fredag, augusti 03, 2007

Det skulle behövas


Ett forum för oss lite mer nationellt sinnade skulle fylla en viktig funktion tror jag. På många av de bloggar och hemsidor som jag besöker blir kommentarerna snabbt OT då människor har behov av att diskutera olika saker som de tänkt på eller berör dem. Men märker hur svårt det är för alla, inklusive undertecknad, att hålla sig till de ämnen artiklarna handlar om, det finns ett uppdämt behov av att diskutera utifrån lite friare förutsättningar. Ett forum där var och en kunde starta ett eget ämne eller en allmän diskussion där man inte strikt behövde hålla sig till att kommentera en artikel skulle nog för många upplevas som det roligaste sedan barndomens julaftnar, det skulle i alla fall vara så för undertecknad.

Det har på sina håll diskuterats någon form av en PDF-tidning, en nättidning som skulle nå ut till fler människor. Tanken är helt rätt, det är i längden meningslöst att enbart prata med de redan frälsta och ideligen klappa varandra på ryggen, utan att tankar och åsikter når ut till en lite bredare publik. De många bra tankar och åsikter människor i de nationella kretsarna måste ju nå ut till nya människor någon gång om det skall vara någon mening med den allmänna diskussionen.

Tankar på en seriös påkostad tidning med anställda journalister har också förts fram. Det vore ett ypperligt sätt att nå ut till en större publik men iden stupar förmodligen på ekonomin. Ett annat problem är att den nationella rörelse som vill starta ett medium som skulle nås av flera människor tycks bestå av två riktningar, en av dessa riktningar dras åt ND-hållet och den andra drar mer åt SD-hållet. Själv hör jag hemma i det senare lägret och det är väl sannolikt att det inte går att förena dessa åsiktsriktningar i form av en PDF-tidning, det skulle dock gå när det gäller ett öppet forum, där får ju var och en stå för sina egna åsikter.

Det optimala enligt mig skulle dock vara en hemsida i form av en portal med både en PDF-tidning, snabba online-artiklar och ett öppet forum för diskussion. Denna portal skulle ha kapacitet att locka helt nya skaror av besökare som nu är svåra att nå när var och en sitter och pular med sin privata blogg. Om flera människor deltog och dessutom satsade lite pengar i projektet skulle det finnas utrymme för en ganska rejäl marknadsföring också, det skulle om inte annat garantera en framgång. Jag hittade en (något töntig) hemsida (ni får klistra in "http://www.hagförs.se/index.php" då ljushuvudena har ett "ö" i internetadressen) som på något sätt skulle kunna stå som modell, fast denna hemsida har ett helt annat innehåll förstås men själva formen skulle kunna vara något att ta fasta på. En portal med både PDF-tidning, forum och lite annat smått och gott är nog det som gäller om man skall locka många besökare via nätet. Ja, detta var bara lite av mina tankar som uppstått efter många kommentarer och diskussioner på nätet under denna sommar. Tyckte jag behövde sammanfatta mina tankar och intryck så får vi se var alla dessa diskussioner landar någonstans i framtiden.

33 kommentarer:

Grue sa...

Det här är ett nytt seriöst forum som är något av en spinoff till flashback. Kanske kunde man höra med dom om man kunde utnyttja dom som forumet? Det finns en hel del seriösa där också som säkert kunde tänka sig att skriva i en ev nättidning.

http://exilen.eu/

Om du vill kan jag posta där om den här idén och höra vad folk tycker?

Robsten sa...

