lördag, oktober 02, 2010

Förortens folk


Jag har ägnat en del tid åt att analysera valresultatet den senaste tiden, speciellt i Stockholms län. Stockholm med dess innerstad och många skiftande förorter är ett utmärkt analysunderlag för att konstatera vilka som röstat på vilka partier. Eftersom mina egna partisympatier ligger hos Sverigedemokraterna så faller det naturligt att titta speciellt på var detta parti erhållit sina röster. Lika intressant är faktiskt var SD inte fått sina röster. En hel del av de analyser som förs fram av politiskt korrekta författare och debattörer stämmer helt enkelt inte, annat stämmer bättre. Att det inte är överklassen (socialgrupp 1) som främst röstat på SD står utom allt tvivel. Stockholmskommuner där SD gjort ett direkt dåligt val är:


Danderyd: 1,68 %


Lidingö 2,66 %


Nacka 2,75 %


Täby 2,33 %


Vaxholm 2,65 %


Resultaten gäller riksdagsröster, därmed sker en direkt rensning av lokala partier. Det som är gemensamt för dessa kommuner, i mer eller mindre grad, är att dess befolkning anses vara besuttna, högutbildade (för allt i världen) samt leva på ett påtagligt avstånd från alla problemförorter. Kommuner som Danderyd och Lidingö har inte heller utmärkt sig för sin vilja till flyktingmottagning. I Danderyd fick Moderaterna 52,13 procent av rösterna. Man undrar hur det gick till när Billström pressade Danderyd att ta emot "ensamkommande barn". I Lidingö har de lokala representanterna för SD delat ut enorma mängder material och parti-information, till synes utan resultat. 


I dessa kommuner bor även "samhällsbärarna" förvaltarna av den förda politiken och har ett speciellt intresse av att upprätthålla den politiska korrektheten. Att de sedan tycker som Josefsson omtalade valstugereportage avslöjade är ytterligare en pikant detalj i sammanhanget. Kommuner där SD gjorde ett mycket bra resultat är Södertälje, Nynäshamn, Haninge och Nykvarn. I dessa kommuner bor inga "samhällsbärare" inga representanter för den högsta politiska eller mediala makten. Man kan rentav säga att just i dessa kommuner bor "verklighetens folk". Länk.


Tittar vi i Stockolms stad, Södermalm så fick SD i de flesta valkretsar ett resultat på mellan 2 och 3 procent, överraskande högt skulle jag vilja säga, fast i vissa valkretsar var resultatet under 2 procent. På Södermalm bor ju en betydande del av vår mediala och kulturella elit. Hur de pratar när de tar en latte med varandra anar vi, hur de röstar vet vi nu efter valet. Länk


Ett område i staden jag tittade lite närmare på var Farsta, ett relativt invandrartätt område men i avsaknad av olika samhällseliter. Totalt i "Östra Söderort fick SD 4,47 procent av rösterna. I vissa valkretsar fick SD röstetal på 6 till 7 procent. I flera valkretsar fick SD dessutom ett resultat på över 7 procent. Här bor ingen medial elit, här bor inga journalister som skriver i DN eller SvD. Här bor inga riksdagsmän eller stylade företagsledare, konsulter finns det nog men inte är de många, här dricker man kaffet svart. Länk.


Vilket parti man röstar på avspeglar sig i vilken samhällsklass man tillhör, var man bor och vilket yrke man har, detta står utom allt tvivel. Ju närmare makten och härligheten, ju glassigare man är, ju mer spelar den politiska korrektheten roll, att man har "de rätta åsikterna" och en "global och human" approach. Man önskar att Göran Hägglund kunde draga lite djupare och större växlar på talet om "verklighetens folk", fast det är klart, han själv befinner sig på fel sida om staketet.

13 kommentarer:

MS sa...

Om Sveriges ledare vore kompetenta så skulle eliten offentligt dra slutsatsen att mångkulturen inte är den källa till frid och lycka som alla säger. Vore den det så skulle SD inte få en enda röst i områden med hög andel invandrare

Anonym sa...

Läs den här. Från SvD 29 sept. "författare" och kritiker Jan Söderqvist:
"Det är ingen slump att så många av SD.s kandidater är arbetslösa och/eller kriminella. Alla dessa outbildade män från landsbygden är de som tar mest stryk i dagens snabba föränderliga samhälle; ett skrämmande stort antal av dem är i praktiken inte anställningsbara.
Följaktligen måste vi avsätta betydande resurser för att integrera också denna extremt utsatta grupp. Våra underlåtelsesynder har i regel en prislapp, och i det här fallet blir de dyrt."

Robsten sa...

Har du en länk till detta?

Rune sa...

Dagen efter kom det faktiskt en rättelse i SVD att det finns inga undersökningar som bekräftar att " SD.s kandidater är arbetslösa och/eller kriminella."
På sid 2

Anonym sa...

Nej, ingen länk.Publicerades under KULTUR som Kommentar SD.
Den gode "författaren" har också i texten följande som han nog känner sig väldigt stolt över: "Den bistra sanningen är att en rasistisk färgad folkhemsfaschism i dag har närmare 330 000 anhängare i vårt land"!

Nisse Hult sa...

