolitik är utmärkt. Jag skulle t.o.m önska att det blev ett totalstopp ett bra tag framöver, så att vi får en liten chans att reda ut situationen, ta hand om dem som vi redan har och de som begår brott borde utvisas så fort som möjligt.

Däremot är jag oroligt för vad V, S & Sd kommer att fatta för beslut när det gäller företagarna. (S har ju alltid bara gynnat de stora företagen) Hur skall SD skapa förutsättningar för de små företagen att växa?

Varför är det inget parti som talar om hur man skall få Sverige att bli ett världsledande, framgångsrikt land? Det är väl kanske även på denna punkten som det politiskt korrekta sänker Sverige? Ord som t.ex framgångsrikt & världsledande har blivit fula att använda i PK-Sverige där Jantelagen styr.

//Kajsa

Swedish Dissident sa...

Det är givetvis en mängd faktorer som gör att invandringsfrågan alltjämt är underordnad andra frågor. Här är några:

1. Lång tid av fred och tillväxt, och därmed avsaknad av nationalistiskt patos.

2. Tämligen lyckad arbetskraftsinvandringsvåg under 1950-, 60- och 70-talen som sedan har använts som slagträ.

3. 1968 och allt ideologiskt tankegods som kommit i dess kölvatten.

4. Amerikanism i olika former (en del bra men det mesta skit).

5. Framträdande politiker, som Palme, har övergett konservatism och i stället pushat för det mångkulturalistiska paradigmet.

6. Starka medier, som Bonnier, har hjälpt till att undergräva traditionella svenska värderingar och förhållningssätt, och tillsammans med andra aktörer, propagerat för den på många sätt helt irrationella mångkulturalismen. Sedan kan vi även addera Expo och andra propagandamegafoner.

7. Folk jobbar ihjäl och har inte tid eller vilja att tänka och bilda sig mer självständiga uppfattningar, utan följer lydmässigt slagord som "alla ska med" eller "arbetslinjen".

8. Nynazist- och skinheadrörelsen, liksom Ausonius, förstörde inte bara vissa människors liv utan även det ideologiska klimatet - mångkulturalisterna fick vatten på sin kvarn.

z999 sa...

@Kajsa:
"Däremot är jag oroligt för vad V, S & Sd kommer att fatta för beslut när det gäller företagarna."

Ett scenario är förståss att SD anpassar sig till en mer företagsfientlig inriktning efter nästa val för att få igenom delar av sin migrationspolitik men jag är ganska säker på SD's nuvarande medlemmar och ledning har en långt mycket större insikt att nyföretagande (=småföretagande oftast) är livsnödvändigt om man inte vill spä på arbetslösheten ännu mer.

Jag tycker att det skulle stå i grundlagen att inget parti får höja skatter på företagande över en viss nivå eftersom mindre företag måste få känna en viss trygghet längre fram än en valperiod. Även anställningstryggheten är i verkligheten mer beroende av utbudet av företag än av anställningsregler. Detta borde vara bevisat för de flesta under de kriser som har varit och som kommer.

"(S har ju alltid bara gynnat de stora företagen) Hur skall SD skapa förutsättningar för de små företagen att växa?"

Sossarnas nya ledning har ju redan deklarerat att de kommer att fortsätta på den linjen med ett gynnande av stora företag och att nyföretagande kommer att ses som något suspekt.

Robsten sa...

1. Lång tid av fred och tillväxt, och därmed avsaknad av nationalistiskt patos.

Absolut!!

2. Tämligen lyckad arbetskraftsinvandringsvåg under 1950-, 60- och 70-talen som sedan har använts som slagträ.

Nja, möjligen. Stämmer säkert. Även om denna invandring hämmade teknikutvecklingen och produktiviteten.

3. 1968 och allt ideologiskt tankegods som kommit i dess kölvatten.

Absolut!

4. Amerikanism i olika former (en del bra men det mesta skit).

Absolut!

5. Framträdande politiker, som Palme, har övergett konservatism och i stället pushat för det mångkulturalistiska paradigmet.

fast jag vet inte om han egentligen gjorde det. Han var en rabiat motståndare till Vietnamkriget (vilket undertecknad också var och t.o.m. är). I övrigt har jag knappt sett något uttalande från Palme som tyder explicit på någon mångkulturvurm. Jag vet inte ens om diskursen var uppfunnen på den tiden. Asylimmigrationen började väl 75. Men man hade nog aldrig tänkt sig ett mångkulturellt samhälle då. Men har någon fakta i målet vore det roligt att ta del av detta.

