söndag, december 09, 2012

En liten granskning av Lindeborg och AftonbladetDet börjar bli en smula tröttsamt att skriva artiklar om svensk media, men en artikel till blir det då vi tittar lite på Aftonbladets kulturredaktions sista kampanj. Jag håller med Linderborg och hennes kulturredaktion om att en del kommentarer på diverse systemkritiska hemsidor går över gränsen för det passande. Det kanske t.o.m. är så att någon kommentar passerar gränsen för det lagliga. Jag har själv i kommentarsfält markerat mot opassande kommentarer och ibland har t.o.m. kommentatorn därefter tagit bort sitt alster. Men poängen är att även gammelmedia måste hålla sig vissa regler. De är ibland (t.ex. inför valet 2010) lika hatfyllda som de mest upprörda kommentatorerna på Avpixlat och Fria tider. De håller sig inte heller till sanningen utan för fram lögner och grova vinklingar. Om jag ljuger om min granne kan jag i värsta fall bli åtalad. Det är inte rimligt att landets press kan föra fram konkreta lögner och sprida dessa ut över landet i fall där en privatperson skulle fällas i domstol. Så här skriver Linderborg.


Vi har för få yttrande- och tryckfrihetsmål i Sverige. I inget annat land är ordet så fritt, men det betyder inte att vi helt saknar lagstiftning.

Ja vi har för få yttrandefrihetsmål i Sverige. Tidningar som Aftonbladet (och Expressen) borde granskas mycket oftare och hårdare. Det som inte är tillåtet på hemsidor kan rimligtvis inte vara tillåtet för en dagstidning, som att medvetet sprida felaktiga uppgifter om namngivna personer. 

Det handlar självklart inte om att begränsa vår fria press. Det handlar om att tidningar rent juridiskt inte kan få sprida förtal och lögner som vore åtalbart för privatpersoner. Om det är förbjudet för privatpersoner att handla med illegala vapen så gäller detta journalister också, en yrkesgrupp som ligger på en absolut bottenplats för folkets förtroende. Samma sak gäller förtal och spridande av lögner, i alla fall medvetna lögner. Så här skriver Linderborg i en av sina tre kampanjartiklar.


De flesta rasistiska uttalanden anses ske inom lagen, och det blir lätt så när brotten inte är exakta utan föremål för tolkningar. Av allt att döma kommer de tre sverigedemokrater som skrikit ”babbe” på öppen gata åt en kille vars förfäder inte kan påstå sig vara släkt med Gustav Vasa, gå fria eftersom de bara skrikit det till honom.   

De flesta rasistiska uttalanden sker sannolikt utanför lagen. Däremot kan man kritisera regeringens immigration/integrationspolitik helt lagligt. Här har vi tyvärr också en helt medveten lögn av Linderborg. Det var inte tre Sverigedemokrater som skrek det nedsättande ordet, det var en (1) person. Två människor blir här utsatta för en medveten och uppenbar lögn, utan förmildrande omständigheter. Linderborg vet att hon ljuger och förtalar två personer här, varav den ene dessutom är lindrigt offentlig. Hon skriver detta i Aftonbladet med en enorm spridning. Detta är ett praktexempel på en ren och medveten lögn som borde vara åtalbar. 

Linderborg skriver:


Vad får man skriva och inte skriva?

Man får inte ljuga om två människor Linderborg, som du gör i citatet ovan. Din pappa kanske inte hade ork att lära dig detta som barn, men så är det faktiskt. 


Har du läst nåt som borde granskas – mejla oss

Ja, jag borde skicka in denna artikel till er. Men jag struntar i det, vi befinner oss på olika planeter och jag kunde lika gärna försöka kommunicera med en marsmänniska via gröna antenner som med dig Linderborg.    

Jag skrev en kommentar under en artikel på SVT-Debatt där jag visade hur Åsa Linderborg argumenterade på ett ganska hatfyllt sätt. Linderborg andas samma hat och samma förakt som en del systemkritiska kommentatorer på en del bloggar. Kommentaren försvann på det mest märkliga sätt, men hade den varit kvar så hade jag sannolikt inte skrivit denna artikel. En person bad mig upprört att visa källor på det som enligt mig ”andades hat” från Linderborg. Jag hämtade exempel från de tre kampanjartiklarna där Linderborg uttryckt följande epitet:


"Ja, vi vill stoppa skiten" 
"Nu granskar vi skiten" 
"järnrörssajterna" 
"Den här skiten måste granskas" 
"Järnrörssajternas" 
"järnrörssajterna - Avpixlat, Fria Tider" 
"Att Karin Olsson, kulturchef på liberala Expressen, skulle utslunga samma anklagelse och därmed placera sig bland järnrör och nynazister, var mindre väntad." 
"I Karin Olssons grälsjuka värld blir en granskning av hur lagen om hets mot folkgrupp ska tolkas ett hot mot kultursidornas moraliskt högstående samtal.”

