torsdag, juli 10, 2008

Vilka skall Sahlin samarbeta med?

Den frågan kan man ställa sig, men ytterst är det en affär för Socialdemokraterna, de får välja själva vilka de vill samarbeta med. På DN-debatt går Sahlin, Peter Eriksson och Maria Wetterstrand ut och kräver av borgarna att de redan nu ger besked att de inte tänker samarbeta med Sd. Det är smart gjort, utan tvekan. I opinionsmätningarna leder vänsterblocket, KD riskerar att få lämna riksdagen samtidigt som Sd kommer in i densamma. Det är ytterst osannolikt att vänsterblocket behöver samarbeta med Sd efter ett val, däremot är chanserna betydligt större att Alliansen behöver detta samarbete för att behålla regeringsmakten. De tre partiledarna säger så här i artikeln.

Sverigedemokraterna, pekar ut enskilda människor och grupper som orsaken till problemen i vårt land. De gör det för att de har främlingsfientlighet som främsta drivkraft. Partiet har vuxit fram ur den rasistiska rörelsen Bevara Sverige Svenskt. Ideologin bygger på att ställa människor mot varandra. I princip har man bara ett enda förslag som partiet driver på alla nivåer, att tvinga människor att lämna Sverige. Det kan vi aldrig acceptera. Vi menar att människovärdet gäller alla, oavsett kön, etnisk bakgrund eller sexuell läggning. Att deras politik dessutom är löntagar- och kvinnofientlig gör inte saken bättre.

Sd pekar absolut ut enskilda människor som orsaken till många problem i vårt land, dessa människor är helyllesvenska politiker som beslutat om en vansinnig flyktingpolitik. Det finns i princip inget kvar av det som en gång hette BBS, Sd är ett helt nytt parti. Det var själva vitsen med att skapa ett nytt parti, annars skulle BBS kunnat fortleva. Det finns inget förslag på någon nivå som går ut på att driva människor ur landet, förutom de som gör sig skyldiga till kriminalitet. Däremot har Sd föreslagit höjda bidrag till dem som frivilligt återvänder till det land som det är meningen att de skall bygga upp. Det är inte riktigt samma sak som att "tvinga" människor att lämna Sverige. Har Sahlin med kompisar inte ens läst Sd:s partiprogram eller går de medvetet ut och ljuger? Jag gissar nog på det senare. Alla människor har samma människovärde, det tycker Sd också. Det innebär dock inte att alla människor har rätt att bosätta sig var som helst. Blir jag vägrad att bosätta mig i USA så innebär inte det att de anser mitt människovärde mindre för det. Om nu lika människovärde gäller alla som Sahlin säger borde det gälla sverigedemokrater också, gräv där du står Sahlin.

länk DN

Länk SvD

8 kommentarer:

Joakim sa...

jag ser inte rasism som något demokratiskt även om du är korkad nog att göra det.

Robsten sa...

Jag ser inte heller rasism som något demokratiskt, däremot är det absolut demokratiskt att ha åsikter om en så viktig fråga som flyktingpolitiken, vilket är en helt annan sak, kan du inte skilja på dessa två är det du som är korkad.

Anonym sa...

släng ut muslimska skiten ! inklusive mona muslim !

Tommy Persson sa...

Svenska folket vet numera vad som pågår, trots att media mörkar det mesta.
Känns lite löjligt att Almedalens politikervecka ska användas till att förljuga SD, istället för att diskutera sakfrågor?
Men så länge de etablerade partierna kör sina lögnattacker mot SD för befolkningen,kan Åkesson med ett leende betrakta de stigande opinionssiffrorna som lär öka för varje undersökning.

Anonym sa...

Hela historien är ju larvig - alla partier tar ju ställning mot varandra.
Göran själv är ju en riktig lögnhals så honom kommer nog hela folket att ta en mycket bestämd ställning till!
Sedan kan jag ju ha förståelse för avisionen mot vad just SD står för.
Men grundläggande i en demokrati är att visa respekt för andras åsiker oavsett vad man tycker om dessa...

Anonym sa...

"Det finns i princip inget kvar av det som en gång hette BBS, Sd är ett helt nytt parti."

BSS ska det väl ändå stå? :)

Robsten sa...

Ha,ha, vi kan inte ens förkortningen längre, det borde väl ändå mana till eftertanke.

nicklas eriksson sa...

Orsaken till att Sverigedemokraterna uppstod var resultatet av ett försök att samla ihop alla små lokala rasistpartier. Jag var med när det hände, ett gäng idioter i min hemstad hade fått för sig att jag var nasse för att jag var skinhead och kom och frågade om jag skulle vara med och "satsa på en arisk framtid" som de lade fram det.