tisdag, juni 09, 2009

Politiskt våld i Sverige


I vårt land är vi snabba på att kritisera odemokratiska inslag i främmande länder, samtidigt brukar vi då mellan raderna höja vår egen demokrati till de berömda skyarna. Nu finns det direkt odemokratiska inslag även i vårt avlånga land. Politiskt våld förekommer och har de senaste åren satts i system. Det riktas alltid åt ett visst håll och förövarna är de samma gång efter gång och borde i rimlighetens namn, vara välkända av polis och SÄPO. Förövarna, som ofta är medlemmar i AFA eller närstående grupper, får mycket stort spelrum, ofta gör de sig skyldiga till allvarliga brott som de kommer undan med.

Läser man lagen bokstavligen gör de sig skyldiga till grova våldsbrott samt högmålsbrott. Det fick Martin Kinnunen och hans flickvän som mig veterligen, inte är politisk aktiv, erfara när de kvällen innan valet gick hem från krogen. Ett gäng på uppemot tio, tolv personer angrep paret med knogjärn och andra tillhyggen. De fick mottaga sparkar när de låg ned på marken försvarslösa. Så här står det i DN.


Motivet till misshandeln tros vara politiskt. Vittnen har berättat att de hört angriparna skrika politiska laddade förolämpningar.

Vi kan alla tänka oss vad för politiskt laddade ord som haglade över paret medan de misshandlades. Det var säkert epitet som använts också av våra riksmedier när de beskrivit partiet. Någon tvekan om att det var politiskt motiverat är det alltså inte och frågan om högmålsbrott borde bli aktuell tillsammans med grov misshandel. Till slut står det i artikeln.

Paret var strax efter midnatt på väg hem från en restaurang när en grupp människor gick fram och slog ned dem. De fick ta emot slag och sparkar. Misshandeln avbröts först när några väktare ingrep.
Kinnunen och hans sambo fick sina skador omsedda på sjukhus. Sambon blev bland annat slagen i huvudet med ett knogjärn.

En späd flicka (jag har själv träffat henne) som inte ens är politiskt aktiv blev alltså slagen med knogjärn av dessa apejävlar. Det är klockrent politiskt motiverat våld i vårt land, Sverige. Det är inte politiskt våld i Mugabes Zimbabwe vi pratar om, utan här, demokratins högborg om vi skall tro våra politiska företrädare.

Dessa företrädare är knäpptysta om denna och andra liknande händelser. Om detta hänt i Ryssland eller något land i Afrika hade de med patos i stämman förkunnat hur illa detta rimmar med demokratin. Nu är alltså våra politiska företrädare tysta, de tar inte avstånd, de markerar inte mot händelsen eller andra liknande händelser, de planerar mig veterligen, inte några kraftfulla åtgärder, eller ens några åtgärder alls. Våra rikspolitiker förtjänar inte längre demokratisk trovärdighet och de får underkänt. Jag trodde i min enfald att de lärt sig något av det politiska våld som drabbade Olof Palme och Anna Lindh.


Länk DN

35 kommentarer:

Milla sa...

Undrar när media ska inse sitt ansvar i detta? För det är ju dom som hetsar grupper emot oss och far med osanningar och likställer oss med tex nazistiska ND.

Jag var inne och läste lite på AFA´s hemsidor och det slog mig att det är bra märkligt att inte SÄPO kunnat ta reda på deras identiter, för dom visar ju stolt upp hur dom begår brott. Det skulle kallas "Fara för rikets säkerhet" om det hade gällt en nazistisk org. (Inte för att jag tycker det skulle vara Ok, bäst att klargöra)

Jag blir så förbannad..Har dom ens tänkt 2 ggr om människor dom ger sig på kanske har barn? Vill dom att dessa barn ska växa upp föräldralösa om dom skulle "råka" ha ihjäl nån nästa gång det använda knogjärn mot huvudet? Eller hur rädda barn blir och hur det aldrig kommer att glömmas av dom ifall föräldrarna utsätts i hemmet på ett eller annat sätt?