6. Starka medier, som Bonnier, har hjälpt till att undergräva traditionella svenska värderingar och förhållningssätt, och tillsammans med andra aktörer, propagerat för den på många sätt helt irrationella mångkulturalismen. Sedan kan vi även addera Expo och andra propagandamegafoner.

Ja, är väl bara att instämma.

7. Folk jobbar ihjäl och har inte tid eller vilja att tänka och bilda sig mer självständiga uppfattningar, utan följer lydmässigt slagord som "alla ska med" eller "arbetslinjen".

Absolut!

8. Nynazist- och skinheadrörelsen, liksom Ausonius, förstörde inte bara vissa människors liv utan även det ideologiska klimatet - mångkulturalisterna fick vatten på sin kvarn.

ja fy fan. Ingen har gjort så mycket för mångkulturalismen som Asonius.

Robsten sa...

@Kajsa&Z

Skatter måste samhället dra in, det gäller att de inte förslösas bara. Nu sponsrar vi kultur i Bryssel och allt möjligt vansinnigt. För att inte tala om immigrationspolitiken då.

Även skattesänkarivrare får sig en tankeställare när sonen eller dottern drabbas av en hjärntumör och måste genomgå operationer och behandling som kostar samhället flera miljoner. polis och skolor måste vi ha och det är investeringar som på sikt ger mångdubbelt tillbaka.

Men däremot kan vi inte beskatta varken företag eller människor för mycket, i slutändan får vi då in mindre skatt. En variant är att beskatta konsumtion mer men arbete och produktion mindre. tror de gör så i t.ex. Ungern. Men det verkar vara ett impopulärt land i dag.

z999 sa...

Olof Palme har sagt "utan invandrare stannar Sverige". Men det var innan mångkulturhysterin. Han har också i en bok skrivit en massa önskedrömmar om hur invandringen borde vara (visioner, hallucinationer, eller vad ska man kalla det?). Palme levde fortfarande när det togs ett beslut att det inte finns någon svensk folkgrupp.

z999 sa...

@Robsten:
"Skatter måste samhället dra in, det gäller att de inte förslösas bara."

Ja, det stämmer. Men jag tycker att man ska vara försiktig när man använder statens rätt att kräva ut skatter för att rätta till saker i samhället, jämna ut löner till exempel som jag anser att ska skötas av fackföreningarna i ett idealt samhälle.

Jag tror inte att det går att få det perfekta systemet och att man ska vara medveten om det och därför tänka mer dynamiskt än statiskt. Alltså att man är medveten om att systemet alltid måste vara i förändring och att det alltid finns skevheter att rätta till. Ungefär som Tors kamp mot Jättarna (Ondskan) som är evig men inte meningslös.

Robsten sa...

Ja där håller jag helt med dig. Lönenivån är snarast för hög för okvalificerade arbeten i detta land. Vi har ju accepterat och bejakat fri rörlighet och arbetskraftsinvandring (inte jag personligen) med detta kommer lägre löner. Det accepterar inte folk och politikerna är ju självklart knäpptysta. men varför tror ni att man införde fri rörlighet på den europeiska marknaden? Finns bara ett svar, sänka lönenivån. Då kan helt enkelt inte svenska ungdomar ha en ingångslön på 20 papp i månaden, det scenariot är redan bortspelat.

Anonym sa...

Parkinson (1909-1993) brittisk historiker och författare, har bl.a beskrivit att höga skatter inte alls löser något, utan snarare ökar statens utgifter eftersom pengarna inte används på ett effektivt sätt.

Utan dessa höga skatter skulle vi inte ha råd med denna hopplösa migrationspolitik, vars utgifter eskalerar. Vi skulle inte heller ha råd att skicka enorma bistånd som gör mer skada än nytta.
Med lägre skatter så ökar den individuella friheter och benägenheten att arbeta.

Vi måste inse att drivkraften för många är att tjäna pengar, man arbetar för att få det bättre för sig själv och sin familj. Detta gör att man orkar starta ett företag och jobba hårt, vilket också leder till anställningar och att fler får det bättre. De svagare grupperna skall inte behöva få det sämre, men för de som är ambitiösa och duktiga
så skall det givetvis finnas morötter.

Högre skatter kan med andra ord leda till färre hjärnoperationer, då duktiga människor flyttar utomlands och in flyttar bidragstagare.

//Kajsa

Robsten sa...