Dessa citat är alltså hämtade från endast tre artiklar från Linderborg, som jag av lättförklarliga skäl inte länkar till (fast jag gör det i alla fall om AB ringer, 1, 2 och 3). En snabb genomläsning av dessa citat ger vid handen att min första bedömning nog står sig. Linderborgs argumentationsteknik är på en lägre nivå än vad de använder sig av på de hemsidor hon och kulturredaktionen skall granska. Till sin kampanj har Aftonbladets kulturredaktion hyrt in jurister, för att riktigt penetrera vad lagen säger om hur man får uttrycka sig i skrift. Så här skriver Linderborg i en av sina artiklar angående detta:


"I måndags startade vi en blogg där vi gav exempel hämtade från järnrörssajterna, uttalanden som jurister sen fick kommentera. Den bloggen har vi tvingats ta ner eftersom vi med den kan misstänkas för just det vi vill motverka - hets mot folkgrupp."

Linderborg och hennes kulturredaktion fick alltså plocka ner sin egen blogg. Stark jobbat PG. Det kan ju vara så att en kulturredaktion nog skall syssla med kulturella saker och inte ge sig in i juridiken. Vad kulturredaktionerna på landets kvälls och morgontidningar står politiskt vet hela Sveriges folk sedan 60-talet och är i princip ett stående skämt bland verklighetens folk vid sina köksbord. T.o.m. Göran Hägglund har ju plockat några lätta politiska poäng på detta, innan han slokörat traskade tillbaka till fållan efter ett par arga artiklar av några upprörda kulturskribenter.   

Jag är ingen anhängare av Karin Olsson och vi hyser förmodligen diametralt motsatta politiska åsikter. Här får man dock erkänna att Olsson nog vinner denna mediala gyttjebrottning mot Linderborg, dessutom på fallseger. När Linderborg skriver att Olsson placerat sig bland nynazister och järnrör har hon foulat ut sig själv.


46 kommentarer:

Micke sa...

Hej Robsten!
Bra att du tar upp detta!
Jag har följt aftonbladets eget lilla drev om "järnrörssajterna". Senast om avpixlat.
Det som dom opponerar sig mest mot är att vi har fräckheten att ifrågasätta svensk "kvalitetsjournalistik" som ju är ett under av objektivitet.Eller?
"Det gör sajten till spjutspets i den nyaste rasistiska våg som svept över västvärlden och Sverige det senaste decenniet."
Det stod däremot en viktig information i artikeln:
"Justitiekanslern”, kommenterar juristen, ”har ansett att det är straffbart att utpeka någon som nazist eller rasist, och den våldsförhärligande vänsterextremismen kan ifrågasättas vara i samma kategori som nazister och rasister.”
Hmmm. Då skulle det hagla med anmälningar från speciellt SD; medlemmar då vi får kastat detta i
ansiktet väldigt ofta.
Mvh Micke

Robsten sa...

Ja, men vem orkar anmäla? Inte jag.

Micke sa...

Re Robsten
Nej,med den ynkliga chansen, vilket motsvarar en pissning i Ganges så pallar man inte med det. Men definitionen av våldsvänstern i likhet med rasister och nazister kommer nog att kittla lite i några stenkastarhjärtan;)
Mvh Micke

Micke sa...

Kan man då kalla Åsa Linderborg för
fekalieinspektör i aftonbladets tjänst, är det hennes privata agenda kallas det väl för koprofili;)
Mvh Micke

Mats sa...

Bajsätande? :-)

Mats sa...

Mord inom en familj som nyligen kommit till Sverige.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/en-dod-och-flera-skadade-i-alingsas

DN skriver om det på rätt sätt så att du inte får reda på varifrån de kom osv. Inga analyser om varför, hedersvåld, krigspsykoser eller andra skäl.

Micke sa...

re Mats
"Bajsätande? :-)"= korprofag
Korprofili= sexuell dragning mot bajs
Nä, Nog med skitsnacket, det får vår "fantastiska" media stå för ;-)

Angående rapporteringen om mordet så är du väl inte jätteförvånad, jag förutsätter nästan att om inte bild och namn sätts ut så är det inte pursvenskar.
Mvh Micke

Robsten sa...

