söndag, maj 17, 2009

Partiledardebatt – Agenda


I kväll var det partiledardebatt i Agenda. De två blocken var uppställda enligt sin blocktillhörighet. Debatten var ganska rolig och intressant. Kvällen ärligaste replik fälldes av Reinfeldt som rent ut sade att han hade förståelse för att folk var mer intresserade av de allmänna valen som betyder mycket mer för människors vardag än de mer abstrakta EU-parlamentsvalen. Efter Reinfeldts uttalande så var de övriga partiledarna tvungna att hålla med honom.

Debattnivån var jämna och ganska hög, med ett par rejäla undantag. Reinfeldt gjorde bort sig rejält när debatten kom in på fildelning och I-predlagen. Det var uppenbart att Reinfeldt inte hade en aning om vad han pratade om, en elakare programledare än Karin Hübinette hade kunnat sätta dit Reinfeldt rejält på denna fråga. Alla partiledare i dag är sannolikt rejält medietränade, det hjälper dock inte om man inte vet vad man pratar om.

Den andra djupdykningen var ännu djupare och den stod Maria Wetterstrand för. När debattämnet hamnade på skolfrågor tyckte Wetterstrand att hon också borde säga något, det borde hon inte ha gjort. Hennes framträdande i skolfrågor var så dåligt, skakigt och schablonmässigt att det var pinsamt att bara höra det i TV-soffan. En partiledare i vårt land borde aldrig sjunka till det djup Wetterstrand gjorde i kväll.

I övrigt bjöd väl inte debatten på någon överraskning och partiledarna sade det förväntade. Alla gjorde sitt jobb, förutom de två djupdykningarna, och gav ett väntad och kanske lite tråkigt intryck. Om någon stack ut och gjorde lite bättre ifrån sig så var det Folkpartiets Jan Björklund. Han skulle kunnat smula sönder Wetterstrand i skolfrågor så inget blev kvar av hennes politiska jag. Stämningen denna kväll var snäll, så Björklund avstod följaktligen från det givna lustmordet.

Länk DN

Länk SvD

8 kommentarer:

Stig sa...

Min käre Robsten!
Du glömmer säga det viktigaste: Vilka goa polare de är allihopa! Från vänstervridne Ohly till religiöse Hägglund som fick Ohly att gapflabba och göra ngn. sorts hyllningsgester åt Hägglunds humoristiska replik på slutet.
Jämfört med t.ex. Palmes och Bohmans debatter på 80-talet var det här rena rama symötet.
De har funnit varandra väl och kommit överens om vad de inte ska vara överens om... Petitesser.
Är fildelning verkligen en allvarlig fråga när brottsligheten stiger lavinartat, trafficking och våldtäckter blivit vardagsmat och islamiseringen hotar den västerländska civilisationen??
De diskuterade de traditionella frågorna som intresserar den stora massan svenskar som röstar med plånboken och inte med tanken "vilket Sverige vill jag ha".
Förresten, varför var inte Mona Sahlin med?? Såg du till henne?

Robsten sa...

""Du glömmer säga det viktigaste: Vilka goa polare de är allihopa""

Har sagt det så många gånger förut så jag riskerar att bli tjatig.

""Jämfört med t.ex. Palmes och Bohmans debatter på 80-talet var det här rena rama symötet. ""

Abslout!

""Är fildelning verkligen en allvarlig fråga när brottsligheten stiger lavinartat, trafficking och våldtäckter blivit vardagsmat och islamiseringen hotar den västerländska civilisationen??
""

Nix! Men Reinfeldt visade upp en svaghet jag inte trodde om honom.

""Förresten, varför var inte Mona Sahlin med?? Såg du till henne?
""

Ja hon pratade lite med sin dagisröst, var inte bättre eller sämre än hon brukar vara, totalt utslätad, vet helt enkelt inte vad jag skall säga om henne, i just denna debatt.

Milla sa...

Missade debatten tyvärr, men det verkar inte som om jag egentligen missade något av värde.

Jag tycker det är synd att dom är så snuttiga med varandra och kompisklapparna på axlarna haglar, för det om något gör ju att man som völjare blir lite lätt förvirrad. För vilket parti står egentligen för vad?

Finns det ens några partiblock kvar?

Andreas sa...

Jag undrar mest vad Wetterstrand egentligen sade, då jag inte såg debatten.