Ha, ha jag googel sökte på "SDU Blekinge" Då föreslog Googel "Menade du: SSU Blekinge?" Nej Googel, det menade jag inte.

Robsten sa...

Helle Klein fullständigt bindgalen: http://seglorasmedja.se/post11724/det-duger-inte-anders-ahlberg/

Får lust att kasta tomma ölburkar...ovanför henne, ,men det skall man självklart inte göra, bryter mot svensk lag och jag fördömer det starkt.

Nisse sa...

"Se till att rösta på rätt parti nästa gång det är val, det är det enda som kan förändra något."

Ja, givet att det rätta partiet har en strategi för att använda sin representation till något. Inte annars. Hur ser den strategin ut när det gäller (SD)? Att resultatet är magert (dvs lika med 0 när det gäller kärnfrågan) innevarande mandatperiod kan ursäktas med att partiet måste etablera sig i riksdagen etc, men vad tänker man framöver - hur ska man skaffa sig något reellt inflytande givet att partiet inte når minst 51 procent av rösterna?

Jag är rädd att (SD) saknar en sådan strategi. Åtminstone ser- eller hör man aldrig någon diskussion om den. Om partiet saknar plan för att hantera att man inte får absolut majoritet, i kombination med den - som jag tycker - ogenomtänkta hållningen att alienera sig från andra partier och skruva upp tonläget - då är en röst på (SD) helt bortkastad för den som vill se en annorlunda invandringspolitik.

Robsten sa...

Om vi har en strategi, så kommer vi garanterat aldrig att offentliggöra den.

Det fins ingen annan väg att gå en att jobba politiskt. Det finns människor som arbetar dygnet runt för att åstadkomma något. Tyvärr är det en lång och svår process.

z999 sa...

Man ska inte förringa värdet av att numera kunna bedriva opposition i riksdagen.

Swedish Dissident sa...

SD måste ju göra en rejäl elitrotation snart, något som givetvis inte löser alla problem men som enbart kan innebära förbättringar, steg i rätt riktning. Åkesson börjar bli trött, och Björn Söder likaså. Ekerotharnas fanatiska sionism är också djupt problematisk, fastän jag uppskattar Kents många framträdanden i riksdagen. Han får bestämma sig för om han betraktar sig mer som svensk än som jude, för annars kan han gärna få byta parti. De här omskrivna "kuppförsöket" är enbart pinsamt eftersom Kasselstrand är ett av partiets mest lovande namn, och bör eventuellt byta ut Åkesson längre fram. Sedan skulle jag gärna se att Jan Olof Bengtsson blev en mecenat för partiet och tog över Kent Ekeroths roll i partiet (om Kent Ekeroth upphör med sin sionism så kan han dock vara var som talesperson för invandrings- och kriminalpolitiska frågor).

Robsten sa...

För mig är det här en ren intern SDU-affär. De får välja vilken ledare de vill. Moderpartiet har inget med detta att göra. Ingen som inte är med i SDU har rösträtt eller ens yttranderätt.

Ekeroth har gjort mycket bra sedan han kom in i riksdagen. Självklart kommer först Sverige, sedan Sverige och därefter Sverige. Först därefter kommer andra lojaliteter. Det tror jag också Ekeroth håller med om. han måste dock få arbeta för annat på sin fritid, det vore ju konstigt annars.

I övrigt kommenterar jag inte detta. Lämpar sig mer för en intern diskussion.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Robsten sa...

Jo en sista sak. Att "högt uppsatta källor inom SD" släpper rent interna uppgifter tycker jag är jämförbart med landsförräderi. Det talas i en speciell tråd om att värna Sverige och hålla lojaliteten med vårt fosterland, jag håller med. Men om en "högt uppsatt källa inom SD" inte ens kan knipa käft om SDU-affärer, hur i helvete skall man då kunna lita på fosterlandslojaliteten? En massa högtravande prat om att värna Sverige, så kan man inte stå emot frästelsen och visa hur mycket man vet på en simpel Flashbacktråd? Skulle sådana människor stå emot förhör från KGB? För fosterlandet? Det är en fråga. I övrigt kommenterar jag inget mer om SDU:s affärer.

Swedish Dissident sa...

Jag skrev alltför snabbt. Jag menar givetvis inte att Bengtsson ska vara mecenat i bemärkelsen att han stödjer partiet ekonomiskt för att främja kulturella aspekter, utan att han vore perfekt i rollen som utrikespolitisk talesperson, särskilt i samband med internationella sammankomster, där hans språkkunskaper och andra kunskaper kommer väl till pass.