Ja varför inte Grue, om du tycker det passar bland folket där så.
Jag skall kolla forumet senare Grue, jag är trött i både huvudet och ögonen efter att ha setat från kl.4 till nu framför datorn och bl.a. omarbetat artikeln ovan ett antal gånger för att få den tillräckligt neutral.
Vi får se vad det blir av detta, något blir det till slut. Egentligen finns allt redan förutom ett forum om man bara är partitrogen;-)
Funderar på om du skulle vilja gästblogga lite på denna blogg Grue, åsiktsmässigt ligger vi ju nära varandra och det skulle vara bra med tätare uppdatering för att hålla sig kvar på bloggtoppens förstasida. Du kan väl maila?
Nä, de sista veckorna har det varit nyhetstorka som inte liknar något jag upplevt, hittar ingenting att skriva om, Pridefestivalen spyr jag på, fullständigt ointressant för mig, enda roliga var väl när Hysén berättade när han golvade en bög som tog honom på "Schnabeln" ha,ha.

Fenrisulv sa...

En kommentar till Grue, f.ö. en mycket uppskattad och kunnig debattör. Forumet exilen.eu är i egentlig mening snarare ett försök att återuppliva det gamla och välkända Exilen-forumet som startades då salig Stieg Larsson lyckades bromsa det fria ordet på Passagens debattsidor. Många gamla Exilare har hittat "hem" igen och många flyktingar från Flashbacks numera svårt lemlästade debattforum om svensk invandringspolitik har också hittat dit. Så någon "spinoff" till Flashback är det definitivt inte, snarare en Fågel Fenix-uppståndelse av det gamla Exilen. Anyway, alla är välkomna att lufta sina åsikter där.

Grue sa...

Sorry, lite taskigt att kalla er en "spinoff" kanske. Det var inte menat som nåt nedvärderande, bara som ett konstaterande att forumet har vissa kopplingar till Flashback.

Postar på exilen om den här idén.

Fenrisulv sa...

Väl bekomme, ingen skada skedd. För övrigt tycker jag Robstens idé är intressant och spännande. Om det är en framkomlig väg att gå är jag övertygad om att Exilens administration skulle se med välvilja på detta. Vi får se, om intresse finns kanske en dialog kan upprättas.

Robsten at work sa...

Jag slank in på exilen, den verkar stäng och tillbommad, onmbyggnad?

Robsten at work sa...

Det �r ju fan, varf�r fungerar inte kommentarerna?

Fenrisulv sa...

http://exilen.eu, fungerar klockrent! :-)

Anonym sa...

"schnalen", robsten inte "Schnabeln"...

"Vid pissoaren stod det två snubbar. Jag ställde mig mittemellan.
-Efter en halvminut kom det in en snubbe till. Han ställde sig bredvid mig och började bli närgången, säger Glenn Hysén till Aftonbladet.
Vad gjorde han?
-Han tog mig rätt på schnalen, idioten.
Han tog dig på ditt könsorgan?
-Ja. Instinktivt sopade jag till honom. Han åkte in i en toalett. Det skakade rätt rejält därinne. Kommer inte ihåg om han fick sig en knytnäve eller en fläta rätt över….”
-----------------------
Väldigt intressant, med forum, artikelsida och gärna bloggportal a la motvärnet.

Skulle kunna bli ett enormt kraftcentrum inför 2010. Men ett satans jobb att knyta ihop alla idéer och viljor. Konsten är att både låta det vara lite löst och flexibelt "i kanterna" - som tillåter mycket, men som samtidigt inte får gå över styr i extremism och aggresivitet. Det ska ju trots allt - vilket måste vara ett delmål med projektet - kunna locka in de nyfikna men aggressionshämmade svenssons som finns. Så det krävs många trovärdiga moderatorer av den diplomatiska robsten-typen, tror jag.

Anonym sa...

ovanstående kommentar av

Gustafsson

Marthin sa...

Håll till godo, så mycket kan jag säga!

Grue sa...

Robsten/ Här är en länk:

http://exilen.eu/showthread.php?tid=171&pid=1483#pid1483

Ge dig gärna in i debatten, det skulle va bra!

Lyssnar på Månas sommarprogram - urk! Värre än man kunde vänta sig.

Robsten sa...

""schnalen", robsten inte "Schnabeln"..."
Jäklars! Jag slarvade och slog inte upp det adekvata vokabuläret i min Bonniers ordlista.

