måndag, maj 31, 2010

Svar till Billström - SD:s skuggbudget

I en artikel på SvD så beskrivs SD:s skuggbudget. Som väntas kritiseras budgeten av både media och av politiska partier. En given stridsfråga är immigrationens kostnader. Eftersom inga offentliga uträkningar gjorts så är det en given tvistefråga. Jag tror själv att de verkliga kostnaderna i princip är omöjliga att räkna ut. Det är så mycket som kan kosta, som i praktiken orsakats av vår slappa och slarviga immigrationspolitik. Vi var några som i internets barndom räknade på kostnaderna för immigrationen. Jag och andra satt varje kväll i ett par månader och räknade samt kontrollerade olika offentliga uppgifter. Jag kom fram till ungefär samma kostnadsspann som Åkesson presenterade, fast Åkessons uppgift då var i underkant.

Tobias Billström kritiserade SD:s skuggbudget och han anförde mycket märkliga åsikter om immigrationspolitiken. Så här sade han enligt SvD.

Sverige kan naturligtvis minska invandringen till noll genom att bli så oattraktiva att ingen vill komma hit, men det är ingen utveckling som jag och regeringen vill se och jag tror inte att svenska folket vill se sitt land utvecklas till Europas Mordor, säger Billström.
- Det här skulle kräva att Sverige isolerar sig från omvärlden och från samarbetet med både FN och EU och det är varken realistiskt eller en politik som tryggar jobben och välfärden i Sverige.

Sverige kan naturligtvis minska invandringen utan att bli så oattraktivt som möjligt. Det är just det vi har regering och riksdag till, att besluta i sådana frågor som regler för flykting och immigrationspolitik. Förmodligen skulle Sverige bli oerhört mycket attraktivare utan den vansinniga immigrationspolitik vi just nu för. Om Billström tycker Rosengård och Fittja gör Sverige attraktivare kan ju hans och hans partikamrater kanske själva flytta dit (på prov i alla fall).

Att det är EU som driver på Sveriges unika immigrationspolitik kan omöjligt vara sant. De övriga europeiska länderna bromsar ju sin immigrationspolitik medan Sverige driver på för en generösare politik för de övriga (ovilliga) EU-länderna. Jag har mycket svårt att tänka mig att t.ex. Polen och Estland skulle kräva att Sverige lämnar EU för att vi inför en striktare immigrationspolitik. Om nu Sverige skulle ”isolera sig” om vi införde en stringentare immigrationspolitik måste det ju innebära att t.ex. Finland och Danmark, som ju redan har en sådan politik, redan är ”isolerade”.

Länk SvD

12 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet!

Anonym sa...

Billström blir bara konstigare och konstigare. Är det seriöst att en minister refererar till Sagan om ringen? Och dessutom gör den groteska bildliga jämförelsen att Sverige skulle förvandlas till "Mordor" om massinvandringen begränsades eller stoppades? Om Billström vill uppleva Mordor är han välkommen till en brandutryckning i Rosengård. Karln är en idiot.

Anonym sa...

-- Universitetslektor Lars Jansson har publicerat en utförlig och genomarbetad beräkning av samhällets årliga kostnader för invandringen (Mångkultur eller välfärd?). Han kom fram till att den årliga bruttokostnaden stigit från 100 miljarder 1990 till 240 miljarder 1999, vilket är 24% av offentliga sektorns utgifter. Utan vidare motivering avvisades denna beräkning som rasism av det ansvariga statsrådet. Ett självklart krav är att någon företrädare för den offentliga sektorn hade trätt fram och talat om vad som var fel med Lars Janssons beräkningar, om det nu finns några. Statens offentliga utgifter för 2010 är drygt 800 miljarder. 1/3 går är alltså flyktingkostnader.Ge utgifterna offentlighet, så kommer dagens riksdagsmän inte att sitta kvar många minuter/Ragnar

Robsten sa...

Jag kan tala om vad det är för fel på Janssons beräkning. Han räknade inte in något på plussidan för invandrare, alltså han drog inte av det som arbetande invandrare betalade in i skatt och bidrog i övrigt till ekonomin. Nu är detta sätt att räkna inte så fel som det kan låta, eftersom vi ju inte räknar på detta sätt när det gäller den infödda befolkningen. Vi tar ju för självklart att alla jobbar och betalar skatt. Nu väljer jag ändå att räkna in vad invandrare betalar in i skatt, då blir summan nästan hälften av vad Jansson kom fram till.

ddayperspective sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
z999 sa...

Jäklar vad ambitiöst och suveränt skickligt av de som lagt fram budgeten! Det här måste bara berömmas.

...och idioter med ett patologiskt behov av att skämma ut sig kan ju fortsätta att mumla en massa strunt om kopplingar till gamla BSS.

Mats J sa...

Jag har redan tidigare berättat för den som frågat att jag kommer att rösta på Sverigedemokraterna men idag när jag talade med min far tog jag upp det på egen hand i några punkter ur skuggbudgeten: avsevärda nedskärningar av biståndet, invandring i nivå med våra grannländer, Sverige ut ur Afghanistan, upprustning av försvaret, skattesänkningar för pensionärerna - förslag som min far stöder till 100%.

Jag vet att han ändå inte kommer att rösta på SD. Han har ett grundmurat förtroende för auktoriteter, och de måste först sitta i riksdagen ett tag för att han och andra som han ska kunna ta dem på allvar, men det här var i alla fall första gången jag kunde propagera för SD utan att behöva känna mig som en politisk stolle.

