tisdag, september 28, 2010

Ingen välfärd utan en ansvarsfull immigrationspolitik


Återigen går en tankesmedja ut och propagerar för ökad invandring för att rädda vår välfärd, en ofta framförd teori de sista åren. Denna gång är det tankesmedjan "Global" som ser immigrationen som nyckeln till vår framtida välfärd. Även denna tankesmedja påpekar att integrationen i vårt land är ett misslyckande och framfår åsikten att denna måste bli bättre. Det är ett argument som framförts under minst 10 år, men absolut inget positivt har hänt som pekar på att denna integration skulle fungera bättre i dag än för 10 år sedan, snarare tvärtom. Så här skriver tankesmedjan om immigration och vår framtida välfärd.
Hela västvärlden står inför en gigantisk utmaning med åldrande befolkning och låga födelsetal. Konkurrensen om framtidens arbetskraft kommer att bli stenhård. Hur ska vi i Sverige bli ett attraktivt land att flytta till? Det måste vara utgångspunkten för debatten kring migration och integration.
Sverige är inte speciellt attraktivt för många människor som vill starta riktiga företag och arbeta hårt, dessa människor tenderar att söka sig till andra nationer än Sverige. Somalier i Sverige har en enormt mycket lägre förvärvsfrekvens än de som emigrerat till USA som ett exempel. 


Konkurrensen om "framtidens arbetskraft" kommer sannolikt inte att bli stenhård. Nation efter nation skärper sina regler för immigration i Europa och i övriga västvärlden. Vi kan inte ens ge våra egna ungdomar ett arbete utan ungdomsarbetslösheten är nästan 30 procent enligt Ekonomifakta, LÄNK.


Det var inte länge sedan det basunerades ut att det under krisen försvunnit 50,000 industrijobb i vårt land, jobb som dessutom aldrig kommer åter LÄNK


Så här skriver Global vidare i sin artikel.
Vi i Sverige är framgångsrika när det gäller ordning i de offentliga finanserna och har Europas mest jämställda arbetsmarknad. Dessutom arbetar vi högst upp i åldrarna i hela Europa
Vad "Europas mest jämställda arbetsmarknad" har med denna fråga att göra är svårt att lista ut, det är t.o.m. inte helt lätt att veta vad detta innebär rent konkret. Att vi arbetar "högst upp i åldrarna i hela Europa" är snarast ett tecken på att vår omtalade välfärd är på väg ned. Vi har tvingats höja vår pensionsålder, trots en massiv immigration. På något sätt får denna tankesmedja detta att låta som ett framgångstecken i artikeln, ett märkligt trolleritrick. 


Vi har ännu inte sett skymten av den omtalade arbetskraftsbrist som det så ofta hotas med, detta trots att Nuders "köttberg" till stora delar redan gått i pension. Hur Sverige skall vinna ekonomiskt på flera Rosengård och Fittja är svårt att rent logiskt förstå, även om dagens politik sannolikt skapar ett behov av fler poliser och brandmän.

Länk DN-debatt

14 kommentarer:

MS sa...

"Hur Sverige skall vinna ekonomiskt på flera Rosengård och Fittja är svårt att rent logiskt förstå, även om dagens politik sannolikt skapar ett behov av fler poliser och brandmän."

Ouch ;-)

MS sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
MS sa...

Robis. You know what to do :-)

Rickard sa...

Jag förstår inte varför ingen tänker på att istället förbättra familjepolitiken så att det blir lättare och mer motiverande för familjer att skaffa fler barn. Flerbarnstillägget är för litet och det verkar mest bara vara invandrare som vill utnyttja det.

I och för sig så bor jag ju i ett invandrartätt område...

Tanja sa...

Svarar på en kommentar som är några veckor gammal på ett av mina inlägg. Givetvis får du använda Genus-Hitler-videon :-) Skrev detta för 10 dagar sedan men verkar inte som om kommentaren dök upp? /Mvh Tanja

Robsten sa...

Jo, den gjorde detb Tanja, tack, det var en höjdare. Men eftersom det inte var en Youtube film så kunde jag inte lägga upp den. Hade tänkt lägga upp den med någon dråplig rubrik, typ "Vår tids nazister" eller så.

