lördag, juni 13, 2009

Elgitarren – symbolen för frihet och uppror

På tvåan gick det nyss ett program om elgitarren (History of rock 'n' roll). Den omskrev som en symbol för valfrihet och uppror. Just så har jag alltid sett den också. De som blivit hyllade virtuoser på detta instrument har alltid gått sin egen väg, sagt vad de ville och också gjort vad de vill. Ibland har det slutat med katastrof, ganska ofta faktiskt. Men vägen till katastrofen är också ett eget val.

Jag har länge tyckt att vi skall ha lite mer ”elplanka” inom svensk politik, utan att det blir oseriöst. Nu är det så tråkigt så man håller på att dö när man hör många debatter. Det blir inte seriöst det heller. Att alla tycker likadant och alla följer de slimmade partilinjerna gör att hela den demokratiska processen självdör p.g.a. ointresse. Lite mer rock’n roll i svensk politik tack. Vi bjuder på Canon Rock här. Jerry C drar igång elplankan nyvaken från sängen, och kan han hantera den då? Tja, bedöm själva, jag vet vad jag tycker.

14 kommentarer:

Mogura sa...

Jodå han kliar guran rätt skapligt.

Elfiol är inte så illa det heller. Hörde det på en irländsk pub nyligen...

Robsten sa...

Ja elfiol hörde jag första gången för trettio år sedan. Tror det var Brian Ferry som hade en sådan med i sitt band. Lär helt ok. Så har vi elförstärkt vanlig fiol också, kan låta bra. Tror Kebnekaise hade en sådan.

z999 sa...

Den här?
http://www.youtube.com/watch?v=EuSjhvpWUXk&feature=related

Fleetwood Mac också.

Jerry C var helt överjävlig i klippet tycker jag. Min favoritgitarrist är Richie Blackmore.

Eftersom jag tillhör extremhögern så vill jag givetvis pusha för vitmaktmusik så håll till godo med följande länk
http://users.wolfcrews.com/toys/vikings/

z999 sa...

På tal om musik. Var det inte rätt kul att Sd'arna på Tallinkryssning blev anklagade för att vara rasister/nazister för att de sjöng en låt av Ultima Thule? I början av 90-talet anklagades Ultima Thule å sin sida för att vara rasister för att de hade kopplingar till Sd. :-)

Stig sa...

ÄNTLIGEN!
Medborgargarde växer fram i Malmö mot slödderoraganisationerna RTS och AFA. Något för Stockholmare och Göteborgare att börja tänka på.
I Skånskan.se
http://www.skd.se/article/20090612/NYHETER/700796638/1057

Robsten sa...

Skall lyssna på föreslagen musik lite senare, klockan är pass 6 fortfarande. Men nog gick väl UT fria från rasism i efterspelet till Talinnresan? Gruppen nämndes men fick aldrig rasiststämpeln denna gång. Det i sig borde kanske uppmärksammas. jag funderade ganska mycket på det. Är det så att vi faktiskt har flyttat fram positionerna en aning?

Robsten sa...

Ha, ha, hooo, den med Led Zeppelin var ju rena rasistpropagandan Z! Borde förbjudas omedelbart, kan ju indikera att vi har en storslagen historia också, hemska tanke ;-)

Anonym sa...

Gå in på youtube, sök Merle Haggard "the fighting side of me". Lyssna noga på texten...Blodsven

Naivtive sa...

Skaplig version av Pachelbel Canon in D, Kanon kanske man skulle ha sagt...

Robsten sa...

Yes Blodsven, men jag väntar på en låt som säger samma sak om Sverige, i USA är det nog ändå rätt vanligt med denna typ av texter och åsikter. Det skulle behövas om vårt eget land. Byt ut USA mot Sverige i låten av Haggard.

Robsten sa...

Nä, låten med Ferry var juste, bra tolkning av a hard rain, men inte var det väl elfioler? Nä jag såg ett framträdande där han hade fioler av glas med riktigt elljud, de här var inte ens elförstärka.

Anonym sa...

Det var faktiskt min tanke att låten kunde gälla Sverige. Ex.vis "They love our milk and honey, but they preach about some other way of living" kanske passar bra med tanke på moskeèbögarnas intrång..Blodsven

Anonym sa...

Det var faktiskt min tanke att låten kunde gälla Sverige. Ex.vis "They love our milk and honey, but they preach about some other way of living" kanske passar bra med tanke på moskeèbögarnas intrång..Blodsven

z999 sa...

Robsten:
"Nä jag såg ett framträdande där han hade fioler av glas med riktigt elljud, de här var inte ens elförstärka."

Stämmer. Jag tror att det var vid ett framförande av mother of pearl som dom där fiolerna var med.