"Men ett satans jobb att knyta ihop alla idéer och viljor."

Det torde närmast vara ett understatement.

"vilket måste vara ett delmål med projektet - kunna locka in de nyfikna men aggressionshämmade svenssons som finns. "

Ja, kanske det allra viktigaste delmålet t.o.m.

Robsten sa...

Äääähh vilken Mona? Inte DEN Måna väl??

Robsten sa...

Jag kikade på din länk till exilen Grue, ja just nu finns det inte mycket att tillägga för mig, jag lade dock in länken som bokmärke, jag håller koll på diskussionen och ser om jag kan tillföra något.

Sven-Olof sa...

Vi har ju diskuterat detta förr Robsten. Klistrar in de ramar som vi då var överens om skulle passa bäst.

"Men man måste naturligtvis ställa upp på gemensamma politiska, etiska, kulturella och religiösa värderingar. Där tycker jag att en utgångspunkt i Sverigedemokraternas politiska program, Svensk lag, svensk kultur och svenska kristna traditioner och värderingar är en bra måttstock. Som dessutom redan finns. Behöver inte återskapas..

Hur låter det för det övriga herrskapet?

Mvh Sven-Olof

Robsten sa...

Det låter väl bra, men även ickemedlemmar som kanske har lite yvigare åsikter eller mindre yviga åsikter bör beredas plats, min åsikt, dessutom får det inte bli en partimegafon då ju partiet redan har dessa verktyg, då skulle det ju inte behövas något nytt. Hela saken var ju att nå nya människor som inte nås så fort etiketten SD finns med i paletet, även om de med hull och hår skulle svälja samma paket utan partibeteckning.

z999 sa...

Jag stöder den här idén också. Jag funderar på att det som brukar vara banbrytande är att man använder mediet på ett nytt sätt. Som när hemsidor i princip byttes ut mot bloggar.

Fenrisulv sa...

Idén är mycket god, och känns trots det omfattande arbete som måste ligga bakom genomförbar. Ett problem jag initialt ser kan möjligtvis vara dom många motstridiga viljor som man måste "rätta in i ledet" så att alla drar åt samma håll. Men med en samspelt och stark projektledning kan det också säkert reduceras till ett lätt överkomligt hinder.

Tycker Sven-Olof hade en bra "point" i vad han skrev. Om man kan ta avstamp i redan etablerade ordningar måste det vara lättare att komma igång, men samtidigt får man vara aktsam så man inte exkluderar goda krafter endast på grundval av smärre diskrepanser i tänkandet. En solid grundval måste man dock ha, inte tu tal om den saken, och lika viktigt är att en uttrycklig lojalitetsförklaring till vad den grundvalen står för etableras.

Sven-Olof sa...

Robsten, du skrev "Det låter väl bra, men även ickemedlemmar som kanske har lite yvigare åsikter eller mindre yviga åsikter bör beredas plats, min åsikt,"

Beror nog allt på hur yviga det. Själv kan jag inte tänka mig att figurera på samma plattform som människor med antisemitiska åsikter. Nationalister som bygger sin övertygelse på i huvudsak etniska grunder, kan nog också skrämma bort mig. Samtidigt vill jag inte ha ett mjäkigt folkpartiforum..

Mvh Sven-Olof

Robsten sa...

Ojdå! Jag svarade via mail. Nä antisemitism (heter det så?) tar i alla fall jag bestämt avstånd från, liksom all antixxxx. Olika folkgrupper är inte mindre värda eller sämre människor på något vis, alla människorm på jorden föds med exakt samma människorvärde, det är bara det att alla kan inte bo i vårt land.
på sikt finns det ju en etnisk aspekt också då vår egen etniska grupp och kultur riskerar att hamna i minoritet, vilket inte är något jag ser fram emot.

z999 sa...

Robsten:
"Olika folkgrupper är inte mindre värda eller sämre människor på något vis, alla människorm på jorden föds med exakt samma människorvärde, det är bara det att alla kan inte bo i vårt land."

