lördag, maj 23, 2009

Fullständigt oacceptabelt!

Polisen och SÄPO misstänker att en av migrationsverkets låsta förvar utanför Göteborg är infiltrerat av vänsteraktivister. Dessa infiltratörer bryter solklart mot lagen och hjälper aktivt till så att andra kan bryta mot lagen. När polisen går ut och använder ordet ”misstänker” så måste det snarast betecknas som ett understatement. Så här står det i både DN och SvD denna dag.

Under 2008 fram till i dag har ett femtiotal personer rymt från anläggningen skriver Göteborgs-Posten. En av de anställda handläggarna är också dömd för våldsamt upplopp under EU kravallerna 2001 i Göteborg.

Man undrar hur denne dömde handläggare kunde få anställning? Vi undrar också om en medlem i SD kan få anställning på denna förläggning?

Det som under alla omständigheter är fullständigt oacceptabelt är att Migrationsverket tillbakavisar kritiken från både polisen och SÄPO. Enbart detta att ignorera allvarlig och konkret kritik från både polis och SÄPO måste överskrida alla tjänstebefogenheter. Sköter inte människor på Migrationsverkets huvudavdelning sina jobb och struntar i mycket allvarlig kritik mot en av sina avdelningar borde de kanske befrias från sina tjänster. Det är förvisso lågkonjunktur och andra människor är säkert mer entusiastiska för sitt uppdrag än de som nu struntar i mycket allvarliga signaler om att något är vädigt fel på en avdelning. Vidare står det i artiklarna.


Misstron mellan personalen och polisen nådde sin kulmen februari. Polisen misstänkte att en avvisning av en libyer saboterats av personalen på förvaret. Vid påföljande avvisningsförsök av samme man valde polisen att inte informera förvarets personal.

Med en styrka på närmare 20 man och en husrannsakningsorder kom polisen till förvaret för att hämta mannen. Tumult uppstod, bland annat för att personalen på förvaret först vägrade öppna dörrarna. Personalen öppnade först efter att polisen hotat slå sig in. Händelsen polisanmäldes men ärendet lades ned i brist på bevis.

Personalen vägrade öppna dörrarna för polisen! Man tror inte det är sant. Här måste ansvarig minister gå in och rikta upp verksamheten med kraft om inget annat hjälper. Detta är sådant som händer i rena bananrepubliker, nu händer det i vårt land. Till sist står det så här i artiklarna.

En av cheferna för Migrationsverkets förvar i Kållered, Paul Fågelberg, säger att han har fullt förtroende för sin personal.

Nu vet vi inte om Fågelberg säger så till tidningen för att han måste säga det, eller om han är medansvarig. I vilket fall så måste cheferna rikta upp verksamheten ordentligt. Så här får det bara inte gå till i en rättsstat.

Länk DN

Länk SvD

15 kommentarer:

Gustav sa...

Dessa slutförvar borde skötas av Kriminalvården istället för av Migrationsverket. Jag har för mig att det tidigare var på det viset. Kriminalvårdspersonal säkerhetsklassas dessutom alltid av SÄPO, vilket inte verkar ske med personalen på Migrationsverket.

Anonym sa...

Jag fattar bara inte hur Migrationsverket kan ha undgått att ha krav på säkerhetsklassning av sina anställda. Någon som vet?

Göte Borg sa...

GP skriver mer om situationen:
http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=496840

En av handläggarna har i vart fall tidigare varit ledare för Revolutionära fronten i Göteborg.
Han dömdes för våldsamt upplopp i samband med EU-toppmötet i juni 2001. Enligt domen stod han i Vasaparken med knuten näve och ropade "klass mot klass", bar gatstenar och kastade sten mot polisen.
I tingsrätten dömdes han till två års fängelse. I en senkommen men vägledande dom från Högsta Domstolen mildrades straffet till fyra månaders fängelse.
Mannen studerade då samhälls- och kulturanalys på universitetsnivå och hoppades i framtiden "kunna arbeta med någon typ av utredningsarbete inom något statligt verk."
Paul Fogelberg är chef för enhet 2 på förvaret. Den enhet som polisen tycker är svårast att samarbeta med och där flest rymningar har skett:
- Jag har fullt förtroende för min personal. De är högskoleutbildade professionella statstjänstemän som gör ett fantastiskt jobb i en svår situation. Alla håller säkert inte med besluten om avvisning men de gör sitt arbete. Vi för inget åsiktsregister men personligen tycker jag det är bra att ha personal som har litet ideologiskt engagemang. Det gör att vi har bra diskussioner kring vårt arbete och vårt förhållningssätt.

Göte Borg sa...

Merit Wager har en massa kunskaper och kontakter om migrationsverket. Vill man läsa kristiska synpunkter och få en inblick i "importindustrin" är hon en outsinlig källa.

http://meritwager.wordpress.com/

Kan inte låta bli att saxa en insändare därifrån:

Apropå misslyckad integration i Sverige

Det är en intressant och viktig sak du tar upp på din blogg (läs här), nämligen den misslyckade integrationen i Sverige. En orsak till detta kan vara att den svenska självbilden är så groteskt uppblåst och innebär en barnatro på att alla människor innerst inne är som svenskarna och om de mot all förmodan inte skulle vara det så vill de i alla fall bli som vi. Därför är förvåningen stor när invandrare inte beter sig som vi svenskar gör och förklaringen blir då att vi betett oss “rasistiskt” och inte varit tillräckligt “inkluderande”.

