lördag, februari 28, 2009

Vilka utförde mordbränderna i Södertälje?

Läser på newsmill om att den ”Globala intifadan” håller på att lyckas. Författaren Arash Hakimnia kopplar denna globala intifada till mellanösternkonflikten. Nu har tydligen ”Global intifada” satt upp klistermärken i Södertälje med uppmaning att bränna livsmedelsbutiker som för varor från USA! Det hela är förvirrat och långsökt, inte kan väl en tänkande människa på allvar tro att det har någon effekt på mellanösternkonflikten att starta mordbränder i Sverige? Om det har någon som helst effekt har det motsatt effekt. Palestinska rörelser tappar i sympati. Vem som helst som utför något så urbota dumt tappar i sympati och motverkar sina syften. Det är väl därför vissa vänster och liberala skribenter spekulerar i att det själva verket är högerextremistiska grupper som utfört dåden men vill kasta skulden på vänstergrupper. Få människor med sina sunda vätskor i behåll tror väl på den förklaringen dock.

Arash Hakimnia spekulerar i att den ”globala intifadan” håller på att lyckas. Jag tvivlar starkt på det, men poängen är att jag bryr mig faktiskt inte. Svensk politik är eftersatt, svenska politiker ägnar sig alldeles för mycket åt Europa och övriga världen och för lite åt den nation den är satt att förvalta. Mitt och förmodligen läsarnas hem på jorden är Sverige. Vi har intressekonflikter och problem här, de är förmodligen t.o.m. allvarligare än vad de flesta medborgare tror. Vårt eget samhälle förfaller och förslummas, DET är mitt huvudsakliga intresse och engagemang, att stoppa denna utveckling. Som Arash Hakimnia påpekar har mellanösternkonflikten pågått i över 60 år, den kanske kommer att hålla på i 60 år till. Vill de skjuta och bränna varandra därnere kan jag inte göra mycket åt det. Jag behöver inte välja sida eller ta ställning, ingen kan tvinga mig till det. Men bränner man ned butiker i Sverige är det plötsligt mitt och andra väljares problem. Jag och många med mig vill ha ett tryggare samhälle, där lag och ordning har en större plats än i dag, där brottslingar löper större risk att lagföras än i dag. Mordbrand bara för att stödja ena sidan i en konflikt långt ingår INTE i visionen.
Newsmill

5 kommentarer:

Anonym sa...

Varför just Södertälje? De flesta invandrare där är kristna assyrier/syrianer som inte har mycket till övers för muslimer i allmänhet och palestinier i synnerhet.
Nej, då är det troligare att dåden är ett led i kampen om marknadsandelar i staden. Utpressning, mordbränder och beskydd är sannerligen ingen ovanlighet i Södertälje, där man för övrigt bör vara väldigt vaksam om man driver en liten affär.
Det finns gott om näringsidkare
vars klaner mer än gärna hjälper till att få bort en konkurrent.

Anonym sa...

Arash Hakimnia är uppenbarligen en blatte. Som sådan tänker, känner och handlar han som en dylik. Inget konstigt med det.

Det konstiga är bara att vi svenskar finner oss i att ha sådana människor i vårt land.

Minngor sa...

Den första kommentaren får mig att tänka på dom gamla maffiafilmerna. Fy så hemskt.Helt rätt Robsten. Lite mera sopning framför egen dörr och engagemang hur den egna befolkningen har det, av våra folkvalda, skulle inte skada.

Robsten sa...

Precis;-) Hoppas att alt gick bra i dag mingan.

Anonym sa...

Enligt TV3s Efterlyst så är de huvudmisstänkta onsdagen den 4 mars så är polisens huvudspår vänsterextremister. Det har övrig media helt förtigit. Osvuret är naturligtvis bäst innan någon ens är häktad, men borde inte media syna de här händelserna lite närmare i sömmarna i stället för att låta nöja sig med att yra om maffia och utpressning för att sen helt glömma bort alltihop?