söndag, maj 24, 2009

”Antirasisterna” visar sitt rätta ansikte

De humana ”antirasisterna” har misshandlat en valarbetare från Folkpartiet samt uttryckt sitt hat gentemot alla folkpartister och moderater. Det var under ett torgmöte i Skärholmen på lördagen detta inträffade. Enligt uppgifter skall gärningsmannen komma från en organisation som heter ”Nätverket mot rasism”. Denna organisation höll också en ”manifestation” i samband med folkpartiets torgmöte.

Dessa ”antirasister” visar inte bara upp en stor intolerans och hat gentemot dem som hyser en annan åsikt än de själva, de visar också upp en stor okunnighet. Folkpartiet har historiskt sett, med Bengt Westerberg i spetsen, stått för den generösaste flyktingpolitiken i vårt land. De har t.o.m. haft en generösare politik än Socialdemokraterna.

Jag kommer osökt att tänka på en serieruta jag såg som barn i en tidning, när jag läser om dessa ”antirasister”. Serierutan föreställer en demonstration där några personer har plakat där det står ”krig” på, andra har plakat där det står ”fred” på. I nästa ruta blir fredsivrarna ursinniga på de som har krigsplakaten och misshandlar dem svårt.

Vi undrar när de styrande skall ta tag i dessa ”antirasister” och de brott de gör sig skyldiga till på allvar. Jag och många med mig kan inte förstå annat än att dessa ligister gör sig skyldiga till något som kallas högmålsbrott och som kan ge sex års fängelse. Det är verkligen dags att dessa slynglar döms också för högmålsbrott, i annat fall kan de stryka denna paragraf ur brottsbalken. Jag tror vi publicerar paragrafen för friska upp minnet på polis, åklagare och de styrande politikerna.

Högmålsbrott

18 kapitlet 5§ Brottsbalken

Den som övar olaga tvång eller olaga hot med uppsåt att påverka den allmänna åsiktsbildningen eller inkräkta på handlingsfriheten inom politisk organisation eller yrkes eller näringssammanslutning och därigenom sätter yttrande-, församlings eller föreningsfriheten i fara, dömes för brott mot medborgerlig frihet till fängelse i högst sex år.

Är det inte högmålsbrott som ”Nätverket mot rasism” gör sig skyldiga till så undrar jag vad man skall göra för att dömas till detta brott. Det är dags att åklagarna och politikerna läser lagen som den var tänkt att läsas.

Länk DN

21 kommentarer:

Anonym sa...

Historiskt sett har FP varit det mest liberala partiet. Det är dock ej så man ska döma ett parti - utan efter den politik de bedriver just nu.

Nu är det dock så att partiet till slut faktiskt blivit det parti i riksdagen som mest förespråkar en polisstat. Ökade polisbefogenheter, övervakning av medborgare utan misstanke om brott m.m.

Så något har ungdomarna rätt i. Om de än begagnar sig av mycket klantiga metoder...

Milla sa...

Jag försöker alltid respektera alls åsikter, så länge dom inte är uppenbart vansinniga. Men när man tar till våld har det gått för långt.

Samtidigt så förstår ju alla att våra politiker inte kan gå till attack mot dom, för hur sjutton skulle dom försvara att man inte acceptera en anti-rasistgrupps beteende? Sicket dilemma dom har..Saken är ju den att dessa antirasister använder mer våld än vad någon inom SD någonsin gjort, ändå får vi skiten och dom klappas på axeln

Robsten sa...

Jag kan hålla med i den första synpunkten du framför här, i viss mån. Man skall bedöma nuvarande politik (jag skrev detta med historik av taktiska orsaker). Men sedan spårar du ur. Polisstat? Det är detta med perspektiv, det är förmodligen ett hån mot de som verkligen har levt i en polisstat, att beskriva utvecklingen på detta sätt. De flesta medborgare i detta land har problem att få hjälp av polisen när de behöver den, inte att polisen har för hög närvaro. Själv har jag fått hjälp av polisen och tycker den kunde beivra brott hårdare, viss brottslighet i alla fall såsom våldsbrottslighet.

