onsdag, mars 20, 2013

Avgå Billström!


Det har ”stormat” kring en del uttalanden migrationsminister Tobias Billström gjort den senaste tiden. Billström har gjort uttalanden om ”volymer” som ju är en paradfråga för SD. Han har också gjort ett uttalande om ”blonda och blåögda” när han vad vi förstår, skulle förklara vad illegala immigranter vanligtvis uppehåller sig. Att Billström inte ville peka ut mörkhåriga brunögda människor som sämre torde vara uppenbart för alla tänkande människor och den efterföljande debatten visar att vi har ett samtalsklimat som snarast för tankarna till Orwells1984. Som vanligt reagerar ingen av våra certifierade journalister om själva samtalsklimatet, utan alla faller in i samma kör. 

Man kan också fundera över vad denna ”storm” egentligen består av. Är det ett folkligt uppror mot Billströms klumpiga uttalanden? Det är absolut ingen som tror att människor vilka kan anses tillhöra vanliga samhällsklasser, vid sina köksbord knyter näven och slår den i köksbordet så kaffet skvimper ut efter läsning av Billströms uttalanden. Det är den vanliga twittervänstern bestående av kanske 500 personer samt 50 representanter från media som skapat denna storm (och Reinfeldt). Det är knappast dessa 550 personer som Billströmt vänt sig till när han markerat en något hårdare migrationslinje. De personer som skapat denna artificiella ”storm” har alltid representerat en mycket tilltagen migrationspolitik och kommer att reagera likadant vid varje försök att strama åt denna politik. 

Det har talats om ”testballonger” när Billströmt gjort sina utspel. Vad gruppen liberal-media och twittervänstern står för behöver dock inte testas, det måste redan vara uppenbart för alla var de står. Denna grupp är dock mycket högljudd och därmed genereras reaktioner som på ett mycket ytligt sätt kan tolkas som en folklig reaktion. Att detta folk i huvudsak bor på Södermalm, äter surdeg och dricker latte är inte direkt uppenbart. 

Media har skrikit ut att Reinfeldt läxat upp sin migrationsminister. Vid nästa groda är det sannolikt respass för Billström. Därmed har Reinfeldt säkrat de röster han redan har, vilket sannolikt var avsikten med uppläxningen. Billströms händer är bakbundna för en restriktivare politik på migrationsområdet. Återstår då en lång förnedring fram till valet för Billström. Dessutom riskerar han tappat stöd från alla de moderater likt Bo Frank, som vill se en åtstramning av den förda politiken. 

Med lite perspektiv på den senaste tidens utveckling finns det bara ett smart drag av Billström att göra. Nämligen att avgå själv och öppet deklarera att han inte tror på Reinfeldts linje. Detta skulle på sikt stärka Billström position enormt mycket. Att Reinfeldt sitter kvar efter valet 2014 är inte troligt, oavsett vilka scenarion vi tänker oss. De flesta sannolika scenarion innebär att Reinfeldt avgår antingen han vill eller inte. En ändrad inriktning för moderaternas migrationspolitik efter valet med en ny statsminister verkar i dagsläget mycket trolig. Att en ny moderat linje kommer att innebära en striktare migrationspolitik är också trolig, detta med tanke på alla de kommunalråd som signalerat om en ändrad kurs på det migrationspolitiska området. 

När man är inne i en process är det ofta svårt att se skogen för alla träd. För en utomstående är det geniala schackdraget för Billström uppenbart, detta oavsett att draget kan innebära ett farväl till den politiska arenan om utvecklingen inte går som tänkt. Avgår Billström och deklarerar en annan migrationspolitisk hållning slipper han all förnedring samtidigt som han visat ledaregenskaper och ryggrad. Han skulle i detta läge sitta med minst ett par extra ess i rockärmen efter valet 2014.      