Jag svarade Johannes Anyuru på SVT Debatt, i en märklig artikel. Lägger in svaret här, p.g.a. att de ofta försvinner från SVTDebatt, av outgrundlig anledning.

http://debatt.svt.se/2012/12/10/for-vita-svenskar-ar-rasisten-alltid-nagon-annan/#comments

Du Johannes skriver:
""Ni som skämtar om pepparkakshistorien som i helgen snurrat i sociala medier: Hur kan ni så lätt ta ställning mot svarta barn? ""

Va?!!! Jag vet inget om denna pepparkakshistoria, men jag har oerhört svårt att tro att det är ett ställningstagande mot svarta barn. Äter inte de pepparkakor eller vad? Det lilla jag sett handlar om vår egen politiska korrekthet, och har absolut inget med svarta eller andra barn att göra.

""Sverige har en utomeuropeisk arbetarklass och ett till mycket stora delar afrikanskt trasproletariat.""


Ja, det ligger något i detta faktiskt. Jag var i Skottland, där gick gamla skottar och städade perrongerna. Knappt en svensk har jag sett som städar våra egna perronger. Något här är snett, här har du en poäng. Hela det mångkulturella samhället har antagit någon slags nykolonial skepnad. Har svenskar blivit för fina eller lata för att städa perronger och plocka bär?

""Vi som har föräldrar från det svarta Afrika såg smarta, välutbildade och ambitiösa människor som i Sverige bara fick skitjobb, vi såg människor vars liv och drömmar pissades bort av något i den svenska mentaliteten""


Du har rätt i dina iakttagelser, men drar fel slutsatser. Det här är Maud Olofssons ivriga bävrar. Det här är tydligen meningen med politiken. Låt oss konstatera, det fungerar inte. Tänk vad alla de smarta välutbildade människorna kunde göra för sina egna länder, kanske rent av lyfta ut dem ur fattigdom. Det här är en kolonial braindrain, som är allt annat än humanistisk. Den håller utvecklingsländer kvar i armod.

""Eller ni som till exempel kände er manade att lägga upp en bild på Tintin som profilbild tidigare i höst, under den så kallade Tintin-gate. Varifrån kommer lättheten med vilken ni tar ställning mot svarta barn? ""

Varifrån kommer den lätthet varmed du kopplar ihop vår egen kamp mot den politiska korrektheten med svarta barn? Vår kamp mot den politiska korrektheten har absolut inget med några barn alls att göra. Jag läste Ottokars spira som barn, det var en attack mot slaviska barn enligt ditt sätt att se. Kapten Haddock är en attack mot sjömän och deras alkohol. Arbetarförfattarna attackerar överklassen o.s.v. i all oändlighet. Bokbålen skulle aldrig slockna. Nog med bokbål och slakt på traditioner. Afrikanska nationer kämpade under 1900-talet mot kolonialmakter och orättvisor. Det var deras(er) kamp. Vi kämpar mot den politiska korrektheten (om än jämförelsen haltar en smula), det är VÅR kamp. Den vill du förbjuda med de mest fantastiska och orealistiska kopplingar.

Micke sa...

Det är så lätt att ta "offerrollen" och skylla alla ens egna oförmågor på andra, det är ju bl.a. SD beskyllda för.Jag personligen tycker att det förekommer olikabehandling av SD Och SD;are men det sporrar mig bara ännu mer. Det förekommer säkert en viss diskriminering mot svarta i Sverige, men det gör det mot gamla, sjuka,tjocka ,unga och andra också. Det är ju i Sverige förbjudet att kalla en svart för neger eller svarting och det tar hus i helvete om man gör det, men att kalla en SD:are idiot, lowlife White trash, lågutbildad , fån, jöns, illiterat och kackerlacka går bra och är helt accepterat och till och med önskvärt från majoriteten. Det jag reagerar på är att vi "förtjänar" denna behandling för vi betraktar människor som olika( kvinna, man, svensk, invandrad som vill bli svensk och invandrad som inte vill bli svensk) inget konstigt med det och allt detta ogillande från människor som gillar olika.
Mvh Micke

Robsten sa...

Måste vara alla tiders bottennapp, värre än Linderborg. Enligt Andres Lokko är svindyra jackor från Stone Island är huliganuniformer. Möjligen kan man anklaga dem som köper jackorna för att vara extremt oekonomiska, men huliganjackor? Vilka huliganer har råd med dessa kläder?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sds-westling-bar-huliganuniform_7744054.svd?utm_source=twitter&utm_medium=tweet2&utm_campaign=20121211

http://www.stoneisland.com/STONE_ISLAND/search/tskay/0735EF3C/gender/U/mm/269/season/main/ENE_C/224

Mats sa...