Det känns som att det här var sista hindret för att komma in i riksdagen och att man klarade det galant.

Robsten sa...

Låter bra Mats, låter bra. Men...jag är faktiskt lite irriterad på äldre generationer, som trots insikter i att det barkar åt helvete envist fortsätter att rösta på Sahlin eller Reinfeldt, det är fan inte försvarbart längre. Samtidigt gnäller de över raserad pension och trygghet i landet. Javisst, men ta då konsekvenserna när det är dags att rösta, det här håller inte längre.

Sedan kan man också fråga sig vilka generationer som skapat detta mångkulturella paradis. Det är väl inte din fars generation utan snarare den generation som håller på att gå i pension just nu, den sista generation som får några pensioner att tala om. Ja ja, innan de går bort ur detta jordelivet skall de ha fått klart för sig vad de ställt till med, det är min målsättning i alla fall.

Fosterjordnära sa...

"och jag tror inte att svenska folket vill se sitt land utvecklas till Europas Mordor"

Jag stannar kvar i sagovärlden tillsammans med tvestjärten Billström ett tag.

- Om vi gör oss av med den onödiga andelen invandrare som kommit hittills samt stoppar fortsatt invandring. Och den förmodligt välgenomtänkta slutsatsen av detta är att Sverige blir likt Mordor i sagan om ringen. Det betyder att vi Orcher och Uru-kai kommer att få leva i frid inom orchnationen, utan inblandning av Hobbitar, Alver och annat löst folk?

Låt oss slå igen den svarta porten då Billström. Och se om din beskrivning av framtida Sverige utan massinvandring kommer att stämma överens med den verkliga kartbilden.

För i ärlighetens namn, inte bör vi ju utsätta resten av världen för risk för att några Orcher smiter ut och beter sig illa i andra länder heller? Det är ju omänskligt!

Mats J sa...

Håller med dig Robsten, men samtidigt är det en dygd att ha en viss respekt för överheten. Jag är övertygad om att ett skäl till Nordeuropas framgång genom århundradena är att vi har slutit upp bakom en politik vi inte alla gånger förstått och inte gjort revolution varje gång någon politiker försöker peka framåt.

Det gör oss också lättmanipulerade när överklassen vänder vapnen mot oss istället och den här gången har det gått riktigt illa. Hoppas det går att reparera.

Robsten sa...

Ja, jo, fullt ut går det nog aldrig att reparera det som skett.

ddayperspective sa...

Jag är en fyrabarnsbar, farfar och morfar, har ett helt arbetsliv inom offentlig sektor bakom mig. Först på senare år har jag fått upp ögonen för hur eländigt våra politiker ställt till det för svenskarna. Min väg till upplysning har gått via samlingsportalen Nätverk Mot Politisk Korrekthet - http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.info?_id=44cb9c44459be95ede66046e5d8ba778n och därigenom bl a kunnat ta del av Robstens genomtänka synpunkter.

Jag har nu läst SD:s skuggbudget på 80 sidor och utöver att den är mycket ambitiös och minst lika välskriven som något annat partis, så ger den öppningar tillbaks till ett Sverige som vi som är lite äldre numer känner stor saknad efter.

Med ansvar för oss som redan finns i landet, svenskar och andra, är det naturligt och helt nödvändigt att begränsa flyktingmottagandet och anhöriginvandringen, reducera u-landsbiståndet ner till den nivå som FN rekommendrar och via UNHCR istället öka på hjälpen till självhjälp i hemländerna. Att ta hem svensk trupp från Afghanistan som inte ens utrustats med modernt materiel som skyddar bäst skulle ha skett för länge sedan och istället förstärka vårt nationella försvar kräver bara vanligt, sunt bondförstånd för att förstå behovet av liksom förstärkning av polis- och domstolsorganisationen. Det är ett hårt och tålmodigt reparationsarbete som förestår.

Själv har jag alltid ansett att begreppet "religionsfrihet" blivit helt feltolkat. Det borde istället getts betydelsen att det offentliga rummet inklusive allmän plats INTE skulle acceptera religiösa klädnader eller annan symbolik. Den självklara orsaken naturligtvis att Sverige nära nog till 95% är varit att betrakta som ett avkristnat land, även om strax över 70% av lathet stått kvar som medlemmar i Svenska kyrkan. Som så många andra svenskar är det därför naturligt att inte vilja acceptera muslimers olika religiösa attribut, framförallt inte heltäckande klädsel och minareter. Moskéer har en byggnadsstil som gör att våra samhällen känns främmande för landets egen befolkning. Fördjupar vi kunskaperna och ser hur alla riksdagspartier tagit till sig muslimer också med tvivelaktiga bakgrunder så behövs en reaktion större än en gäspning. Den hittills varande politiken håller på att förvandla Sverige till något som egentligen väldigt få av väljarna skulle acceptera om de förstod vad som pågår. Sverigedemokraterna har identifierat riskerna och därför kommer jag rösta på dem. Omtanken om mina barn och barnbarn lämnar absolut inget annat alternativ och det vill jag rekommendera alla andra att reflektera över oavsett hur ni tidigare röstat.

SD är som jag ser det Sveriges enda väg till räddning genom att bli STARKA vågmästare i Sveriges riksdag! Låt oss hjälpa dem dit!