tisdag, maj 26, 2009

Så ser demokratin ut i vårt land

När SD representerade av Åkesson och Almqvist genomförde ett torgmöte Piteå så gjorde Socialdemokraterna och Moderaterna gemensam sak och arm i arm stod de med vända ryggar för att markera sitt gemensamma avståndstagande mot SD.

Jag tycker denna demonstration är viktig och symtomatisk på hur vår demokrati ser ut i dag. Skillnaden är egentligen minimal mellan dessa partier som utmålas som huvudmotståndare i svensk politik. De båda blocken i svensk politik har gjort upp i stora viktiga frågor så väljarna har inget eget val när det väl är dags att gå till valurnorna. Väljarna kan välja mellan några hundralappar i A-kassa och skattesatser om de skall välja något av de nuvarande riksdagspartierna. Det är i ett koncentrat vad vi har att välja på. Partierna är till förvillning lika i stora viktiga frågor. Fram tonar bilden av ett politiskt etablissemang som står mot stora delar av befolkningen åsiktsmässigt. Låt oss låta fjällen falla från våra ögon, det är inte Alliansen mot vänsterblocket som den politiska striden gäller, det är folket mot det politiska etablissemanget.

Länk Norrbottenskuriren

5 kommentarer:

Milla sa...

Rena rama dagisbeteende. Dom gör sig själva bara till allmänt åtlöje med såna här "coola" protester. Även om jag skulle ha varit sosses (som jag var en gång i tiden) så skulle jag skämmas om en partikamrat betedde sig så här.

Fjanterier.

Stig sa...

Jag har kollat in bilderna och kunde snabbt konstatera att de flesta bara är slynglar som inte blivit torra bakom öronen än.
Minns spontant så väl Palmes tal om "diktaturens kreatur" ang. ledarna i Tjeckoslovakien 1968. Nu har Sverige fått "skendemokratins kreatur" och detta sorts boskap har nu även uppstått ända uppe i Piteå.
Trenden kommer säkert att fortsätta för alla stackars medelmåttor i alla åldrar inom Riksdagssjuklövern vill synas och vara "duktiga".

Anonym sa...

Lugn bara lugn!
SD kommer att bli vågmästare efter riksdagsvalet 2010!
Inte minst då, gäller det att komma ihåg SD's verkliga vänner! Eftersom övriga riksdagspartier kommer att "springa benen" av sig i fåfänga försök att "samarbeta med SD"!
Parlamentarismen kvarstår och intresset att "stanna vid köttgrytorna" gör, att "stor prostitution" åt alla håll gäller inom riksdagen!
I panik kanske uppstår en "blå-grön-röd röra", enligt epitetet "makten framför allt"!!!!
Hursomhelst, så kommer SD inneha möjligheten till att fälla svenska regeringar och när hände detta senast????

Mats J sa...

När valet närmar sig kommer de etablerade partierna att börja erkänna misstag i invandringspolitiken. Man kommer att börja lyfta fram problem som man tidigare blev kallad rasist om man ens erkände existerade. Till och med Mona Sahlin kommer att ge ett sympatiskt intryck i Ekots lördagsintervju där hon kommer att erkänna att anhöriginvandring ytterst sällan handlar om riktiga anhöriga så länge vi inte kräver DNA bevisning, utan i stället är en ren affärsuppgörelse där stora summor byter ägare.

Det är en fälla som det gäller att inte gå i. De etablerade partierna kommer att behöva minst 20 år för att ta sig ur den återvändsgränd man hamnat i. Vi har inte tid att vänta så länge.

Mikael sa...

I Luleå var det ännu värre, för där var de som vände ryggarna fler och dessutom fanns det en del representanter för kommunen bland dem.
"Jag tycker att det som förtroendevald är viktigt att delta i sådana här manifestationer för att tydligt visa att vi tar avstånd från deras argument, säger kommunalrådet Yvonne Stålnacke (S)."
Budskapet är tydligt: Ni har fel åsikter och för det ska ni inte få ostört framföra ert budskap för folket. Alla ska förknippa era möten med obehagliga situationer eller våld.