söndag, augusti 27, 2006

Socialdemokraterna stramar upp

Socialdemokraterna minns väl Folkpartiets trick från förra valet med språkkrav för medborgarskap. Det förslaget ensamt gav flera procent väljarstöd på valdagen. FP tänker göra om tricket detta val, samma trick går ytterst sällan att göra om två gånger dock, dessutom så är övriga alliansbröder, i alla fall C, emot ett språktest för medborgarskap, så det lär inte bli ett sådant vid en alliansseger i det kommande valet.

Nu har även Socialdemokraterna sett ljuset, en stark väljaropinion vill se hårdare krav på den slappa immigrationspolitiken. Orback presenterar därför att paket på hårdare krav för nyanlända flyktingar, ingen dagersättning om de inte medverkar i svenskutbildning samt skyldighet att ta del av samhällsinformation. Nu kan man tycka att dessa krav är självklara och borde ha införts för länge sedan. Tänk er att någon vill immigrera till ett annat land, men inte är intresserad av att ta del av samhällsinformation om det nya landet, en utvecklingsstörd borde förstå att något är fel om immigranten har en sådan inställning, det tog dock tid för sossarna att förstå detta.

Inte oväntat röner detta ytterst modesta förslag kritik från en del andra partier.
Yvonne Ruwaida säger så här enligt SvD,

Det handlar om att dra åt tumskruvarna och det skuldbelägger människor, eftersom det skapar en bild av att de som kommer hit inte vill lära sig svenska.

Jasså, men om man verkligen är intresserad av att lära sig svenska så går man väl på den utbildning som finns, samt erhåller den dagersättning som utlovats, vad är då problemet? Enda problemet är om någon inte vill lära sig svenska. Det finns faktiskt människor som invandrat till vårt land, bott här i tio år utan att lära sig svenska. Sorry Ruwaida, alla vill tydligen inte lära sig svenska.

Enligt SvD så anser riksdagsledamoten Annika Qarlsson (c) att det är "anmärkningsvärt" att Orback väljer att ställa krav på motprestationer på en enskild grupp. Hur exakt menar Qarlsson, att alla svenskar skall gå igenom svenska för invandrare? Med Qarlssons syn skulle vi aldrig någonsin kunna ställa krav på invandrare, missbrukare, arbetslösa eller socialbidragstagare, de tillhör ju alla en ”enskild grupp”. Centerpartiet är faktiskt lika mycket ute och cyklar som V och MP i dessa frågor. Vi frågar oss, kommer C ha lika stort inflytande i en borgerlig regering som MP haft i nuvarande regeringskonstellation?

Inga kommentarer: