lördag, juni 06, 2009

Nationaldagen

I dag firar vi nationaldagen, den svenska nationaldagen. Vi firar Sverige som nation och vad Sverige står för när det gäller kultur, traditioner, historia och alla svenska modeller som finns i de mest skiftande sammanhang. Vi firar det speciellt svenska. Vi firar arbetsmoralen, den svenska naturen, vår syn på natur och vilda djur. Vi firar vår syn på barn och dess uppfostran. Vi firar vår syn på kvinnan och jämlikhet mellan könen. Vi firar vår höga tro på kunskap och utbildning. Vi firar vår skiftande och spännande historia. Vi firar det svenska vädret som väl måste vara unikt i världen. Vi firar fjällen, skogarna, sjöarna och Skånes böljande slätter. Vi firar våra årliga traditioner som alla har det gemensamt att de avslutas med en kraftfull nordisk fylla. Vi firar våra egenheter att förhandla och diskutera beslut i all evighet. Ja, vi firar allt det som kan betecknas som svensk. Vi firar summan av våra traditioner, vår historia och vår syn på individer och samhället.

Det vi inte firar är den speciella svenska politiska korrektheten. Niel Young sjunger ”America is beautiful, but it has an ugly side.” Samma sak kan vi nog sjunga om Sverige, och när vi då talar om ”ugly side” så menar vi den politiska korrektheten. Låt oss göra något åt den skönhetsfläcken.

Slår vi dessutom Danmark i fotboll denna dag så är det ingen tvekan om vilken nation som är pärlan i kronan bland Tellus nationer.

Länk DN

Länk SvD

7 kommentarer:

Anonym sa...

man får ju inte fira Sverige som svensk, då är man rasist

//
En svensk som vet

Jan sa...

Bra sagt, jag håller med, men vad är det för fel på flertalet av svenskarna...som bara är valboskap???

Anonym sa...

I Stockholm åker studenter omkring och viftar med flaggor från sina lastbilsflak eller bilar. Men inte med svenska flaggor utan med Eritrea, Libanon och Irak:s flaggor som ex. DET är PK.

Robsten sa...

""men vad är det för fel på flertalet av svenskarna...som bara är valboskap???""

Jag tror det gick fel redan på 1000-1200 talet när vi blev kristna faktiskt.

z999 sa...

Robsten:
"Jag tror det gick fel redan på 1000-1200 talet när vi blev kristna faktiskt."

Ja, det stämmer, och varför det då? Till att börja med så hyllas överheten i bibeln och det står till och med att den är instiftad av Gud. Före kristendomen så hade man knappast den inställningen till överheten. Egentligen så står det att det är det hierarkiska systemet som är instiftat av Gud som något som alltid existerar i en eller annan form, men den tolkades av överheten på ett sätt som passade och det har sedan levt vidare. Det står även att överheten bär inte sitt svärd för inte vilket har tolkats som att överheten har rätt att bestraffa folk som sätter sig upp mot överheten.

Vidare så ändrades synen på hämnd. Till och med idag så snackar överciviliserade och kulturkristna kristna och "ateister" om att hämnd är något primitivt och fult. Att även sex är något primitivt vill dom inte kännas vid. Ändrar man ordet hämnd til rättvisa så brukar dessa pkmänniskor tycka att det är ok fast man egentligen talar om samma sak.

Jag skulle kunna skriva mycket långt om detta men stoppar för jag är osäker på om någon tycker det är intressant.

Hujeda sa...

z999, jag tycker det är väldigt intressant. Fast kanske lite OT just här...? :)

z999 sa...

Hujeda, jag funderar på att kanske ha det som stående topic på min egen blogg.