UPPDATERING:

Så här skriver bl.a. Olof G Hedengren i Realtid.se
Regeringen har infört en invandringspolitik som har gått helt överstyr. Kostnaderna skenar och får nu döljas så gott det går med ”cooking in the books”. Lagar införs men skall sedan inte följas i den politiska korrekthetens namn. Centralstyrningen är grynhård, ingen minister tillåts säga som det är. Kejsaren är naken men faen tar den som påpekar det.
Det understryker väl snarast de slutsatser jag drar i artikeln. 

19 kommentarer:

Mats sa...

Bra sammanfattat. Jga hoppas att Billström avgår själv. Alternativet är ju att han följer Reinfeldt på det sjunkande skeppet till nästa val. I alla fall som det ser ut nu.

Sen, för min del skulle jag inte uppskatta om ledande personer inom SD använde "blond och blåögd" lika tvetydigt. Inte utan att kunna förklara på ett bra sätt vad dom syftar på.

Anonym sa...

Enl.en kommentar på avpixlat var dessa meningar som Billström sa ryckta ur ett sammanhang ... (givetvis medvetet av journalisten).
Kommentaren :
"Hela Billströms uttalande:

Ibland har vi bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50-60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda. Frivillig-Sverige idag i all ära, jag sätter stort värde på deras insatser. Men vi vet också att många av de här cirklarna [som gömmer flyktingar, min anmärkning] byggs enligt internationellt mönster. Det är precis som i USA: den latinamerikanska gruppen hjälper andra latinamerikaner över gränsen. Och det gör man inte i första hand för att man vill idka välgörenhet, utan man gör det i vissa fall för att det hjälper till och bygga upp den egna verksamheten, ibland med arbetskraft som är underbetald och exploaterad. Och vi kan ju notera att ibland avslöjas ringar i Sverige, som för några år sedan då tidningsutbärare, jag tror det var av chilensk härkomst, jag kommer inte ihåg om det var Göteborg eller Gävle. De chilenare som hade kommit hit hade satt upp sig som tidningsbärare – men lejde sedan ut tjänsten till egna landsmän som fick 25 procent av den ursprungliga lönen. Och alla som delat ut tidningar vet att man inte får så mycket från början. Det är lite så som det ibland också fungerar. Det är komplicerat. Vi har en tendens att se det som att svenskar exploaterar asylsökande eller invandrare från andra länder. Men förhållandet är så mycket mer komplext, vilket dina besök i de här undre miljöerna i Malmö säkert har visat.
https://m.facebook.com/niklas....

Rasism?

Är PK-medias snutt av citatet rättvisande mot vad Billström verkligen sagt?

Har du t.ex. läs/hört hela citatet på statliga Miljöpartiet TV och radio?"

/Kajsa

Anonym sa...

Min tidigare kommentar föll bort, så jag försöker igen :-)

Mådde riktigt illa när jag såg Twitterpöbeln för någon dag sedan. Samma ondska som under häxprocessen i 1500-talets Sverige.
Nutidens överstepräster kallas journalister och dessa vill se huvuden rulla...
De lättkränkta ylar ut i olika sammanhang och kräver att vi anpassar oss och ber om ursäkt för att vi ALLA svenskar är så rasistiska..

Suck, det kan aldrig sluta väl för moder Svea..
/Kajsa

Robsten sa...

Tack Kajsa för texten om Billströms utttalande.

Ja visst är det en riktig mobb, bestående av twittervänstern och delav av media.

Mats sa...

Felet Billström gör är väl att han nämner blonda och blåögda i ett positivt sammanhang och det är väl där skon klämmer kanske?

Mona Sahlin och även SSU anser att det är för många vita i partiet (sossarna). Antirasisterna i Sverige tror ju att man kan tillskriva olika hudfärger olika egenskaper som människor (förutsatt att de ser svarta som människor vilket inte är säkert).

Säger man något positivt om "vita" så förutsätts att man syftar på att "svarta" inte har det särdraget.

Nils sa...

Det största är att politikerna sitter i knät på medierna. Reinfeldt spelar deras spel och läxar upp Billström.