Vad ger dessa rätten att bruka våld när ingen inom SD gör det? Vi använder det Gud gav oss, käften och förnuftet!!!

dan åke sa...

länstyrelsen anställer politiskt färgade personer som manuellt räknar röstsedlarna. kan man lita på detta system. när alla andra myndigheter och massmedia är negativa till SD.
http://www.val.se/val/ep2009/slutresultat/rike/index.html

SD kan komma in i EU parlamentet med 3,46 procent den 9 juni kl 20,45 och 3638 valdistrikt ännu oräknade

Robsten sa...

vad är det där för länk Dan Åke? måste kolla själv.

ja Milla, dessa apejävlar kunde stoppas så lätt, om man bara ville. Det är yngel till övremedelklassen ofta, bortskämda snorungar som inte betalat en enda krona i skatt, de snorungarna skall alltså hindra oss från att säga och tycka vad vi vill, som har arbetat och betalat skatt hela livet. Regeringen kan vidta åtgärder, om den vill.

Stig sa...

Andreas Malms ”Hatet mot muslimer” är på c:a 700 sidor. Om någon skulle få för sig att skriva en bok om Hatet mot kritiker mot islamism, massinvandring och de VERKLIGA orsakerna till den höga brottsligheten så skulle bara förordet kräva ett utrymme på minst 700 sidor. Kapitlet om trakasserierna mot SD skulle inte bli färdigt förrän solen har uppslukat solsystemet. Kapitlet om vad som rör sig inne i huvudet på de sadistiska AFA-slynglarna skulle aldrig kunna slutföras, inte ens med hin håle som medförfattare.

z999 sa...

Milla:
"...och likställer oss med tex nazistiska ND."

Det är en milsvid skillnad mellan Sd och ND när det gäller synen på etnicitet och vilka som ska ha rätt att öht bo i Sverige. Sd vill ju ge alla invandrare en chans att anpassa sig och anser att kulturen är självvald vilket betyder att de tror att även folk från avlägsna kulturer skulle kunna ta till sig ett mer svenskt synsätt om de vill.

Nationaldemokraterna och antirasisterna har ett helt annat synsätt, dom anser att de kulturella skillnaderna är skapade på grund av de genetiska skillnaderna mellan olika etniska grupper. Detta anser även antirasisterna, det är därför dom snackar om integration istället för Sd's assimilering som dom anser vara något omöjligt.

Nationaldemokraterna skiljer sig dock från nazisterna på det sättet att de är demokrater och inte har anammat fuhrerprincipen (den mest lämpade som ledare istället för en folkvald ledare ungefär i korthet). Dom har inte heller samma rasmedvetenhet som finns inom nazisterna. Dom fokuserar mer på den etniska gruppen svenskar än på en vit ras såsom nazisterna gör.

Detta är en mycket ytlig förklaring.

z999 sa...

När det gäller det politiska våldet så tycker jag att man måste börja fundera över varifrån dom får tanken att det skulle vara ok. AFA själva är för korkade för att kunna motivera att ge sig på Sd, idéerna skapas på annat håll. "Tidningen" expo jobbar rätt hårt på att littelfiera det politiska våldet. I vanlig ordning så ljuger expo om händelsen och halverar antalet personer som angrep Kinnunen, man kan ju undra varifrån de fått sina "fakta". Expos syn på undersökande journalistik handlar om att sitta och vänta vid en telefon tills någon ringer in ett tips, det förklarar kanske felaktigheterna? Lite orginellt att beskriva händelseförlopept på ett sätt som det inte beskrivs av någon annan tidning utan att ha något att hävisa till.

Mats J sa...

