söndag, maj 30, 2010

Shachar om genuscertifiering och moderaterna

Nathan Shachar har skrivit en mycket bra artikel på Newsmill om den genushysteri och den vansinniga genuscertifierings-kampanj som just nu härjar våra universitet. Allt skall vara genuscertifierat på våra universitet enligt Shachar, också sådana saker och avhandlingar som enligt allt sunt förnuft omöjligt kan ha något med genus att göra. Det märkliga är dock att politiker, som helt uppenbart inte kan vinna några väljare på genushysterin, ändå flörtar med genustalibanerna. Så här skriver Shachar i sin utmärkta artikel.

Vad man än anser om Moderaternas finansminister Anders Borg och om deras partisekreterare Per Schlingmann så inte är de dumma. Ingen av dem betraktar världen utifrån genus-talibanernas grodperspektiv. Om mindre än 1% av svenska folket står bakom Feministiskt initiativ, hur många av moderaternas väljare gör det? 0,1%? 0, 001? Siffran är så låg att den knappt torde vara åtkomlig för statistisk mätning. Inga moderater vill höra talas om åsiktsreglering på universiteten, men flera av partiets ledande talesmän kurtiserar med de destruktiva tendenserna. Av taktiska skäl? Illa övertänkt taktik i så fall, med tanke på de egna väljarnas böjelser.

Det är en gåta varför ledande moderater flörtar med hysteriska genusfundamentalister och de idéer dessa står för. Det måste vara uppenbart även för en förståndshandikappad partistrateg att ett parti som Moderaterna inte kan vinna några väljare på denna märkliga flört. En orsak till att man ändå vill hålla sig väl med genusfundamentalisterna är sannolikt att man nog räknar med att inte tappa så många väljare på det heller.

Lösningen på gåtan kan sökas i att vi har en kraftfull spelare till på den politiska spelplanen, förutom partierna och det röstande folket, nämligen media. Dagens politiskt korrekta media speglar inte bara det politiska spelet i vårt land, de deltager uppenbarligen själv i spelet. Man behöver bara titta på medias roll i flyktingpolitiken för att glasklart kunna konstatera detta. Ekvationen kan möjligen se ut enligt följande, genom att flörta med de hysteriska genusfundamentalisterna så varken vinner eller tappar man väljare, däremot slipper man få arga och hungriga journalister på halsen om man släpper lagom stora munsbitar till fundamentalisterna.  Det som skulle kunna göra ekvationen felaktig är att ett nytt parti dyker upp som alternativ till trötta moderatväljare, som fått nog av genustalibanerna.

Länk Newsmill

3 kommentarer:

Ola sa...

Jag håller med dig. Genuscertifiering kan knappast angå andra än de närmast sörjande. Regeringen spelar med i genus-tjafset enbart för att man är rädd för media och det drev som journalisterna skulle driva om man inte gjorde detta. På samma sätt håller journalisterna politikerna i håret gällande invandringen.

Politikerna fruktar journalisterna mer än folket. Än så länge.

MS sa...

Hos dom som röstar eller hos oss som förut röstade på Moderaterna så finns det inte många ärkefeminister eller genusivarare. Att Dom Nya Moderaterna är så dumma att dom skrämmer iväg sina mest trogna väljare är inte så konstigt. Dom är inte konservativa längre utan socialliberaler så det är bara i sin ordning att man tillåter vissa högljudda feminsthumanister med hennafärgat hår och orakade armhålor ska få att sätta dagordningen. (Ok, jag erkänner mina fördomar om batikfeminister. So sue me! ;-)

Det är ett svaghetstecken att ledande politiker som har det yttersta politiska ansvaret i detta land har mer ryggrad att stå emot medias drev. Tvärtom vad dom tror så premierar väljarna dom politiker som tydligt står fast vid sina åsikter och inte dom som hela tiden vänder kappan efter opinionsvinden.

Läste att Mona Sahlin ska ner till Kurdistan för att hälsa på sin nya väljarkår och prata om skamvåld. Räcker det inte med att åka ut till Tensta/Rinkeby? Hoppas det blir något vulkanutbrott i närheten så hon blir fast där i några månader..

Fosterjordnära sa...

@ MS.

Kurder i Rinkeby och Tensta? Var inte Main Pekgul den siste kurden att lämna det mer och mer somliaserade stadsdelarna? =)

Genus"vetenskap" är f.ö ett tankegods som lämpar sig bäst som dumpat från båt, gärna i någon djuphavsgrav.

Go Tanja Bergkvist!!