Robsten sa...

Anonym
jag länkar väl inte till någon speciell post för Milld?
Dessutom delar jag INTE hans konspirationsteorier, inte när det gäller ett speciellt folkslag i alla fall.

Men jag har kvar länken för att folk har beordrat mig ta bort den. Jag tar inte emot order från någon på min egen blogg. Så därför måste den vara kvar.

Swedish Dissident sa...

Robsten: Jag förstår. Ärendet är pinsamt i den bemärkelsen du beskrev också, att man avslöjar interna angelägenheter. Oavsett vilket är Kasselstrand oerhört lovande, och han ska inte bytas ut mot någon, hoppas jag, utan tvärtom lyftas fram in i moderpartiet snart.

Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Robsten sa...

Vad gäller SDU:s ordförandeskap: Inga kommentarer.

Anonym sa...

Det var ingen "order bara ett förslag i all välmening. Radera gärna "tipset"! Benge R.

Robsten sa...

Jag raderar ett par av mina kommentarer eftersom jag inte kan hitta artikeln jag refererade till (eller tänkte på). kan Expo ta bort publicerade artiklar? Blir lite misstänksam. Och varför i så fall?

z999 sa...

Tänkte bidra med något till genusdebatten. Personer som har attitydproblem till sitt eget kön använder ju hen numera, jag föreslår det mer unixpräglade h*n eller h[ao]n.

Expos artikel om Vallentuna var rätt kul med den extrema vinklingen som tar flera kliv ifrån ambitionen att ens försöka ange något sanningsenligt.

Robsten sa...

Har en artikel försvunnit från Oskorei? Eller håller jag på att bli knäpp? I går var jag säker på att Expo tagit bort en artikel. Kanske behöver semester.

z999 sa...

Eh, vad för artikel?

Robsten sa...

Det var en artikel om SDU.

z999 sa...

OK. Det var inte artikeln om SDU's samarbetspartner i Italien som anklagas för att vara mussolinifascister med den "underförstådda" imbecilla frågan om varför SDU kan tillåta det?

z999 sa...

Jag gillade expos artikel om flyktingförläggningen i Vallentuna, som du också skrivit om här. Till skillnad från dig så har expo helt utelämnat att det är villaägare som har protesterat som med ett minimum av undersökande kan antas vara moderater. Moderaterna är ju en garanti för fortsatt ekonomiskt stöd från expo så man kan ju inte expo-nera den "rasismen". Trots det så finna det alltså fortfarande människor som inbillar sig att expo skulle vara ideella motståndare till högerextremism och rasism. Uttalat stöd från diverse "högerextrema" för Vallentuna-bornas motstånd mot flyktingförläggningen låtsas(?) man missförstå som ett stöd för vandaliseringen av flyktingförläggningen.

Expo kämpar hårt för att behålla samma fördelar som man hade innan internets utbredning i Sverige då man kunde skapa vilka "sanningar" man ville om högerextremism i Sverige. Som när man självklart förbjuder SD att få närvara när de ska "informera" om SD för lata IF Metall medlemmar som hellre sitter och slölyssnar på Daniel Pohl med fullt betalt än jobbar. Och det är ju klart förståss, hela poängen med att prata skit om någon försvinner ju om den man pratar om är närvarande, eller ännu värre om den tillåts försvara sig.

Anonym sa...

Merit Wager om b.la Vallentuna
: http://meritwager.wordpress.com/2012/03/19/seriost-forslag-forlagg-asylboenden-for-vuxna-och-ensamkommande-unga-dar-de-ar-valkomna/

Otroligt sorgligt är detta stycket: "Också i den lilla byn Stråssa har invånarna påtvingats boenden för asylsökande unga män (inte barn, utan främst ensamma unga asylsökande män) och livet där har förändrats. Människorna som bor där verkar vara helt vanliga svenskar och inte vare sig “rasister” eller “främlingsfientliga”. Bara förtvivlade över att deras trygghet och det liv de hittills levt och trivts med, inte längre finns. Det är inget fel på deras attityder och deras oro har dessutom i allra högsta grad visat sig vara befogad."

