fredag, mars 21, 2008

Hallå, hallå!

Anders Lago, socialdemokraternas starke man i Södertälje, är inbjuden till en hearing med "Commission on Security and Cooperation on Europe". Lago säger till SvD att det uppmärksammats att en liten svensk stad som Södertälje tar emot fler irakiska flyktingar än vad hela USA och Kanada gör. Lite märkligt kan man tycka att det inte uppmärksammats mer i Sverige och svenska medier. Lago säger så här i intervjun.

Man ser att effekten av kriget blir att en liten svensk stad får ta emot så många flyktingar. Det är nog lite sensationellt.

Ja, jag vet inte om "sensationellt" är det bästa ordet att uttrycka denna sak. Kriget har helt klart varit förödande, både för Irak och för Sverige. Vidare säger Lago.

Jag kommer bland annat att framhålla att många av dessa flyktingar är välutbildade människor som vårt samhälle behöver.

Och då kommer amerikanerna tro att dessa irakier kommer ut på den öppna svenska arbetsmarknaden på några månader. Om nu många av dessa irakier är så välutbildade att t.o.m. det överutbildade svenska samhället behöver dem, skulle man då inte kunna anta att det irakiska samhället behöver dem tusen gånger mer? Om man nu bryr sig om Irak och de människor som bor där.

Länk SvD

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag förstår att han passar på att sticka iväg. Södertälje har blivit rena krigszonen.