fredag, september 28, 2007

Riksdagspartiernas behandling av Sd

Inte bara medias behandling av Sd, som jag skrev om nedan, utan även riksdagspartiernas, och då i synnerhet Socialdemokraternas, behandling av Sd når ständigt nya lågvattenmärken. Det senaste är riksdagskvinnan Carina Häggs försök att få lokala företag att bojkotta sverigedemokraten Sven-Evert Gunnarsons danshall Seghalla, samt hennes försök att få kommunens hemsida att sluta länka till Gunnarssons företags hemsida. Detta har varit på tapeten i över en månad men det är först nu media väljer att ta upp det. Undrar hur media hade förfarit om något annat parti behandlats på samma sätt...?

Här följer en genomgång av några andra händelser där Sd behandlats illa av riksdagspartierna eller av med dem närstående organisationer.  • Rickard Jomshof, ledamot i Sd:s partistyrelse och chefredaktör för Sd-kuriren har blivit sparkad inte mindre än tre gånger från olika lärarjobb trots att han fått mycket goda omdömen av kollegor och elever.

  • Eva Nyman, Kenneth Sandberg, Adam Martinnen och Gorm Lind har också fått sparken pga deras arbete för Sd.

  • Transport har deklarerat att de tänker utesluta alla som arbetar för Sd. Detta har drabbat de Sd-aktiva Mikael Hamrén,Michael Andersson och Adam Martinnen.

  • Akademikerförbundet SSR har uteslutit socionomen Eva Remnebratt.

  • Socialdemokraten Monica Rydin erkände att hon tog bort Sverigedemokraternas valsedlar i en vallokal i Surahammar vid valet 2006.

  • Granskningsnämden släpper igenom hårdare omdömen om Sd än om övriga partier. Det är en följd av den lagstiftning Riksdagspartiet skapat.

  • De borgerliga partierna vill skapa möjligheter till kommunala extraval för att stoppa sverigedemokratiskt inflytande. Grundlagsexperten Olof Ruin menar att det är "egendomligt och stötande" och att "misshagliga partier inte ska bekämpas med konsitutionella medel".

  • Nalin Pekgul, ordförande i Socialdemokratiska kvinnoförbundet ansåg apropå att Sd inte kunde hyra någon lokal till sitt riksårsmöte i våras pga AFA-hot att "för mig känns det faktiskt lite bra, att samhället så totalt tar avstånd från deras värderingar och vill inte ha med dom att göra."

  • Vänsterpartiet har ägnat sig åt störningar av sverigedemokratiska möten, bl a genom att blåsa i visselpipor så att talaren inte ska kunna höras.

Känner ni till ytterligare exempel så skriv gärna om dem i kommentarerna, så att jag kan lägga till dem i listan ovan.

Mot bakgrund av allt detta är det inte märkligt att denne "Stig" resonerar som han gör:


"Hans egen röst på sverigedemokraterna har dock inget med invandringen att göra, hävdar han.

– Man tycker synd om dem. Sverigedemokraterna har kanske inte de bästa åsikterna, men man sympatiserar med dem på grund av hur de behandlas. Man hjälper de svaga, liksom.

Vi kan kalla honom Stig. Han uppger sitt namn och telefonnummer, men vill vara anonym i tidningen...


Stig, som tidigare röstat borgerligt, reagerade på hur sverigedemokraterna – enligt honom – bemöttes av politiska motståndare och av media.


"Tricksar och fintar"


– De behandlas inte på ett korrekt sätt. Politiker från andra partier tricksar och fintar för att eliminera sverigedemokraterna. Samtidigt motarbetas partiet av massmedia. De är de nya med davidsstjärnan, säger Stig. Men sverigedemokraterna är inga onda våldsverkare. De försöker göra sin röst hörd på demokratisk väg, och det tycker jag att man ska respektera. Alla partier ska ha samma möjlighet att driva sin politik, men i praktiken har vi en åsiktsdiktatur.

Det tycker Stig inte om.

– Jag fick hem en broschyr med information om sverigedemokraterna och partiets politik samtidigt som jag fick valsedlarna. Jag läste den och tyckte att inte att det verkade så farligt. Men broschyren var inte avgörande. Jag hade redan bestämt mig."


Det är inte varje dag man stöter på en sådan stark rättskänsla! Om fler visar sådan kommer Sd:s för dagen svaga opinionssiffror raka i höjden ordentligt.

16 kommentarer:

Varjager sa...

Man skall nog ta denna mätning med en nypa salt. Alla senaste mätningar där SD har varit ett alternativ har varit runt 3.2 til 3.6. Därav ser vi att samma bemötande används även av visa oppinionsföretag.

