torsdag, januari 04, 2007

Ökad flyktingmottagning 2006

År 2006 var ett rekordår för flyktingmottagning i Sverige, hela 27,000 flyktingar behövde placeras runt om i kommunerna enligt DN. Varje kommun som tog emot flyktingar fick under året 20,000 extra i bidrag, det gör att summan som varje flykting fick stannar på 185,000. Slutsumman för kommunernas flyktingmottagning stannar på nästan 5 miljarder för året 2006. Integrationsverket har i alla fall fått arbeta hårt för att få ut flyktingarna till olika kommuner runt om i landet, många kommuner har varit svårflörtade. Till slut har nästan alla flyktingar i alla fall fått en introduktionsplats i någon kommun. Tittar vi på vilka kommuner som under året tagit emot flesta flyktingar så ser vi att det som vanligt är de redan hårt belastade kommunerna som tagit emot flest flyktingar.


Vi ser på diagrammet att en kommun som Botkyrka tog emot 515 flyktingar och hamnar på sjätte plats bland Sveriges kommuner. Botkyrka är en av de hårdast belastade kommunerna i Sverige vad gäller flyktingmottagning. Det står i denna artikel inget om Danderyds kommun, men denna kommun har tidigare inte tagit emot en enda flykting. Botkyrka är en av Sveriges fattigaste kommuner, Danderyd är en av Sveriges rikaste.

När Gustav Fridolin, med hjälp av utpressning, drev igenom den tillfälliga asyllagen så drev han i praktiken igenom att Sveriges mest utsatta och fattiga kommuner skulle ta emot ytterligare flyktingar som sannolikt inte kommer att kunna försörja sig själva, kommuner som Danderyd tog inte emot en enda av de flyktingar Fridolin så frikostigt försåg med uppehållstillstånd. Däremot så är man inte i allmänhet inte "rasist" om man bor i Danderyd, knappt någon röstade på SD i denna kommun, den egna kommunledningen ser ändå till att man slipper konfronteras med problemen.


2 kommentarer:

Ryan sa...

Frågan är ju fortsättningsvis om vi helt ska ha öppna gränser för folk att komma in till. Det verkar snarare vara så att våra gränser är stängda för de som verkligen behöver komma hit, apatiska barn, och så vidare, medan de är öppna för kriminella gäng. Här i Helsingborg går gäng omkring med betonger i stan och tror sig vara allmänt "coola". Att de, som oss andra, skulle lyfta ett finger för att hjälpa till i samhället är inget som ens kommer på tanken. Det var knappast så för 5 år sedan.

Lycka till att assimilera (i arbete, inte kultur!) såna människor. Inte nog med det sysslas det med knark och säljer det till andra ynglingar..Ett tips till politikerna vore att om personer redan har en kriminell bakgrund i hemlandet släpp förfan inte in dom och släpp istället in apatiska barn eller liknande situationer. Och detta kommer inte från hörsägen, detta kommer från någon som själv sett det!

Just därför har jag slutat fråga mig varför gränskontrollen mellan Helsingör och Helsingborg (jag pluggar i Köpenhamn, så jag pendlar dagligen), alltid stoppar mig..Det är inte deras fel, det är gängens fel som gjort alla andra mörkhåriga till stereotyper.

;)

Robsten sa...

Det här med de apatiska barnen är ett kapitel för sig, det tar vi i en annan postning. När det gäller gängen så har de på vissa platser tagit det offentliga rummet i besittning, bara det är oacceptabelt egentligen, jag åkte pendel hem i kväll, gäng som skriker och skränar, skrämmar andra resenärer, brer ut sig så folk får flytta på sig, det har gått för långt helt enkelt.