torsdag, april 18, 2013

En samhällsutveckling vi aldrig valt


I samband med debaclet kring att Omar Mustafa tvingades avgå har det kommit fram olika uppgifter till vad som var den direkta orsaken till avgången. Det verkar som vanligt vara själva mediestormen i sig som var den direkta orsaken, vilket som vanligt förnekas av de inblandade parterna. I DN påstår Mustafa att den direkta orsaken till hans avgång från partistyrelsen skall ha varit.  

Att man inte kan förena ett partiuppdrag och ett uppdrag i det muslimska civilsamhället.

Socialdemokraten Olle Burell förnekar att de sagt något sådant, men han reagerar inte på själva beskrivningen av samhället. Vilket indikerar att vi verkligen har ett muslimskt civilsamhälle. Jag trodde att vi bara hade ett samhälle, antingen vi kallar det mångkulturellt, interkulturellt eller monokulturellt. Detta är ju ett mångkulturellt samhälle där vi har en massa samhällen i samhället. Det är alltså det som ett ”mångkulturellt” samhälle innebär.

I framtiden kan vi också tänka oss ett buddhistiskt, ett hinduistiskt och ett sekulärt civilsamhälle. Kanske varje samhälle utvecklar sina lagar och sina skolsystem. Att man då tror att det inte kommer att utveckla sina respektive värdesystem är mer än lovligt naivt. De som inte missar ett tillfälle att prata om ”värdegrund” är ofta samma människor som går i bräschen för denna utveckling, och alltså själva medverkar till att avveckla vår gemensamma värdegrund.

Jag är emot denna utveckling och jag anser att vi i framtiden skall ha en gemensam värdegrund. Alla människor tycker sannolikt inte som undertecknad, men jag kan heller inte påminna mig om att svenska folket har fått välja eller välja bort denna utveckling för vårt samhälle.  

7 kommentarer:

Anonym sa...

Har du kommit till insikt att svensken är dum?

Anonym sa...

Som sagt var och skrivet är-vi blev aldrig tillfrågade om vi ville betala för islamiseringen av vårt land!
Folkförräderiet i sin prydo!
Katinka Glahd.

Mats sa...

I Grekland så har oseriösa arbetsgivare kunnat utnyttja situationen som uppstår av en ansvarslös invandringspolitik, lite liknande som i Sverige.
http://www.dn.se/ekonomi/gastarbetare-skjutna-i-grekland

Vänstern i Grekland är samma verklighetsfrånvända mesproppar som i Sverige. Dom säger så här om beskjutning av arbetare:
"Händelsen har även väckt reaktioner på politisk nivå. Greklands kommunistiska parti (KKE) menade att händelsen visar baksidan av ”den moderna slavhandeln”, och pekade på de omänskliga arbetsvillkoren som råder för migrerande arbetstagare."

Var det allt? Vänstern som var med vid Ådalen 1931 måste snurra i sina gravar.

Mats sa...

@Anonym:
"Har du kommit till insikt att svensken är dum?"

Det beror på trögheter i det demokratiska systemet, inte trögheten hos folk.

Mats sa...

Ett värdesystem ska ju vara en enkel sammanfattning av frågor som sedan kan detaljeras och göra att alla ändå tycker annorlunda. Om i princip alla är för demokrati betyder ju inte att alla röstar på samma parti, men värdegrunden att folket ska styra landet finns ju ändå.

Nu har vi ju tyvärr mäktiga organisationer som tidigare var demokratiska, som fackförbunden som utesluter folk på grund av åsikter i frustration över att vi inte har yrkesförbud rakt av för folk med fel åsikter. Det skulle ju kunna vara ok om det inte var för att vi har lagar som ger facken en särställning på arbetsmarknaden. Ett ansvar som förpliktar, men dom har valt att utnyttja svagheterna i det.

Nils sa...

Såg ni SVT Debatt i kväll?

Representanterna för Islamiska förbundet, särskilt kvinnan i huvudbonad. Om någon tvivlat om att det är en militant rörelse, så kan man knappast göra det längre.

Lejeune sa...

"En samhällsutveckling vi aldrig valt"

Här är en lysande skådespelarprestation på detta tema:


http://www.youtube.com/watch?v=s9QtXiYFLYs