torsdag, maj 21, 2009

Tryggheten i samhället

Tryggheten i samhället

De flyktingfamiljer som utsattes för en del av befolkningen vrede i Vännäs känner sig otrygga och vill lämna orten. Många säger sig ha trivts bra på orten och man kan tycka att detta är tragiskt. Samtidigt har ju många i det lilla samhället betygat sin sympati för dessa flyktingfamiljer så man undrar ändå över flyktingarnas beslut lite grand. Ismail Ramadan säger så här till SvD.

Jag trodde att Vännäs var den perfekta platsen för oss. Och det finns många, många vänliga människor här. Men vi vågar ändå inte stanna, jag är djupt orolig för mina barns trygghet.

För alla fäder är sina barns trygghet oerhört viktig. Det är såklart tragiskt när människor måste flytta för att de känner sig otrygga i vårt samhälle. Nu har ju faktiskt otryggheten spridit sig i hela samhället. En undersökning i min hemkommun visade att en oerhört stor del av befolkning kände sig otrygga i sitt eget närområde. Siffran otrygga i sitt eget närområde stannade på 60 procent! Kommunens mål med socialdemokraterna i spetsen är att minska siffran otrygga till 20 procent. Det är en siffra de inte är i närheten av i dag. Många människor upplever att otryggheten ökat i vårt samhälle de senaste decennierna. Globaliseringen, öppna gränser, bristfälliga påföljder för våldsbrott och en oansvarig immigrationspolitik har gjort vårt samhälle markant otryggare. Denna utveckling har drabbat väldigt stora delar av befolkningen. Oerhört många människor i vårt land har faktiskt flyttat från ”problemområden” p.g.a. otryggheten till andra mer trygga bostadsorter.

Politisk trygghet

När det gäller trygghet i samband med att uttrycka politiska åsikter så känner människor i vårt land en grundläggande otrygghet om de inte sympatiserar med de påbjudna åsikterna. Det räcker med att titta på kommentarerna på denna blogg för att konstatera detta. Människor vågar i dag inte säga vad de tycker med sitt namn under. Detta är fullständigt oacceptabelt i en demokrati. Media tar inte gärna upp detta problem och politikerna på riksplanet tjänar kortsiktigt på detta tillstånd i nationen. Kortsiktigt tjänar de på det, till otryggheten drabbar även dem en dag.

Vilken trygghet känner Jimmie Åkesson när han framträder för att framföra sina och partiets åsikter? Sist blev han utsatt för en attack med ägg när han framträdde. Det är INTE polisen som huvudsakligen bär ansvaret för detta. Det är vår politiska elit som inte klart markerat att detta är fel och att samhället inte tolererar politiskt våld och hot. Vad får de som använder politiskt våld för straff? Hör vi den politiska eliten ta kraftigt avstånd från politiskt våld och hot?
Ni yrkespolitiker har genom politiska beslut skapat ett otryggare samhälle. Ni yrkespolitiker för de nuvarande riksdagspartierna har inte vidtagit eller ens markerat mot politiskt våld och hot. Ni som tillhör den politiska eliten har huvudansvaret för den otrygghet som härskar i vårt samhälle i dag.

Länk SvD Vännäs

Länk SvD Åkesson

13 kommentarer:

Göte Borg sa...

Ur Västerbottens Folkblad:
http://www.folkbladet.nu/?p=145588
Tonåring överfallen
En tonårstjej hade några dagar tidigare blivit överfallen av tre tonårsflyktingar.
Flickan blev slagen i ansiktet: hon förlorade en tand; fick ett blått öga och en skada vid tinningen, enligt kamrater till henne. Överfallet är polisanmält.
En som var med
- De hoppade på henne bakifrån och sade bara att det var fel person när de såg vem det var, säger en tonåring som var med på fredagskvällen.
En av flyktingpojkarna som misstänks för överfallet på flickan har också enligt vittnen dragit kniv och hotat andra ungdomar. Och det helt öppet.
Dessa händelser tillsammans med andra incidenter ska ha varit den tändande gnistan till helgens bråk.

Vidare:
“Vill bara ge igen”
– Det hade absolut ingenting med rasism att göra. Man ville bara ge igen, säger en tonåring som greps av polisen både på fredagskvällen och på lördagskvällen.
Ungdomarnas tolkning får stöd av en invandrad näringsidkare med god insyn i tätortens ungdomsproblematik.Han hävdar att många tonårsflyktingar beter sig som om de fortfarande befann sig i Irak och andra hemländer.
– Det är flyktingarna som startar bråken, säger näringsidkaren och tillägger att många av dem saknar all kunskap om svensk lagstiftning och den kultur de kommit till.
– De måste få gå kurser med tolk så att de får lära sig svenska regler.
Meningsfullt arbete och praktik skulle också minska problemen .
– Det räcker inte med att bara betala ut socialbidrag…

Anonym sa...

Till råga på allt elände kom ju en allvarlig lågkonjuktur, som straffar folk till förbannelse! Så att flytta till ett annat område för att slippa problem, kan stanna vid en dröm för många drabbade. Att sen våra snillen fortsätter med denna vansinniga flyktingpolitik, klarar inte mitt förstånd av att räkna ut...Blodsven

Göran sa...

