torsdag, maj 17, 2012

Vem äger frågan om det religiösa kvinnoförtrycket?


Efter Uppdrag gransknings program där ett TV-team avslöjat att imamer och olika moskéer inte direkt slaviskt följer svensk lagstiftning utan i stället accepterar en viss fysisk tillrättavisning av fruar samt månggifte, är reaktionerna från landets media helt förväntade. Ledarredaktioner som t.ex. DN:s tar avstånd från helt uppenbara lagbrott. Knappast ett varken förvånande eller vågat ställningstagande. Hur skulle de annars sätta ned foten? Värt att notera dock är att SvD i sin nätupplaga inte skriver något alls om gårdagens Uppdrag granskning. Ett mönster framträder där DN och SvD alternerar i sina ställningstaganden med en precision som är nästan kuslig. 


Själva programmet bjöd för den systemkritiska delen av publiken inte på några överraskningar. Möjligen blev vi ändå överraskade av att en imam, inhyst i en sunkig källarmoské, utan att darra det minsta på stämman rekommenderade en kvinna att polisanmäla våld från hennes man. Just variationen av budskap från olika imamer var påfallande. Denna variation sträckte sig dock inte så långt som till månggifte, där rådde en nästan rörande konsensus bland imamerna. Vi väntar nu spänt på en initierad kommentar av feminismens främsta och stoltaste fanbärare, allas vår Gudrun Schyman.    


I en tid när ingen vågade eller ville lyfta frågan om skamproblematik eller kvinnoförtryck i religionens namn så tog systemkritiska grupper och SD upp frågan. SD och andra immigrationskritiska grupper tog sitt moraliska ansvar när alla andra hukade i den politiskt korrekta snålblåsten. Den tiden är förbi. Nu börjar andra grupper alltmer ifrågasätta kvinnoförtryck i religionens namn och kulturellt betingad skamproblematik. Det rör sig främst om vissa liberala schatteringar samt kvinnor som själv levt under religiöst förtryck såsom Bahareh Andersson och Sara Mohammad. Även konservativa människor som annars står för en generös immigrationspolitik börjar så sakteliga vakna i frågan. Vi måste nu själva ställa oss två frågor. För det första, vem äger frågan om det religiösa/kulturella förtrycket och vem är trovärdigast att föra fram berättigad kritik? Lyssnar riksdagen mer på en representant för SD eller lyssnar de mer på Sara Mohammad? 


Det är ju inte frågan om att SD eller några andra systemkritiska grupper skall ändra uppfattning om skamproblematik eller vägra svara på direkta frågor. Frågan är vem som skall gå i täten för dessa frågor. Det kan tyvärr vara så att systemkritiska gruppers tätposition i frågan om skamproblematik och kvinnoförtryck dämpar andra gruppers engagemang, eller gör den mindre verkningsfull. Bahareh Andersson skrev en gång i en artikel att hon inte ville bli sammankopplad med SD i frågan om skamförtryck -"ty de vill ju inte ens ha oss här". Andersson har egentligen helt rätt. Jag anser att vårt asylsystem skall reserveras för de som är allvarligt politiskt förföljda, så som det en gång faktiskt var tänkt. Är det någon som tror att alla de muslimer vi såg i gårdagens program hade fullvärdiga asylskäl? Exakt vem har de flytt ifrån? Är de förfölja av kristna minoriteter? 


Efter gårdagens program, och framförallt innan programmet sändes så kunde man på Twitter och Facebook läsa en massa inlägg om hur muslimska grupper bryter mot lagen i sitt förtryck av kvinnor. Själv såg jag ingen kommentar om att vår (urvattnade) asyllagstiftning förmodligen missbrukats på det mest uppseendeväckande sätt för samma grupper. Dessutom är vår asyllagstiftning alltför generöst skriven. Utlänningslagens 4e kapitel paragraf 2a bör skrivas om eller tas bort helt så att Sverige kan ta ett rimligt globalt ansvar.   