Jag har ibland tänkt att när SD får 20% i ett riksdagsval, eller ännu litet längre fram, när man blir största parti och får bilda regering (jag är övertygad om att den dagen kommer för jag har alltid tidigare i mitt liv legat ett kort steg före tidsandan och nu har jag precis kommit till insikt om vilken som är den viktigaste framtidsfrågan) så skulle man från SD:s sida bojkotta de stora tidningarna som nu kastar dynga på partiet helt utan skäl och måtta.

Egentligen är det absurt; SD behöver inte media lika mycket som media behöver SD. Sverigedemokraterna, eller någon annan politisk rörelse med samma ambition är framtiden, men alla de tidningar som vi växt upp med och radio och tv kommer att få svårt att överleva ens i 10 år. Den bildade eliten väljer självfallet Financial Times före DN och resten, om de nu nödvändigtvis måste ha en dagstidning på morgonen och inte vill läsa på en datorskärm, kommer att välja en lokaltidning. DN och Svenskan är chanslösa mot båda dessa utmanare.

Robsten sa...

Nä, ND är inga nazister de heller. de som grundade ND var förövrigt SDare. Splittringen var dessutom inte ens ideologiskt grundad, utan personmässigt.

Stig sa...

Go´ morron Robsten.
"Nä, ND är inga nazister de heller. de som grundade ND var förövrigt SDare. Splittringen var dessutom inte ens ideologiskt grundad, utan personmässigt."
Om SD anser att vem som helst kan bli svensk om han/hon vill assimiliseras men ND anser att det finns genetiska skillnader (rasbiologisk uppfattning) då finns det ju verkligen en ideologiskt grundad splittring mellan SD och ND.
Å andra sidan blir jag förbryllad över att Weine Berg (Rakryggad) som är f.d. SD:are och Jimmy Windeskog f.d. SD:are men numera medlem i ND skriver på samma blogg och dessutom försvarar SD med näbbar och klor trots att, i alla fall Windeskog, tillhör ett konkurrerande utbrytarpati till SD.
Jimmie Åkesson och övriga i SD:s ledning rensade ju ut en massa nynazister ur partiet ”för att göra SD mer rumsrent”, enlig PK-media… Är det månne en myt det också??
Om splittringen enbart vore personmässig borde det väl gå att lösa, det är ju inte bra att ett litet parti splittras upp i flera mindre fraktioner. Både Weine Berg och Jimmy Windeskog är två skärpta personer som säkert hade varit en stor tillgång inom SD. Och kanske det finns fler inom ND som vore en god kraft inom SD.
I kampen mot det hemska som håller på att hända med Sverige måste alla systemkritiker hålla ihop. Tycker jag, alltså,

Robsten sa...

""då finns det ju verkligen en ideologiskt grundad splittring mellan SD och ND.""

Uppstod senare men fanns inte från början, det var ju SDare allihopa.

Robsten sa...

""Jimmie Åkesson och övriga i SD:s ledning rensade ju ut en massa nynazister ur partiet ”för att göra SD mer rumsrent”, enlig PK-media… Är det månne en myt det också??""

Ja, på senare tid har det inte funnits någon som varit nazist, inte ens bland de som blivit uteslutna, Men på 90 talet kan det väl stämma, men då var det ju inte Åkesson som rensade ut. Det stora arbetet gjorde nog Mikael Jansson.

Naivtive sa...

Jag tycker i detta sammanhang med våld mot demokratiska företrädare och anstiftans frågan hade varit intressant att få pröva för svenska media.

att banan republikens inträde är tydlig finns flera bevis på, bevisat valfusk och utländska valobservatörer är bara några.

Milla sa...

Jag var för snabb där kanske..Jag är inte så insatt i vad dom olika nazistiska organisationerna heter. ND var det första som kom i skallen, mycket är det nog för att dom mycket ofta finns med i samma mening som ordet nazist när man läser ngt.

z999 sa...

Milla:
"Jag var för snabb där kanske..Jag är inte så insatt i vad dom olika nazistiska organisationerna heter."