Utvecklingen är naturligtvis oroande, men är det egentligen så märkligt att utsatta svenskar till slut reagerar med desperation mot det förtryck de dagligen utsätts för i sitt eget land ? Brottsligheten och övergreppen mot vanliga fromma svenskar ökar explosionsartat och antalet våldtäktsoffer är nu uppe i minst 5.000 per år – och antalet ökar för varje år ! I stället för krigsrubriker ger en sådan nyhet inte mer än små notiser i de medier som kontrolleras av islamismens lakejer. Genom en strukturell terrorism och organiserad brottslighet, där hot och våld utgör vapen håller islamismen sakta men säkert på att lägga under sig Sverige och Europa. Vi måste helt enkelt förstå att utsatta och förföljda svenskar till slut gör motstånd och börjar kämpa för sin frihet.

Sivan sa...

Om dom flyttar, bem står för kostnaderna?

Göte Borg sa...

Nedan ett exempel på det våld som utgör 90% av allt rasistiskt våld i Sverige:
SÖDERTÄLJE. Anna, 21, slogs medvetslös av ett 20-tal svartklädda, beväpnade unga män.

De sparkade henne i ansiktet, hoppade på bröstkorgen.

Hon räddades av sex unga killar som med fara för sina liv angrep mobben.

Sex personer fördes till sjukhus efter det råa överfallet på den unga kvinnan natten mot i lördags i centrala Södertälje
Vidare:

”Allt blev svart”
Det var 20 till 25 svartklädda
pojkar och unga män, med invandrarbakgrund.

– Nån skrek ”jävla svennehora” åt mig. Jag svarade ”håll käften”.

Gänget sprang in i tunneln. Slog ner Anna. Vräkte pojkvännen och väninnan över ett staket.

– Jag såg sex fötter vid mitt ansikte. Sen blev allt svart.

När Anna vaknade igen stod ambulanspersonal på knä bredvid henne.

– En av killarna sa att jag inte fick röra mig, att jag

hade fått slag i huvudet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3292882.ab

---------------------------
Vad sägs om det? Ett resultat av klankultur och en sjuk kvinnosyn, kryddad med förakt mot det land och det folk som tagit emot dessa människor med öppna armar.

Stefan K sa...

Kvällens Debatt i Svt1 22:00 kommer att handla om integrationsproblemen i Sverige, där man kommer att ta upp Rosengård och Vännäs. Kan vi gissa att debatten kommer blir vinklad till fördel för invandrarna, att Sd kommer att kritiseras och att ingen i Vännäs "lynchmobb" är inbjuden? Någon som törs sätta en 50-lapp?

Stig sa...

Följande ligger lite utanför ämnet ifråga men jag skickar det ändå:
Min kära storasyster frågade mig en gång för 7-8 år sedan "har du någonsin hört någon SPONTANT säga 'hördu du vad det är bra med blandkultur! Va de har gett oss mycket!!'.
Efter en lång stund fick jag medge "NEJ aldrig". Är jag ensam om det?
Ibland kan det vara smart att också lyssna på den totala tystnaden.

Stig sa...

Stefan K: Mycket god idé Stefan! Jag har tyvärr ingen 50-lapp men jag sätter gärna mitt huvud på att " debatten kommer blir vinklad till fördel för invandrarna och att Sd kommer att kritiseras".
Jag har så mycket till huvud att förlora efter 20 års PK-hjärntvätt och chansen att vinna vadet 99,98 %. Enligt Oddset.

Robsten sa...

Måste vi se i kväll, debatten. Alltså 22.00 SVT 1.

Nä, jag sätter inte emot, he he.

Robsten sa...

På sätt o vis bra med lågkonjuknturen, kan sätta fingret på vissa avarter i vår politik. Naturligtvis kan enskilda drabbas väldigt hårt.

z999 sa...

Beskåda hur dåligt informerade riksdagsmän är om verkligheten-
http://johanlinander.se/blog/2009/05/20/modradodlighet/#comments

högerklick och öppna i nytt fönster

Anonym sa...

Har svårt att se nåt bra med en lågkonjunktur som drabbar en helvetes massa människor. Att sen våra "folkvalda" snillen skulle upphöra med vansinnespolitiken, har jag inga som helst förhoppningar om tyvärr...Blodsven

Naivtive sa...

Jodå jag har förhoppning om att vansinnet kommer att minska efterhand som effekterna kommer att klarläggas och summeras till en sammanhängande bild som inte kan förnekas. jag kan även tänka mig att det då kommer att krävas en hel del huvuden på silverfat. Jag tror även att Måna Fredde m.fl kommer att skylla i från sig med allehanda fantasifulla förklaringar.

den stora frågan är hur länge det kommet att dröja och om hur de redan skedda skadorna är möjliga att reparera.

Gert Wilder är förmodligen störst i Holland, det ena efter det andra landet runt om oss har redan en allt större opinion mot islamiseringen som pågår. Vinden kommer att vända men hur våldsamt räkylen kommer att bli får framtiden utvisa.