Självklart skall människor som redan fått uppehållstillstånd och anpassat sig till västerländska värderingar inte sparkas ut från vårt land. Detta är mest en orealistisk nidbild som politisk korrekta grupper försöker svartmåla sina politiska motståndare med. Att utvisa människor som är djupt rotade i både vår produktionsapparat och vårt samhälle låter sig helt enkelt inte göras. Dessutom är barnen till dessa immigranter helt eller delvis anpassade till vårt sätt att leva. Många gånger känner de sig helt främmande till ett liv på andra sidan jordklotet. Den skamproblematik vi ibland uppmärksammar är just ett tecken på detta. 


Däremot är det dags att följa det informella avtal den politiska nomenklaturan hade med det svenska folket, om att ge asyl till de som var politiskt förföljda (någon folkomröstning eller ens en debatt har ju som bekant aldrig förekommit i frågan). Detta avtal gällde inte asyl av ekonomiska migranter eller en massa andra skäl som t.ex. naturkatastrof, sexuell läggning mm. Vi måste börja fundera hur vi kan hjälpa flest människor med de begränsade resurser vi ändå har i vårt land. Det är fullkomligt orimligt att lösa problem som inbördeskrig, svält eller allmän underutveckling genom att flytta hela befolkningar.    


Länk DN


Länk SVT

50 kommentarer:

Anonym sa...

Vad blir då kvar av den så omhuldade mångkulturen ?
Endast annorlunda kryddad mat och brokiga dräkter ?
Alltså en svenskanpassad lightversion där alla delar vår VÄRDEGRUND.
Men är inte detta en total nedvärdering av andra kulturer ?

Tjalle

Anonym sa...

Du ställde frågan vem som äger fårgan om kvinnoförtrycket. Jag kan svara: I den yttersta änden är det mohammed. I dagens Sverige är det socialdemokraterna företrädda av den tankeverkstad, som villa ha hit mohammedaner för att fylla miljonprogrammets slumbostäder, och skaffa röster till sitt parti. En av dessa företrädare heder Mona SAhlin, en annan Göran Persson. De delade kollektivt på frågan och därmed ansvaret för att undgå kunna ställas till svars.

Johan sa...

Robsten skriver: "Frågan är vem som skall gå i täten för dessa frågor. Det kan tyvärr vara så att systemkritiska gruppers tätposition i frågan om skamproblematik och kvinnoförtryck dämpar andra gruppers engagemang, eller gör den mindre verkningsfull."

Ytterst avspeglar din frågeställning, att Sverige inte har någon fungerande demokrati. I Sverige är det inte centralt att sakligt diskutera allvarliga problem. Tvärtom. I Sverige sopas allvarliga problem under mattan, så länge som möjligt, samtidigt som problemen växer och växer och växer...

När problemen så småningom är så stora, att de (av olika skäl) är svåra att ignorera, så kan - läs tillåter media - endast att problemen diskuteras av "rätta" personer och på "rätt" sätt - annars "[dämpas] andra gruppers engagemang, eller gör [diskussionen] mindre verkningsfull".

Det här är ett övergående problem -ty när problemen är allvarliga och/eller stora, så genomskådar Svensson osakligheten i det bisarra upplägget.

----

En fråga, Robsten. Blogspot gör inte (längre) någon radbrytning, när man förhandsgranskar sitt inlägg. Kan du själv påverka detta, genom någon intällning av din blog?

Robsten sa...

Det skall finnas en radbrytningsfunktion, i ala fall för kommentarerna. Tror den är inställd på att radbrytning sker vid enter och inte vid
någonting.

Robsten sa...

" I dagens Sverige är det socialdemokraterna företrädda av den tankeverkstad, som villa ha hit mohammedaner för att fylla miljonprogrammets slumbostäder, och skaffa röster till sitt parti. En av dessa företrädare heder Mona SAhlin, en annan Göran Persson. De delade kollektivt på frågan och därmed ansvaret för att undgå kunna ställas till svars."