Jag hoppas att han bara pratar skit och att man inte är så rabiata i England som han skriver:
"En engelsk dagstidning uppmärksammade det olyckliga i detta när en 88-årig änka i ösregn promenerade till sin lokala pub för sin sedvanliga gin&tonic och lite sällskap och blev avvisad. Hennes paraply var Burberry-mönstrat och hon fick besviket gå hem till tv-soffans ensamhet igen."

88-årig hade iofs räckt för att bli naziststämplad av expo (88=HH=H--l
H-tl-r).

"Men denna incident understryker samtidigt hur skickligt våldsromantikerna har annekterat och skapat en egen uniform som för de flesta inte ens är synlig."

Våldsromantikerna? Hon var 88 årig änka liksom.

Om Anders är från Spanien så förklarar hans efternamn artikeln.

Och nej, ingen blir huliganklassad i Stone Island jacka, utom av svensk regimtrogen media.

Mats sa...

Att Andres Lokko är lika intolerant som den engelska skrönan om den 88-åriga änkan säger en del en del om antirasisterna överlag i Sverige. Han blev inte misstänksam mot att änkans ålder anges till 88 år...? :-)

Det är ingen hemlighet att Westling är en hängiven AIK:are. Men likt den ungerska och grekiska extremhögerns fäbless för armbindlar, koppel och militärregalia är de specifika märken som Westling sportar djupt kopplade till organiserat fotbollsvåld. De är heller inget man kan vifta bort – vadå?


:-)

För att få skrönan trovärdig (den hittades på c:a en månad efter katastrofen på heyselstadion med Leeds) så kunde man lägga till att paraplyet var fastvuxet i handen och att hon såg ut som hon var 25 år.

Mats sa...

Kinesen Mo Yan glömde talet (på kinesiska) på hotellet.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/tal-mat-och-dans-vantar

Fanns det inga barnarbetare som kunde sprungit och hämtat det?


Årets Nobelpriset i fysik går till Serge Haroche och David Wineland, för något som rubriceras som partikeldressyr i kvantvärlden.


Partikeldressyr?! Ja, ja. Det var i alla fall inte alkemi. Det beräknas komma till använding om sisådär 10 år, kanske. Om dom inte hinner bli vetenskapligt överbevisade förståss vilket är mycket troligt.

Micke sa...

Lite kul hiitar man iaf i media. Martin Melin har skrivit vad han tycker på sin blogg och redan gjort en halv pudel i espresson men dagens ledare i svd vart faktiskt hyfsad så man undrar om det finns 2 gäng i svd?http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/hot-mot-politiker-kan-inte-ursaktas_7744408.svd
Mvh Micke

Robsten sa...

Snudd på hatten av för denna artikel faktiskt.

Mats sa...

OK, fast artikeln nämner inte såna trackasserier som innebär att folk blir av med jobben eller blir rättslösa på arbetsmarkanden genom uteslutning ur facket. Jag anser att det finns en hel del till att tillägga.

Att intresset för att ändra på något är minimalt beror ju på att vissa partier tjänar på det politiska våldet i längden och kan då överse med en del mindre övergrepp mot deras egna partier. Dom som mest har bidragit till att skapa detta våldsamma klimat är de som skrikit "martyr" eller börjat svamla om offerkofta när ett politiskt våldsdåd inträffar.

Robsten sa...

Fast det här handlar ju om BRÅ:s undersökning av våld mot politiker.

Mats sa...

När statsministern säger... "Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer."

...vad är det som inte förstås av det uttalandet? Måste han förtydliga det? Det är dags att inse att de självutnämnt toleranta i samhället har samma tolerans som en snedtänd knarkare.

Mats sa...

@Robsten:
"Fast det här handlar ju om BRÅ:s undersökning av våld mot politiker."

Iofs, fast jag tycker att det hänger ihop. Bara för att vissa inte har kapacitet eller modet att ge sig på Jimmie Åkesson handgripligen så är det samma mentalitet.

Mats sa...

Att överhuvudtaget uttala sig som "...vi vägrar ta debatten för då ger vi dom för stort utrymme" mot ett parti som i diverse opinionsmätningar har det stöd som SD haft som parti och för sina åsikter visar ju att man inte har förstått ens principen med demokrati. Demokratins svaghet är att det inte går att lagstifta på ett sätt som till 100% garanterar alla människors rätt att yttra sig. När makthavare hämningslöst utnyttjar bristerna så blir dom en fara för demokratin.

Tvärtom borde de andra partierna ha välkomnat en debatt med SD innan SD trädde in i riksdagen med tanke på att oavsett SD's röster så verkade det finnas en stor opinion som var tveksamma till invandringspolitiken.

Robsten sa...

