tisdag, februari 10, 2009

Gör något för helvete!

AFA (Antifascistisk aktion) stoltserar på sin hemsida med att ha attackerat och skadat en politiker från ND. Polisen bedömer attacken som mordförsök. Det var ett stort antal personer från AFA som attackerade den ensamme mannen från ND.

Nu undrar vi vad alla politiker är med sina indignerade uttalanden? När poliser sade olämpliga saker i samband med en insats så reste sig hela det etablerade politiska Sverige och fördömde detta. Nu har en politiker tillhörande ett parti utanför riksdagen attackerats på ett mycket allvarligt sätt. Jag hör ingenting från samma politiker som för några dagar sedan reste sig i indignation över några oförsiktiga uttalanden. Är det några åtgärder planerade från politiskt håll? Är det några specialinsatser som våra politiker vill att polisen skall göra? Vad tycker ni yrkespolitiker om attacken? Det är tyst, jag kan höra en knappnål falla, HALLÅ!! Var är ni nu då?

Skall Sverige ens ge sken av att vara en demokrati med yttrandefrihet och åsiktsfrihet så duger detta INTE! Gör något för helvete! Säg något? I SvD står det så här.

Enligt tidigare bedömningar av Säpo är normalscenariot för politiskt extremistvåld i Sverige att nazister eller andra sorters högerextremister försöker organisera en opinionsyttring, och då går vänsterextrema grupperingar till attack. Men ur samhällssynpunkt inskränker de båda grupperingarna varandras politiska och demokratiska rättigheter. I viss mån påverkas enligt Säpo också enskilda politiker och beslutsfattare i myndigheter av hot från grupperna, men för det svenska statsskicket utgör de inget hot.

Nu var det ingen nazistorganisation som attackerades, det var ND. Detta parti kallas slentrianmässigt för "högerextremt" men står politiskt/ekonomiskt någonstans till vänster. Sd attackeras också ibland, ett parti som uppfyller alla demokratiska krav och sannolikt kommer in i riksdagen nästa val. De utgör inget hot mot det svenska statsskicket! Klarspråk: Så länge du tycker som de nuvarande riksdagspartierna, så utgör AFA inget hot mot dig. Så det är bäst du passar dig. Det är väl orsaken till den massiva tystnaden från våra utåt sett så demokratiska politiker.


Länk DN

Länk SvD

11 kommentarer:

Johan sa...

AFA anser sig ha rätten att utöva våld (även dödligt, om det befinns främja kampen) mot fascister. De anser sig också ha rätten att bestämma vem som är fascist. Sammantaget betyder det att de anser sig ha rätt att bruka våld mot alla de inte tycker om. Trevligt gäng det där.

De utgör inget hot för det svenska statsskicket, hävdar SÄPO. Det svenska statsskicket är demokrati, det betyder att man har rätt att propagera för sin åsikt oavsett hur impopulär den är - även om man nazist eller företrädare för Förbundet för pedofilins legalisering. Allt politiskt våld hotar per definition demokratin och det svenska statsskicket. Vad SÄPO (eller om det nu är TT:s fria tolkning av SÄPO) och media och politikernas talande tystnad egentligen säger är att så länge det bara är minoritetsgrupper som nästan ingen tycker om som råkar illa ut så är det inget att hetsa upp sig över.

Tycker man så, då är man inte demokrat.

Anonym sa...

"När poliser sade olämpliga saker i samband med en insats så reste sig hela det etablerade politiska Sverige och fördömde detta" ... Men inte folkets åsikter för Malmöpolisens växel har nämligen varit fullständigt nerringd de närmaste dagarna med folk som vill stötta denna poliskår och lämna sina sympatier.Så läs på och skriv därefter ....

Johanna

Robsten sa...

och var någonstans kan man "läsa på" om detta menar du?

Robsten sa...

Att det inte är folkets åsikter har jag aldrig trorr, du har tydligen inte läst de artiklarna jag skrev om saken.;-(

Anonym sa...

Bra skrivet Robsten. Men vet du varför Sd inte har kommenterat händelsen?

Andreas sa...

SD har nog inte skrivit om händelsen för att de inte vill kopplas ihop med ND allt för mycket.

Robsten sa...

Det tror jag inte, men jag kan fråga. Det är ju helt fel taktik i så fall, då kan ju de andra partierna resonera på samma sätt. Vi vill inte kopplas ihop med Sd, därför kniper vi käft. Nästa gång är det sd som drabbas, vi måste helt enkelt resonera demokratiskt allihopa, någon annan väg finns absolut inte. Och AFA skall sättas bakom lås och bom, så enkelt är det. det tjänar ALLA demokratiska krafter på. återkommer i ärendet.

Anonym sa...

Precis Robsten! Jag är glad att du tycker som du gör i denna fråga.

Om det nu är så att man inom Sverigedemokraterna resonerar som så att man inte vill ge Vavra sitt stöd av rädsla för att kopplas samman med ND, då är man ju faktiskt inte ett dugg bättre än riksdagspartierna som tiger när det är Sverigedemokrater som råkat ut för något. Precis som du skriver så kanske de resonerar på samma sätt, att de inte vill kopplas samman med Sd.

Samtidigt så kan jag på ett sätt förstå att man inom Sd inte vill göra eller säga saker som media kan använda för att smutskasta partiet ännu mer, men just i detta fall så tycker jag att det enda rätta är att kommentera det inträffade.

Fast jag ska inte säga för mycket nu innan jag ens vet anledningen till att det har varit så tyst från Sd.

/Isa

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Bra skrivet Robban! Att SD inte skriver om deras olika terrorangrepp beror på att det inte finns något att vinna på det. Det är riksdagspartierna som har möjlighet till opinionsbildning som ansvaret ligger på. Partiets huvudmål måste vara att rädda landet och det gör vi från riksdagen. Jag tar givetvis avstånd från det våld som AFA utövar oavsett vem det drabbar. Brottsoffer känner ingen partifärg.

Mvh
Jens Leandersson

Robsten sa...

Tack Jens. Ja då var väl den saken utredd hoppas jag.