Helt riktigt, men nu sitter, sedan 2006 en alliansregeringen och politiken har inte förändrats ett dugg. Förmodligen finns det lika starka mångkulturella visioner inom alliansen. Dessutom vill de kanske ha en import av billig arbetskraft.

Helt riktigt är detta inte vårt projekt.

Robsten sa...

" I Sverige är det inte centralt att sakligt diskutera allvarliga problem. Tvärtom."

"När problemen så småningom är så stora, att de (av olika skäl) är svåra att ignorera, så kan - läs tillåter media - endast att problemen diskuteras av "rätta" personer och på "rätt" sätt - annars "[dämpas] andra gruppers engagemang, eller gör [diskussionen] mindre verkningsfull"

Den här bloggen uppstod väl i princip just på grund av detta.

Robsten sa...

Expo om islamofobi:

definition: Islamofobi är fördomar och hat riktat mot muslimer och islam. De antimuslimska fördomarna bygger på en idé om att det bara finns ett islam och att alla muslimer är en del av samma kultur med samma vilja och samma åsikter. Religionen islam anses skilja sig i grunden från andra religioner. Islam, menar islamofoberna, är primitiv och omöjlig att kombinera med demokrati. Därför påstår man att muslimer är ett hot mot demokratin.2 Enligt denna defi- nition är counterjihadidéerna att klassa som islamofoba.

Nisse sa...

"Att utvisa människor som är djupt rotade i både vår produktionsapparat och vårt samhälle låter sig helt enkelt inte göras"

Så bortsett från att det är rent praktiskt svårt att genomföra tvångsrepatriering skulle det inte vara några problem? Det finns möjligen inga moraliska betänkligheter man kan ha?

Du ser alltså inte problemet med att personer som Bahareh Andersson inte litar på (SD)? Det tror jag är en aspekt på att det misstroende mot (SD) som finns faktiskt har fog för sig, och som gör att partiet är dömt till att spela en statistroll.

Robsten sa...

"Islamofobi är fördomar och hat riktat mot muslimer och islam"

Fördomar och hat? Det är ju självklart en bedömningsfråga vad som är en fördom och vad som är fakta, det är ju liksom där striden står. Hat är en känsla och bör väl läggas utanför psykiatriska begrepp.

" De antimuslimska fördomarna bygger på en idé om att det bara finns ett islam och att alla muslimer är en del av samma kultur med samma vilja och samma åsikter."

Alltså vem tror att islam ser exakt lika ut på varje plats? Nog expo som har fördomar här. Förövrigt är frågan helt obsolet. Vad spelar det för roll? När blev förresten Expo experter på islam? Eller har de en expert i Mattias Gardell eller Jag Hjärpe?

Robsten sa...

"Så bortsett från att det är rent praktiskt svårt att genomföra tvångsrepatriering skulle det inte vara några problem? Det finns möjligen inga moraliska betänkligheter man kan ha?"

Eeeh...vad är du ute efter nu? Jag har skrivit vad jag har skrivit. Nog du som skall förklara vad du menar här. Jag hänvisar till redan skriven text.

"Du ser alltså inte problemet med att personer som Bahareh Andersson inte litar på (SD)?"

Nej, hon får lite på vem hon vill.

"Det tror jag är en aspekt på att det misstroende mot (SD) som finns faktiskt har fog för sig,"

Vi fortsätter att tala i gåtor. Vilket misstroende? Andersson misstänker att SD för en restriktiv immigrationspolitik, DET har hon helt rätt i. Men jag skriver ju det också i texten. Vad drar du upp det för?

Robsten sa...

"som gör att partiet är dömt till att spela en statistroll."

Det tror ju inte jag, men det är väljarna som avgör och det är fullständigt meningslöst att vi tjafsar om det.

Robsten sa...