När en naturkatastrof inträffar så visar väl universum väldigt tydligt vad människan är värd egentligen rent objektivt sett? Människans värde skapas av oss människor och det är en humanitär och viktig sida av människan att kunna uppfatta något värde hos andra människor överhuvudtaget som inte får plottras bort genom att gå runt och älska alla eller kalla sig själv för världsmedborgare eller annat trams. För att kunna uppträda respektfullt mot människor utanför Sveriges gränser så måste på något sätt känslan för de närmaste näras.

Det är inget fel att sörja sitt döda barn i åratal samtidigt som man kanske i förbifarten bara noterar att en ny katastrof har skördat tusen tals dödsoffer.

Man är ingen god människa för att man pläderar för en massa världsförbättringsprojekt om man samtidigt struntar i att ens granne misshandlar sin fru. Och man är definitivt en väldigt dålig människa om man pläderar för diverse diffusa världsförbättringsprojekt via skattsedeln bara för att man själv har det hyffsat bra och skattekassan bara är något diffust som inte påverkas så mycket av oavsett hur den används.

Svarta i forna Sydafrika tappade sitt människovärde enbart för att det bestämdes så av överheten, det kalaldes för apartheid på den tiden för att ge det en civiliserad klang. Blev de svarta mindre värda då? Brydde sig de svarta om ifall de var värda något eller inte? Vad som var problemet var väl att de behandlades ojuste? Istället för att lägga så mycket energi på att hur folk värderar varandra så tycker jag att man ska fokusera på hur folk behandlar varandra istället.

Jag tror att de flesta innerst inne är mer bekymrade över vad deras lön är värd än deras eget värde. Vidare så tycker jag att ingen människa har något speciellt värde att leva upp till. Jag anser att alla har en rätt att behandlas någorlunda juste. Och det betyder verkligen inte att alla ska ha det på samma sätt och alla ska vara lika rika (eller fattiga som det blir i praktiken om man strävar efter det).

Jag anser att folkvalda politiker i Sverige har en skyldighet att värna extra om svenskar. Och det beror inte på några ras-skäl utan av sociala orsaker. Om dom inte fattar det så borde de någon gång fundera över vem som betalar ut deras lön, och den lönen är inte beroende av att de skulle vara speciellt produktiva. Dom lever i ett socialt förhållande med andra svenskar så länge som de avlönar sig själva ur statskassan, och detta förpliktar. Vi förväntar oss att svenskar ska vara hederliga och inte börja råna varandra för att de är fattiga. Men om inte politikerna värnar speciellt om svenskar så anser jag att skyldigheten från de fattiga att vara laglydiga inte går att motivera på något moraliskt godtagbart sätt.

Vi lever i ett socialt förhållande med varandra och sen lever vi i ett globalt förhållande med folk utanför Sverige. Det viktigaste i det globala förhållandet är att hålla fred med andra.

"på sikt finns det ju en etnisk aspekt också då vår egen etniska grupp och kultur riskerar att hamna i minoritet, vilket inte är något jag ser fram emot."

Jag anser också att det har en betydelse att vår egen etniska grupp bevaras men jag anser inte att man behöver tillämpa någon rasbiologi för att bevara den och jag vill inte se detta regleras av politiker på något sätt. Jag vet teorierna bakom det där med att det ljusa är det svaga draget och det mörka är det dominanta men jag håller inte riktigt med om hur det resoneras runt det. Jag tror inte att det ljusa draget går att avla bort på det sätt som etnopluralisterna tror. Dom undersökningar som de vilar sin övertygelse på utgår från ett ganska kortsiktigt perspektiv. I naturen fungerar det så att i kollisionen mellan det svaga och starka så (ytligt sett) vinner det mest lämpade (inte alltid det starka för det skulle hindra evolutionen om det var så). Genetiskt så bevaras de ljusa dragen om de finns i släktleden under århundraden. Man vet inte heller varför det mörka dominerar, det kan bero på en hel del olika orsaker i den miljö vi lever i just nu men det behöver inte vara så i framtiden. Om man verkligen ville bevara raserna i vår värld så är det befolkningsminskning som är det rätta svaret. Jag tror inte på att man uppnår det man vill genom att hålla raserna skilda från varandra. Det låter enkelt men i praktiken så tror jag inte att man får exakt det resultat man vill ha.