Här är länk till Jan Söderqvist artikel: http://www.svd.se/kulturnoje/mer/kommentar/dalig-integration-avsd-valjare_5417215.svd

lasse sa...

Det är heller ingen slump att mångkulturens förespråkare inte själva bor i sådana områden. Det är faktiskt samma mekanism som gjorde att de mest hängivna kommunisterna fanns i väst och inte i öst. Förmodligen ansåg de att "massan" mådde bra av socialism och påtvingad "solidaritet".
Nu har de skiftat ideologi och tycker att mångfald är berikande men bara när andra får njuta av den. Själva har de inte sådana behov eftersom de är trygga i sin etniskt rensade värld där de kan umgås med sina likasinnade och fördomsfria medelklassvänner.
Deras arrogans är gränslös.

Robsten sa...

I stället för att kommentera här kommeterar jag i en artikel ovan. Söderqvist är politiskt förbrukad skulle jag tro.

Jonny sa...

Robsten, du har väl inte missat det här guldkornet? Djursholmare/Danderydsbor tål verkligen att skrattas åt!

"Ingenstans är stödet för Moderaterna så stort som i Danderyd, och hotet om rödgröna skattehöjningar så påfallande, som i Djursholm. Trots en stark överklassprägel satsar Danderyd på såväl flyktingmottagande som integrationsarbete. Många av insatserna görs dock utanför kommungränsen.
...
- Här har väljarna höga krav på sina politiker. Folk är beresta och kunniga. De uppmuntrar oss politiker att ta emot flyktingar. Så är det inte på andra håll, säger han med tydlig udd mot Skåne.
...
Till skillnad från Vellinge tar Danderyd emot såväl flyktingar som ensamkommande flyktingbarn. Enligt kritikerna köper sig kommunen ett gott samvete genom att betala för barn som placeras i grannkommunerna. På liknande sätt sker integrationsarbetet. Det finns inte så många flyktingar i själva Danderyd. Det sätter bostadsbristen stopp för.
...
Kommunen hyr dock bostäder till 35 flyktingar per år. Både Rotary och Lions är med i mottagandet. De lär på frivillig grund ut vilka koder som är viktiga för den som söker jobb. Och Gunnar Oom hoppas att företagarna i Danderyd ska bidra till ökad integration i Södertälje genom att anställa arbetspendlare därifrån.

Även andra integrationsprojekt betalas privat. Än idag har Djursholm en humanistiskt tänkande överklass. I ett projekt bjuder en grupp Djursholmsdamer till sig invandrarkvinnor från Rinkeby för att lära mer om afrikansk, asiatisk och libanesisk matlagning. Soaréerna slutar med att de svenska damerna köper maten med sig hem."
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article866338/Hellre-golf-an-trof%C3%A9jakt.html

Robsten sa...

Ja det var en sedelärande historia, ha, ha, ha.

Robsten sa...

Inte konstigt att SD kammar noll där, ointelligenta, hellyhansen beklädda snusande bondtölpar hör kanske inte hemma i gatubilden där(nu ser väl den normale SDaren inte riktigt ut så, men i alla fall.)

Mikael sa...

Överklass och socialgrupp 1 är inte samma sak, ej heller nåt slags antagande om att Danderyd, Lidingö m fl kommuner skulle innehålla speciellt stor andel av överklassen. Naturligtvis bor de flesta av den lilla gruppen "överklassen" i kommuner som Stockholm, Danderyd, Lidingö etc men eftersom den gruppen är så liten i förhållande till hela kommunens befolkning blir det vanskligt att dra långtgående slutsatser om valresultatet i de kommunerna och hänvisa till att överklassen röstat si eller så. Däremot bor det så många ur "den övre medelklassen" så att de blir stor andel av en kommun som Danderyds totala invånarantal.
Man kan säga att överklassen är de som äger eller styr landet eller både och. Sitter man i Bonniers styrelse eller är polare med kungen är man överklass medan om man "bara" bor i dyr villa i Danderyd och är projektledare på Ericsson och ens har en läkarfru tillhör man övre medelklassen.
Sen är det mer nöje i att utbrista "överklass" än "övre medelklass" när man ser någon egenskap eller liknande man inte gillar hos den rika delen av befolkningen.

PP sa...

Detta tycker jag är oerhört viktigt att veta och förstå:

Moderaterna vill ha stor invandring - för att hålla nere lönerna, skapa arbetslöshet och driva konsumtion. Hög arbetslöshet driver människor att utbilda sig och arbeta hårdare.
För företagen är det enklare att anställa och avskeda om det finns många som står i mössan i dörren.

Socialdemokraterna vill ha stor invandring - då upp emot 80% av invandrarna röstar på Sossarna och är nu enda sättet för dem att få tillbaka makten. En underklass måste idag bestå av invandrare.

Båda blocken skiter högaktningsfullt i demokratin, hög kriminalitet, våldtagna svenska tjejer, dålig integration, utanförskap, hög bidragsförsörjning, dålig äldreomsorg, Islamiseringen av Sverige, då hög invandring främjar högre medel nämligen att behålla politisk makt.

Är hög invandring bra för Sverige? Eller säljs landet ut i en maktpolitisk blockkamp till lägst bjudande?