lördag, september 04, 2010

Valfusk i Södertälje

Jag erhöll detta mail från SD-Kurirens chefredaktör, Tommy Hansson i går kväll (fredag den 3e september).
Hej!
Var i dag och gjorde min medborgerliga plikt och förtidsröstade i Luna-gallerian i centrum. Alla våra blanka valsedlar med partinamnet överst var på plats när jag röstade cirka 15.30. När jag kollade igen vid 1700-tiden hade någon djävel uppenbarligen varit där och norpat riksdagssedlarna, vilket jag tog upp med en valförrättare. Hon kunde dock inte fylla på nya förrän i morgon.
Att "norpa" valsedlar är inget annat än högmålsbrott. Enligt 18 kapitlet 5ß Brottsbalken så är påtagligt hindrande av den fria åsiktsbildningen högmålsbrott. Bland nationerna i den västliga hemisfären så är det bara i vårt land som man tar så lätt på brott liknande detta. Egentligen borde vallokalen stänga tills alla partiers valsedlar är på plats. Väktare borde placeras vid varje vallokal och stränga straff borde utdömas till den som döms för brott liknande detta. Dessutom har vi en lagstiftning angående högmålsbrott som i princip aldrig används.


Det vore bättre om regeringen och Reinfeldt agerade kraftfullt mot brott liknande dessa (och en hel del andra brott såsom våldsbrott) än att Reinfeldt står hemma framför hallspegeln och tränar på att se statsmannamässig ut i TV. Vi får ursäkta Hanssons momentant mustiga språk, men företeelser som dessa väcker ilska och frustration.


Ni som upptäcker att allt inte står rätt till, påpeka detta för valförättaren. Filma och fotografera alla oegentligheter med mobilkamera. Kontakta valmyndigheten samt det parti som är drabbat av oegentligheten. Alla partiers valsedlar skall vara tillgängliga i en demokrati värd namnet.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Fick SD:s röstsedlar i brevlådan (alla andra hamnade i pappersinsamlingen). Dessutom finns det blanka valsedlar där du skriver själv vad du vill. Är mer orolig för rösträknarnas mygel. Minns sossekärringen i Surahammar sist, som helt sonika kastade SD:s röster i papperkorgen. Tror inte subban var ensam om detta jävla tilltag...Blodsven

Cap sa...

Eller ännu enklare, man gör som i Danmark. Man har alla partier på en och samma valsedel, problem löst! :-) Tycker det vore nåt för SD att lägga en motion om så att det ändras.

Anonym sa...

Kan inte någon göra ett test och ta bort något av de andra partiernas valsedlar för att se vad som händer.

Robsten sa...

NEJ!

Stig sa...

Sannolikt vänsterslödder som håller på med sånt här.

"Kan inte någon göra ett test och ta bort något av de andra partiernas valsedlar för att se vad som händer."

Helst vänsterpartiets valsedlar!

Anonym sa...

@Stig,

Håller med Robsten sånt trams håller inte SD-folk på med. Inte ens V papper får plockas bort i en SD-demokrati.
Allemand

Anonym sa...

Reinfeldt blåser en lang marsj i valgfusk mot SD. Det er kan hende allerede planlagt og organisert. Ungdom på venstresiden reiser rundt og stjeler SD sine valgseddler.

Men med det systemet dere har i Sverige så er det jo lett også.

Anonym sa...

hur går röstsammanställningen till när det nu är bevisat att demokratin är på fall i detta land.är det befogat med oberoende kontrollörer? för allas bästa svar:ja

Anonym sa...

Om någon gör ett test någonstans i någon avkrok och tar bort valsedlarna för något av de nuvarande riksdagspartiernas valsedlar så får vi veta hur det ska fungera. För då vaknar valförrättarna upp och skärper sig.

Robsten sa...

NEJ! Helt uteslutet för partimedlemmar.

Andreas sa...

Berätta samt ge källa till det här med "sossekärringen i Surahammar"! Har ej hört, men det var ytterst intressant! Tack på förhand.