Robsten sa...

"När en naturkatastrof inträffar så visar väl universum väldigt tydligt vad människan är värd egentligen rent objektivt sett? Människans värde skapas av oss människor och det är en humanitär och viktig sida av människan att kunna uppfatta något värde hos andra människor överhuvudtaget som inte får plottras bort genom att gå runt och älska alla eller kalla sig själv för världsmedborgare eller annat trams."

Nä, det gränsar väl till det politiskt korrekta att gå omkring med denna superhumanism, en överdriven humanism brukar sluta i ingen humanism alls, eftersom den är falsk.

"Det är inget fel att sörja sitt döda barn i åratal samtidigt som man kanske i förbifarten bara noterar att en ny katastrof har skördat tusen tals dödsoffer.
"

Fullkomligt naturligt, vi orkar helt enkelt inte med att bry oss om precis alla på vår jord. jag blev väl uppskakad av det som hände i Rwanda och i det forna Jugoslavien eftersom det var sådana exesser i grymhet, annars går mycket bara förbi. Var det inte Myrdal som klagade på att hans föräldrar brydde sig om alla barn på hela jorden, så innihelvete så de faktiskt glömde bort sitt alldeles get barn, som därmed blev försummad.

"Istället för att lägga så mycket energi på att hur folk värderar varandra så tycker jag att man ska fokusera på hur folk behandlar varandra istället."

Njaeä, vaddå? Min tes är att alla föds lika mycket värda, det kostar inget att tycka så, det gör inte på något sätt att man kan abdikera från något praktiskt ansvar. Jag tycker i alla fall att det är en bra start. Lägger man sedan till att det innebär inte att alla kan bo i vårt land så har man dessutomj effektivt vacinerat sig mot all politiskt korrekthet.
Det finns en baksida, det gör det alltid, det finns alltid ett pris att betala om man vill vara ärlig och konselvent. Priset jag fick betala var att jag blev väldigt ensam om mina åsikter under tsunamikatastrofen. Jag var väldigt ensam om den uppfattningen att den svenska regeringen inte bar huvudansvaret för tsunamivågen, en annars populär åsikt. En regering kan inte genom politiska beslut skapa en tsunamivåg, visst den var slö och inneffektiv, den kunde reagerat snabbare, men hur snabbt har alla regeringar (borgerliga som socialdemokratiska) reagerat på alla signaler om att vi tar emot för många flyktingar? De har i princip alltid reagerat med en långsamhet som får deras agerande under tsunamin att verka som blixtsnabbt, ingen har klagat över det. Dessutom så har inte svenska regeringen ansvar för vad som sker på Thailändsk mark, varför i helvete inte börja kräva att våra regeringar tar ansvar för vad som sker på svensk mark?

"Jag tror att de flesta innerst inne är mer bekymrade över vad deras lön är värd än deras eget värde."

Här har du helt fel, de allra flesta människor är fullständigt beroende av hur andra människor värderar dem, speciellt om de inte värderar sig själva särskilt mycket, lönen är i själva verket ett uttryck för just detta, ett bevis på deras människovärde, om nu deras mamma och fru inte värderar dem själva särskilt mycket, jag har sett så många subtika bevis på detta så det inte är sant. Vi är som hjälplösa småbarn om ingen tycker om oss, vi kan kompensera detta med en hög lön, då gör det lite mindre ont i själen.

"Det viktigaste i det globala förhållandet är att hålla fred med andra.
"

Absolut, och att inte skapa flyktingströmmar, vilket många gånger är samma sak.