Övervakning? de jag känner från det gamla Sovjet skrattar åt detta, vi vet fan inte vad övervakning vill säga, vi förstår inte begreppet och har ingen aning om vad det vill säga, och det märks verkligen. Vi är förmodligen det friaste och minst övervakade folket på jorden genom alla tider, från vi lärde oss att gå på två ben ungefär för 1.5 miljoner år sedan. Men visst, det är ju just då man skall börja klaga, ligger i den mänskliga naturen. Det är inte de som har det dåligt som klagar, det är de som har det riktigt bra. Borde forskas på det området.

Robsten sa...

Precis Milla, det är ju det du skriver som är så intressant. Samtidigt förstår ju alla att det är bra för oss att de ger sig på etablissemanget med våld, då kanske det händer något och synen på dessa ligister börjar äntligen att ändras. Men likförbannat så är det högmålsbrott de gör sig skyldiga till, det skall de dömas för.

Anonym sa...

Vänsten är Sveriges främsta fashister.
Deras mål att skapa en egen polisstat där de själva har oinskräkta rättigheter och där en annans människas liv är värd noll och inget. Yttrandefrihet är lika med döden.

Lingonben sa...

Det finns ett antal individer som mer än gärna ställer till med bråk, slagsmål och provokationer. Allt från fotbollhuliganer, kriminella gäng, bråkstakar inom olika rörelser, mobbare till rena fyllbultar. De tar vilken orsak som helst för att få utlopp för sitt hat mot allt och alla. De kan gå med i en radikal rörelse med avsikt att få visa sin aggression och sitt missnöje. De hjälper gärna till för att få igång ett slagsmål, varför har mindre betydelse. De kunde lika gärna vara nazister som medlemmar i "Nätverket mot rasism". Ofta är det en ren slump var de "engagerar sig"

Sådana tror jag detta slödder är som tror sig ha rätt att sätta sig över lag och demokrati. Diktaturens hantlangare kunde de lika gärna vara.

Robsten sa...

Det ligger såklart något i det du skriver Lingonben, men det är väldigt förenklat. Fotbollshuliganer hyser nästan alltid något slags intresse för själva fotbollen, trots allt. När det gäller skinnskallevåld och AFA våld så är det ändå lite två olika typer av människor. Skinnskallarna kommer oftare från arbetarklass, AFAiterna från medelklassen. Skinnskallarna höjer sig inte till någon pedistal vad gäller våldet, vilket AFAiterna ofta gör. Vad gäller framtidsutsikter så kommer AFAiterna väldigt lätt undan sitt våldsamma förflutna och gör civilkarriär efter deras utsvävningar, det gör skinnskallar i princip aldrig, de stannar i samma skit som de är födda i. Ju mer man ser på saken, ju osympatiskare verkar dessa AFAiter vara. De seglar fram på en räkmacka i princip hela tiden, de kommer undan sina våldsbrott i högre grad än skinnskallarna, de blir inte stigmatiserade på samma sätt som de heller.

Hört från vissa kontakter dessutom att det politiska intresset har ytterligare avtagit för AFAiterna, nu är det bara slåss som står i fokus. Det är obekräftade uppgifter från vänner till vänner s.a.s.

Moderat sa...

Helt rätt att döma dem för högmålsbrott. Att ge sig på valarbetare och valinformation är så odemokratiskt det kan bli. Fria och öppna val är fundamentet för ett demokratiskt land som Sverige. Jag skulle aldrig drömma om att förstöra andra partiers valinformation. Misshandel av valarbetare/partiföreträdare finns inte på kartan.

Anonym sa...

"Flum - bollarna" på vänsterkanten har aldrig varit intresserade av någon form av sanning!
Det är och har alltid varit "vänsternissarna" som delgivit svenskarna sanning, så även om "sanningen bokstavligen skall slås in i svenskens huvud"!

Anonym sa...

