onsdag, maj 27, 2009

Piratpartiet, verkligen inget för systemkritiker

Mattias Karlsson SD har synat Piratpartiet lite mer i sömmarna. Det som kommer fram är inte så vackert från min horisont i alla fall. Toppkandidaten för Piratpartiet, Christian Engström, har beskrivit SD som ett rasistiskt parti och fallit in i den allmänt påbjudna sången om hur fin vår immigrationspolitik är. Ni som håller med kan ju rösta på PP.

Mattias Karlsson har grävt fram en del om andra kandidater också från detta obskyra parti. Varsågoda och läs. Länk Karlssons blogg

UPPDATERING:

Christian Engström sade i Agenda att Piratpartiet är raka motsatsen till SD och ville göra gränsen mellan de två partierna så tydlig som möjligt. Engström gjorde allt för att ta avstånd från SD på tydligast möjliga vis. Du behöver inte göra det Christian, vi på vår kant kan göra det. Vi håller med om att vi är raka motsatsen till dig och dina lismande vänner. Ni vågar inte utmana systemet på allvar och är livrädda för att på allvar ställa er utanför eliternas system. Så fort ni på minsta sätt kan tänkas ha beröring med oss lägger ni er på rygg och viftar på svansen med hängande tunga åt makten och det politiskt korrekta. Äckligt om ni frågar mig. Jag vill inte ha något som helst med dig att göra Engström. Vi kan nästan tala om beröringsångest, ha, ha.

14 kommentarer:

Milla sa...

Jag har precis kommit hem från en debatt här i värmland där vi fick vara med, och PP hade en represetant med oxå. Kan lite lätt säga att jag adrig skulle lägga en röst på dom. Så flummigt att jag höll på att storkna..Mer om det sen..

Nu ska jag läsa det Mattias K har skrivit..på återseende min vän =)

Robsten sa...

Yes vi höres Milla ;-)

Andreas sa...

Sorgligt med PP. Men dom känner väl att dom måste, man kan inte säga att man inte förstår dom med tanke på den oerhörda stigmatisering SD råkar ut för. Apropå stigamitsering kan ni få nöje av att läsa det här blogginlägget med tillhörande kommentarer. Blogginlägget är väl måttligt intressant, och flera av de tidigaste kommentarerna tangerar rasism, vilket jag vänder mig emot (och även nämner det). I slutet av kommentarerna hoppar jag in och argumenterar för att det visst finns något "svenskt" och att detta inte innebär allt och alla som av någon anledning för tillfället befinner sig inom riket Sveriges gränser. Av ENDAST detta drog en person slutsatsen att jag är rasist. Jag kommenterar som "Andy". Läs och njut:

http://tankesmedjanfeminix.blogspot.com/2009/05/islamisk-bonetvagning-i-riksdagen.html

Andreas sa...

(Mina svar går till en person som kallar sig "Bahlool" i bloggkommentarerna)

Grå sa...

Äntligen har SD på allvar börjat kritisera PP. Det har jag väntat på länge. Men kom igen. Bättre än så där kan ni väl?

Kritisera partiets verkliga politik om förändrad upphovsrätt, om avskaffande av patent, om att vilja ha en transparent maktstruktur, om att värna den personliga integriteten.

Tor sa...

Om Sd är så rakt motsatt PP (vilket jag håller med om), varför lägger Sd så mycket energi på att försöka smutskasta PP? De är ju knappast era konkurrenter...

PP vill ha förstärkta grundläggande rättigheter. Sd vill se försvagade (tex. genom demonstrationsförbud för vissa grupper).

Anonym sa...

Jag håller med om att det är bortkastad tid om PP och SD börjar kasta sand på varandra. Det är i ingens intresse att börja med personliga påhopp.

PP och SD har helt olika ideologiska grundvärderingar och kommer inte att stjäla röster från varandra, som jag kan se.

Jag är själv pirat, men min kritik mot SD är rent ideologisk. Vad SDs representanter gör privat skiter jag i.

we can agree to disagree! :)

Nypirat sa...

Faktum är ju att PP vill värna yttrandefriheten på nätet och det gagnar ju även SD.

Med övervakning och begränsad frihet på nätet ligger nog SD illa till om etablissemanget sätter normen.

Andreas sa...

På vilket sätt påstår ni att PP skulle vara SD's raka motsats? Vad i PP's partiprogram står rakt emot och tvärtom vad i SD's partiprogram? Inget va? Kunde just tro det. Att PP tar avstånd från SD på det där sättet visar bara på rädslan för att kallas att vara öppet inställd med "nassarna" i SD, och inte på något egentligt partipolitiskt ställningstagande vad gäller partiprogrammen. Det var fegt gjort, onödigt gjort, och hade ingen grund i PP's politik (jag vet en del om den, men nej, jag är inte "expert"). Att ni har personliga åsikter är en annan sak, jag har själv starka åsikter om saker som inte alls står med i SD's partiprogram. Men jag kopplar inte samman mina personliga åsikter med det partiet jag stödjer. Jag använder inte "mitt" parti som täckmantel för att föra fram privata åsikter och därmed få de åsikterna att låta som hela partiets enkom för att ge mina privata åsikter mer tyngd. Återigen, fegt.

Robsten sa...

"", varför lägger Sd så mycket energi på att försöka smutskasta PP? De är ju knappast era konkurrenter...""

Vi lägger kanske ned för mycket energi, jag vet inte. Det var de som började pajkastningen i alla fall, den där Engström.

Robsten sa...

""PP och SD har helt olika ideologiska grundvärderingar och kommer inte att stjäla röster från varandra, som jag kan se.""

Jo det finns en grupp som vi konkurrerar om. Det är ungdomar i förorten som råkat ut för ähumm...avigsidorna av det mångkulturella samhället, men som sitter och laddar ned varje kväll.

Robsten sa...

""På vilket sätt påstår ni att PP skulle vara SD's raka motsats? ""

Fråga Engström, det var faktiskt han som sade det först. Annars är de nog för multikulti, i alla fall Engström. vet inte om han talar för hela partiet, det lät så i Agenda i alla fall.

Robsten sa...

Alltså, jag har aldrig tänkt på PP som direkta motstånadre innan jag såg Engström i Agenda. det var ju han som kastade handsken. Annars har jag tyckte de haft en del bra ideer om fildelning och så, även om jag inte håller med dem helt och hållet.

Anonym sa...

Intressant att mitt resultat i DNs partitest blev piratpartiet, fastän jag kryssade i motsatt åsikt vad gäller fildelning, samt negativa svar till alla frågor som berörde mer invandring till europa och dylikt. men SD fanns ju inte med som alternativ, men ändå.. piratpartiet?!