Åter från Expo:

http://expo.se/www/download/counterjihadrorelsen_en_del_av_den_antimuslimska_rorelsen_2012.pdf

"Att bygga moskéer, tillåta separata badtider för muslimska kvinnor på kommunala badhus samt att servera halalslaktat kött i skolorna ses i Sverige som exempel på att vi blir mer och mer islamiserade.
"

Men snälla människor...om det inte är kulturell påverkan att ändra badtider och bortse från svensk djurskyddslagstiftning vid slakt, VAD är då kulturell påverkan? Existerar begrepp överhuvudtaget för Expo-folket? Har indianerna (natives) i Amerika blivit kulturellt påverkade ens? Jag slutar läsa expos skrift, med konstaterandet att vi befinner oss på helt olika planeter och inte kan förstå varandra. Jag tror jag förstår en urkines i det inre av Taklamakan bättre än dessa världsfrånvända generalmuppar.

z999 sa...

Erik Ullenhag vill ha svenskutbildade imamer (obs! det är alltså DN som sprider denna hatpropaganda och inte SD-kuriren eller avpixlat).
Det här måste förståss även vara svaret på våldsamma och på andra sätt lagbrytande nazister? Att utbilda nazistledare och samtidigt utbilda dom i svenska värdeirngar. Staten kunde även ta över utbildning av ledare för kriminella mcgäng på samma sätt kanske?

z999 sa...

Beklämmande att läsa om hur Ullenhag vill dressera svenska muslimer att acceptera och ta till sig svenska värderingar. Vad han inte fattar är att dom tar sina värderingar på samma allvar som vi tar våra.

I DN står det att imamer idag utbildas i den teokratiska diktaturen Saudi Arabien. Det är som sagt inte avpixlat som har störst spridning av anti-islamska nyheter.

Robsten sa...

Jag läste precis att U inte vill att staten bekostar utbildningen. SvD

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/avslojanden-valkomnas-av-imam_7209030.svd

Robsten sa...

Men jag ser att han ändå darrar på manschetten vad gäller finansieringen.

z999 sa...

Det är ju som alltid det där med pengar som räknas först och om staten ska skjuta till pengar. Imamutbildning är totalt meningslös verksamhet för icke-muslimer, jag fattar inte hur det ens kan diskuteras som en möjlighet att staten ska "skjuta till pengar".

Tyvärr så kommer UG-programmet att överskugga frågor som berör islam mer allmänt. Vi har ju flyktingar från teokratiska diktaturer, ingen av dom märks i debatten. För mig är det som om judar som flydde hit under andra världskriget skulle börja förespråka nazism.

z999 sa...

Den modiga kvinnan Nasrin Sjögren

Robsten sa...

Ja just get, glömde att nämna henne.

z999 sa...

Trots UG's avslöjanden så ligger det ändå på den nivån hos de andra partierna att islam ska stödjas i Sverige.

Jag förundrades en gång i tiden över hur människorna på medeltiden trots svält och annat kunde välja att prioritera kyrkan och kostnaden för heltidsanställda präster. På den tiden kunde dom försvara sig med att dom inte hade något val iofs, men ändå, inga större protester.

z999 sa...

I alla fall, vad man än tycker, orsaken till att det är som det är beror på att antirasisterna anser att det är ok att kompromissa med kvinnomisshandel och våldtäkt inom äktenskapet för att bevara den synen på religionsfrihet som råder för tillfället.

För min del får dom gärna förtydliga att de inte har samma värderingar som SD så att det framgår utan tvekan.

Robsten sa...

Det framgår nog att vi inte delar deras värderelativism.

Det här är deras projekt egentligen, inte vårt. Det är de som skall ta tag i det, åtgärda det, om de vill göra detta.

z999 sa...

@Robsten:
"Det här är deras projekt egentligen, inte vårt. Det är de som skall ta tag i det, åtgärda det, om de vill göra detta."

Dom har u sagt att dom inte ser det som problem så det finns inget att åtgärda. Dom ser det ju som möjligheter.

z999 sa...