Stig sa...

"Jag undrar mest vad Wetterstrand egentligen sade, då jag inte såg debatten."
Som vanligt sade hon ungefär som så att supermakten Sverige skall ta det största ansvaret för den globala uppvärmningen och vara först och störst i världen med alla alternativa energikällor.
Hon skolkade från geografilektionerna och förväxlar världsdelen Afrika med Sverige.
Roligt ändå att höra att NÅGON av riksdagspartierna övervärderar vårt land.

Robsten sa...

Wetterstrand reagerade på Björklunds förslag att stänga av ligister högst två veckor om de spårat ut fullständigt. Typ - Men vad skall dessa elever gööööööaara oouunder dessa två veckor......för lång paus....ser dum ut.....ser gravid och trött ut.......elever behöver RESPEKT!!......ser jävligt dum ut....
Sedan får Björklund förklara för femtielfte gången att i annat fall stänger de ju hela skolan, och även skötsamma elever får gå hemma. Alla fattar att Wetterstrand svammlar som ett fyllo.

Stig sa...

Milla:
"och kompisklapparna på axlarna haglar, för det om något gör ju att man som väljare blir lite lätt förvirrad. För vilket parti står egentligen för vad?"
Du får ha lite förståelse för partier som förlorat sina ursprungliga ideal och det är DOM som är "lite lätt förvirrade", inte du.
"För vilket parti står egentligen för vad?"
(m) står för att de rika skall bli ännu rikare, annat vore orättvist.
(c) står för både "ja" och "nej" till kärnkraft beroende på vart vindarna blåser.
(fp) står för ordning och reda i flumskolan och gör emellanåt s.k. främlingsfientliga uttalanden som att man ska kunna prata landets eget språk. Detta för att tillfälligt lugna den stora massan obildade svenskar som tror att det är självklart. Och har trott sedan Gustav Vasas dagar. Sedan lägger dom sig. Mao en ulv i fårakläder.
(kd) står för "diskriminerande" kristna värderingar (t.ex. att alla barn borde ha rätten till en trygg uppväxt med en mamma och en pappa = en familj. Och liknande "extremt kontroversiella" åsikter) som inte är kompatibla med det blandkulturella och islamiserade Nya Sverige.
"Oppositionen":
(v) propagerar för generösa bidrag som skall finansieras med Joakim von Ankas budgetförslag. De är också de enda i 7-klövern som "insett" att Hamas är Palestiniernas svar på svenska socialdemokratin på Brantings tid och att Israel borde utplånas precis som USA. Det kallas visst för "klasskamp".
(mp) tycker också synd om de stackars självmordsbombarna på Västbanken. De är också övertygade om att sverige är den enda "stormakten" som skall rädda världen från klimathotet. Deras världsbild är en upp-och-ner-vänd jordglob så att Afrika hamnar på Sveriges plats och således har en annan sverigebild än gemene man (som inte är miljöpartist).
(s) är arbetarpartiet som fick ett pistolskott i ryggen på Sveavägen 1986 och som sedan dess spökar på Helgeandsholmen och Rosenbad med gengångare som t.ex. Mona Muslim. Ett av hennes främsta uppdrag är sprida sin egen oikofobi medelst intelligenta budskap som "jag avskyr allt genuint svenskt" och SAMTIDIGT hävda att ingenting är svenskt ty "svensken" är en sorts konstruktion. Om du blir " lite lätt förvirrad" så lyssna inte för mycket på den här mycket förvirrade kvinnans oikofobiska idéer...
Som väljare behöver du inte bli speciellt förvirrad om du undersöker vilket parti i Sverige som är mest emot massinvandring, islamisering och brottslighet. Det är ett parti som Riksdags-sjuklövern absolut inte vill ha med i sina politska symöten.

Anonym sa...

7-partihelvetet är naturligtvis en enda stor allians, annars hade Sverige sett lite annorlunda ut. Apropå Wetterstrand så skrev den gode Kurt Lundgren (RIP) en gång, att han facsinerades av hennes svada då människan inte andades mellan käftglappandet. Det stämmer till 100% på denna totala katstrof, som utan en promille självkritik bara maler på utan att ha en aning om vad hon svamlar om. Hade det inte funnits en ohelig allians i 7-partihelvetet, hade vilken normalbegåvad person som helst smulat sönder den olyckan. Blodsven