Folkomrostning Nu! sa...

SD ar ett litet parti, men det snabbast vaxande partiet i sverige, allt dom vill gora ar att stoppa massinvandringen. Att ett sadant blygsamt krav pa en forandring i svensk politik leder till en reaktion ibland de etablerade partierna som kan liknas vid stalin metoder, gestapo metoder odyl. ar en marklig iaktagelse. Det ar inte konstigt att dom far sympati, dom far inte annonsera, deras utskick stoppas av antidemokratiska fack foreningar. Dom har inte tillatits demonstrera, delta i valdebatter eller ens hyra lokaler. Deras politik ar en som svenskar mer och mer inser att dom sympatiserar med. En fraga som vaxer sej allt starkare for varje dag ar vad har de etablerade partierna att dolja om dom gar till sa extrema medel for att stopp lilla SD? Vad vill dom dolja? Over 60% av lasarna i en tidnings gallup tyckte det var bra att SD vaxer som parti. Resultatet av de etablerade partierna ser vi dagligen, mass vald, inget hopp. En SvD gallup den 25 juni i ar visade att 33.7% av svenskarna kan tanka sej flytta ifran sverige for gott och 9.9% kan inte tanka sej det. Andra tidnings gallup har gett SD en andraplats i rksdagen med over 16% av 15000 personer. Extrem vansterns stora matta som dom lagt pa for att kvava debatten i sverige haller pa att ramla av. Yttrandefriheten tittar fram i form av bloggare, extremisterna kan inte stoppa det oundvikliga. Sanningarna om den mest katastrofala politiken i svensk historia haller pa att uppdagas.

Anonym sa...

Har inget specifikt mer att komma med på rak arm, men...

I Sverige är det PK-lagen som står ovan lagar och regler, så har högsta hönsets attityd en präglande verkan för resten av kappvändarna med det fuktiga fingret i luften.

Uttalanden av den här typen från statsminister Reinfeldt är av ofantlig vikt för att sätta tonen i debatten och attityden mot SD:
"(om Jimmie Åkesson) Han ska inte ges en millimeter mer uppmärksamhet"

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article425907.ab

Jämför det uttalandet med Täbyzombiens apatiska agerande under Vilkskrisen.

Anonym sa...

Kommentaren ovan från Gustafsson

Grue sa...

Ja, Gustafsson, det finns mycket av den varan. Mona vill prata med Hamas men är tveksam till nya debatter med Sd! Tala om att sila mygg och svälja kameler!

Anonym sa...

Grue

Apropå din fråga på min blogg nyss.

Har ett nick på Flashback.

Minns dock inte precis vilka inlägg jag gjort, så jag lägger inte ut det offentligt.

Men om du skickar en epostadress till min epost - finns på sidan.

Så kan jag meila mitt nick.

Ta bort den här kommentaren så fort som möjligt, så jag slipper folk som låtsas vara du.

:)

nicklas eriksson sa...

All heder åt Transportarbetarförbundet! Att vara aktiv sverigedemokrat går inte ihop med LO-förbundens stadgar om likvärdig behandling och lika värde för alla människor. Sd kan yla sig blåa och gula(!) i ansiktet om att de bara hatar kulturerna och inte människorna bakom, men ett parti som har sin grundsten i nazismen och som så sent för tio år sedan demonstrerade i uniform och tog sin symbol från öppet nazistiska National Front lurar i alla fall inte mig.

De kan väl öppna ett nationellt fack så får vi se hur många de blir.

Robsten sa...

Du får tycka vad fan du vill om SD lille vän, det är liksom det som är vitsen med demokrati, rösta du på C eller V om du vill. Det som gäller är det partiprogram som alla kan läsa på t.ex. nätet, om inte det finns konkreta skäl att misstro något, det hade inte du lille vän, "sin grundsten i "nazismen" vad fan fick du det ifrån? Det finns inte ett spår av nazism i SD:s politik, tyvärr, du kan väl ta och läsa av Anna Lena Lodenius skriver i sin senaste blogg. Hon vet fan så mycket mer än du om SD, och hon är definetivt inte SDare själv.
En fackförening skall tillvarata sina medlemmars intressen, punkt slut. Skall de börja ta politiska hänsyn till höger och vänster har de snart inga medlemmar kvar, vilket inte jag skulle sörja.

Mörkertid sa...

Ah, Nicklas - killen med IQ-teorierna och det glada skrattet.
Med tanke på ditt resonemang i inlägget här ovan så förstår jag mycket väl att du sprang ifrån frågan om din egen IQ.