Läser på "Fria Nyheter" att slynglarna genomförde aktionen i Skärholmen för man "mobiliserar" inför en större aktion som ska anordnas dagen före EU-valet.Då är det SD som ska stå i fokus. SD-sympatisörer var på er vakt, dräggen kan tydligen göra vad som helst helt ostraffade.Själv har jag redan röstat! Marianne

Anonym sa...

Dessa små människor är uppfostrade av en vänster som inte längre anser sig behöva argument: de känner sig utvalda. Vi kommer att se mkt mer av detta och våld kommer att mötas av våld.

Anonym sa...

EXPO, AUTONOM,VPK, APK, KPMLr, radikala MUSLIMER, listan är lång på förkortningar som har en sak gemensamt och det är att de bör interneras på obestämd tid. Ja inte för att de har sina åsikter men allt eftersom de genom sina odemokratiska handlingar gör sig skyldiga till brott. Lås in och släng bort nyckeln.

Anonym sa...

Tyvärr kommer de allierade demokraterna i detta land, det vill säga alla som inte är socialister att skapa garden som vaktar sina intressen.

Socialisterna i detta land har börjat använda sig av samma metoder som socialisterna i Tyskland gjorde under 20- och 30-talen.

Socialism är brottslighet!

Markus Valiant

Stig sa...

Ibland undrar jag vad som är värst, de politiska skurkarnas bärsärkargång eller politikernas blåögdhet. I DN-artikeln står det att Folkpartisten Jan Jönsson, ordförande i Skärholmens stadsdelsnämnd sa " Jag förstår inte vart man vill komma med den här attacken mot oss och Moderaterna. På vilket sätt stärker deras agerande demokratin?"
Hade han fällt en lika urbota korkad kommentar om det var nynazister som gjort detta mot valarbetarna? Knappast! Det stackars puckot tror m.a.o. på fullt allvar att AFA vill stärka demokratin. Och han undrade vart de ville komma... Extremvänstern vill naturligtvis ha makt genom splittring. Först bryta sönder samhället, tillsammans med islamister, sedan förverkliga sina revolutionsromantiska drömmar. Men det förstår alltså inte denne ordförande i Skärholmens. stadsdelsnämnd. Makalöst!

Robsten sa...

Kom du ihåg krysset Marianne?

z999 sa...

Stig, vi får väl acceptera att folkpartiet anser att afa är demokrater. Och öht så tycker jag att företrädare för "extremhögern" borde lyssna lite mer på vad meningsmotståndarna säger och inte gissa att dom har samma uppfattning om demokrati och annat som folk i gemen har.

Riksdagspartiernas samtliga ungdomsförbund demonstrerade tillsammans med afa 2007 utan problem.

Anonym sa...

Visst kryssade vi! Vallokalen hade samtliga partier framme, allt var i sin ordning - kändes bra!Marianne

Stig sa...

z999, tror du att jag är nynazist? Nej absolut inte, jag är gammal gråsosse som i kommande val tänker rösta på Sverigedemokarterna men jag kan förtå att mitt inlägg gav intrycket att jag ev. var nynasse. Vad jag menade var att det borde vara lika uppenbart för folkpartisten Jan Jönsson att AFA är minst lika odemokratiska som nynazisterna - ungefär som Hitler vs Stalin.
"Riksdagspartiernas samtliga ungdomsförbund demonstrerade tillsammans med afa 2007 utan problem".
Ja det är väl kanske därför som Jan Jönsson och många av hans partivänner gör sådana här milda uttalanden. De kanske LÅTSAS inte förstå att AFA är fascister, för de fyller ju ändå en "god" funktion som sabotörer av nynazisternas demonstrationer.

z999 sa...

Nej, nej, nej Stig. Jag tror absolut inte att du är nynazze. Jag har förresten liknade bakgrund som dig. Extremhögern var inom citattecken.

Mats J sa...

AFA är etablissemangets militanta gren. Metoderna skiljer sig åt, men målet är detsamma.

Magnus sa...

MatsJ. Det du yttrade var en konspirationsteori, men den stämmer ju inte med tanke på att AFA här klådde upp folkpartister.

Vidare angrips AFA mycket hårt av Magnus Sundelin och andra.