Du har ingen anledning att vara spciellt insatt i dom nazistiska organisationerna om det inte är för eget intresse. Om du är intresserad av rymdforskning betyder ju inte att du är intresserad av ufos. Det kan ju iofs vara bra att veta att ND är demokrater och det beror på att ND skapades av demokrater från Sd.

När det gäller Weine Berg så är han inte intresserad av något parti utan vill jobba för sina mål självständigt. Han stöder Sd när han anser att Sd står för något bra och rackar gärna ner på Sd's motståndare när de kommer med sina sedvanliga dumheter.
Jimmy Windeskog jobbar pragmatiskt, bara för att han blivit utesluten betyder inte att han har ändrat åsikter. ND och Sd har beröringspunkter i sin politik liksom Sd har beröringspunkter med alla andra partier. I ett demokratiskt parti viktas sedan beröringspunkterna och man kompromissar fram och tillbaka och sen ser det ut som det gör efter det. Det är sedan en balansgång att inte kompromissa sönder hela partiet. Många upplever Nd som mer radikala och kompromisslösa men jag anser att dom har kompromissat på flera punkter innan de nådde dit dom har nått nu.

Stig sa...

Hej Mats J.
”Jag har ibland tänkt att när SD får 20% i ett riksdagsval, eller ännu litet längre fram, när man blir största parti och får bilda regering (jag är övertygad om att den dagen kommer för jag har alltid tidigare i mitt liv legat ett kort steg före tidsandan…”
Ja du ligger verkligen före din tid! Långt före!
Jag hoppas på att SD kommer upp i ca 10% i nästa val. Det viktigaste är att dom kommer in och får synas och höras i riksdagen och i andra offentliga rum och inte bara i diverse negativa artiklar och hatiska krönikor i gammelmedia. I riksdagen får de ju också visa var de står i detaljfrågor (deras och alla andras partiprogram är ju alltid ganska generellt hållna – av ren nödvändighet) genom att lägga motioner och annat riksdagsarbete.
Det jag är mest nyfiken på är deras kriminalpolitik, om de t.ex. vill driva igenom den amerikanska ”tredje gången gillt”, men enbart för grova brottslingar (fängelserna är överfulla ändå) och kemisk kastrering för återfalls-våldtäcktsmän (”tredje gången gillt” där också).

” så skulle man från SD:s sida bojkotta de stora tidningarna som nu kastar dynga på partiet helt utan skäl och måtta.”.
Menar du att SD:s medlemmar inte skall köpa DN, Aftonbladet och Expressen längre, i så fall har det nog inte så stor betydelse så länge SD har så få medlemmar som idag. Eller menar du bojkotta de stora tidningarna när SD är 10 ggr större än idag?
Eller menar du att SD inte skall försöka annnonsera i tidningarna? Bojkotten av SD ger faktiskt SD en hel del uppmärksamhet och sympati. Så är det bara även om Robsten och andra SD-medlemmar anser att de inte vill ha reklam genom att framstå som martyrer. Men PK-media ger ju SD inget annat alternativ, så vad då…Politik är och förblir alltid ett rävspel oavsett man är röd eller blå, regeringsparti eller småparti. Se bara på PP:s rävspel J
Ingen normalbegåvad svensk är så enfaldig att han röstar på ett parti enbart pga. medlidande. Partiets huvudfrågor måste stämma med ens egna uppfattningar också.
” alla de tidningar som vi växt upp med och radio och tv kommer att få svårt att överleva ens i 10 år”
Det var en hård dom du fäller över de tidningar som funnits i över ett sekel (Aftonbladet sedan 1811; DN sedan 1864; SvD sedan 1884; Expressen sedan 1944). Skall dessa konkurreras ut av SD-kuriren och Nationell Idag!! Inom 10 år?! Du är rolig du! Förmodligen är du ganska ung och tycker 10 år är en lång tid. Ja , allt är ju relativt men 10 år räcker inte till för att utplåna nämnda tidningar medelst aldrig tidigare skådad skjutjärnsjournalistik från SD-kuriren och Nationell Idag.
Tidningarna behöver sina läsare och kommer i ett eventuellt framtida nationellt Sverige vara tvungna att anpassa sin linje till läsarnas/kundernas smak. Hur besk den medicien än är för dem.
”Den bildade eliten väljer självfallet Financial Times före DN…”
Det är ungefär som att välja mellan 91:an och koranen (91:an är dock övelägsen mussarnas sagobok) och alla i ”den bildade eliten” är väl inte civilekonomer och börsmäklare.
Ditt inlägg var något av det mest underhållande jag har läst på länge och jag ser fram emot nya profetior på politikens och PK-medias område.

