lördag, februari 14, 2009

Märkliga besparingar

Jag läser i DN att polisens enhet för gängkriminalitet skall dra in på sin verksamhet och spara 3,9 miljoner i år. Från början hade enheten 30 poliser, nu är den nere i 20. Utbildade poliser skall bl.a. jobba som arrestvakter för att klara besparingskraven.

Det är en märklig besparing av en regering som säger sig vilja bekämpa kriminaliteten i samhället. Beslut efter beslut från den sittande regeringen väcker förundran. Har precis läst boken "Svensk maffia" där en utbredd organiserad brottslighet beskrivs mycket ingående. Det är en kriminalitet som i princip inte fanns för 20 år sedan. Den organiserade brottsligheten växer, gängen blir fler och fler. I detta läge tycker regeringen att vi kan göra besparingar på polisen. Besparingar som också drabbar den enhet av polisen som arbetar mot organiserad brottslighet.

Jag kan inte låta bli att göra den reflexionen att vårt samhälle faktiskt blir otryggare, inhumanare och otillgängligare på olika sätt. Utvecklingen går faktiskt bakåt, vårt samhälle blir sämre att leva i, när vi alla vill att det skall bli bättre. Vi påverkas delvis av vår omvärld på ett sätt vi inte kan styra över själva. Trots detta, så det oundvikligt att draga den slutsatsen att våra politiker faktiskt tar felaktiga och dåliga beslut. Ett samhälle skall bli bättre att leva och bo i, inte sämre. Ett samhälle skall bli tryggare, inte otryggare. Det politiska skikt som nu sitter vid makten har misslyckats med detta och det verkar inte ens som de längre företräder stora delar av befolkningen överhuvudtaget.

Länk DN

4 kommentarer:

Josef Boberg sa...

...”Vilka är det idag som faktiskt begår de värsta brotten mot mänskligheten, med mest lidande, svält och död som resultat :?: Jo, regeringar i olika länder. Inte terrorister och vanliga kriminella. Så vi har faktiskt större anledning att frukta regeringar än terrorister och kriminella.” - slut citat härifrån.

Robsten sa...

fast det har inte så mycket med det jag skriver om att göra. Att diverse regeringar tar så dåliga beslut så det gränsar till brottslighet gör ju inte probelemn vi har runt omkring oss mindre. Förstår inte riktigt vad beröringspunkten är. Skall vi acceptera krimiella gäng för att andra regeringar tar katastrofalt dåliga beslut? Det verkar mycket tokigt. frågan är om inte vår egen regering tar så dåliga beslut så det också gränsar till kriminalitet förresten.

Josef Boberg sa...

Jo säkert är det så också i altför hög grad, tyvärr tyvärr...

skattebetalare till vad?? sa...

MED ANLEDNING AV ATT POLISEN SKALL REKRYTERA POLISASPIRANTER UR EXTREMMUSLIMSKA KORANSKOLOR I SVERIGE!
De indoktrinerade och ömdömeslösa polischeferna kommer nog vakna upp, troligtvis om 5-10-15 år när det är försent!
så här är det i england när utlänningar blir mäktiga och Brittiska myndigheter säger NEJ!
http://www.truthtube.tv/play.php?vid=174

i Sverige är skillnaden att myndigheter och särskilt polischefer vågar inte säga nej, inte ens när extremmuslimer bjuder in polisen till sina koranhögkvarter där vanliga Svenskar ICKE har tillträde!
på alla andra platser i Världen uppstår konflikter när Islam får ta över men Svenskar är lydiga som Lamm så det blir nog en tyst förintelse av otrogna Svenskar när Islamistiska poliser får agera

http://www.truthtube.tv/play.php?vid=459

Daniel blev halshuggen i Malmö dec 2008 av 2 generations invandrare som gått i korankyrkor i Malmö
(detta inlägg har ej bloggen ansvar för bara en upplysning till politiker att snälla ni förstör inte trygga Sverige mer, det är räcker som det är nu)