Sverige har ju varit i krig med islam nu under en ganska lång tid (Afghanistan) så UG's program borde egentligen inte ha varit någon överraskning. Svenska militären har ju pratat om rätten till flickskolor med mera vilket borde ha gett en vägledning för vissa om vad islam innebär. I Sverige så är inte islam samma problem som i Afghanistan eftersom etniska vita svenskar håller reda på dom, UG håller ju efter dom som inte följer den vita civiliserade lagen.
Så länge som vi kan hålla efter primitiva kulturer med svensk lagstiftning så tycks de flesta inte se islam som något större problem.

z999 sa...

Var det inte kul när Obama sökte desperat med jus och lykta efter en muslim som åstadkommit något och efter långt letande hittade att en som burit den olympiska flaggan var muslim?

Anonym sa...

Kan någon här föreställa sig att som första åtgärd vid utsatt misshandel traska över till prästgården och fråga prästen vad Bibeln säger om det det hela ? Och vid positivt svar ta på sig skyddshjälm och traska hem igen ?

Tjalle

z999 sa...

Muslimerna är ju inte ens duktiga inom sin paradgren, terrorism. Jämför självmordsbombaren på drottninggatan med Breivik.

Robsten sa...

Hmm...å andra sidan har vi Twin Tower. Vi kanske skall ta det lugnt med detta ämne.

z999 sa...

:-)

z999 sa...

Islam är annars inte det första religionsproblemet vi haft i Sverige. Sekter som Guds barn till exempel satte också religionsfriheten på prov. På nåt sätt måste det ändå vara tillåtet för vuxna kvinnor att få vara med i religioner som uppmuntrar till kvinnomisshandel. Fast att staten sen ska uppmuntra såna religioner är ju ett steg rakt in i ett stort mörker och dessutom begränsande för äkta religionsfrihet.

z999 sa...

Läste precis på avpixlat att Hanna Wigh blivit attackerad av antirasister utan argument, denna gång från SSU och V bland annat.

Det är ju allmänt kännt att vissa svenska män anser att det är ok att liksom "spöa upp kärringen" på en lördag vid tillkortakommanden när det gäller argumentering. Detta är dessutom så pass acceptabelt inom socialdemokraterna och V att deras ledare inte ens bryr sig att kommentera det. Det kanske är därför som socialdemokraterna och V är så "toleranta" mot islam trots vad som framkommit när det gäller kvinnomisshandel i parrelationer?

Nisse sa...

z999...

Nej, islam är varken det första eller det enda religionsproblemet som vi lyckats hantera. Vi har ju t.ex Jehovas vittnen, som uppfyller det flesta av de kriterier man kan ha för att kalla något en sekt, och en handfull andra mer eller mindre fundamentalistiska kristna grupper som t.ex Plymouth-bröderna.

Det sekulära samhället tillåter att allt detta existerar, givet att medlemskapet är frivilligt och att de håller sig inom lagens råmärken. Något annat är svårt att tänka sig med mindre än att vi inför tankeförbud och inskränker föreningsfriheten. Visst ser vi just nu en större undfallenhet mot islam jämfört med andra religiösa grupperingar, men är inte det på väg att blåsa över?

Det vore väl f.ö ynkligt om den svenska majoritetskulturen är så svag att den rämnar bara för att det finns några hundratusen muslimer på svensk mark.

z999 sa...

@Nisse:
"Nej, islam är varken det första eller det enda religionsproblemet som vi lyckats hantera. Vi har ju t.ex Jehovas vittnen, som uppfyller det flesta av de kriterier man kan ha för att kalla något en sekt, och en handfull andra mer eller mindre fundamentalistiska kristna grupper som t.ex Plymouth-bröderna."

Fast dom har anpassat sig. Ingen arbetsgivare behöver vara rädd för att bli anmäld fördiskriminering om han kallar ett jehovas vittne till en anställningsintervju.

Hade jehovas vitten växt genom import av folk utifrån så som islam så hade jag sett dom som ett hot mot det samhälle jag vill leva i. Och då har dom ändå en västerländsk grundsyn i botten.

"Det sekulära samhället tillåter att allt detta existerar, givet att medlemskapet är frivilligt och att de håller sig inom lagens råmärken."