Stig sa...

Oj, vad långt det blev. Igen! Snart får jag Robsten på mig och blir refuserad i fortsättningen.
Ber om ursäkt.

z999 sa...

Angående Sd's mörka historia. Den tog alltså slut ungefär samtidigt med Internets definitiva genombrott i Sverige och den regimtrogna median förlorade monopolet på att förmedla nyheter. Tänk er själva hur nyhetsrapporteringen runt Sd hade sett ut utan Internet.

z999 sa...

OBS! Jag vill inte förringa Janssons gedigna jobb att "rensa" partiet men man ska komma ihåg att han egentligen mest strukturerade vad Sd skulle ha för åsikter och värdegrund och efter det så försvann en del ostrukturerade rasister (=nazister i den regimtrogna median). Vad Åkesson (med flera) har gjort är att med en viss toppstyrning bibehålla värdegrunden, den toppstyrningen som jag menar här har varit nödvändig eftersom Sd benämns som nazist/rasist/främlingsfientligt parti i riksmedian vilket har lockat till sig personer med fel åsikter som har trott på vad som stått i tidningarna och sagts i TV och radio.

Sen vill jag vidhålla att jag personligen anser att vissa uteslutningar har varit direkt felaktiga.

Stig sa...

Hej z999
Jag anar ett spår av övervärdering av bloggosfären i ditt påstående om att ”.. den regimtrogna median förlorade monopolet på att förmedla nyheter. Tänk er själva hur nyhetsrapporteringen runt Sd hade sett ut utan Internet”
De allra flesta bloggar och sajter som Politiskt inkorrekt, Fria nyheter m.fl.
refererar ju nästan alltid till DN, SvD och Aftonbladet och andra politiskt korrekta tidningars sajter.
De gör däremot sin egen regimkritiska och massmediakritiska tolkning av innehållet i gammelmedia. De etablerade journalisterna har inte längre monopol på tolkningar av diverse händelser/nyheter. Men det är fortfarnade de som står för nyhetsrapporteringen och vilka händelser som uppmärksammas.
Vi är nog många som glömmer att det finns en chefredaktör på varje tidning som bestämmer inom vilka ramar journalisten skall hålla sig. Annars får han se sig om efter ett annat jobb. Tidningar och journalister har dessutom ett juridiskt ansvar och kan bli stämda om de inte är politiskt (och juridiskt) korrekta.

Stig sa...

Hej igen z999
Läste igår något ganska fantastiskt i Expressen på Ulf Nilssons krönika:
” Över 5 000 våldtäkter anmäls per år. Det är styvt 13 per dag, dubbelt mot Storbritannien och fyra gånger fler än i de nordiska grannländerna. Invandrare står för en oproportionerligt stor del av dessa illdåd, men försöker man få igång en diskussion om detta är man rasist.”
Ja du läste rätt, han skrev ” Invandrare står för en oproportionerligt stor del av dessa illdåd”
och ” försöker man få igång en diskussion om detta är man rasist” i Expressen!!!
Ulf Nilsson är ju pensionerad så han vågar ta ut svängarna lite mer än de andra murvlarna som har sin karriär att tänka på.
Hela artikeln var väldigt bra!
http://www.expressen.se/kronikorer/ulfnilson/1.1600280/ulf-nilson-sverige-ar-ett-hogfardigt-litet-land-som-borde-ta-itu-med-sina-problem

Robsten sa...