"Jag tror inte att det ljusa draget går att avla bort på det sätt som etnopluralisterna tror."

Jag vet inte ens vad de snackar om, jag vill bara ha ett flyktingstopp nu. Skit samma pluralism hit eller etno dit, jag vill ha ett stopp nu, jag tar det en gång till, JAG VILL HA ETT STOPP NU! Vilka är med mig och vilka är inte med mig?

"Om man verkligen ville bevara raserna i vår värld så är det befolkningsminskning som är det rätta svaret."

Jag vill ha ett flyktingstopp NU! Vi kan gärna lämna allt snack om raser och whatever, men jag vill att vår perversa flyktingpolitik slutar NU! Jag vill inte ha etniska enklaver, jag vill ha ett flyktingstopp NU! jag vill inte ha religiösa friskolor som fjärmar eleverna från allt vad vi håller för bra och heligt, jag vill ha ett flyktingstopp NU!
Jag vill inte att vi inför ett religiöst vansinne som det vi upplever i Irak där två muslimska falanger spränger varnadra i luften och där det stänker blod flera hundra meter åt alla håll, låt dem hålla på om de tycker att det är en häftig sport, jag skiter i det, men låt oss för i glödhetaste helvete införa ett flyktingstopp NU, så de fattar att de gärna kan utrota varandra bara för att de tolkar Koranen lite olika, jag skiter i det, det är inte mitt eller ditt problem, jag vill ha ett flyktingstopp NU! Alla ni som hyllade den nya borgerliga regeringen (jag har träffat er och hört på era åsikter under t.ex. vissa fester) ni trodde att allt skulle bli så mycket bättre under den borgerliga regeringen, tala då för fan i helveteom för mig vad det är som blivit så mycket bättre, tala om det NU för jag fattar det inte själv nämligen, jag är så jävla dum i huvudet så jag tycker det nästan är annu värre nu än under Persson, hangillade nämligen den svenska kulturen mer än dän muslimska , även om han inte kunde säga det rent ut, så tala för i helvete om vad det är som är så innehelvete mycket bättre nu än tidigare, och tala i klartext eller knip käft nästa gång ni fått en whisky innanför västen, för jag börjar bli en smula irriterad.
Hmm....blev jag en smula OT på slutet här? ja vi får väl skylla på lördag morgon då;-)

z999 sa...

Robsten:
"Fullkomligt naturligt, vi orkar helt enkelt inte med att bry oss om precis alla på vår jord."

Dom flesta människor är ganska medvetna om risken att jobba för mycket och till slut bli som ett tomt skal. Samma effekt får man om man kör över sitt känslosystem och bryr sig för mycket extra om människor bara för att de har visats på TV i någon katastrof.

Många människor far illa i vår värld men det tycks som att det som inte har visats på TV har inte hänt.

"jag blev väl uppskakad av det som hände i Rwanda och i det forna Jugoslavien eftersom det var sådana exesser i grymhet, annars går mycket bara förbi."

Jag också.

"Var det inte Myrdal som klagade på att hans föräldrar brydde sig om alla barn på hela jorden, så innihelvete så de faktiskt glömde bort sitt alldeles get barn, som därmed blev försummad."

Jo. Och jag vet flera föräldrar som på 60-talet gjorde samma mot sina barn då. Och dte är inte ett friskt beteende.


""Istället för att lägga så mycket energi på att hur folk värderar varandra så tycker jag att man ska fokusera på hur folk behandlar varandra istället."

Njaeä, vaddå? Min tes är att alla föds lika mycket värda, det kostar inget att tycka så, det gör inte på något sätt att man kan abdikera från något praktiskt ansvar."

Så här, ur kristen synvinkel så föds alla lika värda inför Gud. Detta är något som inte den ofullkomliga människan förväntas ha kapacitet att leva upp till och det är inte heller önskvärt ur Guds synvinkel. Ur ateistisk synvinkel så kan det vara bra att ha uppfattningen att vi alla föds lika värda eftersom man då bidrar till att sprida den uppfattningen och det skapar en fredligare värld. Men från universums synvinkel(?) så tror jag inte att det spelar någon roll om vi existerar eller inte. Vi får skapa vårat värde själva tillsammans med andra människor.