Det försökte de ett tag också, men de förlorade ju varje debatt. Sahlin försökte, det blev katastrof och förde SD direkt in i riksdagen. De trodde de skulle möta lågpannade snustuggande imbiciller som de skulle sopa golvet med, nu blev det tvärt om. Sahlin ställde upp mot Åkesson, dumdryg oförberedd med några enkla floskler i bagaget. T.o.m. hennes sympatisörer tyckte hon förlorade debatten.

Mats sa...

Statsministern har ju mer eller mindre utmanat Åkesson på slagsmål.
Reinfeldt: "Jag kan bara vinna om Åkesson kommer full och börjar slåss"

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3182&artikel=3479663

Och det är ju möjligt att han skulle vinna en nävkamp mot Åkesson, förutsatt att Jimmie är packad och lite långsammare.

Robsten sa...

Nä, han menar att han förlorar mot SD:s sympatisörer, oavsett. Men saken är den att han nog skulle förlora i betydligt större grupper, vilket han inte vill erkänna. men det är ett i grunden odemokratiskt sätt att resonera. Skall alla partiledare överväga om de kan vinna debatten utöver sina egna sympatisörer? Då skulle det bli väldigt märkligt.

Mats sa...

@Robsten:
"Nä, han menar att han förlorar mot SD:s sympatisörer, oavsett."

Om man tolkar det snällt ja, och det gör förståss SD. Att han resonerar på det sättet är för att han är en relik från en svunnen tid då makthavare fritt kunde "argumentera" ner invandringskritiska och de enda som bedömde debatten var en enig media som backade upp makthavaren förbehållslöst. Inget besvärande internet med en alternativ media.

Den dagspress vi har/haft har varit den största garanten för ett pampvälde som ens är svårt att förstå för yngre generationer. Att det ser ut som det gör i pressen idag beror på att de lever kvar i den tiden och har svårt att förstå att de numera måste anstränga sig lite.

Mats sa...

I SvD's artikel så anges siffran 1/8 som chans att råka ut för trackasserier om man tillhör något av de sju partierna medaans chansen är 1/2 om man tillhör sverigedemokraterna. En människa med normal moral skulle tycka att det kändes avigt att tala om "järnrörpartiet" och "järnrörssidor" med bakgrund av det.

Robsten sa...

Jo håller med självklart. Men artikeln säger ju faktiskt det för en gångs skull. Även om de inte formulerar det på det vis du gör. Låt oss vara lite positiva för en gångs skull Mats ;-)

Mats sa...

@Robsten:
"Låt oss vara lite positiva för en gångs skull Mats"

OK. :-)
Fast det känns som att dom kommer undan för enkelt med att komma med lite erkännanden nu.

Mats sa...

Utlänningar som har svårt för svenska uttrycket lagom; om ni råkar vara nobelpristagare är det enkelt. Då är ni helt enkelt lagom och har inte forskat inom något som sticker ut eller som innehållit några chanstagningar som inneburit stora uppoffringar privat för att få anslag. Framförallt har ni allvarligt talat inte påverkat den vetenskapliga utvecklingen om ni ska vara riktigt ärliga mot er själva.

Mats sa...

Enligt en expert i DN så är islam just nu det största hotet mot Europa utifrån.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/experten-islamister-i-mali-ett-hot-pa-sikt

I sina "egna" länder så har islam dessutom trappat upp religiositeten och extrem islamism blev självklart den starkaste kraften i de länder som haft en arabisk vår. Detta har möjliggjorts av undfallenheten för islam i andra länder, en undfallenhet som har gjort klart för demokratiska krafter i arabländerna att de inte har något stöd utifrån.

Robsten sa...

Dilsa Demirbag Sten om Torgny Segerstedt:

""Vem är i dag redo att offra karriär, socialt anseende och bekvämlighet för att ta principiella strider på ett liknande sätt? ""

Ähumm...ähummm....

http://www.dn.se/kultur-noje/han-tog-hundvakten-for-friheten

Robsten sa...

Nathan Shachar i en artikel med en del klockrena poäng. En sanning också som ingen vågat säga eller tänkt på om V.
""Låt mig avslöja något intressant: Också inom partiet V, som målar invandringen i rosenskimmer, är man mycket oroade. Det är inte svårt att gissa varför. Om välfärdssystemet spricker så kommer deras väljare att drabbas svårare än M-väljarna. Om det nu är så, hur länge bör V ge SD monopol på frågan?""
""Om SD varit tio gånger mer supiga och bråkiga än de är, om marken öppnades under dem och de aldrig mer hördes av, så skulle Sverige vara lika dåligt på att inlemma sina invandrare. Hur kan ett land som är så bra på så mycket vara så dåligt på något så viktigt? Det finns bara en förklaring: att det inte försöker.""

http://www.dn.se/nyheter/nathan-shachar-foralskad-i-sina-egna-berattelser

Robsten sa...

