onsdag, september 29, 2010

Grundläggande tankefel hos Mattias Tydén


Mattias Tydén som titulerar sig själv historiker har skrivit ytterligare en debattartikel i den långa rad av artiklar som behandlat Sverigedemokraterna och hur fel de har. I denna artikel bestrider Tydén de åsikter som förts fram av Neuding och Lundberg i en annan DN-artikel.


Enligt Tydén så har inte våra politiker och massmedia mörkat de problem vi har med massimmigrationen, det är i själva verket myter som effektivt odlats av Sverigedemokrater och andra ljusskygga personer. Trots att Tydén är historiker och skall gälla för intellektuell så innehåller artikeln så mycket snömos så det är svårt att plocka ut något av substans. Vi gör ändå ett försök och belyser detta uttalande av Tydén.


Vi har hört visan förut: Det är förbjudet att forska eller skriva om brott begångna av invandrare, världsfrånvända vänsterliberaler förskönar det mångkulturella fiaskot, eliten vågar inte berätta hur det egentligen ligger till – kort sagt: locket ligger på i invandrardebatten.
  
Det är naturligtvis inte förbjudet att forska om brott eller vad man så önskar forska om. Men vi såg hur Sahlin helt sonika bytte ut en forskare, Anders Westholm som var en erkänt oberoende och objektiv forskare, för att ersätta denne med Masoud Kamali som i princip hela universitetsvärlden betraktar som ett stort skämt. Detta hände när Sahlin beordrade en utredning om diskrimineringen i vårt samhälle. 


Att världsfrånvända vänsterliberaler förskönar det mångkulturella samhället är på pricken vad vi systemkritiker tycker och kommer att med emfas fortsätta hävda. Frågan är om inte just Tydén själv är ytterligare ett exempel på det han försöker motbevisa. Men det är värre än så, hela det mångkulturella samhället infördes i vårt land utan att befolkningen blev tillfrågad, förändringen diskuterades inte ens öppet med befolkningen. Jag är så gammal så jag vet att det är på detta vis helt enkelt. Jag och min generation blev helt enkelt inte tillfrågade vad vi tyckte om denna omvälvande samhällsförändring. Än mindre fick vi vara med och bestämma i denna fråga. 


I övrigt är det mest snömos som historikerna Tydén presenterar i sin artikel. Att det skulle vara en katastrof om SD fick inflytande i svensk politik får man tycka, men i en demokrati både får man och bör, tycka olika i en massa frågor. Många tycker att socialdemokraternas politik leder till katastrof, andra tycker att moderaternas politik är katastrofframkallande. Jag är så gammal så jag kommer ihåg att halva Sverige tyckte att Olof Palme var en gigantisk katastrof för vårt land, och jag är inte ens historiker.

Länk DN

Länk Robsten Kamali 1

Länk Robsten Kamali 2


3 kommentarer:

Openeyes sa...

Sverige är bara 20 år efter resten av Europa, se själv 22 minuter in i programmet.
http://svtplay.se/v/2163664/agenda/del_5_av_18

Goten sa...

Tack Ropsten, har fått 24 besökare av dig idag.

Som du vet är jag före detta komminist och vill gärna betala tillbaka.

Men hur? Finns en sån där lista på Worpress. Någon?

Anonym sa...

Tack för din alster Robsten.

Var det inte 1993 som den sista undersökningen gjordes där ursprung och våldtäkter togs med i beräkningen?! 17 år sedan och nu har vi fått en veritabel våldtäktsepidemi som korrelerar med över 0,8 mot invandringsökningen. Vår forskning är lika fri som den var i DDR.

Jag läste vid universitet i början på 90-talet och är så gott som säker på att jag då såg ett direktiv från regeringen till SCB. Detta direktiv talade noga om att SCB inte fick forska fram data eller fakta som skulle kunna leda till främlingsfientliga åsikter eller strömmingar. Det skulle vara guld att hitta detta igen men risken är nog stor att det är hemligstämplat...