onsdag, september 26, 2007

Mångfaldsbarometern slår till igen

Det är tydligen en årlig händelse att publicera den s.k. "Mångfaldsbarometern". En viktig skillnad mot tidigare år är att jag inte hittar en artikel i DN om händelsen. Detta är märkligt, antingen har jag missat artikeln, eller så väljer DN för första gången att förbi publiceringen med total tystnad.

Enligt artikeln så går det enligt mångkulturförespråkarna inte framåt precis. Enligt undersökningen så skriver 80 procent under på att ”invandrare har en skyldighet att anpassa sig till vårt lands vanor” t.ex. I andra frågor ser det lite ljusare ut för mångkulturförespråkarna. Detta är sannolikt den enda opinionsmätning där folks åsikter kommer upp i ljuset i känsliga frågor, därför är den intressant.

Som en tanke publiceras i SvT en artikel där det konstateras att "folk i allmänhet inte tycker som journalistkåren". Kan detta ha något samband med att DN väljer att förbigå årets barometer med total tystnad?

Länk barometern SvD

Länk journalister SvD

3 kommentarer:

Grue sa...

Jo, den finns faktiskt, här:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=697122

Se gärna denna exilentråd med en del bestickande info också:

http://exilen.eu/showthread.php?tid=969

Mvh

Anonym sa...

Törs man rekommendera att ni tar en titt på Vladimir Bukovsky? Presidentkandidat i Rysslands val 2008, känd dissident samt författare till boken EUSSR som på ett ganska obehagligt sätt analyserar EU och vad det egentligen är. Enligt Bukovsky är utplåningen av etnicitet och nationalstaten ett av Sovjets stora misstag som resulterade i att pendeln slog en frivolt i motsatt riktning efter 70 år av förtryckt nationell identitet. Vi har sett resultatet av den här typen av försök att ena olika folkgrupper genom den här toppstyrda metoden, det fungerar inte. Han själv säger det betydligt bättre än jag:
http://www.youtube.com/watch?v=bM2Ql3wOGcU

Robsten sa...

Ja jag rotade en halvtimme på DN utan att hitta artikeln i alla fall, måste varit trött eller så hade artikeln hamnat långt ner när jag var inne.