fredag, augusti 27, 2010

Ett klargörande


Forskare och media uppvisar ett oerhört intresse för att dementera och tillbakavisa den rapport om våldtäkter Åkesson offentliggjorde i onsdags. Borta är allt tal om "mäns våld mot kvinnor" och "patriarkala maktstrukturer". Enligt BRÅ:s rapport 2005:17 så är överrisken för att vara registrerad för brottet våldtäkt 5,1 för en person född utrikes. För en person född i Sverige men med båda föräldrarna födda utrikes är överrisken 2,0 (sid 67 Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet, BRÅ). Då är samtliga etniska grupper inräknande i statistiken och det gäller inte fall där enbart fällande dom utdömts, där blir överrisken ännu högre. Nog om detta.


I dagens SvD så tillbakavisar medias egen kriminolog Jerzy Sarnecki, slutsatserna som han påstår partiet SD dragit av statistiken. Så här skriver han i SvD-artikeln. 


Sverigedemokraterna drar slutsatsen att invandring ska minska på grund av våldtäktsstatistiken. Det är lika orimligt som att föreslå att inga svenska män ska få åka till Asien eftersom en liten del av dem ägnar sig åt sexhandel med barn


Sverigedemokraterna drar inte slutsatsen att invandringen skall minska enbart p.g.a. någon våldtäktsstatistik, det vore oseriöst. Att Sarnecki drar denna slutsats är på en intellektuell spädbarnsnivå. Sverigedemokraterna drar slutsatsen att invandringen skall minska för att hela vår immigrationspolitik är destruktiv och vansinnig. SD drar slutsatsen att invandringen skall minska för att en bråkdel av dem som får PUT har asylskäl enligt internationella definitioner. SD drar slutsatsen att immigrationen skall minska p.g.a. att över 90 procent av dem som kommer hit som asylsökande inte har några identitetspapper, hur dessa människor kommit ombord på ett plan utan identitetspapper skulle enligt våra politiker vara en gåta av det mer olösliga slaget.  


Sverigedemokraterna drar slutsatsen att immigrationen skall minska för att jämförbara länder som Finland, Danmark och Island har en bråkdel av den immigration som Sverige har. De verkar inte lida någon skada av detta och de verkar inte fundera på att överta Sveriges politik på detta område. Tvärtom har vi läst att de statuerar Sverige som ett varnande exempel. 


Sverigedemokraterna drar slutsatsen att invandringen skall minska för att vi fått etniska enklaver som Rosengård, Fittja och Hammarkullen där arbetslösheten är skriande hög och där kriminaliteten är nästan lika hög, fast allt är enligt Sarnecki bara pojkbus. SD drar slutsatsen att vi för en vansinnig immigrationspolitik för att vår nuvarande politik är destruktiv t.o.m. för de som får asyl och för de länder där unga människor emigrerar från. Att växa upp i en förort som i all egentlig mening knappast tillhör den svenska gemenskapen och aldrig få ett vettigt jobb kan inte anses som en human politik. Dessutom måste det i någon mening vara så att de länder där människor nu emigrerar ifrån, någon gång skall byggas upp och bli drägliga att bo i, det är i alla fall min vision. Då lär dessa nationer behöva sin unga arbetskraft. 


Du får gärna läsa denna artikel noga Sarnecki och kommentera den (den är ju länkad till din artikel). Något säger mig att du inte kommer att göra detta, i denna fråga förlorar du nämligen debatten alla dagar i veckan. Dina slutsatser får "icke godkänt" Sarnecki, jag misstänker att du inte ens deltagit i kursen och i sådana fall borde du få ett streck i ditt betyg.  

Länk SvD

9 kommentarer:

goten sa...

En forskare som skriver "icke godkänt" på allt som inte faller honom i smaken, är ingen riktig Einsten, eller hur?

Anonym sa...

Vad gör man inte för att anslaget skall garanteras i ett antal år framåt. De flesta har genomskådat Snickisnacki men det begriper inte pressen.
Allemand

z999 sa...

Någon som känner till "smygaren"? Hagamannen och Englamannen är väl mer bekanta? Varför det?
http://gt.expressen.se/nyheter/1.1202824/smygaren-valdtog-under-knivhot

Domen såg ut så här,
http://gt.expressen.se/nyheter/1.1368052/smygaren-domd-till-psykvard

Citerar:

Mannen har beskrivits som en av de värsta sexförbrytarna i svensk kriminalhistoria och stod åtalad för fyra grova överfallsvåldtäkter och två grova våldtäktsförsök.

Någon som vet vad han heter?

z999 sa...

Han heter Shino Mohamed Hashi och det får man endast reda på om man kollar alternativ nyhetsförmedling.

Anonym sa...

Jerzy Sarnecki, bror till Bagdad Bob?

Mikael sa...

Det är bra skrivet. Har läst kriminologi på Stockholms universitet där Jerzy Sarnecki var en av föreläsarna. Mitt intryck var att kriminologiska institutionen är ett tillhåll exklusivt för vänsterliberaler som förklarar allt i termer av socialkonstruktivism.
Sarnecki är själva sinnebilden för en ohederlig forskare när han säger sådana saker som att SD vill stoppa invandringen pga våldtäkterna. Det stämmer ju inte, det är bara en delanledning till att SD vill minska invandringen. Dessutom är det ohederligt att dra ett långsökt exempel på att minska våldtäkterna i Asien genom att förbjuda svenska män att åka dit. Ohederligt därför att invandringspolitiken går lätt att ändra eller åtminstone anpassa efter andra EU-länders medan det är omöjligt att förbjuda svenska män att resa till Asien.

Anonym sa...

Sweden is a LAWLESS nation, due to Islam, Feminism, and Environmentalism.

Say No To Islam!!!
Say No To Feminism!!!
Say No To Environmentalism!!!

Olof sa...

Sarnecki uppbär heltidslön för att producera lögner om brottsligheten. Att han är ute efter att skönmåla situationen snarare än att objektivt redogöra för hur det ligger till, är uppenbart för var och en som följt den mannen genom åren.

Apropå något annat: Kommer du att kommentera SD:s valfilm här på bloggen, Robsten? Själv läste jag nyss den följande i mitt tycke insiktsfulla artikeln om filmen:

http://adacta.motpol.nu/?p=7

Valfilmen är för övrigt utmärkt. Det är bara att gratulera SD för ett proffsigt utfört arbete.

Robsten sa...

Ja valfilmen kostade både tid och pengar, ni vet inte hur mycket bara ;-)

Men den träffade rätt vad gäller att vara provokativ. Den träffade rätt vad gäller att fånga det som vanliga samtal vid Hägglunds köksbord handlar om också. Den ställer konflikten mellan olika grupper i samhället på sin spets på ett mästerligt sätt också.

Dock pratade jag med en granne i går, han gillade inte filmen, trots att han stöder SD:s politik i det mesta. Hmmm...kanske att det är dags att göra en "icke provokativ" reklam som enbart talar om, på ett sakligt och balanserat sätt, hur vansinnig vår immigrationspolitik är. Det skulle nog vara ett perfekt nästa drag.