tisdag, januari 16, 2007

Sahlin lanseras hårt

En efter en av de kvinnliga kandidaterna har sagt nej till att kandidera som partiledare, bara det är lite märkligt egentligen. Vi talar om yrkespolitiker som lever, i alla fall ekonomiskt, mycket gott på politiken. De tackar nej när deras parti behöver deras tjänster, inte bara en kvinnlig politiker gör så utan ett antal påtänkta kandidater. Kvar blir som nästan det enda möjliga alternativet, Sahlin. Nu är motståndet mot Sahlin stort även inom partiet, på olika bloggar bl.a. Politikerbloggen har vi fått indikationer om en våldsam och kanske smutsig kamp om Sahlin som partiledare. Persson ville inte ha Sahlin, han sade i en TV-intervju att den som själv vill och kliver fram som kandidat inte passar som partiledare, den som blir kallad av partiet är den som skall leda partiet, det är känt att när Persson valdes till partiledare 1996, var Sahlin den ende som klev fram och verkligen sade att hon vill bli partiledare, Tobleroneaffären stoppade henne den gången.

Trots allt motstånd, trots alla affärer där Sahlin visat att hon inte kan sköta sin egen ekonomi, trots att hon inte åstadkommit särskilt mycket under alla år som minister, så vill tydligen starka krafter inom socialdemokratin ha henne som partiledare nu när den ene efter den andre tackat nej, samt att det naturligtvis måste bli en kvinnlig partiledare.

På DN-debatt, denna gycklarnas och månglarnas marknad, lanseras Sahlin hårt, det gäller ju att bredda vägen för den tilltänkta partiledaren. Först ut är Kjell-Olov Feldt (här) som anser att Sahlin inte är ansvarig för den politik hon framförde och stod för 1990, nej, det var inte Sahlin som snickrade ihop förslaget om lön, pris och strejkstopp, men hon satte sitt namn under uppgörelsen och det var hon som framförde förslaget. Menar Feldt att en yrkespolitiker inte är ansvarig för de förslag en politiker framför och sätter sitt namn under? Förövrigt är motståndet mot Sahlin inte baserat på detta förslag som sannolikt var nödvändigt under de omständigheter som då rådde, det förstår säkert den mest inbitne fackföreningsman.

Nästa artikel på DN-debatt är också det en lovsång till Sahlin, det är Jens Orback som i allmänna ordalag berömmer Sahlin, ett exempel på detta är när Orback skriver så här,

- Mona Sahlin är en internationalist. För henne sitter inga värden i vare sig hudfärg eller härkomst. Tvärtom ser hon i mångfalden ett värde i sig. För den socialdemokrat som vandrar under de gamla fanorna kan det vara bra att tänka på var de broderade slagorden om frihet, jämlikhet och solidaritet har sitt största behov i dag. Mona Sahlin är för mig en politiker som för dessa slagord i tiden. Också prideparaden är ett uttryck för den längtan efter frihet och jämlikhet som en gång startade vårt parti.

Ja, Mona är politisk korrekt, det är många som just därför ser med avsky på henne. Sahlin är en av de främsta företrädarna för en havererad flyktingpolitik, hon är med en del andra politiker direkt ansvarig för den situation som råder i vissa stadsdelar såsom Rosengård och Ronna, skall vi få henne som statsminister 2010? Det vore inget annat än en nationell katastrof. När det gäller jämlikhet så är nog Sahlin inte så jämlik, eller så är alla jämlika förutom Sahlin som är mest jämlik, hon bor själv långt borta från alla problem och kriminalitet, har hög lön och sedvanliga förmåner, så jämlikt då.

Att som Orback koppla ihop bildandet av det Socialdemokratiska partiet och kampen för drägliga levnadsförhållanden för en hårt ansatt arbetarklass med Pridefestivalen är inget annat än en prestation som borde förläna Orback en egen kolumn i " The Guinness Book of Records".