Om man tillåter religiösa (=islam) få påverka lagar och normer som skett sista åren så är det inte längre ett sekulariserat samhälle. Och mindre sekulariserat kommer det naturligtvis att bli vartefter, majoriteten bestämmer.

"Något annat är svårt att tänka sig med mindre än att vi inför tankeförbud och inskränker föreningsfriheten."

Det behövs inget sånt. Svenskar (etniska) har inte blivit mer religiösa sista åren, problemet har uppkommit enbart som en följd av massinvandringen. Jag känner BSS'are som trodde att islam skulle vara chanslöst i Sverige eftersom vi tog emot flyktingar från teokratiska diktaturer. Ganska blåögt.

"Visst ser vi just nu en större undfallenhet mot islam jämfört med andra religiösa grupperingar, men är inte det på väg att blåsa över?"

Jag tror att det blir värre.

"Det vore väl f.ö ynkligt om den svenska majoritetskulturen är så svag att den rämnar bara för att det finns några hundratusen muslimer på svensk mark."

Dom som sitter i ledningen måste försvara svensk kultur om det ska fungera. Idag ser det inte ut så.

Nisse sa...

@z999...

Har så mycket som en enda svensk lag ändrats för att tillmötesgå islam? Praxis och normer har förskjutits, eller kanske snarare fått flytta till områden där de inte prövats tidigare, men det är flyktiga saker som lika gärna kan ändras tillbaka.

Sedan vet jag inte om jag kan hålla med om att en majoritetskultur existerar bara om den får hjälp från staten. Så länge inte staten aktivt motarbetar en viss kultur kommer den kultur som omfattar majoriteten att vara den dominerande. Finns det några exempel från historien, någonstans i världen, på motsatsen?

Jag tror inte svensk majoritetskultur är det minsta hotad från invandrargrupper som t.ex muslimer. Däremot förändras den av sig självt och det skulle den göra även utan en enda invandrare.

Robsten sa...

Jag tror man kan hitta många exempel från kolonialtiden när en minoritet ändå präglar kulturen i en region eller stat. Frågan är om inte förhållandet i dagens USA är just detta. Då är det den europeiska kulturen som dominerar, men jag har dålig koll på om europeiska ättlingar är i majoritet.

Nä just i dag är inte den svenska kulturen hotat, det stämmer. Sannolikt skulle den inte vara hotat om vi i dag gick över till en vettig immigrationspolitik. Men ingen av regeringsalternativen har ju deklarerat en sådan avsikt. Just därför anser jag att det finns ett hot.

z999 sa...

@Nisse:
Mitt svar måste delas upp lite pga Robstens inställningar.

z999 sa...

Första:
@Nisse:
"Har så mycket som en enda svensk lag ändrats för att tillmötesgå islam?"

Vad står det i lagen om hets mot folkgrupp angående islam trots att islam inte är någon folkgrupp? Lagar när det gäller djur och slakteri? Jag syftar inte bara på lagar som stiftats för att tillmötesgå islam, det har ju stiftats lagar om barnäktenskap med mera som inte har tillkommit för att svenskar plötsligt börjat tycka att det är ok att gifta sig med barn. Ju mindre heterogen kultur desto mer lagar och desto mer måste staten hålla kontroll övermedborgarna. FRA-lagen har av SÄPO motiverats med kriget mot terrorism syftande på muslimsk terrorism. Plötsligt har vi "svenskar" som har en stor gråzon där vi inte vet riktigt vad de anser om terrorism i religionens namn. Speciellt inte eftersom deras inställning till det kan skifta beroende på vad som händer runtom i världen.

"Praxis och normer har förskjutits, eller kanske snarare fått flytta till områden där de inte prövats tidigare, men det är flyktiga saker som lika gärna kan ändras tillbaka."

Förutsatt att SD får tillräckligt inflytande så kan det ändras tillbaka möjligen men inte annars. Just nu finns inget som tyder på en positiv inriktning.

z999 sa...

@Nisse:
"Sedan vet jag inte om jag kan hålla med om att en majoritetskultur existerar bara om den får hjälp från staten."

