onsdag, juli 09, 2008

Hägglund visar vilken karl han är

I Almedalen var det så Hägglunds tur att framträda. Det är ju så att enligt flera opinionsmätningar så har Sd gått om KD, eller i alla fall så verkar de ligga jämsides. Alla vet att Sd ligger lågt i opinionsmätningar jämfört med ett verkligt resultat så Hägglund känner sig manad att angripa just Sd. Det är inte så svårt att räkna ut KD:s dilemma, de kämpar för att överleva och de kämpar för att komma över riksdagsspärren nästa val, de riskerar att bli utkonkurrerade av Sd. Detta dilemma har inte blivit mindre av att KD rört sig från en konservativ ståndpunkt till någon slags allmänliberal.

Nåväl i DN säger Hägglund så här.

Skrapar man på ytan i sverigedemokraterna hittar man ett parti som för inte så länge sedan fick förbjuda medlemmarna att komma i naziuniform till mötena.

Hur många människor har någonsin kommit i naziuniform till några Sd-möten? Hur länge sedan var det i sådana fall, om det någonsin inträffat? Är det förresten tillåtet att komma till KD:s möten i naziuniform? Det lär finnas mycket få naziuniformer över huvudtaget i Sverige. Jag har bara sett en enda i hela mitt liv. Det var hos en tysk man som kom hit vid krigsslutet, han var järnhandlare och röstade M.

Vidare säger Hägglund.

Även om de numera har snyggare frisyrer är det i grunden ett rasistiskt parti. Ett sådant parti vill jag inte se i Sveriges riksdag.

Hägglund pratar om frisyrer och förmodad rasism. Sakfrågorna lyser med sin frånvaro. Han inte ens underbygger sina påståenden. Varför är Sd rasistiskt? Du måste väl ändå ge konkreta exempel för dina påståenden Hägglund, inte bara komma med påståenden. Sedan spelar det ingen roll vilket parti du vill se i Sveriges riksdag Hägglund, det är väljarna som avgör. Om Sd kommer in i riksdagen så innebär det förmodligen att KD åker ur samma riksdag så ditt ställningstagande är inte så där enormt uppseendeväckande.

Till sist säger Hägglund.

Sverigedemokraterna säger att alla problem beror på människor som kommer hit från andra länder. Men Sverige har alltid varit öppet mot omvärlden, och det har gjort Sverige till vad det är. Lösningen är inte att kasta ut invandrare, utan att se till att integrationen fungerar.

Än har jag inte hört någon Sd-representant säga att alla problem beror på asylpolitiken. Däremot är Sveriges extrema asylpolitik ett stort problem och kostar mycket i pengar i utanförskap och annat. Sverige har inte alltid varit öppet mot omvärlden, det har varierat från period till period. Öppenhet och en vansinnig asylpolitik är inte riktigt samma sak Hägglund, du försöker blanda bort korten på ett ganska klumpigt sätt här. Japp öppenheten har gjort Sverige till vad det är, också den vansinniga asylpolitiken har gjort Sverige till ett sämre land (jag påstår faktiskt det) än det var när jag växte upp. Läser precis "Välfärdsåren" av Göran Hägg. De problem vi hade under den period jag växte upp ter sig närmast idylliska mot de problem vi har i dag. Välkommen till Rosengård, Hammarkullen och Fittja och upprepa din fras Hägglund, "öppenheten har gjort Sverige till vad det är".


Länk DN

5 kommentarer:

Specialdemokrat sa...

Var finns alla dessa nazister som politikerna pratar om hela tiden? På dem låter det som om de är lika vanliga som mobilförsäljare i köpcentren. Jag har aldrig sett en enda nazist i verkligheten vad jag vet. Antalet troende nazister i Sverige är sannolikt väldigt få, men ropar man varg tillräckligt många gånger så kanske de finns till slut?

Hägglund är rädd, mycket rädd, precis som alla andra i etablissemanget. Dagens lismande och daltande för mångkulturen och muslimerna är den moderna motsvarigheten till medlöperiet till kommunismen som etablissemanget sysslade med förr i tiden. Då gällde det att visa sig vänlig mot herrarna i öst så man kanske kunde få överleva när Sovjetunionen inledde fälttåget västerut - idag är det samma sak, men nu kommer invasionen söderifrån.

Våra politiker och journalister är MEDLÖPARE. De tänker enbart på sitt eget skinn och skyr inga medel för att skapa sig ett bra förhandlingsläge när det har gått för långt.

Tyvärr är politikerna inte särskilt begåvade. Standardförfarande vid sovjetisk invasion var att medlöpare avrättades eftersom de inte gick att lita på. Vad gäller när Mona Sahlins kompisar tar över vårt land?

nicklas eriksson sa...

Du vet, en nazistuniform behöver inte per automatik vara en från ett Totenkopf-förband från Andra Världskriget. En hel del nazistpartier i Sverige har haft egna uniformer.

Jag kan inte med säkerhet säga att det används dylika vid (sd)- möten, men när (sd): s föregångare BSS demonstrationer, vilka jag demonstrerade mot, förekom det rätt frekvent uniformering i brunt och khaki.

Robsten sa...

Jag har varit på massvis med Sdmöten Nicklas, jag har aldrig sett ens något som kan misstänkas vara en uniform överhuvudtaget, jag har inte ens stött på liknande åsikter.

eol sa...

haha! lustigt att det är hägglund som säger det. en av kd:s första partisekreterare var ju en äkta nazist! haha!

Tommy Persson sa...

Jag vill bara skratta när jag ser och hör den lille gubben tala om brunskjortor, vad vet han? Han vill imponera på storebror Rheinfelt, för han lillgubben har ingen trovärdighet längre,(om han nu har haft någon) och kanske inte får vara med i sandlådan efter 2010.

SD ska inte få vara med i debatten?
Det tror faan att de skyldiga till Sveriges ,tickande bomb inte vill låta sig rannsakas offentligt och absolut inte stå till svars.