Myndighetspersoner skiter i oss och det gör mig så jä-la förbannad.
Robsten, det där med att huspriserna sjunker är nog inte ett så dåligt argument ändå. Jag har en släkting som är Sd:are. Migrationsverket placerade ett boende för ensamkommande ute på landet där han bor. Han talade med en granne som var väldigt positivt inställd, innan han påpekade att hennes hus hade minskat några hundratusen i värde, då vändes hennes inställning ;-).
Han hade ringt kommunen och protesterat, men kommunen visste ingenting. Det visade sig att Migrationsverket kan strunta i kommunen och tala vid en privat aktör, som kanske äger ett camping eller liknande.

Kram ha en fortsatt trevlig dag/Kajsa

Robsten sa...

"Robsten, det där med att huspriserna sjunker är nog inte ett så dåligt argument ändå. Jag har en släkting som är Sd:are. "

Alla SDare är självklart ursäktade. men om man röstar på M och berömmer sig för sin hunmanistiska ådra och kastar skit på de hemska SDarna, ända till man upptäcker att ens eget huspris sjukner, då har man rätt med begränsad sympati för mig. nationen Sverige måste väl ändå gå före det egna huspriset?

Robsten sa...

"OK. Det var inte artikeln om SDU's samarbetspartner i Italien som anklagas för att vara mussolinifascister med den "underförstådda" imbecilla frågan om varför SDU kan tillåta det?"

Nej, den artikeln har jag aldrig sett. Det var en artikel om kuppen.

Anonym sa...

Robsten, ett annat ordspråk är "solidariteten sträcker sig sällan till den egna plånboken". ett ordspråk som är ganska träffande när det gäller sossarna.

Själv bor jag på västkusten, här finns inte så många invandrare, ännu. Självklart så känner jag med mina landsmän och vill att hela Sverige skall förbli ett tryggt land. De kommuner som verkar vara värst drabbade är de som varit sossestyrda under en längre tid.

Med tanke på nationens bästa så skulle en kombination av SD & M vara den bästa, tycker jag. (Reinfeldt måste bort)

Vi måste tänka på kommande generationer och då är en vettig invandringspolitik i kombination med att det skapas nya företag, det bästa för svenskarna tycker jag.

Jag hoppas att SD skall växa, om inte annat för att få bort det politiskt korrekta, som gör landet sjukt.

/Kajsa

Nisse sa...

@Robsten...

Det är med humanistiska (M)-väljare som står och öser galla över Sverigedemokrater ända tills de ensamkommande barnen står i farstun - det låter väldigt mycket som en propagandakarikatyr i mina öron. Jag känner inte till några (M)-väljare som stämmer in på en sådan beskrivning. I de fall man är emot (SD) är det på helt andra grunder än bristande humanism, oftast att (SD) vill föra en mer vänsterinriktad ekonomisk politik, att (SD):s EU-motstånd kunde vara mer nyanserat eller att knätofs- och fäbodsnostalgi känns aningen förlegat. I synen på invandring och frågor som samhällskontraktets betydelse är man nog oftare än inte helt överens.

Robsten sa...

"Det är med humanistiska (M)-väljare som står och öser galla över Sverigedemokrater ända tills de ensamkommande barnen står i farstun"

Nä, väljarna kanske inte öser galla, det var väl att ta ut svängarna en smula, men de vaknar inte förrän de kommer i kontakt med verkligheten.

Anonym sa...

@Nisse, helt rätt!
Jag kommer i alla fall ha ont i magen vid nästa val. T.o.m min man som alltid röstat M - vet inte riktigt vad han skall rösta på. Han tycker inte att M har gjort så mycket för företagen, dessutom är den destruktiva värnskatten kvar :-(

Vi är i alla fall överäns om att det blir SD i kommunalvalet. I vår kommun är SD jätte bra och är på de andra politikerna som små illrar ;-)
Våra kommunpolitiker har suttit för länge och det är absolut inte bra, då de blir för mycket "fuffens " (gynna kompisar).
Man röstar inte på M för att man är så egoistisk, utan för att man tror på att det är bra för hela samhället om det lönar sig för medborgarna att arbeta. Låga skatter ökar dessutom friheten för medborgarna att själva välja sina liv och minskar statens makt över oss.
Som det är idag så tvingas ju föräldrarna att lämna in sina barn på dagis redan vid 1 års ålder.
Barnomsorgen är subventionerad, för att staten har bestämt att det är bäst så.

Fler och fler som min man känner (via jobbet) påpekar hur galen den svenska invandringspolitiken är. Att de nu väljer att kanske inte lägga sin röst på SD, betyder att de i så fall tycker att SD:s ekonomiska politik skulle sänka landet snabbare än flyktingpolitiken.
//Kajsa