Även DN:s Henrik Brors drar samma slutsats att Lundgrens avhopp kommer att innebära slutet för Junilistan och att detta kan komma att hjälpa ett parti som Sd i EU-valet. Det mesta talar för att Junilistan går mot graven. Hela partiet har varit uppbyggt kring personen Nils Lundgren. I detta läge finns det faktiskt inte så många partier att rösta på för EU-kritiska väljare. Riksdagspartiernas likriktning börjar bli ett demokratiskt problem. Demokrati handlar om att väljarna skall få alternativ att rösta på. Alternativ och åsikter som existerar bland den röstberättigade befolkningen skall också finnas representerade bland de partier som sitter i riksdagen. Nu verkar det som att partierna som sitter i riksdagen och hela det politiska Sverige bestämmer sig för en linje som omöjliggör riktiga val för människor och som dessutom sopar viktiga och intressanta debatter under mattan. Brors skriver.
Junilistan är inget totalt nejparti, men har ändå haft svårt att visa upp resultat för sina väljare. Arbetet i parlamentet handlar om vad EU ska göra, medan junilistans politik handlar om vad EU inte ska göra.
Nu undrar vi vad för resultat de andra riksdagspartierna kan visa upp i parlamentet. Vilka förslag har Socialdemokraterna eller moderaterna drivit igenom i EU-parlamentet? Jag känner inte till några i alla fall. Förövrigt diskuterar de flesta riksdagspartier vad EU inte skall göra. Uppfattningen att EU lägger sig i saker som organisationen inte skall ha med att göra är utbredd, t.o.m. i svenska riksdagspartier.
Länk DN
2 kommentarer:
Problemet är bara att SD:s ställningstagande i EU-frågan är nästan okänt för gemene man.
Som med kriminalpolitiken, som med familje- och äldrepolitiken, måste SD också nu försöka nå ut med detta.
Säffle
Alldeles rätt Säfflemannen.
Skicka en kommentar