lördag, mars 22, 2008

Gåtan Maud Olofsson

Jag läser i DN att Maud Olofsson har dubbla löner och leder löneligan i regeringen. Denna blogg har ju frekvent kritiserat politikernas förmåner och pensionsvillkor. Jag har dock aldrig kritiserat politikernas rena inkomst och jag tänker inte göra det nu heller. Olofsson har dubbla löner och jag lägger mig inte i vad Centerpartiet betalar sin partiledare, det får i sådana fall centerpartister tycka till om. Olofsson påstår att hon har tre jobb, rent formellt stämmer det utan tvekan, hon är partiledare, näringsminister och vice statsminister. Normalt sett ägnar man 8 timmar åt ett heltidsjobb. Jobbar hon heltid på alla tre jobben blir den sammanlagda arbetstiden 24 timmar om dygnet, i sanning en strong arbetsinsats. Hon skulle egentligen, efter hennes egen logik, ha tre löner och inte två.

Det som är problemet torde snarare vara den framtoning hon lägger i dagen när journalister intervjuar henne. Det är lite av rabiat feminist över Olofsson, ingen ödmjukhet, ingen eftertänksamhet och inget utrymme för något annat än att hon har absolut rätt och alla som påstår motsatsen är avundsjuka mansgrisar. Det här med tycke och smak är ju väldigt personligt och vi tycker alla olika, men det framstår mer och mer som en gåta hur Olofsson lyckats ta sig fram till den position hon har i dag. Hennes framtoning är fel på nästan alla punkter. Precis alla är överrens om att hon inte är någon intellektuell gigant. Olofsson säger ibland saker som är så tokiga saker att man tvivlar på att man hörde rätt. Vi känner alla till det klassiska uttalandet Olofsson gjorde i Trosa 22-26 oktober 2007

Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån.

Ett annat uttalande av Olofsson är detta.

Jag fick träffa kongresspartiets ordförande Sonja Gandhi, det är det inte så många som får göra.

Och så detta uttalande har hon gjort.

Wood lovade att ringa sin kompis president Bush. Sedan kom hans State of the Union tal. Jag vill väl inte påstå att vi skrev talet, men nog tror jag att vi inspirerade.

Nu verkar det som om Olofsson dels är väldigt fixerad vid att få träffa viktiga och kända personer. Förr i tiden sade man om sådana personer att de "lyste med lånta fjädrar" och gammeldags centerpartister med fötterna stadigt planterade i myllan kan inte gilla ett sådant beteende. Uttalandet att det inte var svenskar som byggde Sverige utan folk som kom utifrån är så sanslöst dumt att man antingen borde gapskratta eller gråta. I ett slag nedvärderar hon hela den väljarkår som skall rösta på det för varje väljare bästa partiet vid nästa val. Hur någon alls kan rösta på Olofsson är i sanning en gåta.

Länk DN

Länk SvD

12 kommentarer:

Anonym sa...

Åsa-Nisse liberal är väl en passande beteckning på Maud Olofsson. Undrar om inte Lena Ek hade varit betydligt bättre.

Anonym sa...

Käringfan ler i tid och otid, men det beror väl på att hon har dubbla inkomster över 1,5 milj/år. Hon behövs väl inte om hon skall följa sin egen teori om att ytisar byggde landet. Hoppas hon stannar i blåkulla.

Sanningen bakom medierna sa...

Mona Sahlin har också två löner

TV4 agerar som alla andra vänstermedier — man mäter borgerliga politiker efter en helt annan och strängare måttstock än vänsterpolitiker som ständigt slipper undan. Ikväll är TV4-nyheternas förstanyhet att: Maud Olofsson har dubbla löner. Man gör det till något fruktansvärt att hon utöver statsrådslön får arvode av centerpartiet för ordförandeskapet, vilket tillsammans blir drygt 1,6 miljoner kr i årslön.

Men man förbigår med tystnad att Mona Sahlin också har dubbla löner. Hon får riksdagslön och därutöver arvode från socialdemokraterna för ordförandeskapet, vilket tillsammans blir drygt 1,5 miljoner i årslön.

Att styra landet ger Olofsson något mer än att styra socialdemokratiska partikansliet.