I Iran så var det en västerländsk inriktning på kulturen under shahens tid som sedan ändrades drastiskt under Ayatollah Khomeini, från dag till dag. Kulturen i nazi-tyskland på 30-talet ändrades fullständigt från dekadent till något helt annat (se filmen cabare som beskriver det rätt bra). Nationalismen blev på kort tid en bisak jämfört med mer övergripande mål när det gällde planerna för Europa. Idéerna om blodet och jorden las ju på hyllan och ersattes med att "tyskarna behöver lebensraum".

"Så länge inte staten aktivt motarbetar en viss kultur kommer den kultur som omfattar majoriteten att vara den dominerande. Finns det några exempel från historien, någonstans i världen, på motsatsen?"

Men *om* staten aktivt motarbetar någon kultur så kommer den inte att vara dominerande. Det handlar egentligen om att staten promotar och uppmuntrar vissa kulturella inslag.

Staten i Sverige idag lagstiftar mot månggifte, tvångsgifte och barnäktenskap och andra mångkulturella inslag. Lagarna som begränsar kulturella inslag (synsätt alltså) bestäms visserligen av majoriteten men både alliansen och de rödgröna flörtar med växande grupper som vill ha lagändring när det gäller till exempel slakt. Saker som tidigare ansågs som självklara är inte det längre och utvecklingen åt det hållet går fort.

"Jag tror inte svensk majoritetskultur är det minsta hotad från invandrargrupper som t.ex muslimer. Däremot förändras den av sig självt och det skulle den göra även utan en enda invandrare."

Den har alltid, liksom alla andra kulturer, varit i förändring på ett mer subtilt sätt. Vi lär ju ha tagit till oss kåldolmar utan att Karl XII behövde ta in hundratusentals turkar.

Vi har inte ändrat vårat synsätt helt trots USA har haft så stort inflytande på vår kultur, utan någon stor invandring från USA. Vi kan käka hamburgare men är inte positiva till dödsstraff. Kulturella inslag utifrån har tidigare filtrerats så pass genom ett "svenskt filter" att de till slut ansetts som svenska och många inte ens vet vilka länder det kommer från ursprungligen. Men om kulturen ändras för att befolkningen i princip byts ut så blir det inte samma sak som när vår kultur ändrats tidigare. Vi kan käka arabisk mat utan att vara positiva till stening av våldtagna kvinnor, så länge som vi inte byter ut folket mot folk med en annan inställning.

Och det är inte så enkelt som att majoriteten bestämmer kultur (synsätt). SD's intåg i riksdagen har fullständigt ändrat sättet att resonera kring invandringen i riksdagen, och inte bara där utan även i media. Detta med knappt 6% röster. Jag tror inte många är medvetna om den enorma förändringen. Men SD's 6% räcker inte för att säkra en svensk/västerländsk kulturinriktning

z999 sa...

Thailand är ett ganska bra exempel på när kulturen påverkas negativt utifrån. Och då handlar det om turism. För att försöka bevara sin kultur har Thailand förbjudit utlänningar att äga mark i landet.

Men även Thailand har, liksom Sverige och många andra länder, stora problem med islam. Det är visserligen lugnt nu men den 10%:iga muslimska minoriteten har även där begått diverse terrordåd. Inom islam ingår ju föreställningen att alla föds till muslimer och att muslimer har rätt att tvinga på andra sina trosföreställningar för att rädda dom. Detta finns det ju inslav av inom kristendomen också.

z999 sa...

När Ansgar +anhang anlände till Sverige så öppnade det för en total omvälvning av svenska samhället som det tog hundratals år att förändra.

Robsten sa...

Ja, men hmm...jag har stått emot Ansgars irrläror. jag säger inget mer.....

Anonym sa...

"Detta avtal gällde inte asyl av ekonomiska migranter eller en massa andra skäl som t.ex. naturkatastrof, sexuell läggning mm."Robsten. Anser du att homosexuella som riskerar avrättning, tortyr och fängelse i Iran inte ska få asyl i Sverige?
Jag vet att Björn Söder delar dom Iranska prästernas syn på homosexualitet.Gör du det också?