Att en invandrare eller en vilken utlänning som helst skulle tycka att hans kultur är jämställd eller t o m överlägsen, det har vi svenskar väldigt svårt att ta till oss. Man kan tydligt se det när resten av Europa inte utan vidare accepterar den svenska synen på sexköp, droger, aborter, vapenexport, invandringspolitik eller säkerhetspolitik. Förvåningen är stor i svenska medier, men brukar förklaras med att patriarkala reaktionära högerkrafter varit i farten.

Det skulle vara mycket spännande om du någon gång skulle vilja krafsa litet på den svenska självgodheten och dess uttryck. Jo, jag vet att du regelbundet gisslar svenska myndigheter och deras stundom bisarra påhitt, men den svenska mentaliteten som vi vanliga människor dras med skulle må bra av en liten uppsträckning. Merparten av jordens människor bryr sig knappast om Olof Palme, Dag Hammarskjöld, svensk jämställdhet och den heliga Svenska Neutraliteten även om vi faktiskt tror det.

Anonym sa...

tja kanske det inte är så konstigt att lennart eriksson fick kicken ändå med sånt löske drällandes på mig gbg i både hög och låg position inom verket.

dessa vänstermäniskor som fixar in sina åsiktspolare inom alla statliga verk borde kollas upp totalt så det blir nån ordning på torpet.

robban

Anonym sa...

Dessa socialister är förrädare, och måste förföljas och åtalas. Socialismen är det största hotet mot detta land. En socialist är väldigt ofta en brottsling.

/ Markus Valiant

Johan sa...

Ännu mer upprörande är ju han Oskar Schindler som "räddade" en massa människor som enligt (tredje) rikets lag inte hade ute bland folk att göra.

Förrädare och s. k. humanist. Usch!

Robsten sa...

Jag vill gärna tro att det är skillnad på svensk lag och tredje rikets lag Johan. Dessutomm har dessa människor fått avslag på sin asylansökan av världens generösaste asylsystem, det gör nog all skillnad i världen.

Förädare är de utan all tvekan, hur deras humanism ser ut vet jag inte, de kan tänkas att de verkligen är humanister, även sådana kan ju göra smått otroliga misstag, speciellt de som själva klappar sig på bröstet som humanister. Dock kan den som blev dömd i samband med göteborgskravallerna knappast beteckna sig som humanist. Att kasta trekilos gatsten på sina medmänniskor torde knappast föras upp på listan av humana handlingar.

erik sa...

Så jävla vackert! Moderna hjältar!

Anonym sa...

Jag minns att Rättvisepartiet Socialisterna med Kristoffer Lundberg i spetsen var inblandad i att försöka förhindra en avvisning för ett tag sedan. Kommer inte riktigt ihåg när det var, tyvärr. RS måste i vilket fall fått informationen någonstans ifrån. När jag nu läser att vänsterextremister arbetar på Migrationsverket så är det väl inte en alldeles för vild gissning att det var så RS fick tag på informationen även den gången.

/Mattias

Anonym sa...

Tillägg: Med "informationen" menar jag såklart informationen om att en avvisning skulle äga rum, samt tid och plats.

/Mattias

Milla sa...

Nu har jag rotat runt i diverse tidningar och läst mer om detta. Och för att förhindra att jag skriver den längsta kommentaren du nånsin fått i din blogg så nöjer jag mig med att säga: Jag undrar vad som skulle skulle ske om en väktare på ett häkte släppte lös fångar för att HAN anser att dom är oskyldigt dömda..Då jäklar i mig skulle det ta skruv på varenda myndighetsperson i riket.
Då skulle det inte heta att man har fullt förtroende för sin personal.

z999 sa...

Johan:
"Ännu mer upprörande är ju han Oskar Schindler som "räddade" en massa människor som enligt (tredje) rikets lag inte hade ute bland folk att göra."

Du tycker inte att det är skillnad på lagstiftningen i en demokrati eller en diktatur? Det förklarar varför antirasisterna har en så stor förståelse för islam trots de teokratiska diktaturerna. Du förlöjliga Oskar Schindlers insats men det spelar väl ingen roll, är man on mission from god (som alla antirasister är) så får man göra vad man vill.

z999 sa...

Johan, om ditt inlägg ska sättas i sammanhang med diskussionen här (och det ska man väl), anser du alltså att judarna bet sig fast i Tyskland och belastade den tyska välfärden i koncentrationslägren? Om inte så blir det inget sammanhang i det du skrev med diskussionen om invandrare som vill fly från flyktingförvaret för att leva illegalt i Sverige.

World traveller sa...

Johan och Erik - Hur har ni tid att sitta haer och skriva? Borde inte ni vara ute och kasta sten paa saana som roestar fel nu?