Test
DN Shachar

Mats sa...

Det var ju en ovanligt ärlig artikel av Nathan Shachar. Sen kan man ju tillägga att statsministern har gjort en uppgörelse med MP om att främja illegal invandring. Och det gjorde han nykter, enda förklaringen till det beteendet är en synnerligen nonchalant attityd till svensk lagstiftning. Om han inte fattar varför många människor anser att hans beteende är värre än SD's "skandaler" så kan han ju fortsätta att undra över varför SD stiger i opinionsundersökningarna.

Mats sa...

Är det luciatåg i riksdagen nuförtiden? Eller är det klassat som rasistiskt?
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/foraldrar-inte-langre-valkomna-pa-luciafirande

http://na.se/nyheter/laxa/1.1911112-laxachefen-skolverket-gor-larare-osakra

Robsten sa...

Känner inte till något luciatåg.

Mats sa...

Lucia för idioter:
http://www.youtube.com/watch?v=FLnIAhYe--I

Jag missade luciatåget på jobbet och sa till dom att det gjorde inget eftersom traditionen har förstörts. I den antidemokratiska samhällsstämning som alliansen och regimtrogen media skapat så slog det svaret ner som en bomb ungefär. Folk blev tysta och vågade inte fråga vidare varför jag tyckte så, alla var tydligen medvetna om allt pk-larv från pk-maffian i landet och tog bara för givet att jag syftade på alla förbud mot diverse inslag i luciatågen i skolor och på dagis. Vilket också var sant.

Jag förstår att antirasisterna menar väl och att dom syftar på att mörkhyade vildar från underlägsna kulturer inte ska känna sig kränkta men nu råkar det vara så att ute i verkligheten är det väldigt lite invandrare som överhuvudtaget reagerar på pepparkaksgubbar och blonda lucior.

Den mörka tjejen som ställde upp i SVT's luciatåg är en skam för hela sin etniska grupp vad den nu är. Hon medverkar i ett spektakel som övertydligt ser ut att "lyfta upp" lägre stående kulturer till den "vita" svenska kulturen. Och det är kanske inte vad hon vill? Det hela kommer nog inte att ge fler röster till SD, men svenskarnas parti (SvP) kommer att vinna sympatisörer.

Mats sa...

Mitt förra inlägg känns väldigt rasistiskt så därför inleder jag min antirasistvecka i detta inlägg.

Angående SVT's lucia så är det naturligtvis självklart att vi svenskar måste bjuda in invandrare i våra traditioner! Hur ska dom annars känna sig välkomna hit!? Traditioner förändras alltid av gudomlig påverkan utifrån, detta ska naturligtvis även gälla lucia så här kommer mitt förslag.

Det röda bandet kan till exempel symbolisera en kvinna som blivit gruppvåldtagen och blöder från underlivet om man har en svensk lucia. Alternativt kan det symbolisera att statskassan blöder om man har en lucia som inte är född i Sverige. Det är bara lucian som har en ljuskrona på huvudet och det kan symbolisera antalet invandrare som lär sig svenska, alternativt läsa överhuvudtaget. Det stora antalet deltagare i tåget utan ljuskrona gör ju denna symbolik nästa övertydlig utan att behöva förklaras i något programblad på lätt svenska.

Mats sa...

Ny skolskjutning i USA. I DN står det att USA sviker de psykiskt sjuka liksom vi även gör i Sverige. Det kolliderar med människors rätt till integritet.

Men det finns ett mönster i sånt här som är intressant men relativt osynliggjort. När det gäller så kallade krigspsykoser med flera dödsskjutningar som följd så har förövaren i samtliga fall hamnat vid sidan av på något sätt och uttryckt detta mycket starkt. Detta beskrivs även i filmen "full metall jacket" som är grundad på berättelser från soldater som begått omfattande våldsdåd mot sina egna.

Tittar man på invandrare (här kommer det :-)) i Sverige som begått grova våldsbrott (även mord alltså) så är det i flera fall människor som ansett sig vara utanför. Khaled Ode (salemmordet på Daniel Wretström) är ett relativt tydligt exempel. Jackie Arkelöf (malexandermorden) upplevde sig som utanför när han sökte sig till nationellt sinnade personer (och hamnade senare hos oorganiserade nazister). Ponera att Jackie Arkelöv sökt sig till sverigedemokraterna istället. SD har ju inga problem med att organisera invandrare och förespråka parlamentariska metoder istället för att ta till våld. Kanske vi hade fått ett helt annat historieförlopp för Arkelöf då? Jag tror nämligen att den biten som saknades hos Jackie hade han funnit hos SD. Jag tror att det är väldigt svårt att inte känna sig som svensk om man är med i SD.