Om inte övergripande risk för att som oskyldig bli dödad av en diktaturs företrädare utgör asylskäl VAD gör det i så fall?

Robsten sa...

jag delar självklart inte iranska mullor syn på homosexualitet. Frågan om asyl avgörs från fall till fall. Dessutom gäller ju alltid Dublinförordningen.

z999 sa...

Felet är väl att det inte går att bo i muslimska länder vare sig man är homo eller hetero. Vålds"religionen" islam är ju väldigt utåtagerande och det gör ju att väldigt många skulle kunna kalla sig homosexuella bara för att slippa ifrån helvetet.

Men sen är det fel att bara flytta hit muslimerna. Vi har ju sett i Irak och Afghanistan att dom inte vill ha vår civiliserade demokratiska livsstil och när dom kommer hit så fortsätter dom ju bara på samma sätt. Vi skiljer oss ju inte så mycket från dom genetiskt så den enda förklaringen är att islam ligger så djupt rotat i dom.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
z999 sa...

Tänk om judarna som bodde i Tyskland på 30-talet hade varit flyktingar från judiska teokratiska diktaturer och som sedan hade fortsatt att missionera judendom i Tyskland.

z999 sa...

Allvarligt Anonym, du har väldiga problem om du inte klarar av att hålla dig till reglerna här. Fast du kanske inte bryr dig så mycket?

Du diskuterar ju utifrån en alternativ verklighet, varför inte starta en egen blogg och se hur många som vill diskutera din verklighet? Jag har inte stött på någon antirasist som diskuterar utifrån dina synvinklar men det betyder ju inte att det inte finns likasinnade.

Anonym sa...

SVENSKT KVINNOFÖRTRYCK: MÄN HINDRAR KVINNOR FRÅN ATT KOMMA FRAM

TV5 Betnér direkt Avsnitt 7:

”KVINNOR I TV
Varför är det färre kvinnor än män i rutan? Gäster är tv-legendaren Robert Aschberg, programledaren Alexandra Pascalidou, ståuppkomikern Karin Adelsköld och programledaren Alex Schulman som diskuterar om män hindrar kvinnor från att komma fram.”

Anonym sa...

z999: Läst Michel Houllebecqs bok Plattform? Handlar mycket om sexturism i Thailand, och mot slutet blir den väldigt "islamofobisk" när det snuddas vid just självmordsjihadism. Fler konservativa och libertarianer borde läsa, skriva om, och hylla Houellebecq. Han är högerns författare.

Ps. Kan påpeka att jag inte gillar Sydostasien, t.ex. Indonesien, på grund av islam utan snarare trots islam - det är också mycket obehagliga fanatiker som fått fotfäste där, fastän Detachment 88 har gjort många bra förändringar och gripit sociopaterna. I Indonesien gillar man främst alla vackra småöar, samt Bali och Flores (och Jakarta har ju en bildad medelklass, ej att förglömma).

z999 sa...

@Nomen Nescio:

Intressant info och tack för boktipset, ska kolla in den. Sydostasien har som sagt inte gått fria från terrordåd.

@Anonym:
"TV5 Betnér direkt Avsnitt 7:

”KVINNOR I TV..."

Råkade kolla det där avsnittet av misstag (inte hela naturligtvis). Jag tycker att Pascalidou blir pinsam med sin skränighet och tråkiga kommentarer. Helt klart är Betnér inspirerad av Aschbergs diskutabelt som Aschberg själv försökte återskapa vilket misslyckades, det också.

Det går inte att vara så slätstruken och tillrättalagd som Betnér är om man ska skapa ett nytt diskutabelt. Aschberg har låtit Marc Abrahamsson från ND vara med och gett honom chansen att framföra vad ND står för. Betnérs löjliga svordomar blir en parodi på diskutabelt, Aschberg kändes i alla fall någorlunda äkta.

Betnér direkt