Bra expressenlänk av Nilsson, sprid den gärna.

Robsten sa...

Du verkar insatt Z, är du medlem?

Robsten sa...

""Snart får jag Robsten på mig och blir refuserad i fortsättningen.
Ber om ursäkt. ""

Ha, ha, nä du blir inte refuserad Stig, det är ett löfte ;-)

Robsten sa...

Jag är helt emot "tredje gången gillt", det kan jag säga, och jag kommer att hårt motsätta mig att något sådant införs i programmet. I USA har interner fått livstid för att de morgonsura kastat tofflor på väktaren som väckt dem, omänskligt och sjukt tycker jag, och det står jag för.

Däremot hårdare straff för våldbrottslingar. hatbrott och annat konstigt skall bytas ut mot "oprovocerat våld" som skall dömas extra hårt. betydligt mindre "ungdomsrabatt" för grova våldsbrott. Ickesvenska medboragre skall utvisas vid grova våldsbrott, och jag skiter i om de har ynglat av sig eller inte, allmänhetens skydsbehov går före och skall uppgraderas.

Robsten sa...

När det gäller uteslutningar så kan jag omöjligt diskutera dem här, det är ju strikt internt material som aldrig skall lämna styrelserummen. Jag är förövrigt en av de hårdaste förespråkarna för en strikt policy när det gäller sekretess.

Däremot kommer jag osökt att tänka på 1700tals författaren Alexander Pope berömda tes, "Ett litet mått av kunskap är farligt, drick djup eller låt bli att läppja på kunskapens källa". Tolka det som ni vill ;-)

Stig sa...

"Jag är helt emot "tredje gången gillt", det kan jag säga, och jag kommer att hårt motsätta mig att något sådant införs i programmet"
Det var synd det för jag tycker att en försvenskad variant där det tredje GROVA brottet skall leda till riktig livstid. De grova brottslingarna är en mycket liten del som ständigt återfaller i rån och mord och annan grov kriminalitet.
"Ickesvenska medboragre skall utvisas vid grova våldsbrott, och jag skiter i om de har ynglat av sig eller inte, allmänhetens skydsbehov går före och skall uppgraderas."
Jag håller verkligen med dig om det, men hur gör man om hemlandet är i krig eller inbördeskrig och den utvisades barn måste skickas med dit? Jag är rädd för att vi svenskar är för blödiga i ett sådant fall.

Stig sa...

Nu får SD och ND snart konkurens av ett nytt pari! Ian Wachtmeister (76 år ung)planerar nytt parti med GW Person enligt Realtid.se.
Helt otroligt! Ska man skratta eller gråta?

Robsten sa...

""Jag håller verkligen med dig om det, men hur gör man om hemlandet är i krig eller inbördeskrig ""

Det är påfallande sällan förhållandet verkligen är sådant. Men då får man väl ordna inkvarter i Kumlabunkern så länge.

"den utvisades barn måste skickas med dit?"

Ääähh...det rör sig ofta om grova kriminella som har sporadisk kontakt med sina barn, som i nästan alla fall tas om hand av mamman, den vi pratar om är i nästan alla fall pappan således. Ursäkta att jag inte riktigt orkar hålla genusperspektivet korrejt här, jag fallerar ibland när det gäller det. Måste bero på min ålder som gör att jag inte fick gå i en genussäkrad förskola när jag var en liten knodd. Vi upprätthöll klassiska könsmönster är jag rädd. Vi pojkar lekta krig och slogs emedan flickorna lekte med trådsmala barbiedockor som vi pojkar såg med avsky på.

z999 sa...

Robsten:
"Du verkar insatt Z, är du medlem?"

I Sd? Nej.

Milla sa...