Modiga invandrare på mitt jobb som uttryckt att de sympatiserar med SD utsätts för ett grupptryck som jag märker att "tvingar" in dom i en svensk identitet. Dom säger inte längre "...jag är själv invandrare men SD har rätt i mycket dom säger", dom röstar helt enkelt på SD utan några ursäkter och dom har en stärkt samhörighet med Sverige och det svenska.

Mats sa...

SD bryter vallöften! Robsten har lovat en dip i decembermätningen för SD.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/aldre-valjare-ger-sd-skjuts

Ingen nedgång synes än, stjärnorna på himmelen de blänka...

Men nånstans måste det väl plana ut? Nåväl, vid 100% så löser det sig.Eller kanske inte ens stoppar där med tanke på centerns nya förslag.
http://www.dn.se/nyheter/politik/centern-vill-oppna-granserna

...som borde få mer uppmärksamhet.

Robsten sa...

Ja det verkar som jag hade fel, och jag är lite förvånad.

Mats sa...

@Robsten:
"Ja det verkar som jag hade fel, och jag är lite förvånad."

Verkligen? Sällström och Jomshof har skött sig ypperligt liksom resten av SD. Jimmie Åkesson har överglänst dom andra partierna med en krishantering som vi aldrig sett i Sverige tidigare. Så länge som dom andra partierna beter sig som ansvarslösa idioter så ska det nog gå bra. Fast det hade varit bättre om det var moderaterna som hade flaggat för att öppna gränserna.

SD har växt med uppgiften, ju mer röster så ökar viljan att ta ansvar. Detta är väldigt unikt och det har varit tvärtom inom invandringskritiska tidigare. Ny Demokrati till exempel, där medlemmarna fick hybris efter inträdet i riksdagen.

När kampanjen BSS harvade runt så lyckades man fullständigt spoliera alla framgångar man uppnådde. Som när man lyckades få en offentlig debatt med folkpartiets Bonnie Bernström och utnyttjade tillfället till att vara så aggressiva som möjligt och ge ett så dåligt intryck som det gick. Jag vet att många anser att BSS skötte den debatten strålande men det är liksom inte hållbart annat än bland redan "frälsta".

Robsten sa...

Man kan tjäna på lite aggressivitet. Då skall det användas exakt vid rätt tillfälle och i rätt dos. I princip ingen klarar detta planerat. De gånger jag sett det lyckas har det kommit spontant, när en debattör hållit inne med en del fakta som talar till hans fördel, men vid angrepp inte längre kan hålla inne med det. Då har det varit ett otroligt effektivt vapen. Men det bästa är att lägga all aggressivitet åt sidan, eftersom man ändå aldrig med framgång kan planera in detta.

Robsten sa...

man har fått intrycket av en rättskaffens människa som till slut skummar över av rättmätig harm. Otrolig effekt faktiskt.

Anonym sa...

ï»?The obvious rule of thumb in the sports industry such as the NFL is that better the player better the team[url=http://www.AndreJohnsonJerseys.net]Andre Johnson Womens Jersey[/url]
better the player more the popularity and lastly better the team[url=http://www.victorcruzjerseys.net]Victor Cruz Womens Jersey[/url]
more the winnings that can be scored Lopez@CaesarTheJDI remember the days when I wanted to work for Dewey and LeBeouf If reports circulating around the gossip sites are to be believed[url=http://www.MikeWallaceJersey.com]Mike Wallace Authentic Jersey[/url]
then the pair’s budding relationship is starting to heat up 35:4) Morgan Freeman is excellent as Red[url=http://www.AndreJohnsonJerseys.net]www.AndreJohnsonJerseys.net[/url]
Andy's prison buddy[url=http://www.AntonioBrownJersey.net]Antonio Brown Authentic Jersey[/url]
with Bob Gunton delivering a fine performance as Warden Norton
ï»?Not only are they 10-2 right now[url=http://www.WesWelkerJersey.net]www.WesWelkerJersey.net[/url]
they also had an excellent draft under first-year head coach Jim Harbaugh In addition[url=http://www.andrewluckjerseys.net]Andrew Luck Authentic Jersey[/url]
Hart and his team maintain an eye for both the old and new[url=http://www.AntonioBrownJersey.net]www.AntonioBrownJersey.net[/url]
and work these concepts into their bold and beautiful designsA vital piece of working this plan is to schedule and keep an account of your different actions Devassa Beer5 I will never forget one morning in the winter I was filling the bird feeder[url=http://www.jjwattjersey.com]jj watt womens jersey[/url]
and a chickadee landed right on top of my hat

Anonym sa...