I stället länkade jag till filmen. Kan puffa för den nu cokså. Gå in på Tanja Bergqvists utmärkta blogg och kolla på Hitlerfilmen, där skådas vår tids nynazism, vem kan mostå det??

http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/09/14/en-rost-pa-de-rodgrona/

ddayperspective sa...

Svenska maktutövare måste ta till sig följande, nämligen...
att svensk arbetsmarknad kommer att minskas ytterligare,
att BNP kommer sjunka,
att totalt sett mindre kommer finnas att fördela som välfärd,
att behov av spetskunskaper som leder till innovationer som världen behöver fortsatt kommer öka markant, och att arbetskraftsinvandring måste koncentreras till människor med kompetens som Sverige behöver
att innovationerna måste leda till inhemska produktioner,
att framtidens handelsområden för import-export av fysiska produkter, p g a ekonomiska inkl miljöskäl kommer snävas in geografiskt,

Mot bakgrund av tidigare nämnda sex att-satser, Sverige inte har råd att ta emot dem som saknar skyddsskäl, har ingen eller otillräcklig utbildning, alltför ofta är analfabeter, går direkt till våra trygghetssystem/socialförsäkringarna och stannar där under lång tid, evt livet ut.

Detta är att visa ansvar för alla medborgare i Sverige, att skapa förutsättningar för att reda upp livssituationen för den totalhavererade "integrationspolitikens offer i mångmiljonområden (där problem och kostnader escalerar utan myndigheternas kontroll och kan bli en arvedel).

Vad det hela handlar om, är kritik mot en alltför hög asyl- och anhöriginvandring där 90-95 % får PUT trots att de saknar skäl för att få flyktingstatus! Med Sverige i en postindustriell utveckling som ingen vet vilken arbetsmarknad som finns när den saktar ner och avstannar efter ups & downs, får man hålla sig till det självklara... 1900-talets industrisamhälle och arbetsmarknad kommer inte tillbaka!

Anonym sa...

Jag har en vän som säger att hon inte ser några problem för svenskarna med integrationen - hon har inte märkt av att svenskar har fått börja tumma på sina vanor/levnadsregler/etc, så hon fattar inte vad allt tjat handlar om vad gäller det. Ja, hon vet att förorter brinner, etc, men just när det handlar om integration så har hon inte märkt av någon skillnad på om det skulle vara assimilering -särskilt inte någon skillnad i vardagen (alltså om vi räknar bort att förorterna brinner). Kommentarer till detta?

Anonym sa...

Robsten, har du någon aning om vart Stellan Bojerud har tagit vägen, hans blogg ger inga svar och har ej uppdaterats på väldigt länge...//Zacke

Robsten sa...

Bojerud har förnäravarande problem med sin hälsa, vi hoppas han återhämtar sig snabbt.

Tanja Bergkvist sa...

Jaha, men det går att bädda in den på följande sätt. Här är den: http://vintergatan.blip.tv/ sedan kan man klicka på ikonen nere till höger som ser ut som ett liggande V, och då dyker det upp tre saker mitt i rutan varav en lyder "Copy embed code" som man klickar på och sedan är det bara att ställa sig där man vill ha den och trycka Ctrl v så kommer koden att klistas in. Här är koden förresten:

Men jag är inte så jättenöjd med den videon, hade ganska mycket att göra och borde lagt mer tid på innehållet, det var det tekniska som tog nästan all tid.

Här är dock en rolig video som är roligare än min: http://www.youtube.com/watch?v=dhX8_e4emB4

I den är dock inbäddning inaktiverad så den kan man bara länka till. /Mvh Tanja

Tanja Bergkvist sa...

Nähä, koden accepterades inte av blogspot. Nåväl, den går ivf att få fram enligt beskrivningen ovan. Jag gjorde den i julas, så den är ju inte helt aktuell och jag ska i mån av tid längre fram göra en bättre. Men nu har jag 150 civilingenjörer att ta hand om så det får bli efter oktobertentan :-)

z999 sa...

Tanja, dwt var otroligt kul videos :-)

Robsten sa...

"Men nu har jag 150 civilingenjörer att ta hand om så det får bli efter oktobertentan :-) "

Ja, det måste gå före dessa videos, det är trots allt Sveriges framtida välfärd det handlar om. Drilla dem ordentligt så jag får någon form av pension ;-)