Politikerna vågar inte/kan inte bedriva politik utan mediernas stöd.

Vi har ingen demokrati värd namnet förrän någon politiker vågar utmana medierna.

Robsten sa...

Ja jag såg det. Beklämmande! Jag har aldrig Billström egentligen, men detta spel, att inte precis alla människor ser igenom det. Jag förstår det bara inte.

Mats sa...

Beror moderaternas avståndstagande mot SD på Jimmie Åkessons hårfärg?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10946220.ab

Mats sa...

Helt normalt med en regimtrogen press som driver en agenda på nyhetsplats? Rubriken ser ut så här "Ambulans vägrade köra flykting"

http://www.dn.se/nyheter/sverige/ambulans-vagrade-kora-flykting

Sist i nyheten kan man läsa-
"Pojken fick inga synliga skador av fallet."

Jag får inte heller åka ambulans om jag inte har synliga skador.

Mats sa...

MUF går som väntat ihop med grön ungdom och inför en ny dimension i uttrycket "ung och dum".
http://www.dn.se/nyheter/politik/muf-gar-ihop-med-gron-ungdom-om-asylpolitik

Mats sa...

Nu har det gått så långt att Billström blivit mordhotad av vänstern.
http://avpixlat.info/2013/03/22/ung-vansters-ordforande-i-lulea-vill-morda-tobias-billstrom/

Jag vet att dte är meningslöst att påpeka det eftersom antirasisterna i Sverige anser att den typen av näthat är helt ok och kommer inte att leda till något försök från vänsterns sida att stävja något.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mats sa...

Har kollat lite på SDL's demonstration (ej irl) och kollat igenom gruppen lite. Själva grundiden är ju bra och det känns som att jag därför pliktskyldigt måste försvara dom, men... Jag anser att dom har samma problem som BSS på sin tid och dom återupprepar BSS's aningslöshet. Det måste finnas en klar riktlinje vad man står för och att man sätter gränser runt det. SDL lockar till sig nationalister och man måste vara helt på dte klara med vilka åsikter som man vill att företrädarna ska föra fram och vilka som inte är acceptabla.

Jag är inte helt insatt men det ser inte ut som en grupp som jag vill stödja helt, inte hittils. Öppen för att jag kan ha helt fel.

Mats sa...

Kul (makabert) med sjuk muslim.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/trearigt-bombnedslag-testar-fransk-yttrandefrihet

Jag tror inte att hon samlar några pluspoäng hos al-quaida. Och inga minuspoäng hos "extremhögern" i Frankrike.

Mats sa...

Vänsterhatet-
http://www.sydsvenskan.se/malmo/barn-fick-sla-pa-borgarpinatas/

Micke sa...

Anna Dahlberg har en hyfsat läsvärd ledare i esspresson i dag
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/realismen-som-forsvann-ur-debatten/. Den stämmer väl långifrån i allt men sätter fingret på vissa saker.
Re Mats
Vänsterhatet är närvarande över allt, se SDL:s demonstration senast
Om V införde nolltollerans skulle de utplåna sig själva ;
Mvh Micke)

Robsten sa...

Jo jag har sett den. Var ändå hon som lade ut bilden på valdagen med AS-valsedeln i rännstenen. Eller bilden fanns under en artikel av henne i alla fall.

Robsten sa...

Maria Arnholm anmäld för kränkning:

http://www.youtube.com/watch?v=PpC_uM7kIGo&feature=youtu.be

Mats sa...

Jättebra anmälan. @Micke, jag såg SDL's demonstration. Syftet (med SDL) är väldigt bra men jag hoppas att dom är tillräckligt vakna för att inte släppa fram folk som företrädare som inte är lämpade att vara det. Jag blev väldigt förvånad att han som hotade Billström fick avgå. Jag var helt övertygad om att han skulle få sitta kvar i orubbat bo men jag hade helt fel. Men i och för sig så beror det väl på debatterna om näthat just nu.