torsdag, april 19, 2007

Debatten som vi har väntat på

Ja, så kom den då, debatten mellan Sahlin och Åkesson i TV4 torsdag kväll. Det var två verkliga motståndare som verkligen inte gillar varandra och som aldrig skulle kunna tänka sig att gå på fotboll tillsammans som vissa andra politiska motståndare gjort, det märktes direkt. Första diskussionen handlade om Rosengård, där backade Sahlin ganska snart, de senaste händelserna talade för sig själv, 1- 0 till Åkesson. Sahlin pratade väldigt mycket om att hon slog vakt om de fina öppna samhället socialdemokratin skapat. Åkesson svarade aldrig direkt på det men det torde vara uppenbart att i ett öppet samhälle skulle inte Sverigedemokrater bli uteslutna från fackföreningar och tvingas ha sitt årsmöte utomlands, tror nog det blev 1.5 – 0 till Åkesson där. Diskussionen om integration och assimilation gick över i frågan om antalet invandrare, samt kostnaderna detta för med sig, Åkessons argument här vägde tyngre, helt klart, den starkaste poängen under kvällen, 2.5 – 0 till Åkesson. I abortfrågan gjorde väl inte Åkesson ett lika starkt intryck, jämnt skägg där. Inte heller i en del allmänpolitiska frågor gjorde Åkesson ett så starkt intryck som i första delen av debatten, jag ger Sahlin en poäng där, hon samlade ihop den poängen mot slutet av debatten, 2.5 – 1 till Åkesson. Sist påstod Sahlin att hon blivit hatad och hotad på SD-hemsidor. Ja, utan tvivel är Sahlin en av de mest avskydda i den politiska nomenklaturan, kanske den mest avskydda, jag har dock aldrig sett något hot mot Sahlin eller någon annan politiker på en hemsida från SD eller någon förmodad sympatisör för SD. För tydlighetens skull så tar jag starkt avstånd från alla hot och allt politiskt våld, det hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle, jag hoppas att jag är tydlig nog. Det enda våld jag sett i verkligheten kommer från AFA, det vore en välgärning att åtgärda detta våld också.

I efterdebatten trädde Ohly fram och kastade fram sina rasistargument, han tyckte att Åkesson i demokratins namn inte borde få framträda i TV eller i något medium. Ohly påstod att Sverigedemokrater skulle vara de första att följa en fascistisk ledare, jag som trodde det var de politiskt korrekta som var de första att följa Hitler och Mussolini.

Länk SvD

Andra bloggar om: ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Att Ohly vill förbjuda felaktiga åsikter ligger naturligtvis i linje med hans totalitära ideologi.

Det anmärkningsvärda är att Sverige fram till valet 2006 styrdes av ett parti med stöd av den totalitära vänstern. SAP har således inte rensat lössen ur fanan ännu. Demokratiska partier skall inte ha något med antidemokrater såsom kommunister och nazister att göra.

Bör TV4 ge plats åt en antidemokrat som Lars Ohly? Min åsikt är som Voltaires: Ja. Inte minst därför att tillräckligt många röstberättigade i Sverige fortfarande ger kommunismen sitt stöd.

Gunilla K. sa...

Karln har ju onekligen rätt! Även om det känns lite bittert.
Hur verklighetsfrämmande får en partiledare vara? "Invandringen är en strimma i hela Euoropa"! 40 000 inv, räknar med, rätta mig om jag ha fel, Det 4 x invånarantalet i min stad.
Stig Malm sa i morse att invandrarna byggt upp Sverige? Ja, Tyskar, Fransmän, Valloner, mfl var skickliga yrkesmänniskor och var en stor tillgång då det begav sig.
Malm nämnde tex busschufförer och de som kör pendeltågen, jovisst men hur många ursvenskar går inte arbetslösa?

Det har blivit ett systemfel någonstans på vägen, synen på flyktingmottagandet. Är det för att Sverige utåt ska vara världsbäst?

Anonym sa...

Ja, Gunilla, det är en av förklaringarna enligt boken "Exit Folkhemssverige", i alla fall i början, nu har det blivit politiskt korrekt och det hela rullar på av sin egen logik och momentum.
Robsten

Anonym sa...

Ganska kul debatt, men det var ju klasskillnad. Vilket misstag av SD att sätta denne lönnfete tonåring mot en proffspolitiker. Han gjorde ju bort sig så fort han öppnade munnen och kom ju inte med nåt konkret en enda gång. Bara gnäll, inget konstruktivt.

Anonym sa...

Tycker att Mona var flat mot SD som vann hela debatten. Trots att jag verkligen inte sympatiserar med SD kände jag längre och längre in i debatten att det var lättare att "köpa" SD fakta-argumentering bättre än Monas defensiva ställning om "det fina Sverige som hon är stolt över". Även om de fakta som presenterades var lösryckta så lät det övertygande.

Anonym sa...

Jag har tittar runt på många inlägg efter debatterna. Det är slående hur argumentationen från PK amatörer har skiftat. Tidigare var det bara prat om att när de etablerade väl "tog debatten" så skulle SD blottas. Nu har det gått till att SD medlemmar/sympatisörer är "drägg", "idioter", "pack" m.m.

Det är faktiskt ganska roande att läsa alla inlägg från amatör PK - svansen.

De har tydligen slutat själva att vara "goda krafter" längre :-)))

/ Sven

Anonym sa...

Anonym X till Gunilla:
"Malm nämnde tex busschufförer och de som kör pendeltågen, jovisst men hur många ursvenskar går inte arbetslösa?"

Menar du att man först ska fixa jobben åt alla svenskar och först därefter får invandrarna lov att få jobb? När invandrare går på socialen så gnäller man att de är lata. Har de jobb så gnäller man att de tagit jobben från svenskarna!