söndag, september 23, 2007

Sd starka bland män

Enligt en Sifo-undersökning där inte mindre än 5 000 personer tillfrågats har Sd 5,9 % av männens röster. Man hade emellertid endast 1,4 % av kvinnornas röster, vilket gjorde att man fick 3,6 % av alla röster.

Jag tror att detta beror på att män är mer benägna att "sticka ut" och rösta på partier som inte är riktigt socialt accepterade, än kvinnor är. Enligt statsvetaren Anders Sannerstedt har "män över huvud taget en större benägenhet än kvinnor att rösta på andra än de sju riksdagspartierna". Det stöder den tesen.

Detta torde också peka på att när det väl blir mer accepterat att rösta på Sd, så kommer kvinnorna att följa efter. Detta stöds av att kvinnor röstar på Sd i nästan lika stor utsträckning som män i Skåne, där Sd har en betydligt starkare ställning än i övriga landet.

Partiet har [i Skåne, min anm.] starkare stöd bland män, men också en stor skara kvinnliga väljare. Och bland de yngre finns inga skillnader mellan kvinnor och män.

Så, dessa siffror torde alltså visa att Sd har alla möjligheter att få en hel del kvinnoröster framöver. Missnöjet med det multikulturella samhället är stort även bland kvinnor och Sd har en stor outnyttjad potential hos dem.

Länk SvD

Länk DN

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så du menar att mentala rubbningen kommer att öka?..hmm blir ju lite betänksam..att rösta på dom här partierna tyder ju på en mental rubbning..

Ha det gott..

Anonym sa...

Mental rubbning???
Det kan ju också tyda på att man vill prova något nytt efter att blivit bedragen och lurad två val i följd av Sossar och allians.

Att så flagrant bryta vallöften verkar, om inte mentalt rubbat, så åtminstone oklokt.

z999 sa...

Anonym:
"Så du menar att mentala rubbningen kommer att öka?..hmm blir ju lite betänksam..att rösta på dom här partierna tyder ju på en mental rubbning.."

Får mig att tänka på gamla Sovjet där alla åsikter utanför statens ansågs som psykisk sjukdom.

Betänksam var ordet. Jag undrar ofta om sverigedemokraterna har så fantastiska argument att det inte ens går att säga emot dom på en enda punkt så att det enda argumentet som återstår är "du är dum", eller som i det här fallet "du är mentalt rubbad".

Niklas sa...

Hur kan du tycka att SD är starka bland män?
94 av 100 vill ju inte ha med dem att göra. Jag skulle väl hellre säga att SD är svaga hos män (och ännu svagare hos kvinnor).

z999 sa...

Niklas:
"Hur kan du tycka att SD är starka bland män?"

SD har ett starkare stöd bland män än kvinnor så som Grue skriver här och som också tidningsartikeln skriver. Det var en besynnerlig tolkning av dig att tolka det som att det gäller alla män i hela Sverige.

"94 av 100 vill ju inte ha med dem att göra."

Det var ju också ett sätt att uttrycka sig och som det inte finns någon grund i. Engagerade sossar brukar uttrycka sig som att de inte vill ha med SD att göra, att till exempel jag röstar på SD betyder inte att jag skulle uttrycka det som att jag inte vill ha med sossarna att göra.

"Jag skulle väl hellre säga att SD är svaga hos män (och ännu svagare hos kvinnor)."

Tidningsrubrikerna vänder sig till människor som förutsätts ha en viss uppfattning om hur opinionen i Sverige ser ut. Om det var så att SD hade en majoritet av alla män i Sverige bakom sig så skulle nog rubrikerna se lite annorlunda ut.

Grue sa...

Jaja, kom med nåt mer substantiellt än fåniga språkliga invändningar.

Edsvuren sa...

Oerhört fascinerande hur låg nivå det är på SD-motståndarnas argumentation och det går igen i stort sett i alla forum.
På andra sidan skällsord, inkonsekvens och osaklighet är det nog bara våld och förbud som återstår för PK-folket.

Anonym sa...

Jag är en glad och stolt förstagångs men inte sistagångs sd väljare. åtminstånde när man så här i efterhand ser aliansens svek och lögner till sina väljare...

Alexander sa...

Niklas, de har ju bevisligen större stöd än mer än hälften av riksdagspartierna, så då får man väl påstå att de har stort stöd?

Om du läser artikeln i Svd:

"Bland de 2 233 intervjuade männen föredrog 5,9 procent SD. Det överträffade kristdemokraterna (4,4), vänsterpartiet (4,7), miljöpartiet (5,0), centerpartiet (5,6) och nästan tangerade folkpartiet (6,0)."