söndag, mars 01, 2009

Hur är det möjligt?


Enligt en artikel i SvD så har ett försök till mordbrand gjorts i Nacka. Enligt polisen har ingen gripits för dådet. Men länsvakthavande polisbefälet, Mats Brännlund, säger ändå så här till TT.

Det har absolut ingenting med attentaten i Södertälje att göra.

Hur i hela fridens namn kan Brännlund veta detta? Ingen har gripits, ingen har heller följaktligen förhörts. Var har Brännlund fått informationen att det inte har med attentaten i Södertälje att göra? Hur kan Brännlund dra denna slutsats? Man misstänker nästan att propåer har utgått från högre ort att tona ned alla samband. Om sådana propåer har utgått kan man undra varför dessa order har givits. Till sist undrar man hur smarta dessa makthavare är egentligen, det mest naturliga vore ju annars att inte säga någonting om Södertälje. Nu undrar alla tänkande människor hur denne Brännlund kan veta något, som han enligt alla logiska principer inte borde veta något om.

Länk SvD

5 kommentarer:

Minngor sa...

Han kanske är synskt *S*

Blackfootnation sa...

Naturligtvis är det påbud om nedtystning.
Tyvärr så tycker jag att de allra flesta systemkritiska bloggarna alldeles för sällan tar upp sambandet med Reinfeldts agerarnde i Vilks-"tumultet".

Det är ju naturligtvis oerhört svårt att påvisa någonting. Men efter det så kallade "mötet" bakom lykta dörrar med "ambassadörerna" så poppar det ena islam-vänliga "jippot" upp efter det andra.
Våra tidningar är (enligt mitt tycker) än mer ivriga att belysa islams "positiva" sidor.
Vi får jihad-halal-tv, polis rekryterar aspiranter i moske (under total media tystnad), mordet i malmö ser ut i bli en fars i rättstänkande där det verkar som om kopplingen till islam görs till en total icke-fråga. (Om nu halsen är avskuren så är det väl inget snack)

Halv-hjärnorna på vänsterkanten och på tidningsredaktionerna skulle ju naturligtvis inte rota alltför djupt ändå.
Men jag anser nog, om än på vaga grunder att, en inofficiell men ändå officiell bild av islam som positivt har trappats upp efter det att Sveinfledt låste dörren bakom sig och de "islamska ambassadörerna".
Naturligtvis pratades snarast om lukrativa kontrakt för svenska företag i oljerika arabvärlden .."om man visade lite välvilja till islam från offentligt håll i sverige. Dvs Etablissemanget. Media (SVT, SR, DN, SvD, Expressen, Aftonbladet samt större övriga större tidningar, Officiella myndigheter, politiska uttalanden osv.
Jag anser/tror att Sveinfledt vresade upp hela röven under dessa samtal.
I Danmark vägrade man att samtala.

Jag tycker, hoppas fler bloggar borde/kunde gräva djupare i om det finns korrelationer mellan dessa samtal som Sveinfledt hade och vad som sker.
Om inte annat att återkommande peka på denna möjlighet resulterar ju i ett bra "tryck" på politikerna.

Robin Shadowes sa...

Jag tror Sverige redan är köpt och betalt för av saudierna. Nu bara kolonialiserar man sin egen egendom. Inget konstigt i det.

z999 sa...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1649355.svd

Anonym sa...

Det skulle nog egentligen stått: Det FÅR inte ha någonting med bränderna i Södertälje att göra.

För det kunde ju spä på folks främlingsfientlighet bla, bla, bla....