tisdag, december 25, 2007

Muppen Reinfeldt

Låt oss slå fast det på en gång, julen är över och det är dags att bli elak igen. I SvD läser vi i en stort uppslagen artikel att Reinfeldt haft "hemliga" möten med brottsoffer och människor som råkat illa ut psykiatrin. Det är inget fel i sig att en statsminister lyssnar på "folket" och människor ur olika samhällsklasser, men just att denna nyhet "läcker ut" just nu med Reinfeldt i huvudrollen gör det hela till en patetisk nyhet. Hur hemliga är mötena om det står i dem i SvD undrar de som är lite mer logiskt lagda? Ja, de var möjligen hemliga en tid, men Reinfeldt visste hela tiden att detta skulle bli en nyhet, publicerad vid lämpligt tillfälle. Det står så här i SvD

"Många borgerliga kritiker menar att regeringens politik är bra, men att kommunikationen brister. Delvis kan det här ses som ett svar på den kritiken."

Skall dessa "hemliga" möten vara svar på offentlig kritik kan de knappast vara hemliga.
Som en tanke kommer nyheten efter att kritik riktats mot att Reinfeldt är osynlig i medierna och efter att Adelsohn riktat kritik mot just SvD, han påstod att tidningen är för kritisk mot Alliansen. Inget svårt pussel direkt, är våra riksmedier inget annat en än köpt hora? Det är ju så också att Reinfeldt är statsminister och det som då räknas är vad han gör i praktisk politik, inte vilka han samtalar med. Vi har i själva verket ingen aning om vilka slutsatser statsministern drar av sina möten. En grupp som Reinfeldt ändå borde prata lite mer med men som han glömt bort är alldeles vanliga svenska män och kvinnor i alldeles vanliga inkomstlägen.

Ja nu syns Reinfeldt lite mer i medierna, vi ser det. Men vad står han för, vad säger han? Inte mycket, vi får veta att han samtalar med människor som har det svårt, att han tycker klimatfrågorna är viktiga och han berömmer sin egen sysselsättningspolitik. Att berömma sin egen politik i sysselsättningsfrågor och andra ekonomiska frågor skulle precis alla politiker göra i den situation som nu råder, det är inget att orda om. Vi märker dock att Reinfeldt aldrig sticker ut hakan, aldrig säger något som kan reta upp lite större väljargrupper och i princip aldrig säger något som kan uppfattas som kontroversiellt. Detta får till slut den effekten att han blir utslätat och intetsägande. En gång har han faktiskt stuckigt ut hakan rejält, det var när han påstod att allt svenskt var "barbari". Hur en svensk statsminister kan påstå något sådant övergår mitt förstånd. Är Reinfeldt så dum så han inte ens vet vilket land han styr över? Reinfeldt kommer att få höra detta på bloggar så länge han är verksam i politiken, vi kommer aldrig att låta han glömma sitt uttalande, aldrig någonsin. Jag tycker dock att det var bra att han lät munnen glappa. Nu vet vi var han står, vi vet vilken agenda hans typ av liberalism har. Det får också den effekten att nationella frågor diskuteras och ventileras, samt att de systemkritiska krafterna sluter leden och lämnar Alliansen utanför.

Länk SvD 1

Länk SvD 2

Länk SvD 3

6 kommentarer:

NoMore08 sa...

God Jul, Robstein!

"Hur en svensk statsminister kan påstå något sådant övergår mitt förstånd. Är Reinfeldt så dum så han inte ens vet vilket land han styr över?"

Kanske blir det allt mer realistiskt att överväga teorin att en ekonomisk, politisk och kulturell elit styr, hatar och utnyttjar svenskarna - från 08

Bara i det perspektivet blir Alfons ord begripliga.

Det är inte nödvändigt att i detalj redovisa VARFÖR 08-makten våldtar svenskarna, låt oss istället gemensamt protestera mot det faktiska läget.

fackeltåg! fackeltåg!

