söndag, april 22, 2007

Socialdemokraten Joel Malmqvist tipsar om hur man skall bemöta SD


Ja på sin blogg ger Malmqvist sin syn på hur de "rasistiska" Sverigedemokraterna skall bemötas för att debatten skall leda till önskat resultat, så här skriver han att man bör agera.

"När det gäller själva debatten var Sahlin lugn och korrekt och Åkesson oerhört fräck. Detta är inget att förvånas över, rasisterna är fullständigt skamlösa. I själva verket måste den som tar debatten med en rasist vara lika fräck själv. Avbryt. Skratta. Kom med svepande argument. Bli upprörd. En självklarhet är att säga saker som att "hur kan ni säga att ni är emot brottslighet samtidigt som halva partiet suttit inne för misshandel?" och "är det inte pinsamt att som svensk nationalist finansiera partiet med pengar från Front National och andra utländska rasister?". Utmåla Sverigedemokraterna som osvenska, ett parti utan historia och utan hemhörighet i vårt land. Är man inte beredd att smutsa ned sig genom att dra på ordentligt är det lika bra att inte ställa upp. Nu kom Åkesson undan med sina patetiska påståenden utan att bli motsagd. Det håller inte."

Kul idéer du har Malmqvist om hur man skall föra en politisk debatt. Själv tyckte jag nog att Åkesson avbröt Sahlin lite för många gånger egentligen. Debatten skall vinnas på sakliga grunder och föras med rumsrena metoder. Dock måste man ju rent retoriskt vara tränad och skicklig det förstår nog alla. Socialdemokraten Malmqvist har en helt annan syn på saken, detta efter att även han kommit fram till att debatten mellan Åkesson och Sahlin nog inte gick så bra. Jag undrar bara om Malmqvist är så dum så han tror att fler än den mest korkade delen av valmanskåren skulle gå på saker som "hur kan ni säga att ni är emot brottslighet samtidigt som halva partiet suttit inne för misshandel". Alltså, man skall använda sig av uppenbara lögner för att trycka dit motståndaren. Enligt Malmqvist skall man utmåla SD som ett "parti utan historia", jag måste säga att jag är förvånad, jag trodde att demokratiska genier som Malmqvist skulle utmåla SD som ett parti med ett nazistiskt förflutet, jag tror att det politiska etablissemanget drabbats av förvirring efter debatten i torsdags. Slutklämmen på detta stycke är ganska talande, man måste "smutsa ner sig" för att komma åt typer som Åkesson, alltså ljuga, hånskratta och avbryta. Tittar vi på reaktionerna från många Sverigedemokrater tycker de tvärtom att Åkesson kanske avbröt Sahlin lite för många gånger, här gäller det att hålla sig till de demokratiska spelreglerna samt moral och etik. Nu är det lättare för en segrare att vara generös men i alla fall. Du Malmqvist, kan inte du "ta debatten" nästa gång och visa hur det skall gå till? Det är en allvarligt menad utmaning, handsken är kastad.

Andra bloggar om: ,

5 kommentarer:

z999 sa...

Robsten, Malmqvist har inte själv hittat på att man ska vara på det sättet i debatter med "extremhögern", konceptet är snott från Jan Guillou och jag misstänker (!) att han är Guillou wannabee.Guillou hade det som tips till Leijonborg när han skulle ta debatten med Pia Kjersgard för många år sedan, han uttryckte det som att man bara måste vinna en sån debatt om man tar den och han underskattade kraftigt Pia Kjersgard.

Robsten sa...

Ja, jag har hört ryktas om det. men i de debatter jag sett själv med Guillou så har han inte själv kört med sådan debatteknik, han har i.o.f.s. inte mött Åkesson. frågan är också om publikum gillar en sådan debatteknik, det kan mycket väl vara så att motståndaren vinner sympati och trovärdighet. I långa loppet vinner den som diskuterar sakligt, speciellt om han påtalar debattmotståndarens fula knep under debatten, det givna motmedlet.

z999 sa...

Jag såg att han själv hänvisade till Guillou när jag tittade in, trodde först att han försökte lansera det som en egen idé. Jag ska lägga en kommentar till han också förresten.

Marthin sa...

Placera Joel Malmqvist i debatt mot SD. Jag har 50:- här som säger att han tackar nej till inbjudan – någon emot?

--
Ingen som råkar ha en länk till tv-debatten mellan Leijonborg och Kjaersgaard? Det var längesedan jag såg den, men nog känns den aktuell igen – i alla fall så som jag vill minnas mig att tongången gick.

Robsten sa...

Jag kommer ihåg att Leijonborg som avslutning rev sönder folkepartiets programblad, mycket effektfullt, går bara en gång.