ï»?Disable annihilation you are not currently usingdittoTweetbackground: #fff;padding: 10px 12px 10px 50px;margin: 0;min-height: 48px;color: #000;font-size: 18px !important;line-height: 22px;-moz-border-radius: 5px;-webkit-border-radius: 5px; p The designers of the web pattern consort of Edmonton are very highly good and score the capacity to production upon any latest software and their upgraded versions to requisite to create a honorable website and moreover[url=http://www.AndrewLuckJerseynike.com]www.AndrewLuckJerseynike.com[/url]
the lot also provides all its designers with fashionable tools that may be required to exhibit a nice websitepacktpubfilesmoodlecourseconversionbeginnerguidesamplechaptermoodlemakeover For example[url=http://www.VinceWilforkJersey.net]Vince Wilfork Authentic Jersey[/url]
use the stairs instead of the elevator[url=http://www.andrewluckjerseys.net]Andrew Luck Authentic Jersey[/url]
take a walk after lunch or dinner (preferably both)[url=http://www.OwenDanielsJersey.com]Owen Daniels Jersey[/url]
stretch your muscles and rotate your joints when you get up in the morning and after prolonged times of sitting[url=http://www.elimanningjersey.net]eli manning authentic jersey[/url]
use light hand weights[url=http://www.cheapjerseyslimited.com]www.cheapjerseyslimited.com[/url]
get up to change the channel instead of using the remote "We demand that would come[url=http://www.victorcruzjerseys.net]Victor Cruz Jersey[/url]
all depends on the owner's identity and may prove to be the owner's identity
Retrieved January "Shilpa tells police: I know nothing"Oakland[url=http://www.raylewisjersey.net]Ray Lewis Womens Jersey[/url]
California"A reason is defined as a legitimate[url=http://www.victorcruzjerseys.net]www.victorcruzjerseys.net[/url]
truthful account of a situation which includes explanation of your part The Saints lost receiver Marques Colston for a month[url=http://www.VinceWilforkJersey.net]www.VinceWilforkJersey.net[/url]
and Lance Moore might not be available again this week Some children don’t even want to study the martial arts – if it is a parent’s own personal goal[url=http://www.victorcruzjerseys.net]Victor Cruz Jersey[/url]
this may not be right for the young student

Anonym sa...

ï»?This will keep the files neatmetadata span He shows no sign of coming back anytime soon[url=http://www.HowieLongJersey.com]Howie Long Jersey[/url]
if ever[url=http://www.KevinWalterJersey.com]Kevin Walter Jersey[/url]
so as is commonplace in the NFL anymore[url=http://www.CalvinJohnsonJersey.net]Calvin Johnson Authentic Jersey[/url]
Brown was given his walking papers because he was costing the Browns too much money toward the salary cap to take a gamble on his future health He's also something no one else on this list is ? a Green Bay Packers season ticket holder One such strategy or technique is the use of double teaming on the line of scrimmage
Pero para los administradores[url=http://www.ArianFosterJerseys.net]Arian Foster Womens Jersey[/url]
presenta un modelo de almacenamiento por conjuntos que elimina el antiguo concepto de vol As a soccer coach in Carmel Valley and a little league volunteer[url=http://www.BarrySandersJersey.com]www.BarrySandersJersey.com[/url]
Marshall understands the heart of the community--its children You could have an injured player in your lineup[url=http://www.BarrySandersJersey.com]www.BarrySandersJersey.com[/url]
or suppose your starting quarterback is on a bye week As a testament to their continuing attention to detail and artisan nature[url=http://www.JaredAllenJersey.net]Jared Allen Jersey[/url]
Viking manufactures many of the components that other cue makers buy in bulk[url=http://www.JasonWittenJersey.com]Jason Witten Womens Jersey[/url]
such as ferrules[url=http://www.BrandonMarshallJersey.net]Brandon Marshall Womens Jersey[/url]
joints[url=http://www.BobbyWagnerJersey.com]www.BobbyWagnerJersey.com[/url]
and tipsdittoTweetbackground: #fff;padding: 10px 12px 10px 50px;margin: 0;min-height: 48px;color: #000;font-size: 18px !important;line-height: 22px;-moz-border-radius: 5px;-webkit-border-radius: 5px; p CBS<The 2010 NFL season is almost here[url=http://www.BobbyWagnerJersey.com]www.BobbyWagnerJersey.com[/url]
with last year's champion New Orleans Saints having a real shot at a repeat in Super Bowl XLV[url=http://www.CalvinJohnsonJersey.net]www.CalvinJohnsonJersey.net[/url]
and NFL picks & analysis These four people will then roleplay these executives