"Jag tycker i alla fall att det är en bra start. Lägger man sedan till att det innebär inte att alla kan bo i vårt land så har man dessutomj effektivt vacinerat sig mot all politiskt korrekthet."

Ja det har man. Men då har man också lagt till något praktiskt och inte bara teoretiskt.

"Det finns en baksida, det gör det alltid, det finns alltid ett pris att betala om man vill vara ärlig och konselvent. Priset jag fick betala var att jag blev väldigt ensam om mina åsikter under tsunamikatastrofen."

Det där är en sån där fråga där man helst ska bara jamsa med om man inte vill bli allmänt hatad :-)

"Jag var väldigt ensam om den uppfattningen att den svenska regeringen inte bar huvudansvaret för tsunamivågen, en annars populär åsikt."

Jag håller med helt.

"En regering kan inte genom politiska beslut skapa en tsunamivåg, visst den var slö och inneffektiv, den kunde reagerat snabbare, men hur snabbt har alla regeringar (borgerliga som socialdemokratiska) reagerat på alla signaler om att vi tar emot för många flyktingar?"

Den kunde ha förberett sig på en sån här katatsrof men då hade det väl varit en mass gnäll om att mycket pengar kastas i sjön så länge inget händer.

"De har i princip alltid reagerat med en långsamhet som får deras agerande under tsunamin att verka som blixtsnabbt, ingen har klagat över det."

Jo, det finns ju en viss byråkrati...

"Dessutom så har inte svenska regeringen ansvar för vad som sker på Thailändsk mark,"

Håller emd helt.

"varför i helvete inte börja kräva att våra regeringar tar ansvar för vad som sker på svensk mark?"

Kunde vara en bra start. Och folk på semester måste vara så vuxna att de inser att de är utanför Sveriges gräns.

""Jag tror att de flesta innerst inne är mer bekymrade över vad deras lön är värd än deras eget värde."

Här har du helt fel, de allra flesta människor är fullständigt beroende av hur andra människor värderar dem, speciellt om de inte värderar sig själva särskilt mycket, lönen är i själva verket ett uttryck för just detta, ett bevis på deras människovärde, om nu deras mamma och fru inte värderar dem själva särskilt mycket, jag har sett så många subtika bevis på detta så det inte är sant."

Jag vet, jag kom på det senare. Men jag var så inne på det jag ville kritisera så jag tog bara ett exempel på något som de flesta människor värderar högre än att höra att de skulle ha något speciellt värde i ögonen hos ett opersonligt universum. Den kärlek och värde som du nämner här är ju också något påtagligt och inte något flum.

"Vi är som hjälplösa småbarn om ingen tycker om oss, vi kan kompensera detta med en hög lön, då gör det lite mindre ont i själen."

Alkohol kan vara en tillfällig hjälp för att klara svårare passager.


""Det viktigaste i det globala förhållandet är att hålla fred med andra.
"
Absolut, och att inte skapa flyktingströmmar, vilket många gånger är samma sak."

Ja. Riktiga flyktingar alltså.

"Jag vet inte ens vad de snackar om, jag vill bara ha ett flyktingstopp nu. Skit samma pluralism hit eller etno dit, jag vill ha ett stopp nu, jag tar det en gång till, JAG VILL HA ETT STOPP NU! Vilka är med mig och vilka är inte med mig?"

Jag är med dig. Jag anser att nazismen i Sverige har utvecklats till en kult runt Adolf Hitler och tyskt 30-tal. På något sätt känns det som lyxproblem och att de egntligen är rätt nöjda med situationen i landet. Jag är starkt emot att ha principer som inte är avsedda att leda till något praktiskt. Många nazister tycks helt ha glömt att Hitler inte gick till val på rasbiologi. Han vann valet 1933 därför att han hade konkreta lösningar på allvarliga problem.