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Robsten,

Jag har kommenterat det innan och jag gör det igen. Jag hoppas Sahlin bli partiledare eftersom det skulle garantera SD riksdagsmandat. Var gång hon öppnar munnen om "mångkultur" åker ett par hundra väljare över till SD.

Jag kommer aldrig glömma hur politiskt korrekt sliskig hon var i ett reportage om Rosengård på plats just i Rosengård efter ett mord på någon albansk småbarnspappa av ett arabiskt "ungdomsgäng".

Då dök hon upp och orerade som vanligt om diskriminering på arbetsmarknaden, rasistiska strukturer andra vanliga PK-plattityder

En turkisk invandrad skomakare som var närvarande var trött på det kriminella eländet, råkade vara så fräck att han menade att Rosengårdsborna måste själva ta ansvar för att integrera sig i Sverige och tvingas lära sig ta seden dit man kommer. Som exempel anförde han en äldre arabisk kvinna som trots att ha varit bosatt nästan två decennier i Rosengård aldrig hade varit utanför området.

Jag glömmer aldrig Monas imbecilla replik. Hon svarade helt sonikt att nästan inga svenskar hade besökt Rosengård på lika lång tid (!?!)

Skomakaren kände sig givetvis förvirrad av det korkade svaret och visste inte riktigt vad han skulle säga.

Nej, fram med Mona som partiledare så lär vi nog få se ett riktigt Paradigmskifte à la Kuhn.

Kortsiktigt kommer traditionella sossar att bli lidande då den borgerliga politiken högst sannolikt kommer att få ytterligare en mandatperiod. Men långsiktigt är jag säker på att mångkulturbluffen kommmer att genomskådas och förhoppningsvis slå över i sin motsats och leda till en rimligare invandringspolitik med större krav på de som beviljats uppehållstillstånd.

/ Sven

Robsten sa...

Ja, det kan mycket väl ske en sådan process. Det är samma process som skedde med extremfeminismen, när de väl bildade parti och alla tokkärringar trädde fram ville ingen längre träda fram och vara feminist längre. Det är lite Taoistisk filosofi, vill du minska något så öka det, och tvärt om. Men gäller det att en sådan process verkligen sker, Sahlin är en landsförädare och skadlig för landet, skulle hon bli statsminister 2010 så har vi alltså en landsförädare som statsminister, sannolikt minskar sossarnas chanser med Sahlin vid rodret 2010, att inte sossarna fattar det är fullständigt ofattbart, hur dumma får folk bli? jag tänker på all den irreversibla skada Sahlin kan ställa till med som statsminister, och jag ryser och får kalla kårar.

Anonym sa...

Visserligen, men det är bättre att dra fram skiten så fort som möjigt så att bluffen blir uppenbar för var och en.

2006 var det nästan 100.000 som fick PUT. Det kan väl inte bli värre? Någonstans måste korthuset rasa och då ser jag hellre en statsminister som Mona Sahlin, då även den mest PK-hjärntvättade till slut inser hur det verkligen är.

Mona Sahlin är en politisk kariatyr. Och det är en sådan seriefigur som krävs för att få stopp på eländet.

Det tror jag i varje fall.

/ Sven

Robsten sa...

Nej 100.000 låter groteskt. Hittar själv ingen statistik för 2006, hittar den bara för 2005 på Migrationsverkets hemsida, då fick 62 463 PUT vilket är otroligt mycket det också.

Anonym sa...

Kommer du ihåg Sahlins "Taxiläkare"? Just nu på Uppdrag granskning granskar precis en sådan - från Palestina var vederbörande vad jag förstår.

Monas uttalanden och verkligheten kommer alltid att stå i så stark kontrast att även en dumskalle måste vakna upp.

2006 var det 96.800 st och där är säkert många "läkare" bland dessa förmodar jag.

Länk: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=599016&previousRenderType=6