TV4 anser Maud Olofsson är girig, men tiger om Mona Sahlin. Här finns ingen opartiskhet eller saklighet. Bara vänsterpropaganda.

Robsten sa...

Så hur skulle en objektiva media hantera saken då? Skulle den framställa båda som girigbukar eller ingen av dem?

Anonym sa...

Lilla Måddan har en hjärna som bara ett ostron kan yvas över.
Hon skulle aldrig med sin pladdrande turbotrut plats på en normal arbetsplats. Det fick då bli politik för hennes del.
De flesta av "våra förtroendevalda" är tyvärr av samma skrot och korn.
Tragedin i det här är att folk går och röstr på dessa folkförrädare i val efter val.
Däri ligger roten till förräderiet.

Robsten sa...

Men det skall vi ta mig fan ändra på anonym.

stefan sa...

Tre jobb samtidigt!!!
Ja Moddan tycker att det är ok att ta i mot pengar för sina jobb.
Men jag bara undrar hur hinner hon ha tre så TUNGA uppgifter o göra det bra.
Fundrar på att börja som sjuksköterska,pilot o doktor.....

Anonym sa...

Jepp Maud tuggar i sig våra skattepengar (det är ju vi som betalar 2 av hennes löner i alla fall). Samtidigt gnäller hon på att folk får för mycket bidrag...
- Men hon är ju den största bidragstagaren av alla!
(Snacka om girighet!)

Micael sa...

Citatet: "Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån." ær ju delvis sant. Vilka har lært sverige gruvdrift, ekonomiskt tænkande, kultur/arkitektur, skogsbruk. Jo, det var mæniskor som dåvarande Sverige hæmtade in utifrån. Om vi inte hade haft denna idetradition hade Sverige inte varit det sverige det ær idag. Detta ær simpel fakta.

Det ter sig nærmast smått nationalistikt inskrænkt att hævda en motsatts.

Robsten sa...

Skitsnack Micael! Alla länder har tagit in kunskap och människor utifrån. Det är i själva verkets de styrandes uppgift att inhämta kunskap utifrån på olika sätt för att utveckla det egna näringslivet. Nästan alla länder har på samma sätt exporterat kunskap, uppfinningar och människor, så också Sverige. Det är ingen ensidig import utan ett utbyte som sker mellan nationerna av kunskap och människor, Sverige har deltagitn i detta utbyte. Att ta detta som inärkt för att utlänningar byggt Sverige är fullständigt horribelt, det skulle vara mer med verkligheten att säga att svenskar byggde Amerika, men ingen skulle ta ett sådant påstående på allvar.
Det var i huvudsak svenskar som jobbade i gruvor och i skogen. Det är generationer svenskar som slitit på fattiga jordtäppor, i skogen och på smutsiga bullriga fabriker i 12 timmarspass som i huvudsak byggd detta land. En följd av detta som lever kvar är den arbetsmoral vi har i detta land, var har den kommit från tror du?

Anonym sa...

Snyggt svar... :)
Jojo. Arbetsmoral och sådant. Eller rædslan før att få stryk och dærmed arbeta?! Det kan finnas många hobbyførklaringar, likt din egen, på det du beskrev. Klart ær ændå att dagens sk. svenskar inte har ngn speciellt høg moral nær det kommer till arbete. Det ær liksom en ny tid nu och jag vet inte om jag vill gå tillbaka till 12 timmars arbetsdag bara før att høja moralen?!
Att ta in kunskap utifrån har, næstan alltid, motarbetats av ett landsstyre... De vet att de behøver dem med hjærna men ær rædda før dem också. Kænner kanske att det inte kan konkurera. Kanske ær det dærfør som du ær så rædd?

Lennart sa...

Kärringfan ler i tid och otid skrev annonym. Kan inte göra annat än att hålla med. Någon mer lismande och självgod politiker får man leta långt ner i höstacken efter. Centerns "begåvade" letade väl istället i dynggropen där de själva befann sig då de letade efter en partiledare. Men sägas om Maud är att hon kan vara listigt smart. Hon lyckades ju att få de stelbenta motståndarna att ingå en pakt mde henne i det så kallade allians "för" sverige. Vilket som nu i själva verket visat sig vara en allians "mot" Sverige