"Jag vill ha ett flyktingstopp NU! Vi kan gärna lämna allt snack om raser och whatever, men jag vill att vår perversa flyktingpolitik slutar NU! Jag vill inte ha etniska enklaver, jag vill ha ett flyktingstopp NU! jag vill inte ha religiösa friskolor som fjärmar eleverna från allt vad vi håller för bra och heligt, jag vill ha ett flyktingstopp NU!"

Jag ser också det som det absolut viktigaste.

"Alla ni som hyllade den nya borgerliga regeringen (jag har träffat er och hört på era åsikter under t.ex. vissa fester) ni trodde att allt skulle bli så mycket bättre under den borgerliga regeringen, tala då för fan i helveteom för mig vad det är som blivit så mycket bättre, tala om det NU för jag fattar det inte själv nämligen, jag är så jävla dum i huvudet så jag tycker det nästan är annu värre nu än under Persson, hangillade nämligen den svenska kulturen mer än dän muslimska , även om han inte kunde säga det rent ut, så tala för i helvete om vad det är som är så innehelvete mycket bättre nu än tidigare, och tala i klartext eller knip käft nästa gång ni fått en whisky innanför västen, för jag börjar bli en smula irriterad."

Håller med.

"Hmm....blev jag en smula OT på slutet här? ja vi får väl skylla på lördag morgon då;-)"

Äh, inte så farligt med OT om man gör en snygg överglidning.

Robsten sa...

Ja och nu är jag nykter och tycker inte att min kommentar nr 23 är något litterärt mästerverk, den får stå kvar men det är väl närmast att man skäms en smula för alstret. Nå låt gå då, man får väl stå för vad man gör, även under en fredagnatt eller när det var.

Robsten sa...

Hmmm...man kanske skulle ha någon form av alkolås på datorn.

z999 sa...

Robsten:
"Hmmm...man kanske skulle ha någon form av alkolås på datorn."

:-)
Eh, fast jag ser inga fel tycker jag...och jag är nykter. Är du säker på att det inte är ångesten som kommer när centrala nervsystemet ska på plats igen som spelar dig ett spratt? Churchill drack 25 centiliter whisky ungefär inför sina tal till nationen och det fungerade. Så länge det inte spårar ur så är det väl ok?

Robsten sa...

Nä, det var väl inte så farligt, dock var t.ex. antalet kraftuttryck oacceptabelt stort, det verkar vara direkt avhängigt av antalet centilitrar, dock inte i Churchill fall naturligtvis. Nä, nervsystemet skall ju åter på plats som du säger och så, det är nog inget att snacka om.

Fenrisulv sa...

Har alla nyktrat till nu? :-)...Då kanske jag kan få vara så framfusig att påminna om det kommenterade blogginläggets ämne en stund? :-) En liten debatt rörande ämnet bröt ut på Exilen, se http://exilen.eu/showthread.php?tid=171

Om någon fortfarande känner att detta kan vara något att satsa på vore era kommentarer och synpunkter trevliga att del av. Studsa in på Exilen och gör er röst hörd!

Robsten sa...

"En liten debatt" det kommer ta timmar att läsa igenom allt, vilken tillnyktring!
jag har dock redan en punkt jag vill framför så det är väl lika bra att börja mala på.

Grue sa...

Mitt sabla internet har varit nere några dar, ska gå in på exilen och läsa.

Tyckte tvärtom att det var ett grymt inlägg robsten! Visar att logik och engagemang inte utesluter varandra, ens under inflytande av alkohol.:)

Robsten sa...

Tack för de orden Grue, jag skulle ju aldrig uttryckt mig så utan ett visst inflytande av alkohol.

Anonym sa...

En sak om exilen lösenorden fungerar dåligt dessutom är det för mycket ryggdunkande. En debatt blir endast intressant om det finns två sidor annars stagnerar den!