tisdag, augusti 29, 2006

Det bästa vi har sett i denna valrörelse

Rojas, SVT1, i dag tisdag morgon. Rojas debatterar med en miljöpartist som jag inte ens snappar namnet på. Jag är häpen, hakan åker ner, jag blir förvirrad, han säger ju det som jag alltid sagt, som ingen politiker någonsin vågat säga, som jag varit säker på att aldrig få höra av en etablerad politiker. Han säger att arbetslösheten bland invandrare INTE beror på rasism utan att det finns för få jobb, att det inte är svenskarnas fel utan den svenska regeringens fel (vilken superb paradox, han vänder på skulden 180 grader, det är ju regeringen som brukar anklaga det svenska folket) han säger att brottsligheten spelar roll, han säger att människor känner sig otrygga i ickeprivilegierade bostadsområden. OK, jag är ingen folkpartist, men detta var bra, för bra på en sådan dålig sändningstid. Man kände genom rutan att han stod för något, att han menade vad han sade och dessutom trodde på det. Man kände att det var allvar, man kände att här stod en politiker med rak rygg, sade obehagliga sanningar, men han stod för det, han gick rakt genom rutan. En sak skall du veta Rojas, om du har etablissemanget emot dig så har du en majoritet av folket bakom dig, jag lovar. För Maud Olofsson spelade etablissemanget större roll än folket (euroomröstningen och kovändningen därefter) jag tror inte Rojas gör en sådan 180 gradersväng. I dag tar jag av hatten för dig Rojas.

3 kommentarer:

z999 sa...

Rojas fick ju också en massa skit på sig när han påstod att invandrares kriminalitet ofta beror på kulturella skillnader. I vårat debattklimat så är det ju förbjudet att erkänna kulturskillnader på det sättet. Men ändå, jag tycker att det ser ut som att FP har släppt lite på kopplet åt Rojas för att försöka vinna en del röster från SD och ND, vartefter så tror jag att Rojas kommer att sparkas från FP, eventuellt i samband med någon ommöblering. FP har knutit upp sig alldeles för hårt kring att det går att ha en fortsatt invandring och det finns starka krafter som vill ha bort Rojas. Rojas tillhör väl annars det fåtal invandrare som vill etablera sig i Sverige och skapa ett land för de som tror på svenska (e.g. västerländska) ideal.

Värdekonservativ blogg sa...

Debatten i Insider är ikväll Robsten. Jag var fel ute där! Sd har visst skickat Anna Hagwall. Vi får väl se hur det går... Sd har allt att förlora ikväll och inget att vinna.

Robsten sa...

Jag missade den debatten, ja jag tror också att det borde varit bättre att stå utanför just den debatten. Hur gick det?
När det gäller Rojas så kan det vara så, men....jag har någon gång hört något som kan liknas vid signal om att det KAN vara en svägning på gång i FP om den generösa flyktingpolitiken. Problemet (om nu detta stämmer) är de andra borgerliga partierna och då speciellt C med Olofsson i spetsen som profilerat sig som den västa förespråkaren, värre än S
Robsten