Såg att nån skrev att Ian ska ge sig in i Politiken igen..Trogen vinner sägs det va? Men frågan är huruvida han satsar rätt om han väljer GW. Inte direkt en person som man prkar lyssna på allt för länge. Det ser jag fram emot eftersom jag gillar Ian´s aldrig sinande energikälla.

Sen detta med tredje gången gillt.. Jag håller med Stig. Handlar det om grova brott så ska det vara stopp. Men som det är i USA att man kan få livstid om man gör nåt väldigt ogenomtänkt som snattar en chokladbit är helt förkastligt. För hur vi än ser på det så är alla brottslingar människor- vissa rycker upp sig och ska då få en ärlig chans. Men dessa som är så kalla att inget bekommer dom och lever på brott och våld ska ha hårda straff.

Mogura sa...

Vill bara säga att misshandeln av Kinnunen och hans flickvän fyller mig med avsky. AFA har återigen visat sitt rätta ansikte: en finnig rödgardistnuna som borde xxxxxxx

Stig sa...

Det glädjer mej att läsa att du Milla är positiv till ”tredje gången gillt”-principen för du är ju SD-medlem och jag tror att många inom SD kan tänka sig att diskutera det.
Eller åtminstone ”femte gången gillt” men inte som det är idag ”hundrade gången gillt…sedan skickas du på rekreationsresa på Maldiverna”.
Men eftersom idén säkert är mycket kontroversiell så vore det kanske inte så smart av SD att införa den i sitt partiprogram, det skulle bara ge SD-kritikerna ännu en anledning att gaffla om fascism och exstremistiska idéer.
Men även SD är väl ett parti som förändras och utvecklas…

Milla sa...

Stig: Japp, jag är definitivt för hårdare straff. Men jag är även för att vi måste ändra vår syn på tidigare dömda. Idag kvittar det om det var 15 år sedan någon blivit dömd, man får aldrig en ren chans i samhället. Många kan aldrig, trots enorm kompetens och kapacitet få förtroende uppdrag osv bara för att media skulle få ett glädjefnatt och kunna skriva spaltmetrar.

Jag är osäker på huruvida svenska folket är redo för att faktiskt ställa högre krav på att grova brott ska dömas hårt. Men jag skulle nog bli bra förvånad om det visade sig vara så att man skulle backa om ett förslag som detta låg väl förankrat.

Anonym sa...

z999!!
Vad sjutton menas med ”ostrukturerade rasister” och ”nazister i den regimtrogna median”? Har aldrig hört de uttryckssätten förut
” Sen vill jag vidhålla att jag personligen anser att vissa uteslutningar har varit direkt felaktiga”. Hur kan du veta det om du inte är sverigedemokrat?

z999 sa...

Anonym:
"z999!!
Vad sjutton menas med ”ostrukturerade rasister” och ”nazister i den regimtrogna median”? Har aldrig hört de uttryckssätten förut"

OK. Uttryckssättet syftar på personer som ser invandrare som ett personligt problem istället för att se invandringspolitiken som ett samhällsproblem. Dom har alltså ingen filosofi bakom sina åsikter (till skillnad från nazister) och statistik från BRÅ (och andra ställen) har ingen betydelse för den typen av person. Den regimtrogna median kallar sedan dessa personer för nazister trots att dom inte kan motivera sina ställningstaganden. Detta för att stämpla föreningar och partier dom är med i som nazistiska trots att dessa personer inte är i närheten att vara representativa. Dom har dessutom inga målsättningar alls vad dom vill uppnå.

"” Sen vill jag vidhålla att jag personligen anser att vissa uteslutningar har varit direkt felaktiga”. Hur kan du veta det om du inte är sverigedemokrat?"

Jag har läst vad dessa personer själva säger om uteslutningarna och läst en del annat vad dom har för åsikter rent allmänt. Dom som har beslutat om uteslutning är naturligtvis mer insatta än vad jag är.