lördag, augusti 04, 2007

Gycklarnas parad


Enligt DN så trängs toppolitikerna för att synas i Pridefestivalen, politiker som Anders Borg, Jan Björklund, Andreas Carlgren, Mona Sahlin och Lars Ohly deltar enligt DN. Anders Wallner, pressansvarig för Stockholm Pride säger så här,

- Fast jag skulle gärna se att alla demokratiska partier deltog. Eftersom äktenskapet är den stora politiska frågan vore det lämpligt att socialminister Göran Hägglund var på plats.

Alla demokratiska partier kommer garanterat aldrig att ställa upp på denna festival, det är själva demokratin i det hela, att partierna väljer själva om de vill vara med. Förövrigt är det svårt att se vilka partier i Sverige som skulle vara "odemokratiska".
Jonas Lindberg, ledamot i Ung Vänsters förbundsstyrelse säger så här i DN,

- Det är viktigt att markera sin närvaro på Pride. Att visa att vi backar upp hbt-personers rättigheter. Men en del partier är här för att fjäska in sig, säger han och syftar på moderaterna.


Jasså, jag trodde i min outsägliga okunskap att alla partier var på festivalen för att "fjäska in sig", vad är det för ett politiskt arbete som skall genomföras på Pride? Förutom då att värva röster från hbt-personer, vilket måste betecknas som att "fjäska in sig".
Vidare i DN,

-Johan Steenhoff Eriksen, ordförande i Högalidsmoderaterna, pekar stolt ut kulturminister Lena Adelsohn Liljeroths signatur. Han understryker också att Fredrik Reinfeldt besöker Pride park, och att han är den förste statsminister som gör det.
- "Vi vill vara där människor är och skicka signaler om att moderaterna driver hbt-frågan. Om vi samtidigt värvar röster är det en bra effekt. Det är klart att oppositionen är sura, tidigare har de haft ensamrätt på frågan", säger Johan Steenhoff Eriksen.


Man börjar undra om våra folkvalda politiker kan låna ut sig till vad som helst för att värva några röster. Vi kan tänka oss ett TV-program där valda toppolitiker får klä ut sig i leopardstringtrosor, B-H och en lång röd lösnäsa samt dansa cancan, tyvärr ser det ut som att våra seriösa styrande politiker som skall lotsa Sverige framåt i denna globaliserade värld samt ta rätt beslut i händelse av en allvarlig kris skulle ställa upp på detta, enkom för att värva några Queer-röster. Kan ingen sansad människa viska i Reinfeldts öra, - ssshhhh, kejsaren är faktiskt naken.


Länk DN

3 kommentarer:

Marthin sa...

Fredrik Reinfeldt har sagt att han stödjer könsneutrala äktenskap. Det var mycket stojande kring det på TV-nyheterna i varierande kanaler, dock hittar jag inget om det bland tidningarna nu.

Från moderaterna.se kan man även ta sig vidare till "moderaterna på pride" (http://pocket.moderaterna.net/pride/), väl där kan man läsa partiets motioner om äktenskap samt annat homofjäsk.

Jag har 50:- här som säger att KD körs över med ångvält, tillsammans med den stora andel av Sveriges medborgare som är negativa till ändringen. Någon emot?

Marthin sa...

Robsten, minns du vad jag skrev om att KD inte är med på homoevenemanget? Tror det var hos Söderbaum.

Hur som helst; Säg till när du ser någon KD:it som beklagar att präster från Svenska Kyrkan deltar under parollen "störst av allt är kärleken". (http://www.svenskakyrkan.se/ArticlePages/200707/26/20070726132619_admin128/20070726132619_admin128.dbp.asp). Det är enbart Björn Söder (sd) som jag sett ta upp detta.

Att inte deltaga är alltid något, men att stillsamt titta på må anses som att hålla med.

Robsten sa...

Jag sätter inte emot såklart, politiskt har KD redan förlorat, det enda som kan rädda dem är att de drar ifrån i TEMO-undersökningar, men det gör de inte heller eftersom de vacklat så mycket och försökt tillfredställa alla intressen i stället för att köra en rak och ärlig linje.
Har något dunkelt minne av en sådan diskussion ja. KD vet inte vilket ben de skall stå på, tänk om de hade så mycket insikt att de kunde ställa sig rakryggade, många väljares respekt skulle de få, men att vara kompis med alliansbröderna betyder kanske mer.