Anonym sa...

Från Kurtan,

Hejsan svejsan och god fortsättning !

Vad vi oxo bör lyfta fram till oss simpla etniskt svenska "barbarer" är att han den 13 december i Lissabon enväldigt beslutat att skriva under "konstitutionen" som tidigare har blivit förkastad av Holland och Frankrike.

Denna "konstitution" innebär att Sveriges suveränitet som nation upphör och makten förflyttas över till icke-valda och ansvarsbefriade parasiter i Bryssel.

Eu's lagar kommer att bli överordnade de nationella lagarna i alla avseenden samt naturtillgångar migrationpolitik kommer att beslutas av dessa parasiter enligt denna "konstitution".

Dessutom i detta "fördrag" står att Eu's valuta är EURO. I och med att Reinfeldt skrivit på detta spottar han oss svenskar rakt i ansiktet eftersom den tidigare folkomröstning i Sverige då det svenska folket sa NEJ till Euron.

Undrar vilken del av NEJ han inte fattar ?!.

Han har som han meddelat ingen som helst avsikt att låta det svenska folket vara med och bestämma vad vi vill göra med vårat land. Han fattar tydligen inte att han skall representera Sverige och svenskarna och inte sig själv och näringslivet som naturligtvis klappar i händerna då de strax har billig arbetskraft etc att suga ut för att maximera sina egna vinster...

Något hopp kan absolut inte sättas till att riksdagsledamöterna kommer att förkasta denna vansinniga "konstitution" ! Endast en kraftig protest från oss "barbarer" kan stoppa detta !!!

MVH

Magnus A sa...

"julen är över"

Eh... inte riktigt än va?


"Skall dessa "hemliga" möten vara svar på offentlig kritik kan de knappast vara hemliga."

Haha! Denna mening föregås av en underbar analys, Robban!

God juldags-läsning minsann!

Reklambyrå-mannen och Mupperaternas (a.k.a. Nya Moderaternas) partisektreterare Per Schlingermann står nog i kulisserna och kontrollerar att fotograferna gör ett schyst jobb.

Beträffande det övriga skulle jag vilja se en tydlig Alfons Reinfeldt, och -- vilket kanske du inte skulle jubla över? -- en del gammelmoderata takter, där rationalitet och raka rör gäller, snarare än det änglsliga ömmandet i Reinfeldts uttryckta önskan att vilja lyssna på minsta lilla kommunist och vara sååååååååå mjuk...

Gah!!!!!!!!!!!!!!


Och samtidigt en politik som blir alltmer teknokratisk -- bland annat överlämnandet av svensk självständighet och demokratisk kontroll till EU.

(I en helt annan vända, nämligen Kyoto 2-förhandlingarna nästa år, kan ju personliga utsläppsrätter drivas igenom, allt för att skapa en global reglering på åersonlig nivå av ekonomin. Jag är iofs inte så orolig att Kinaa och andra länder ska gå med på detta, men Reinfeldt komemr nog att stå i främsta ledet även där...)

-

Som sagt. Det är några timmar jul kvar, men -- tänkte du nog -- julklappar är ju utdelade för länge sen och elak kan man ju vara nu, inte minst då det är ini helsike befogat.

Robsten sa...

ja, det var något ditåt jag tänkte;-)

Magnus Andersson sa...

Hoppsan. Glömde säga God Jul mitt i den ilska som kom över mig. ;-)

God Jul!

Greger Rutgerson sa...

Jo nog vet vi var Reinfeldt står. Han vägrar träffa ledaren för det största partiet utanför riksdagen men är snar till att möta imamer för att diskutera Muhammedhundbilder.
En rövslickare som inte vågar ta den sakliga debatten utan hellre följer med i den politiskt korrekta strömmen. Han betraktar det svenska folket som politiska idioter och är en motståndare till sann demokrati.