"...stadgar om likvärdig behandling och lika värde för alla människor..."
All heder åt det förbund som inte ens kan följa sina egna stadgar?

Det finns ingen som behöver lura dig. Du är redan lurad.
Sov gott.

z999 sa...

Nicklas:
"All heder åt Transportarbetarförbundet! Att vara aktiv sverigedemokrat går inte ihop med LO-förbundens stadgar om likvärdig behandling och lika värde för alla människor."

Men nu ljuger du väl i alla fall? Står det verkligen sånt trams i deras stadgar? Det är ungefär som att ha "alla ska vara snälla" i stadgarna och sedan låta ledningen enväldigt besluta att det innebär att man utesluter alla sossar efter Carina Häggs propagerande för yrkes och näringsförbud för sverigedemokrater.

En gång i tiden så var facket en förening för att samla arbetarna till en maktfaktor gentemot arbetsgivarna. Det är beklämmande när man ser dagens sossar se det som en maktapparat att kontrollera medlemmarnas åsikter.

"Sd kan yla sig blåa och gula(!) i ansiktet om att de bara hatar kulturerna och inte människorna bakom,"

Dom tycker illa om (hatar) vissa inslag i vissa kulturer. Anser du på allvar att man måste gilla alla kulturella inslag som finns runtom i världen?

"men ett parti som har sin grundsten i nazismen och som så sent för tio år sedan demonstrerade i uniform och tog sin symbol från öppet nazistiska National Front lurar i alla fall inte mig."

National Front är inte öppet nazistiska, dom kallas nazister i brittisk media liksom SD kallas för nazister i svensk media. Tycker du att det är konstigt att nazister dras till SD efter att du med flera plus samtlig media i Sverige har kallat dom nazister utan att veta vad som stått i partiprogrammet?

"De kan väl öppna ett nationellt fack så får vi se hur många de blir."

Sådär sa även Jimmy Hoffa en gång i tiden, väl medveten om att hans motståndare inte hade resurser eller tid till att göra något sådant. Men visst skulle det behövas en ny fackföreningsrörelse som verkligen tog strid i dessa dagar.

Grue sa...

Nicklas/Det är ironiskt att du säger dig vara på den "lille mannens sida" och skriva från ett "arbetarperspektiv" santidigt som du företräder ett av dom partier som allra värst propagerat för massinvandringen vilken förstört massor med arbetarområden. Är du på Jimmys och Christoffers, som blev "bötade" och vars historier tog upp på senaste Uppdrag Granskning, sida? Dom kunde inte gå ut på månader av rädsla för kriminella invandrargäng som hotade dom och använde maffiametoder. Nej, det är du inte, du har blivit lurad av salongsvänstern som sitter säkert i sina dyra lägenheter i innerstan och tvingar arbetarna att ta stöten av det mångkulturella samhället. Det enda partiet som verkligen företräder den lille mannens, arbetarens, intressen i Sverige idag är Sd. Endast Sd kan hejda kriminaliteten i förorten.

z999 sa...

Nicklas, du måste vara Sveriges tråkigaste person att diskutera med både irl och på nätet. Alltid samma klyschor och klichéer och aldrig några svar och framförallt inga argument om nånting. Att sossarna stöder Carina Häggs sätt att "argumentera" genom att medvetet utnyttja brister i demokratin är allmänt känt, det skulle vara intressant om du istället hade något som berättigade hennes beteende.

Ola sa...

Är det bara jag som får Siv Persson vibbar av Carina Hägg?
.
Siv Persson fp-riksdagsledamot var ju en person som drev ett personligt krig mot mc-klubbarna. Men som sedan visade det sig vara en fanatisk rättshaverist som anmälde allt och alla.
.
Nu är hon förpassad ut i den politiska kylan.

Jimmy S. Windeskog sa...

- Gorm Lind har stängts av (med lön) från två olika skolor, i Trollhättan och Lilla Edet, för att han var offentlig SD:are.

- Torbjörn Kastell avstängdes från att praktisera på en skola under sina lärarstudier.

- Kommunalrådet i Haninge, Staffan Holmberg, förklarade efter att 4 SD:are blivit brutalt misshandlade pvid en flygbladsutdelning att han trodde att de fejkat överfallet själva och att blodet på de bilder som sjukhuset tog var "lingonsylt"

Grue sa...

Hm, Lind står nämnd ovan. Jag hittar ingen länk om Kastell och ang Holmberg hittar jag bara några vaga antydningar på Bgf (föredrar mer neutrala källor om möjligt).

Anonym sa...

Hmm.. I've thought about this very much..... and I agree with you to some degree.
frokostordning