tisdag, maj 26, 2009

Invandrarfrågan - Sanna Raymans blogg

Ganska roligt och träffsäkert av Sanna Rayman, SvD

– Ja hörde på Debatt i tossdas, Mödde. Dom debattera la invandrarfrågan.

– De gjorde dom inte, Tödde.

– Va debattera dom då, Mödde?

– Dom debattera varför man inte får debattera invandrarfrågan, Tödde.

– Men de har dom la debatterat förr, Mödde?

– Precis, Tödde. De e en ständigt pågående debatt om debatten som inte får föras. Den debatteras i Feskekörka, den debatteras vid Köpparmärra, När jag var på Ullevi …

– Jag förstår, Mödde. Men e de inte bättre å debattera invandrarfrågan än å debattera varför man inte får debattera den.

– De e bara rasister som debatterar invandrarfrågan, Tödde. Dom som debatterar varför man inte kan debattera invandrarfrågan utan att bli kallade rasister e inte rasister.

– Va e dom då, Mödde?

– Dom e la debattörer, Tödde.

Fler och fler kolumnister sticker ut hakan en bit. Kan det vara så att vi bloggare har en liten del i denna utveckling?

Länk SvD

3 kommentarer:

Milla sa...

Klockren ju =)

Faster Sven sa...

Mycket intressant, detta...

Försiktigt trevar mainstream-media på metaplanet, med ironin som möjlig nödutgång, men det är ändå ett paradigmskifte som är på gång. Det som är slående är att även folk som har en social position och en karriär att försvara börjar flytta bladet en halv millimeter från munnen.

- Alla håller varandra i handen, och så hasar vi framåt, utan att lyfta fötterna. Sakta, sakta, så att ingen synes gå först.

Klarspråket är ännu långt borta, men det talas inte längre enkom i besvärjelser.

Heidi Avellan, politisk chefredaktör i Sydsvenskan har använt termen "halal-hippie" ett par gånger på sistone, liksom Pernilla Ouis i samma tidning.

Vad gäller Tödde och Mödde är här en ÄNNU bättre satir från inslag.se:

http://inslag.se/journal/2009/2/17/en-liten-novell-om-skattepolitik.html

Rolf Hansson sa...

Läs senaste numret av debatt- och kulturtidskriften Axess (och även en del andra nummer från det senaste året)! Allt fler tunga namn inom den akademiska världen vågar uttala sig kritiskt om t.ex. islam, överdriven politisk korrekthet i invandringsdebatten, negativa konsekvenser av mångkultur-idealet, etc. Det är ett tydligt tecken på att en förändring är på gång.